Įkraunama...
Įkraunama...

nenoras maitinti krutimi

Na mamkos ir pridiskutavot karsta.gif
O vat as vel ikisiu savo trigrasi. Is visu nenorinciu zindyti postu smelkiasi ziaurus EGOIZMAS. Vien tik nenoriu. MAN negražu. bjauriuosi. nesikankinsiu.
O kaipgi jūsų kūdikis? Kodel nepagalvojat kas JAM geriau. Tik nepasakokit kad tarp misiniuku ir mamos pienelio nera skirtumo - MP nauda jau seniai irodyta. Bet nemanau kad bent viena is jusu apie tai domejosi, juk patogiau pasakyti, kad "ai as ant karves pieno uzaugaus - tai uzaugs ir jis/ji" beee.gif
Ai zodziu. Na ka cia bediskutuoti. Dabar visos pulsit mane kad as savo vaiku neturiu, bet esu vyriausia seimoj kur visi vaikai buvo ilgai ilgai MP maitinami. Man tai savaime suprantamas dalykas ir NIEKO slykstaus tame tikrai nera. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 05 03, 20:24)

kazkaip labai abejoju ar 120 gr per pirma gyvenimo menesi yra tikrai tas svoris, kuri turi priaugti vaikas ( pagal tavo pacios parasymus, kad naturaliai maitinamas kudikis pirmaisiais gyvenimo menesiais priauga daugiausiai svorio). Gydytoja net per kelias svarstykles nese, kad isitikintu, jog nesuklydo.

galejo ne svarstykles neshti, o pasidometi, kaip tau sekasi zhindyti... kodel tau reikejo antspeniu? gal buvo neteisinga zhindymo padetis, todel kudikis neistengdavo pavalgyti, o tau skaudejo speneliai?

pienas ir man begdavo. pirmais menesiais. paskui normalizavosi. o po antro gimdymo ish viso jokiu ideklu nereikejo...
Atsakyti
QUOTE(Rita@ @ 2006 05 03, 20:37)
Nebus sutarimo šituo klausimu. Jokie moralizavimai nepadės. Vienos egoistės, kitos ne. Jeigu pastarosios jaučiasi dėl to geresnės - tegu. Man niekada niekas neįrodys, kad ta kuri žindo yra geresnė motina, motiniškesnė ir visokia kitokia "-esnė". Mano tėvas manęs niekada nežindė, o man yra daug geresnis už motiną.

ash nesiekiu sutarimo. ir ne mano reikalas kazhka vertinti, moralizuoti ar dar kazhka...
problema ne egoizmas, buvimas geresne ar blogesne motina, o elementarus nezhinojimas, informacijos trukumas...

Mano tėvas manęs niekada nežindė, o man yra daug geresnis už motiną.

net ir labai to trokshdamas - jis negaletu taves nei pagimdyti, nei pazhindyti. neduota gamtos, deja...

Mane vis tiek muša iš vėžių tokie pasakymai: "negali būti, kad nebūtų pieno", "nebuvo, nes nenorėjai", "visos gali maitinti". Absurdas.

kad pieno nera arba del kitu priezhaschiu moteris negali maitinti - buna. bet labai retai. dazhniausiai naturaliai maitinti nepavyksta ish nezhinojimo...

Papildyta:
QUOTE(garbane @ 2006 05 03, 21:29)

O vat as vel ikisiu savo trigrasi. Is visu nenorinciu zindyti postu smelkiasi ziaurus EGOIZMAS. Vien tik nenoriu. MAN negražu. bjauriuosi. nesikankinsiu.

garbane, ash MAITINAU ish gryno egoizmo tongue.gif nes MAN buvo lengviau maitinti, nei nemaitinti. nes ASH laabai nemegstu gaminti ir MANE gasdino mintis apie mishinukus, buteliukus, chiulptukus, sterilizatorius, indu plovima... prisizhiurejau to gerio, kai mama mano broliams klijukus virdavo... ASH tingejau keltis naktimis... ASH neisivaizdavau, kaip kur nors einant, i pampersu, zhaislu ir atsarginiu drabuzhiu pilna rankinuka dar reiktu italpinti mishinuko gaminimo reikmenis....

maitinti MAN buvo labai patogu - nes pienukas visad buvo su manimi, visad sterilus ir shviezhias, visad nei per karshtas, nei per shaltas, galejau maitinti bet kur ir bet kada ir absoliuchiai uzh DYKA...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 20:39)
ash abu vaikus ishmaitinau iki metu. iki pusmechio - be jokiu vandenuku, arbateliu ar dar ko...  pirmagimis kabedavo po pusvalandi ir maitinosi kas pora valandu - man tai netrukde.... prisimenu ta laikotarpi kaip rojaus laika, kiek knygu perskaichiau, kol sunus zhysdavo....  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif kai antrasis pasisotindavo per mazhiau kaip deshimt minuchiu - pasiilgdavau tos ramybes...

Jooo, jaučiu mum reikia atsidaryti savo temą ir pakliedėti apie žindymo malonumą drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Aš panašiai jausdavaus, neskaičiuodavau to laiko, praleisto su "erkyte" ant papo. O mūsų tėtis kaip žiūrėdavo wub.gif wub.gif Jaučiu, kažkur giliai giliai heart.gif pavydėdavo. Ir vaiko maitinimas dar labiau mane suartino su mano vyru (nors kur jau ten arčiau tongue.gif ).
Et, tuoj kartosiu tuos malonumus nestuke.gif assa.gif

Ramybės Jūsų namams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2006 05 03, 23:05)
Jooo, jaučiu mum reikia atsidaryti savo temą ir pakliedėti apie žindymo

panashi tema jau buvo... net su apklausa. zhiurek chia 4u.gif
Atsakyti
nebuvau nusiteikusi nei prieš nei už maitinimą, bet, taip gavosi, kad maitinau tik tris savaites. galbūt jei būčiau dėjusi daugiau pastangų, būčiau tai dariusi ir ilgiau, bet tada nugalėjo kaip jūs vadinat EGOIZMAS. nors galvojau ne vien apie save, galvojau ir apie dukrytę ir labai kankindavausi, kai per dvi valandas iš papo iškapsėdavo po 20-30 ml. vaikui papo duoti negalėdavau, kad ištrauktų, nes buvo ties nugriaužtas kad tik pradėdavo žįsti, iškart kraujas pradėdavo bėgti. tas pats atsitikdavo ir su pientraukiu, todėl tekdavo darbuotis rankomis. savaitę privačai vaikščiojo masažistė, kuri rodė kaip reikia nusitraukinėti ir masažuoti krūtis, bet nepadėdavo. 12 val. nakties užmiega lėlytė ir iki 2 nakties sėdžiu virtuvėje ir spaudau savo krūtis. kaip jūs manote, ar su geriausiomis mintimis ir nuotaika tą dariau? vaikas gaudavo tuos kelis lašus mano pieno, bet nuo jo tapdavo tik irzli ir nerami. iš pradžių dar mano mama sakė, kad reikia dar bent ir tų kelių lašų, bet paskui pamačius mano kančias, sakė, kad geriau nebereikia. pradėjau auginti vien ant mišinuko. vaikas pasidarė ramus, pradėjo naktimis miegoti ir svoris augdavo normaliai. aišku dabar kai pagalvoju, gal man ir reikėjo bandyti iškęsti tą viską, išlaukti ir gal būtų pavykę maitinti pačiai, bet kaip įvyko taip
Atsakyti
Tau tikriausiai neparodė, kaip teisingai krūtį vaikui paduot. Tai ypač svarbus dalykas. Nuo to priklauso bus pas tave apgraužta, ar ne.
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2006 05 03, 11:59)
ne veltui apie tai visi taip garsiai kalba...

Oi, kokios jus kategoriskos. Visi garsiai kalba, reiskia tai yra geriausia doh.gif Na ir kas, kad kalba? Pasikeis mada ir nebekalbes biggrin.gif Dabar visi garsiai kalba, kad vaika sveika migdyti savo lovoj kuo ilgiau. O maniskis i savo kambari miegoti iskeliavo 2 MENESIU, nes ismiegodavo savo lovytej visa nakti nuo 9 val vakaro iki 6 ryto. Tai ka, man ji per prievarta guldytis salia, nes VISI KALBA, kad taip yra labai gerai? Tas pats ir su MP. Kam reikia prievartauti save ir stengtis buti "kaip visi", jei matai, kad tau ir tavo kudikiui yra geriau KITAIP?

P.S. galit mesti i mane akmeni, bet saviski maitinu veikiau "is tingejimo" prasideti su buteliukais. Euforijos davus kruti tikrai nejauciu. Ir maitinanciu moteriskiu nuotraukos manes "neveza" tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 04 gegužės 2006 - 00:52
Malačius , jog apskritai stengeisi. Ne kiekviena tam ryžtasi. Su kitu vaikeliu kai būsi nestuke.gif , tai būtinai klaisk kaip teisingai paduot krūtį, nes nuo to priklauso tolesnė sekmingo ir neskausmingo žindymo eiga rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(linav @ 2006 05 04, 01:55)
Malačius , jog apskritai stengeisi. Ne kiekviena tam ryžtasi. Su kitu vaikeliu kai būsi nestuke.gif , tai būtinai klaisk kaip teisingai paduot krūtį, nes nuo to priklauso tolesnė sekmingo ir neskausmingo žindymo eiga rolleyes.gif

Čia jeigu ką tai Rūtelei skirta

Papildyta:
QUOTE(kasiopeja @ 2006 05 04, 01:51)
Oi, kokios jus kategoriskos. Visi garsiai kalba, reiskia tai yra geriausia  doh.gif  Na ir kas, kad kalba? Pasikeis mada ir nebekalbes  biggrin.gif  Dabar visi garsiai kalba, kad vaika sveika migdyti savo lovoj kuo ilgiau. O maniskis i savo kambari miegoti iskeliavo 2 MENESIU, nes ismiegodavo savo lovytej visa nakti nuo 9 val vakaro iki 6 ryto. Tai ka, man ji per prievarta guldytis salia, nes VISI KALBA, kad taip yra labai gerai? Tas pats ir su MP. Kam reikia prievartauti save ir stengtis buti "kaip visi", jei matai, kad tau ir tavo kudikiui yra geriau KITAIP?

P.S. galit mesti i mane akmeni, bet saviski maitinu veikiau "is tingejimo" prasideti su buteliukais. Euforijos davus kruti tikrai nejauciu. Ir maitinanciu moteriskiu nuotraukos manes "neveza"  tongue.gif

Na, žinai, ne visi taip sako, o ĮRODYTA YRA, KAD KRŪTIMI MAITINTI protingiausias pasirinkimas išskyrus tuos atvejus jei tu patologiškai negali arba tavo vaikas nepriima, arba daug geri ir rūkai. Nes motinos piene yra IMUNOGLOBINAS kuris ypač didelį vaidmenį atlieka imuninės sistemos formavime. To mišinukuose nėra.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 21:43)
galejo ne svarstykles neshti, o pasidometi, kaip tau sekasi zhindyti... kodel tau reikejo antspeniu? gal buvo neteisinga zhindymo padetis, todel kudikis neistengdavo pavalgyti, o tau skaudejo speneliai?
pienas ir man begdavo. pirmais menesiais. paskui normalizavosi. o po antro gimdymo ish viso jokiu ideklu nereikejo...

lyg ir normaliai. Antspeniu reikejo, nes mano speneliai yra idube. Padetis isbandeme ivairiausias, speneliu maitinant neskaudejo.
O po antro gimdymo lygiai tas pats buvo - is vienos kruties trauki, o is kitos kruties pienas pats teka.
QUOTE(garbane @ 2006 05 03, 21:29)
Na mamkos ir pridiskutavot  karsta.gif
O vat as vel ikisiu savo trigrasi. Is visu nenorinciu zindyti postu smelkiasi ziaurus EGOIZMAS. Vien tik nenoriu. MAN negražu. bjauriuosi.

o tai kam dar kitam, turetu tai rupeti. Na savaime aisku man tai buvo nepatogu, vargino ir t.t su antru atsisedusi traukti piena is pradziu nusitraukta porcija ispildavau nes begdavo puliai ir kraujas - speneliai neatlaike triju menesiu traukimo po 4-5 kart i diena. Negelbejo nei oro vonios, nei kompresai, nei jokie tepalai. Tai savaime aisku man ir skaudejo - o gal skaudeti turejo tau?

Ligonineje maciau viena vaizda, kuris mane labai sukrete - mano palatos kaimyne. Pieno jinai turejo maziau uz mane ( na bent jau nusitraukti jai sekesi sunkiau), o vaiko bukle buvo sunkesne, jeigu tiksliau pasakius, tai jisai sunkiau kapstesi is visu savo ligu, nors pradzioje maniske blogiau vertino. Ir isivaizduokite - sedi ta moteris, traukia tuos kelis pieno laseliu ir besperatiskai meldziasi. Kaip jinai pergyveno ir grauze save, kad negali naturaliai maitiniti savo vaiko. Tai argi tai yra normalu? Tam vaikui buvo reikalinga pilna jegu motina, kad galetu pilnai juo pasirupinti, ojei rankos nekildavo - sededavo ir kaltindavo save, kad negali maitinti
Atsakyti
QUOTE(Rutele24 @ 2006 05 04, 01:16)
nebuvau nusiteikusi nei prieš nei už maitinimą, bet, taip gavosi, kad maitinau tik tris savaites. galbūt jei būčiau dėjusi daugiau pastangų, būčiau tai dariusi ir ilgiau, bet tada nugalėjo kaip jūs vadinat EGOIZMAS.

su egoizmu chia nieko bendra - tiesiog laiku negavai tinkamos pagalbos....
labai gaila...
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2006 05 04, 09:20)
lyg ir normaliai. Antspeniu reikejo, nes mano speneliai yra idube. Padetis isbandeme ivairiausias, speneliu maitinant neskaudejo.

labai gaila del tokios patirties....
o del idubusiu speneliu. vaikas piena traukia ne ish spenelio. zhindantis kudikis turi apzhioti visa ruda laukeli ir ji suspausdamas ishtraukia pieneli. tam spenelio ish vis nereikia. per antspeni jis to negali padaryti - todel ir pavalgyti negalejo...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 04, 11:25)
o del idubusiu speneliu. vaikas piena traukia ne ish spenelio. zhindantis kudikis turi apzhioti visa ruda laukeli ir ji suspausdamas ishtraukia pieneli. tam spenelio ish vis nereikia. per antspeni jis to negali padaryti - todel ir pavalgyti negalejo...

pas mane buvo ta pati bėda verysad.gif , besilaukdama galvojau, kaip reiks ir ar išvis man pavyks maitinti, bet domėjausi, skaičiau, ieškojau ax.gif , radau - įdubę, įtraukti speneliai - ne kliūtis maitint - ir man pavyko thumbup.gif , vargo buvo, kol išmoko mažylis paimti krūtį, susiformuot spenelį, bet antspenių nenaudojau (nors ir parduotuvėse, ir kitur siūlė), gal irgi nebūčiau galėjus normaliai maitint g.gif
Atsakyti