Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verčiate vaiką užsiimti nemėgstama veikla?

QUOTE(l'eau @ 2012 09 13, 16:26)
manęs nevertė ir aš neversiu. suprantu tėvus  kurie verčia - galbūt nori vaiko atsikratyti porai valandų kad nereiktų leisti laiko su juo (tokių tėvų keletą pažįstų, varo vaikus į visokias muzikos mokyklas ir džiaugiasi kad 'gali pailsėti'), galbūt nori kad vaikas pateisintų jų neišsipildžiusius lūkesčius, galbūt šiaip vaikų nemyli, visko būna, bet pati turėjau mylintį tėtį o ir savo sūnaus kankinti nesiruošiu rolleyes.gif

Turėjau taip pat labai mylintį tėtį, kuris negailėjo laiko ir energijos stovėti šalia su diržu, kuomet aš ant klaviatūros varvinau smurgus ir ašaras. Esu labai dėkinga jam. Muzika vėliau nuspalvino mano gyvenimą. Tiesiog būčiau labai kitokia (sunku būtų buvę išsiugdyti tas savybes, kurias dabar turiu, taip pat nepatirčiau vieno didžiausių pasaulyje malonumo - išmintingos muzikos klausymo), jei ne ta sunki pradžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 14 rugsėjo 2012 - 08:15
QUOTE(Sunute @ 2012 09 13, 13:34)
Muzika biochemijai ar konstravimui tik padeda ir negali tapti veltui praleistu laiku. Labai susirūpinčiau, jei muzika taptų gyvenimo kelio paieškomis. Stengčiausi pagal galimybes to išvengti. Bėda ta, kad bendrojo lavinimo programos visai nesuteikia jokio meninio ugymo (dailė ir muzika - disciplinos  kurioms suteikrtas juokdario vaidmuo). Be kūrybiškumo analitinis ir konstruktyvus mąstymas tampa beviltišku.

Kūrybiškumas ne tik Meno mokykloje gali būti lavinamas: ir uždavinio sprendimo paieška, ir konstruktorinio sprendimo paieška taip pat kūryba mirksiukas.gif . Dėl meninio ugdymo iš dalies sutinku, bet pagrindus (jei ne mokykloje ar šeimoje, tai toje pačioje Meno mokykloje) gavęs vaikas pats pajus, ar jis dar norėtų toje srityje gilintis daugiau, ar jį traukia kitos sritys. Aš penkerius savo vaikystės metus skiriau šokiui. Nevadinu jų prarastais metais - iki šiol šokis teikia man milžinišką malonumą, džiaugiuosi gavus profesionalius jo pagrindus. Iš kitos pusės esu labai dėkinga tėvams, kad po tų penkerių metų, jau kopiant į paauglystę ir atradus kitą pašaukimą tėvai leido keisti veiklą. Nors jų akimis mergaitei paaugliškais metais to šokio dar labiau reikėjo - besiformuojančiai figūrai, laikysenai. Bet tuo metu aš šokių repeticijas išties jau laikiau prarastu laiku - laiku, kurį verčiau galėjau skirti savęs tobulinimui srityse, kurios dabar yra tapusios mano specialybe ir mano hobiu.
Atsakyti
muzika ir dailė nėra vienintelės kūrybiškumo išraiškos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2012 09 13, 10:39)
Bent vienas būrelis "galvai" ir bent vienas būrelis "kūnui".

Mano preliminariam sumanymui - būtinas būrelis "kūnui".
Atsakyti
Prievarta nepateisinama, bet kartais vaikai nenori kažko imtis nes tingi, nes mieliau laiką leidžia po mokyklos prie teliko arba kompo. Gerai kai tėvai namie ir gali po mokyklos su vaiku užsiimti kartu kažkokia veikla, bet kiek tėvų dirbančių minimum iki 17 val? Jei mano vaikas man pasakytu griežtą ne muzikos pamokom, jei matyčiau kad jam išties stresas lankyti tas pamokas, jokiu būdu neversčiau. Bet dabar matau, kad jis tik tingi, kad jis tik nori greičiau namo multikus pažiūrėt, nors visas švyti, kai gauna už grojimą gerą pažymį, kad vaikai klasėje pavydi jog jis moka grot gitara. Jam tada būna smagu, vadinasi mano prievarta, jei galima ją taip pavadint yra teigiama ir jam išeis į naudą. Beto niekada nereikalauju kad grotų idealiai, svarbu, kad jam nebūtų gėda prieš mokytoja nepasiruošus pamokai. Pati vaikystėje buvau verčiama mokytis tik puikiai, tekdavo groti po 2 val kasdien. Taip muzikos man dabar nereikia, tai nebuvo mano kelias, bet tos dvi valandos kasdien man e išmokino dirbti, siekti tikslų ir pabaigti tai ką pradėjau. Nors savo vaiko neverčiu groti visai, leidžiu pačiam nuspręst ar jau mokia pakankamai ar dar reikia pasipraktikuot.
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2012 09 13, 19:02)
Mane maza verte, tiksliau ikalbinejo visais imanomais budais, viska zadejo ir t.t., kad tik eiciau i muzikos mokykla. Metus ejau, po to jau net ir grasinimai nepadejo, pasakiau griezta ne. Ir net dabar po daugybes metu nupurto nuo minties groti bet kokiu muzikos instrumentu, vos ne vaikystes trauma buvo, net nenoreciau kad mano vaikas grotu.

Taigi niekada gyvenime savo vaiku neversciau ar per daug neikalbineciau lankyti bureliu, is dalies sutinku su l'eau. Jei vaikas nenori niekur eiti, galima sugalvoti prasmingos veiklos namuose. Na aisku tas negalioja atvejams kaip pvz plaukimas del stuburo tiesinimo.

as jo ir neverciu kazko lankyti...pasiulem viena, kita bureli - nenori doh.gif .. bet tai ka daryti , kai po mokyklos parejes tik numeta kuprine ir jungia PC doh.gif .. bandeme neleisti isijungti PC , tai tuomet jis isijungia televizoriu ir ziopso tuos nesamoningus filmukus penkeriu metu vaiko lygio doh.gif .. juk teliku visu neisnesim is namu, o amzinas karas irgi nervina ..
Atsakyti
diana34, o gal jus tiesiog liepkit (tuoj mane uz sita zodi akmenim uzmetys unsure.gif ) paciam pasirinkti 1 bureli ir ji lankyti. Kai pats pasirinks negales sakyt, kad neidomu ar nenori, nes tai bus jo pasirinkimas. O del TV, tai tiesiog deretu nustatyti kiek val.per diena gali ziuret TV. As manau, kad ir 1 pakanka.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 09 15, 20:10)
diana34, o gal jus tiesiog liepkit (tuoj mane uz sita zodi akmenim uzmetys  unsure.gif ) paciam pasirinkti 1 bureli ir ji lankyti. Kai pats pasirinks negales sakyt, kad neidomu ar nenori, nes tai bus jo pasirinkimas. O del TV, tai tiesiog deretu nustatyti kiek val.per diena gali ziuret TV. As manau, kad ir 1 pakanka.

tai , kad jau buvo ir toks pokalbis ...sakem paciam pasirinkt KA TIK NORI ... kad ir kiek bekainuotu, ar kad ir kur toliausiai butu - paveziosim i ta bureli doh.gif ..tai sako " jus patys ir lankykit tuos burelius, as nenoriu jokio burelio " doh.gif .. bandysim dar kazkaip kalbetis g.gif
Atsakyti
Na nenori vaikas būrelių. Ne visi vaikai jaučia poreikį kažką dar be mokyklos daryti, gal yra šiaip ramus, o gal iš esmės nemėgsta būti tarp žmonių, rodyti savo sugebėjimus. Mano vienas sūnus irgi nieko nenorėjo, kol pats nepaprašė ko nori. Sąlygos buvo tokios: tik ne grupėje, aš ir mokytojas, jokių kitokių nenoriu.
Atsakyti
QUOTE(RamuneM @ 2012 09 17, 08:20)
Na nenori vaikas būrelių. Ne visi vaikai jaučia poreikį kažką dar be mokyklos daryti, gal yra šiaip ramus, o gal iš esmės nemėgsta būti tarp žmonių, rodyti savo sugebėjimus. Mano vienas sūnus irgi nieko nenorėjo, kol pats nepaprašė ko nori. Sąlygos buvo tokios: tik ne grupėje, aš ir mokytojas, jokių kitokių nenoriu.

va, butent g.gif .. jam gal ir yra baisiausias dalykas komandine veikla ..nors nera mano vaikas labai ramus, bet zmoniu minios " nepernesa" doh.gif
Atsakyti
Gal yra prasmė tą kompleksą - komandos baimę, kažkokiu neskausmingu būdu užglaistyti? g.gif Parinkus atitinkamą įvadą, po to tęstinumą. Kad nebūtų skausminga, trauminga.
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2012 09 13, 16:36)
o ka daryti jei vaikas nenori NIEKO lankyti ??? jam niekas neidomu.. 12 metu nelabai isivaizduoju kaip galima butu ji priversti ...

gal nesurado srities, kas jam patiktų? sunku labai pradėti lankyti būrelius tada, kai prasideda paauglystė.
į muzikos mokyklą leisti jau tampa madinga, ne visada vaikai to nori ir kita sgal niekada savęs nesies su muzika, tad muzikuoti niekada neverčiau ir neversiu. maniškis vyresnėlis gražiai dainuoja, turi klausą, seniai siūlė jam eiti dainuoti, jam nepatinka, negi versiu? lankė sporto būrelius, šiais metais buvo išardyta krepšinio klasę, kur pernai lankė, truputį nuliųdo. nemėgsta tokio amžiaus (13 m) eiti į būrelius, kai neina draugai. sako aš vienas neisiu, gėda ir t.t. dabar pradėjo lankyti sporto klubą. kol kas užsidegęs. tai ne būrelis, bet paaugliui reikalinga sportuoti ir jei jis nori eiti ten, negaliu drausti, nes namuose beliks tik tv ir pc. to nenorim. gydytoja dėl stuburo siūlo šokius ir plaukimą. jis nenori, nors eitų šokt, jei būtų berniukų šokančių daug, tokio būrelio mieste neradom, gaila verysad.gif gatvės šokiai viliotų, šoka vienur mergaitės TIK, nėjo. neverčia. bet kalbinau, drąsinau, draugų neatsirado. plaukimu dar galvoja užsiimti, kol kas draugų ieško kartu nueiti.
todėl jus puikiai suprantu dėl sūnaus. stenkitės paieškoti veiklos, kad ir kokia ji būtų, gal užsikabins.
Atsakyti