Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai

QUOTE(RZK @ 2012 09 10, 11:17)
TRES CANTOS

Įveskit "tres cantos seed" ar pan. ir duos , ispaniški jie , lyg tai pom. medis ...

nea biggrin.gif Tres cantos reiškia Trys dainos 4u.gif
Atsakyti
Kas nemegsta acto. Drauge recepta dave, litrui vandens, 8 sauksteliai cukraus, 4 sauksteliai druskos.Viskas, jokiu prieskoniu nereikia. Pradariau jau vakar symet uzvakuotus. Man rugsteles truksta, o vyrui labai patiko, sake vakuoti tik sitaip.Pomidorus sumaitojo ir ta sunka isgere pasigardziuodamas. Man tik patiko, kad terliotis nereikia, labai paprasta ir greitai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 09 11, 08:40)
Saintlina norejau dar pasidaryti pastos is pomidorciku paskutiniu, bet jau abejoju, nusibodo tas konservavimas schmoll.gif  pakanka visko.

aš irgi nebekonservuoju kol kas. Pomidorų dar yra, bet pas mus dabar vėl atrastas nepaprastas pomidorų skonis biggrin.gif Šveičia visi šviežius net ausim klapsėdami. Va jei matysiu, kad jau nebeapžioja, tai reiks dar sulčių ar pastos pasidaryt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 09 11, 09:39)
aš irgi nebekonservuoju kol kas. Pomidorų dar yra, bet pas mus dabar vėl atrastas nepaprastas pomidorų skonis  biggrin.gif Šveičia visi šviežius net ausim klapsėdami. Va jei matysiu, kad jau nebeapžioja, tai reiks dar sulčių ar pastos pasidaryt.

o pasta tai kas ? kazkokia marmaliuze ar nauja kazkas ? man tai siemet uzkabino kazkieno cia receptas, kur nieko nelupus viska sumali, ir puode pakliuksinus dar pablenderiuoji ir gaunasi superinis ir gan tirstas padazas. pernai lupdavau pomidorus ir morku nededavau tai gerokai skystesne mase budavo ir dar kiek vargdavau su tuo lupimu, o siemet atradau ta malima super super thumbup.gif

beje, kazkada rasiau kad nuskyniau kekemis pomidorus ir neradusi reikiamo kiekio deziu , sukabinau ant nesiojamos dziovykles ir pastaciau garaze. ka jus, rezultatas super, vedinasi jie is visu pusiu, nesiliecia, vietos uzima mazai, noksta po truputi thumbup.gif vienas minusas- prinoke atsikabina ir terksteli smile.gif reikia apacioje minksta porolona patiesti kad neistykstu ant garazo grindu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 09 11, 01:26)
As netingiu :ax:Dar daug ten jų kaba?

Daaaaug bigsmile.gif Bet zali...
Atsakyti
Nelupu pomidoru.Tarkuoju su masinka cepelinams gaminti. Ivarau papriku, svogunu ir verdu ilgokai.pabaigai nemazai cesnako ir psio.Nereali adzika gaunasi.Galima aitrios paprikos, bet cia kaip kas megsta, pagal astruma.Viska is akies dedu, druska, cukraus ir acto. Man nerealu ant batono , viena galiu lapnoti.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2012 09 11, 10:29)
Kas nemegsta acto. Drauge recepta dave, litrui vandens, 8 sauksteliai cukraus, 4 sauksteliai druskos.Viskas, jokiu prieskoniu nereikia. Pradariau jau vakar symet uzvakuotus. Man rugsteles truksta, o vyrui labai patiko, sake vakuoti tik sitaip.Pomidorus sumaitojo ir ta sunka isgere pasigardziuodamas. Man tik patiko, kad terliotis nereikia, labai paprasta ir greitai  smile.gif

Gal galite patikslinti ar pomidorus pjaustote ar tik sudedate i stiklaini ir uzpilate siuo skysciu? Karstu ar saltu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelina @ 2012 09 11, 15:36)
Gal galite patikslinti ar pomidorus pjaustote ar tik sudedate i stiklaini ir uzpilate siuo skysciu? Karstu ar saltu?  blush2.gif

nepjaustau.Nors pagal dydi reiktu ziureti. I platu slojika dedu. Karta nuplykau,kita karta jau su druska cukrum karstu uzpilu, jokiu kaitinimu, man pats baisiausias reikalas visi tie kaitinimai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 09 11, 10:25)
nea  biggrin.gif Tres cantos reiškia Trys dainos  4u.gif

ne pavadinimą verst pažodžiui gi , o aprašymus žiūrėt reikia dėl to pom. medžio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RZK: 11 rugsėjo 2012 - 16:41
QUOTE(RZK @ 2012 09 11, 17:39)
ne pavadinimą verst pažodžiui gi , o aprašymus žiūrėt reikia dėl to pom. medžio

tai, kad vien į Lady Dy nuotrauką pažiūrėjus medžiu nekvepia, nebent visus indeterminantus medžiais paverst. Beje, vienur rašo, kad tai yra indeterminantinė veislė, kitur - determinantinė ( riboto augumo, 150-160cm) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2012 09 11, 17:54)
nepjaustau.Nors pagal dydi reiktu ziureti. I platu slojika dedu. Karta nuplykau,kita karta jau su druska cukrum karstu uzpilu, jokiu kaitinimu, man pats baisiausias reikalas visi tie kaitinimai  schmoll.gif

idomu kaip issilaikys tokie nekaitinti g.gif
Pagal toki recepta jau daug metu darom, tik pomidorus dedam nuluptus ir uzpilam pravesusiu marinatu bei kaitinam stiklainius kol stiklainy bus 80 laipsniu. O jei nekaitint ir uzpilt verdanciu nebandem. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2012 09 11, 18:22)
idomu kaip issilaikys tokie nekaitinti  g.gif
Pagal toki recepta jau daug metu darom, tik pomidorus dedam nuluptus ir  uzpilam pravesusiu marinatu bei kaitinam stiklainius kol stiklainy bus 80 laipsniu. O jei nekaitint ir uzpilt verdanciu nebandem. ax.gif

Na man sake, kad laikosi g.gif Pries gera men. dariau, laikosi puikiai, nemanau kad kazkas negero begali pasidaryti.Nekenciu kaitinimu, vien del to pomidoru receptu kai kuriu atsisakau, o del sio mane patikino,kad kaitinti nereikia, todel ir pasirasiau.Tik uzpilti karta reikia ir psio thumbup.gif
Atsakyti