Įkraunama...
Įkraunama...

nenoras maitinti krutimi

QUOTE(Rucelie @ 2006 05 03, 15:22)

Ragnez, deja deja, būna kartais kad reikia...

Rucelie, ash nesakau, kad nebuna. tu shaunuole, kad ishmaitinai savo vaika, nors per vargus 4u.gif
Atsakyti
o ar gali buti per liesas pienas ?
nes nu vaikas pavalgo tik per 4-5 kartus sad.gif
Atsakyti
liūdna, kad tokios temos iškyla forume, kai aplink moterys depresuoja, kad pačios negali vaikelio maitinti.
Atsisakymas pačiai maitinti yra papraščiausias EGOIZMAS ir nieko daugiau. Nesuprantu ir nesuprasiu tokių moterų, man jūsų gaila.
Visur visame ir visada yra baimės, bet jas reikia nugalėti, ypač dėl savo vaikelio, jei jau gamta taip surėdė, vadinasi taip turi būti.
Motiniška meilė yra besąlygiška...ir bent jau pabandykite, pamirškite akimirkai save.
Atsakyti
QUOTE(daratav @ 2006 05 03, 15:05)

vienareikšmiškas atsakymas - negali schmoll.gif , jei vaikas maitinamas savo motinos pienu ax.gif

Normalu, kad tiek kartų reikia pavalgyti, nepamiršk, kokio jis amžiaus ir kad žindimas taip pat reikalauja jėgų mirksiukas.gif

spausk va šią nuorodą ir rasi tikrai daug naudingų temų, tikiu, kad tavo baimė ir nerimas tuoj išsisklaidys 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dreamer @ 2006 05 03, 15:08)
Motiniška meilė yra besąlygiška...ir bent jau pabandykite, pamirškite akimirkai save.

wub.gif wub.gif tiesiog mano mintys rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuvos saulele: 03 gegužės 2006 - 15:21
QUOTE(daratav @ 2006 05 03, 16:05)

pienas per liesas nebuna. kaip rashe Rucelie - ish pradzhiu bega liesesnis pienelis, kurio vaikelis atsigeria, o veliau - riebesnis, sotesnis. gali buti, kad del kokiu nors priezaschiu, vaikeliui nepavyksta ishtraukti to sotesniojo pienelio... o priezhastis paprastai - neteisingas kruties padavimas.
saulele dave gera nuoroda. pasiskaityk.
DiDiDu parashei?
sekmes.
Atsakyti
nu nežinau, turiu tokias 2 pažįstamas, kurios dar vaikų neturi, o jau peza, kaip jos norėtų vaikelių, bet jų TIKRAI NEMAITINTŲ, nes tipo kam čia taip kankintis ir tt. g.gif
nesuprantu, iš kur, ir kas tokių arabų joms pripūtė į galvas, aš manau, kad tokioms egoistėms? gal geriau ir negimdyti, jei jau atsiprašant savo vaikui papao gaili duot. Nesakau, kad maitinkit metus, ar ilgiau, bet nors kažkiek nors kelis mėn. Jei kas bijo skausmo, gal tas maitinimas pradžioj kiek skausmingas, bet reik išmokt taisyklingai paduot vaikui krūtį ir tt, o jei atsiprašant savo papus saugot, tai neįšsaugosit, nebus jie gražūs ilgai vistiek, maitinimas ar ne mažai prisisdeda prie natūralių procesų, kurie vyksta su visu žmogaus kūnu, nu nebent jūs dirbat manekenėm ar pozuotojom lotuliukas.gif
Atsakyti
Na ir karas buvo čia užviręs g.gif . tik ko pyksta temos sumanytoja, kad kišasi ir tos, kurios maitino? Juk jei nebūtų kiek kitokių ar net priešingų nuomonių, tai nebūtų ir diskusijos..
Aš pramaitinau beveik pusantrų metų. O gimdymo namuose narsiai purčiausi tos "prievolės" lotuliukas.gif buvau durnelė stupid.gif stupid.gif
Man nesinori smerkti tų moterų, kurios nemaitina, nors ir leidžia jų organizmas, ir gaminasi pienukas.. Nes žinau, kaip sunku susigaudyti dideliam informacijos sraute.
Mano vaikui buvo 2mėn, o Kaune infekcinės ligoninė pediatrė "durnino" mane, kad žaloju vaiką, jog jam jau greičiausiai mažakraujystė, jog vėluos jo raida ir kt. "durnino" ji ir kitas, kurių 6 mėn amžiaus vaikai dar darė į sauskelnes. Neva jos dukros tai nuo 3 mėn amžiaus jau prašėsi..
Ką galėjau atsakyti.. Nu traumuota, ir tiek.. Gal jai iš gyd algos pinigų neužtenka ant pampų, gal ją vyras muša..
Tai labai sveikinu, kad maitinot mišinukais ir jūsų vaikas nesusirgo 4u.gif Bet jūs gi nežinot, kad prieš pora mėn buvo skelbta spaudoj, jog soja, kurios gausu tam tikrų rūšių mišinukuose, prives iki apsigimimų.Ir jau įrodė ant pelių.. Jūsų vaikas jau gimė, bet nežinot, kokių jis sulauks vaikų ir anūkų..
Nes nežinom, kada kokia laboratorija atskleis, kad viena ar kita medžiaga yra nuodinga, o mes ją valgom tik iš nežinojimo.. Arba tik todėl, kad esam trečio pasaulio valstybė, ir kad pas mus tiesiog galima parduoti visokį šlamštą..
Ir kol atbogina tą mišinuką, taigi nežinot, nei kiek jis radiacijos gavęs per pasienių patikras, nei temperatūrinį, drėgmės, oro sudėties sandėliavimo režimą žinot.. Pasiklausinėkit tų, kurie dirba prekybos centruose ar dideliuose dideliuose sandėliuose.. Papasakos, kaip jie sandėliuoja prekes..Brrrr.
Tiesiog pasiimat šviečiančioj pardoj nuo švarios lentynos..

Mūsų kartos leliukai dar bus sveiki. O pažiūrėkit į išsivysčiusią Ameriką verysad.gif Ten vaikai jau 80 proc su viršsvoriu..Jau kokia trečia karta auga patogiai. Ir kodėl neužduot sau klausimo - o gal visa tai prasideda jau čia doh.gif ?

Mačiau tą "mėlyną" pieną lotuliukas.gif Juokingas prektekstas šlykštėtis maitinimu, kad pienas mėlynas, kad papai pamėlę..
Na, būtum juodaodė, papai būtų ne mėlyni lotuliukas.gif
Mano leliukas pirmus du mėnesius ant "mėlyno" pieno ir šlykštaus papo augo po 1 kg, po to augimo tempai "lėtėjo" 800gr, 600gr, 300gr. Betgi greičiausiai kūdikis auga įsčiose ir pirmus du-tris mėnesius..
Beje, per pirmus du mėnesius nukrito ir mano nėšumo svoris (-25kg). Grįžo įprastinis. hm, tai ko mes bijom..

Bet gal mama pelnosi duoną iš fotografijų vyrų žurnaluose.. Na, tada suprasčiau, kad tikrai reikia gero vaizdo..

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 14:33)

kodel gi tada, taip neatsakingai numojame ranka i naturalu maitinima - zhinodamos, kad motinos pienas yra vienintelis naturalus, idealus maistas kudikiui, kad maitinti kutimi yra lengva, patogu ir NIEKO nekainuoja, pasirenkame mishinuka...

dar karta klausiu - is kur tai istraukiai.
Ar tai kad tau buvo patogu maitinti krutimi ir lengviau negu misineliu, reiskia, kad tai yra privaloma ir kitiems.
Saziningai maitinau pirma vaika tik krutimi - jokio papildomo vandenuko, nors tai buvo tikrai sunku - vaikas kabedavo prie kruties virs pusvalandzio ir po keliu valandu, o kartais ir dar greiciau prasydavo vel. Tai buvo sunku, nemalonu ir vargino.
Todel ir nesuprantu kodel taip neatsakingai yra numojama i misineli - ir sudeti gali pasirinkti kokia nori, ir aisku kiek vaikas suvalgo ir gali maitinti bet kas ir bet kur. Zymiai paprasciau, lengviau ir patogiau
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2006 05 03, 18:21)

Todel ir nesuprantu kodel taip neatsakingai yra numojama i misineli - ir sudeti gali pasirinkti kokia nori, ir aisku kiek vaikas suvalgo ir gali maitinti bet kas ir bet kur. Zymiai paprasciau, lengviau ir patogiau

jei skaitai anglishkai - atsiversk mano duotas nuorodas apie naturalaus maitinimo mitus.
ash abu vaikus ishmaitinau iki metu. iki pusmechio - be jokiu vandenuku, arbateliu ar dar ko... pirmagimis kabedavo po pusvalandi ir maitinosi kas pora valandu - man tai netrukde.... prisimenu ta laikotarpi kaip rojaus laika, kiek knygu perskaichiau, kol sunus zhysdavo.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif kai antrasis pasisotindavo per mazhiau kaip deshimt minuchiu - pasiilgdavau tos ramybes...

nera geresnes sudeties - negu motinos pieno. vaikas suvalgo tiek, kiek jam reikia - tereikia juo pasitiketi. lieka vienintele beda - niekas kitas tavo vaiko ish kruties nepamaitins bet kur ir bet kada g.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 19:39)
ash abu vaikus ishmaitinau iki metu. iki pusmechio - be jokiu vandenuku, arbateliu ar dar ko...  pirmagimis kabedavo po pusvalandi ir maitinosi kas pora valandu - man tai netrukde.... prisimenu ta laikotarpi kaip rojaus laika, kiek knygu perskaichiau, kol sunus zhysdavo....  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif kai antrasis pasisotindavo per mazhiau kaip deshimt minuchiu - pasiilgdavau tos ramybes...

o as viena ranka laikydavau antspenius, kita ranka kudiki ir dar svajodavau apie trecia ranka, nes is tos kruties, kuria nemaitindavau pienas tekedavo vos ne upeliais - ideklu i liemenele nepakakdavo ir galvodavau, kaip greiciau iki vonios nueiti ir nusprausti, nes pridziuvusio pieno kvapas nera jau labai malonus.

QUOTE(ragnez @ 2006 05 03, 19:39)
nera geresnes sudeties - negu motinos pieno. vaikas suvalgo tiek, kiek jam reikia - tereikia juo pasitiketi.

tikrai?
kazkaip labai abejoju ar 120 gr per pirma gyvenimo menesi yra tikrai tas svoris, kuri turi priaugti vaikas ( pagal tavo pacios parasymus, kad naturaliai maitinamas kudikis pirmaisiais gyvenimo menesiais priauga daugiausiai svorio). Gydytoja net per kelias svarstykles nese, kad isitikintu, jog nesuklydo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 03 gegužės 2006 - 19:26
Nebus sutarimo šituo klausimu. Jokie moralizavimai nepadės. Vienos egoistės, kitos ne. Jeigu pastarosios jaučiasi dėl to geresnės - tegu. Man niekada niekas neįrodys, kad ta kuri žindo yra geresnė motina, motiniškesnė ir visokia kitokia "-esnė". Mano tėvas manęs niekada nežindė, o man yra daug geresnis už motiną.
Aš už pasirinkimą ir toleranciją 4u.gif Be to, tikrai NĖRA visos vienodos ir netinka VISOMS tie patys kriterijai bei motyvai. Mane vis tiek muša iš vėžių tokie pasakymai: "negali būti, kad nebūtų pieno", "nebuvo, nes nenorėjai", "visos gali maitinti". Absurdas. Aišku, nesąmonė būti kategoriškai ir iš kitos pusės - nebandžiau ir nebandysiu. Aišku, kad pabandysiu, be to, nežinau kaip smegeninė persisuks gimus 2.gif:. Tiesiog žinodama savo charakterį bei gyvenimo būdą, numanau, kad man gali nepatikti ilgai maitinti. Ir nesiruošiu jaustis dėl to blogesne mama.
Vienžo, taika 4u.gif ir mažiau kategoriškumo, bei tokių žodžių kaip "visos; negali būti; netikiu"....
Atsakyti
Pasigimdziusi pirmagimi, pati visai nemaitinau ir nieko baisaus isaugo. Serga viena kart i metus, jokie skersvejai nebaisus bigsmile.gif Visiskai nesmerkiu moteru kurios nenori pacios maitinti. Taip pat suprantu, kaip tam kudikeliui svarbus mamos pienukas. Bet jei mama nenori maitinti, ir maitina nenorom, tai juk irgi nieko gero g.gif
Atsakyti