Įkraunama...
Įkraunama...

nenoras maitinti krutimi

QUOTE(Sandrag @ 2006 05 04, 15:58)
Maisomos Moters ir Motinos savokos. Net atemus is moters vaisinguma-vyru ji niekada nevirs lotuliukas.gif Nebent lyties operacija atliktu lotuliukas.gif Tai viena, o antra-yra moteru, kurios isivaikinusios svetimus vaikus-tai ka, jos neturi teises vadintis MOTINOMIS? doh.gif

motinyste yra moterishkumo dalis. kaip jauchiasi tos, kurioms nepavyksta tapti motinomis - pilna istoriju "nesulaukianchiu gandro" skyrelyje... ir to negali paneigti.

joks vyras negali tapti motina - tai duota tik moteriai...
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 05 04, 12:48)
o man zindanti motina, dovanokit, bet tokiu kaimu kvepia

blink.gif blink.gif blink.gif

Na ka.. mastau.gif Kai paskaitau cia jus tai atrodo vaikas isvis gyvenima gadina: atima moteriskuma, grazius papus ir dar bala zino ka.. ir pasilakstymas su draugais ar alkoholio gerimas svarbiau uz vaiko sveikata (juk irodyta kad geriantis MP vaikas reciu serga kvepavimo taku ligomis, mazeja alergiju tikimybe, etc.).. nu tai pasakykit tada kam jum tie vaikai - gi tiek nemalonumu sukelia kad negalit bent puse metu pakentet stikliuko neislenke? g.gif
As gal ir perlenkiu bet kai kuriu postai gi taip ir sake: va - maitindama nei pasitusint nei juroj nusimaudyt nei isgert negaleciau.. doh.gif

beje mano pazistama vaikucio susilauke neseniai ir ne neketino jo maitint. meiles dideles vaikeliui nedemonstruoja, dukryte amzinai palikta auklem, tevui vos grizusiam is darbo.. zodziu.. mat moteriskei svarbiau gastroles nei savas vaikas.. netaikau sito nei vienai, bet man tai ziauriai keista kai sitaip.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 04, 16:09)
motinyste yra moterishkumo dalis. kaip jauchiasi tos, kurioms nepavyksta tapti motinomis - pilna istoriju "nesulaukianchiu gandro" skyrelyje... ir to negali paneigti.

joks vyras negali tapti motina - tai duota tik moteriai...

Kazkurioj vietoj mes nesusisnekam doh.gif Tai ka, jei moteris isivaikina vaika, tai ji jau nemoteriska, arba nemotina??? g.gif Atvirksciai, butent jas ir laikau tikromis Motinomis, nes pasilakstyti, pakresti kokioj pakrumej-sugebam kiekviena, isminties daug nereikia, ir vaikscioti pastoviai su vaiku po kaklu paristu, kaip pirmykstej bendruomeninej santvarkoj... Man Moteris asociuojasi su tvarkinga, pasitempusia, besisypsancia, issilavinusia moterimi-mama, nesvarbu, ji pati gimdziusi ar ne, nesvarbu, ji pati maitinusi ar ne, svarbu, kad vaikas ja myli ir MOTINA vadina. Va kas man tikras moteriskumas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 05 04, 16:18)
Kazkurioj vietoj mes nesusisnekam doh.gif

tai kodel nesulaukianchios gandro taip purtosi ivaikinimo?
Atsakyti

Papildyta:
Veronika, mamos išsitraukia papus ne todėl, kad juos PADEMONSTRUOTI, o todėl, kad vaikas išalksta...jei tau bjauru į tai spoksoti - tai ir nespoksok, pabūk mandagi tongue.gif man pvz sukyla nervai, kai pradeda aiškinti - tegul nešasi vaiką kur nors į tualetą ir maitina. o kuo mano vaikas toks blogas, kad tik tualete jam galima valgyti, atleiskite g.gif
[/quote]

Jei tai pateisinama priezastis viesai issitraukti papa, tai gal ir nusimelzti viesai tau atrodo normalu? Man tai jau tikrai taip neatrodo. Ir niekas nieko nevaro i tualeta vaiko maitinti, jei situacija tokia, kad nera kito kambario, i kuri galetum nueiti su vaiku, tai tinka ir prie sveciu apsesto stalo (jei pridengta nors minimaliai). As kalbu apie variantus, kai mamos, be galo besididziuojancios, kad pacios maitina vaika, perlenkia lazda ir nustoja laikytis bet kokiu etikos normu. Ir niekas cia nesneka apie spoksojima, priesingai, tokiais atvejais sedi ir nerandi kur akis nuleisti. Beieskodama zvilgsniui vietos surandi dar kokias 4 pors akiu tinkamos vietos beieskanciu. Tame tarpe ir savo vyro....Jei sitokia situacija yra tokia etiska, tai kodel visi taip nejaukiai pasijunta?
Jei mes gyventume bado kankinamoj ir civilizacijos pamirstoj Etiopijoj, tai normalu butu ir sesiameti bandyt nukarusiomis ir isdziuvusiomis krutimis maitinti bet kur ir bet kada. Ir tas sesiametis net nebutinai tavo nuosavas turetu buti. Bet prisiminkim, kad Lietuvoj gyvenam, kuri kaip ne kaip, jau yra zengusi zingsni i prieki nuo urvinio zmogaus laiku.
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 05 04, 16:17)
blink.gif  blink.gif  blink.gif

Na ka..  mastau.gif Kai paskaitau cia jus tai atrodo vaikas isvis gyvenima gadina: atima moteriskuma, grazius papus ir dar bala zino ka.. ir pasilakstymas su draugais ar alkoholio gerimas svarbiau uz vaiko sveikata (juk irodyta kad geriantis MP vaikas reciu serga kvepavimo taku ligomis, mazeja alergiju tikimybe, etc.).. nu tai pasakykit tada kam jum tie vaikai - gi tiek nemalonumu sukelia kad negalit bent puse metu pakentet stikliuko neislenke?  g.gif
As gal ir perlenkiu bet kai kuriu postai gi taip ir sake: va - maitindama nei pasitusint nei juroj nusimaudyt nei isgert negaleciau.. doh.gif

Mano vyra motina maitino iki 1,5 metu, tai tas iki metu ligoninese gyveno, sirgo 11 kartu plauciu uzdegimu, tai man idomu, kas cia tokius tyrimus atliko ir kada, o gal itraukta i tuos tyrimus buvo tik tai, kam patogu? g.gif
Del susilaikymo nuo stikliuko-jei jau vaikui aukojau 9 menesius, kodel net svenciu proga turesiau dar 6 menesius buti tundra tokia blink.gif Nekalbame ne viena apie pijokes ir nemanipuliuokime jomis-ne viena pijoke siose temose nesilanko, beje lotuliukas.gif O del tusinimosi-yra ivairiu moteru, bet man tai svetima, as-karjeros moteris, taip kad galvokit kitus paaiskinimus. Nesmerkiu namu seimininkiu, gerbiu bet kokia profesija, bet jei moteris vardan maitinimo krutimi tampa keliems metams namu seimininke-vertinu kaip subobejusia, nieko gero gyvenime nemaciusia, isskyrus vaiko gu, gu, gu, utiu, tiu, tiu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 21:37)
Nebus sutarimo šituo klausimu. Jokie moralizavimai nepadės. Vienos egoistės, kitos ne. Jeigu pastarosios jaučiasi dėl to geresnės - tegu. Man niekada niekas neįrodys, kad ta kuri žindo yra geresnė motina, motiniškesnė ir visokia kitokia "-esnė". Mano tėvas manęs niekada nežindė, o man yra daug geresnis už motiną.
Aš už pasirinkimą ir toleranciją 4u.gif Be to, tikrai NĖRA visos vienodos ir netinka VISOMS tie patys kriterijai bei motyvai. Mane vis tiek muša iš vėžių tokie pasakymai: "negali būti, kad nebūtų pieno", "nebuvo, nes nenorėjai", "visos gali maitinti". Absurdas. Aišku, nesąmonė būti kategoriškai ir iš kitos pusės - nebandžiau ir nebandysiu. Aišku, kad pabandysiu, be to, nežinau kaip smegeninė persisuks gimus 2.gif:. Tiesiog žinodama savo charakterį bei gyvenimo būdą, numanau, kad man gali nepatikti ilgai maitinti. Ir nesiruošiu jaustis dėl to blogesne mama.
Vienžo, taika 4u.gif ir mažiau kategoriškumo, bei tokių žodžių kaip "visos; negali būti; netikiu"....

sutinku su tavim,as is 3 savo vaiku viena maitinau savo pienu nepilna men,nes jis prasciausiai dingo,pas tas kurias buvo pieno nesupras,kad jo negali buti,man viena pazystama aiskino,kad reikia nusiteikt psichologiskai ir jis atsiras,reikia atsipalaiduot,pabandyk ta padaryt kai tavo vaikas net melynas nuo verkimo jau trecia para,ir darbelio turejau daugiau kol as isvirdavau klijukus dar senais laikais kai misinukus per blata gaudavom,o ir tie vaikai mano uzaugo nesirgdami,ir tikrai nera atsilike nuo tu kuriuos maitino motinos pienu,sloga didziausia liga kokia buvo,ir nesu blogesne mama nei tos kurios maitino 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika3 @ 2006 05 04, 16:25)
]
Jei mes gyventume bado kankinamoj ir civilizacijos pamirstoj Etiopijoj, tai normalu butu ir sesiameti bandyt nukarusiomis ir isdziuvusiomis krutimis maitinti bet kur ir bet kada.  Bet prisiminkim, kad Lietuvoj gyvenam, kuri kaip ne kaip, jau yra zengusi zingsni i prieki nuo urvinio zmogaus laiku.

O vat cia tu kazka maisai.. civilizuotose vakaru salyse zmones jau senai supranta kad vaiko zindymas nera kazkokia nesvankybe doh.gif sioje srityje mums iki ju suvokimo dar toli.. taigi marijos zeme biggrin.gif ai bet cia jau kita diskusija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 04, 16:22)
tai kodel nesulaukianchios gandro taip purtosi ivaikinimo?

Gal tikisi, kad pavyks susilaukti savo g.gif O gal neturi pinigu dirbtiniam apvaisinimui g.gif Galu gale-daugelis ir isivaikina, paskaitykit ir ten temas, ir su kokiomis problemomis susiduria doh.gif Maitinimo krutimi sunkumai nublanksta mirksiukas.gif
Atsakyti

Jei tai pateisinama priezastis viesai issitraukti papa, tai gal ir nusimelzti viesai tau atrodo normalu? Man tai jau tikrai taip neatrodo. [/quote]
vat ir melžiaus kartą. rėkė vaikas valgyt, ir melžiaus. tikrai nepanorau eiti tai daryti į bakterijų pilną lauko tupyklą. nepatinka - nežiūrėk, rasi kur tas akis dėt jei labai panorėsi, o mažas pilietis pavalgęs bus.
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 05 04, 16:29)
Mano vyra motina maitino iki 1,5 metu, tai tas iki metu ligoninese gyveno, sirgo 11 kartu plauciu uzdegimu, tai man idomu, kas cia tokius tyrimus atliko ir kada, o gal itraukta i tuos tyrimus buvo tik tai, kam patogu? g.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na cia tai suskelei! lotuliukas.gif Idomu KAM buvo patogu? MP skirtingai nei misiniukai neatnesa didzliuliu pelnu cool.gif
Na juokingas man toks IRODYTU FAKTU neigimas lotuliukas.gif Manes niekas neklause ir netyre tai man jie negalioja, ane? lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=ragnez,2006 05 04, 15:52]
na, man keistokas toks moterishkumo supratimas, kaip aprashe rita.

tarkim, ish vyro atimkim jo lyti, potencija ir galimybe apvaisinti moteri - nezhiurint visu kitu puikiu jo savybiu, jis liks tik pusiau vyras...
atimkim ish moters vaisinguma, galimybe gimdyti ir maitinti - ir ji bus MOTERIS ish didzhiosios raides? tiesa?

Ragnez,
iseina taip, kad kuo daugiau vyras "vaisina" tuo jis vyriskesnis. Kuo daugiau moteris gimdo - tuo ji moteriskesne???
Atkreipkime demesi i tai, kokios seimos Lietuvoje yra daugiavaikes seimos.
Atsakyti