Draugė tokiu receptu daro su citrina. Joms labai patinka. Man davė mažą stiklainiuką paragautii. Nieko, bet, kad būt labai skanu, nepasakyčiau. Cukinija kaip pati nesijaučia, nes persisunkus cukrumi. Labiau gal primena ananasus, nes ir į juos panašiai sminga dantys. Sūnui taip pat sakė nelabai, tai ir nedarysiu.
Aną dieną ta pati draugė darė kitu receptu..ir atsiuntė receptą. Jai su dukra labai patinka..
5 l nuluptų ir kubeliais supjaustytų cukinijų
0,5 kg cukraus
1 lygus šaukštas citrinos rūgšties
0,5 l ananasų sulčių (jei ne 100%, tai tinka 80% ar dar mažiau)
Gaminimas:
Supjaustytas cukinijas užpilti cukrumi, pridengti ir palikti parai. Maišyti nereikia.
Atsiras daug skysčio. Tada berti citrinos rūgštį, supilti ananasų sultis ir išmaišyti. Kaitinti iki užvirimo, kartais pamaišyti.
Supilstyti į sterilizuotus (iškaitntus karštu vandeniu) stiklainius ir stipriai užsukti. Dangteliai turi būti taip pat sterilizuoti. Palaukti, kol atvės ir laikyti vėsiai.
Gal kuri išbandysit. Sakė darė ir su moliūgais, ne tik cukinija.
QUOTE(georgiana @ 2012 10 08, 08:15)
vakar su MB nuraskem moliugus, viso 13 vid. dydzio, tai ryt pabandysiu nuotraukele ideti, sandeliuosiu dali, kitus bandysiu uogiene daryti, bet mano seima nemegsta skonio moliugu, chm idomu kaip skonis uogienes-dzemo kur SM merginos raso, kad daro: moliugas, apelsinai, citrina ir cukrus? Gal kas darete ar labai jauciasi moliugo skonis? 


QUOTE(Regila @ 2012 10 08, 09:25)
Gaminu , bet nesterilizuoju nei stiklainių, nei dangtelių ir gerai laikosi

QUOTE(yerena @ 2012 10 06, 00:30)
Viskas priklauso nuo:
Ačiū, bandysiu pastudijuoti internete jūsų pasiūlytas veisles

Laikosi pas mus neblogai namie (daugiau nėr kur laikyti), tik per šilta žiemą, nes pavasariop porą net su sudygusiom sėklom radau.
Nu jo Crowne Prince 15lt pokutis

aciu diuni, bus ir Regilos isbandytas receptukas

saintlina, kaip su tuo arbuzu baiges? 
vakar tetis viena pamirsta is lauko maziuka parnese, pievoj likes nepastebetas
sonas papuves, bet visa kita buvo gerai

vakar tetis viena pamirsta is lauko maziuka parnese, pievoj likes nepastebetas


QUOTE(georgiana @ 2012 10 08, 11:57)
As esu nekarta virusi moliuga su svarainiais, man tai nuostabi uogiene. Receptas is akies ragaudama dedu cukru, nelaikau o supjaustytus verdu iskart, priklauso nuo to kiek ko turiu. Moliugo skonio ir kvapo nelieka, viska permusa svarainiu kvapas. Jau keli metai neviriau, nes moliugu tiek neuzsiauginu o mano seimyna nori ir kitokiu patiekalu sau . Pabandykit, tikrai patiks

QUOTE(Venta9 @ 2012 10 08, 11:50)
As esu nekarta virusi moliuga su svarainiais, man tai nuostabi uogiene. Receptas is akies ragaudama dedu cukru, nelaikau o supjaustytus verdu iskart, priklauso nuo to kiek ko turiu. Moliugo skonio ir kvapo nelieka, viska permusa svarainiu kvapas. Jau keli metai neviriau, nes moliugu tiek neuzsiauginu o mano seimyna nori ir kitokiu patiekalu sau . Pabandykit, tikrai patiks
Galima dar kelis obuolius ipjaustyti.



QUOTE(vasarema @ 2012 10 08, 13:00)


Taip, skanu, darydavau, bet dabar kompoto megeju neliko

QUOTE(Venta9 @ 2012 10 08, 12:10)
Turiu vilčių, kad kompotų megėjai sugrįž, jau grįžta po truputį... Kuo toliau, tuo labiau šeimos nariai atsisako fantų, cocacolų, dar būtų neblogai, kad alaus kai kas atsisakytų...Kad nebūtų visai ne į temą - vakar priskyniau didelį krepšį jaunučių cukinijų ir paskutinį arbuziuką Sniegių. Jis buvo prinokes

Kazkodel mano cukinytes supuva, dar visai mazytes, pagalvojau kad perdregna ir persalta. O del kompotu, tai jie negeria nei cocacolu nei fantu, tiesiog prisigamina daug iv. sulciu, na dar sako kad vandenuko kuo daugiau reikia gert.
Gal ir teisus



