Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVII

QUOTE(Tyliai.. @ 2013 12 17, 16:39)
Gal galit atsakyti: jei randą mazgą/mazgų (+ cistos) ar jau tikėtis operacijos reikia? ar dažniausiai mazgai supiktybėja?

Pas mane mazgas su cista. Hormonai normos ribose. Daryta funkcija, kuri irgi nieko blogo nerado. Endokrinologė du metus iš eilės siūlo primygtinai operuoti. Šymet ryžausi operuot. Nuvykau pas chirurgą konsultacijai ir jis apžiūrėjęs pasakė, kad operacija nereikalinga pagal esamus tyrimus, bet pasiūlė išsitirti išnaujo išsamiau. Artimiausiu metu tą ir darysiu. Viena endokrinologė pasakė, kai randa vieną mazgą tada rekomenduoja jį operuot, nes gali supyktybėt, o jeigu randa keletą, tada stebi ir jeigu hormonai normoje nerekomenduoja operuot.
Jeigu gydytojai nerekomenduoja operuot tai matyt jos nereikia. Jeigu rekomenduos tai važiuokit konsultuotis su chirurgu ir jie apžiūrėję pasakys ar tikrai reikalinga operacija.
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi ir aš į jūsų būrį 4u.gif
iki šiol bėdų dėl skydliaukės nesu turėjusi, karts nuo karto pasidarydavau kraujo tyrimus, bet viskas būdavo (ir yra!) normos ribose.
Bet visai netikėtai vakar atlikus skydliaukės echo rado 3 mm mazgelį unsure.gif
kraujo tyrimai geri, viskas normos ribose. Ar taip gali būt, kad kraujas nieko nerodo, o mazgelis yra?
vasarą darytas echo nieko neparodė, čia siuntė kita daktarė ir še tau kad nori - sako mazgelis doh.gif
ką toliau daryt? ar yra koks gydymas, ar tokį mažą jau reik operuot?
Patarkit labai prašau, nes pas gydytoją prieisiu tik po naujų metų, o ši netikėta žinia labai slegia ir neramina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(PO @ 2013 12 22, 14:31)
Sveikos, jungiuosi ir aš į jūsų būrį 4u.gif
iki šiol bėdų dėl skydliaukės nesu turėjusi, karts nuo karto pasidarydavau kraujo tyrimus, bet viskas būdavo (ir yra!) normos ribose.
Bet visai netikėtai vakar atlikus skydliaukės echo rado 3 mm mazgelį unsure.gif
kraujo tyrimai geri, viskas normos ribose. Ar taip gali būt, kad kraujas nieko nerodo, o mazgelis yra?
vasarą darytas echo nieko neparodė, čia siuntė kita daktarė ir še tau kad nori - sako mazgelis doh.gif
ką toliau daryt? ar yra koks gydymas, ar tokį mažą jau reik operuot?
Patarkit labai prašau, nes pas gydytoją prieisiu tik po naujų metų, o ši netikėta žinia labai slegia ir neramina unsure.gif

Del tokio mazo mazgelio tikrai nesinervinkit, ju dauguma LT zmoniu turi ir ne po viena. Reikia stebeti . Mano mazgelis tyliai tunojo kelis metus, bet pries pora menesiu padidejo ir po svenciu laukia vizitas i klinikas. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

jungiuosi prie jūsų verysad.gif

Visai atsitiktinai prieš pusmetį pasiuntė reabilitologė išsitirti striumą, tada rado mazgelį ir gan nemažą, šiandien pakartotinai ėjau echoskopuotis ir vienas mazgelio parametras padidėjęs, tai kaip suprantu jis didėja unsure.gif
Laukiu konsultacijos pas endokrinologą, bet neramu baisiai ...

Apie mazgelį parašyta echoskopuotojo taip" izoechogeniškas, nehomogeniškas, neaiškiomis ribomis mazgas apie 24x13x23 mnm su aktyvia intra- ir perinodaline kraujotaka, nusitęsianti į vidurio linijos sritį" unsure.gif
Bandžiau skaityti ką tai reiškia unsure.gif

Prieš pusmetį daryti kraujo tyrimai rodė,kad skydliaukė funkcionuoja normaliai, kad gydymo tuo metu nereikėjo. kažkaip neramina tas aprašymas apie kraujotaką mazgo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lili* @ 2013 12 23, 14:50)
Sveikos 4u.gif

jungiuosi prie jūsų  verysad.gif

Visai atsitiktinai prieš pusmetį pasiuntė reabilitologė išsitirti striumą, tada rado mazgelį ir gan nemažą, šiandien pakartotinai ėjau echoskopuotis ir vienas mazgelio parametras padidėjęs, tai kaip suprantu jis didėja  unsure.gif
Laukiu konsultacijos pas endokrinologą, bet neramu baisiai ...

Apie mazgelį parašyta echoskopuotojo taip" izoechogeniškas, nehomogeniškas, neaiškiomis ribomis mazgas apie 24x13x23 mnm su aktyvia intra- ir perinodaline kraujotaka, nusitęsianti į vidurio linijos sritį"  unsure.gif
Bandžiau skaityti ką tai reiškia  unsure.gif

Prieš pusmetį daryti kraujo tyrimai rodė,kad skydliaukė funkcionuoja normaliai, kad gydymo tuo metu nereikėjo. kažkaip neramina tas aprašymas apie kraujotaką mazgo  unsure.gif

Nusiraminkite. Paprašykite endokrinologo, kad siūstų to mazgo nuskanuoti. Tiksliai nežinau kaip ten vadinasi. Atlikus tai nustatoma ar mazgas šiltas, ar šaltas. Šilti mazgai nelinkę supiktybėti, bet jeigu jis didėja , tai vistiek manau siūlys operuoti.
Atsakyti
O mazgų operacija sudėtinga? Kada namo išleidžia(dažniausiai )? Ir koks laukia pooperacinis laikotarpis namie, kol grįžtama į normalias vėžes? Ir dar, ar skausminga?

ačiū, jei kas atsakys..
Atsakyti
QUOTE(Tyliai.. @ 2013 12 23, 15:44)
O mazgų operacija sudėtinga? Kada namo išleidžia(dažniausiai )? Ir koks laukia pooperacinis laikotarpis namie, kol grįžtama į normalias vėžes? Ir dar, ar skausminga?

ačiū, jei kas atsakys..

Operacija nėra labai sudėtinga, tačiau trukmė jos ilgoka - apie 2 valandas. Mane asmeniškai operavo pirmadienį,trečiadienį važiavau namo. Dažniausiai paleidžia trečią parą 4u.gif Namuose jaučiausi gerai iš kart. Tik kol narkozė "išeina" labai mieguista jaučiausi. Į darbą gryžau po 2 savaičių, nors normalu išbūti apie mėnesį nedarbingume 4u.gif Nieko man neskaudėjo. Ta pjūvio vieta jautri, liečiant nemalonu, bet šiaip viskas nebaisu wink.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,
serganciom linkiu kuo greiciau pasveikti !

stengsiuos kuo trumpiau;

su skydliaukes bedom susiduuaiu pries 5 m, kai pagimdziau: buvo LABAI bloga, sirdis katalojos, drebejimai, rankos, ir kt.meciau rukyti, kad tik pageretu;
apejau visu gydytojus, kuriuos zinojau(endokrinologus); buvo guzeliu, viena sdidesnis, bet nieko neoperavo, sake, geri hormonai; pries 3 m kazkur netycia vien gyd. pasiule issitirti vit D;nors kiti skeptiskai i ji ziuri, atseit musu zonos gyventojams visiem jo truksta, man padejo; beto ir trukumas jo buvo man kritinis: 7 vnt ( 50-100 norma);
dabar praejus trim metam vel pasidare man ypac blogai; prisidejo prie to ir nervo uzspaudimas kakle, pradejo atrofuotis kojos raumenys, tirpsta ranka, veidas; geriu vaistus siuo metu;
tuo paciu nuvaziavau pas Navicka KLP, vakar;(buvau buvusi pas ji irgi pires 3 m); istyre , sako guzas padidejes ( buvo 0.9 mm, dbr 1.3 mm); bet atseit jei hormonai geri, nieko nepadarysim;
as jauciu kakle kai guliu, arba galva uzverciu, kazka istrigus; ir siaip esu ziauriai nervinga, nerimas, pyktis, ir kt; prakaituoja rankos,sutrikes ciklas, neniriu sekso, ir kt. pozymiai;
TTH ir FT4 vel lygtais norma: TTH 1.59; FT4 17.31; menstrauacijos kita av, ar jos turi itakos?
(su gyd dar nekalbejau del tyrimu);

gydytojas sako, kad padidejo , nes buvo kokiu stresu ir pan. na taip, mano stresinis darbas buvo, dbr nedirbu; tikiu, kad nuo to gali ir padidet guzelis, ir kaklo nervai uzsispaude;

mano klausimas butu toks:
1.kada operuoja guzelius? kas yra max ju dydis? ar operuojant guzelius, pasalina dali skydliaukes, todel taip nenori jie operuoti?
2.mano ginekologe pasiule issitirti jonizuota kali, bei kazkokius poskydliaukes hormonus, gal zinot kas tai? gal tirkai yra koks hormonas, kuri retai kada tiria, o jis yra sutrikes;

apskritai, mane kazkaip neigiamai nuteike navickas, ta prasme, labai abejingai; ar man tik taip atrodo?
4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(vertimai.plunge @ 2014 01 09, 16:35)
Sveikos, merginos,
serganciom linkiu kuo greiciau pasveikti !

stengsiuos kuo trumpiau;

su skydliaukes bedom susiduuaiu pries 5 m, kai pagimdziau: buvo LABAI bloga, sirdis katalojos, drebejimai, rankos, ir kt.meciau rukyti, kad tik pageretu;
apejau visu gydytojus, kuriuos zinojau(endokrinologus); buvo guzeliu, viena sdidesnis, bet nieko neoperavo, sake, geri hormonai; pries 3 m kazkur netycia vien gyd. pasiule issitirti vit D;nors kiti skeptiskai i ji ziuri, atseit musu zonos gyventojams visiem jo truksta, man padejo; beto ir trukumas jo buvo man kritinis: 7 vnt ( 50-100 norma);
dabar praejus trim metam vel pasidare man ypac blogai; prisidejo prie to ir nervo uzspaudimas kakle, pradejo atrofuotis kojos raumenys, tirpsta ranka, veidas; geriu vaistus siuo metu;
tuo paciu nuvaziavau pas Navicka KLP, vakar;(buvau buvusi pas ji irgi pires 3 m); istyre , sako guzas padidejes ( buvo 0.9 mm, dbr 1.3 mm); bet atseit jei hormonai geri, nieko nepadarysim;
as jauciu kakle kai guliu, arba galva uzverciu, kazka istrigus; ir siaip esu ziauriai nervinga, nerimas, pyktis, ir kt; prakaituoja rankos,sutrikes ciklas, neniriu sekso, ir kt. pozymiai;
TTH ir FT4 vel lygtais norma: TTH 1.59; FT4 17.31; DHEOS 419; MENSTRAUCIJOS prasidejo 10 d., tyrimai daryti 08; ar jos turi itakos?
(su gyd dar nekalbejau del tyrimu);

gydytojas sako, kad padidejo , nes buvo kokiu stresu ir pan. na taip, mano stresinis darbas buvo, dbr nedirbu; tikiu, kad nuo to gali ir padidet guzelis, ir kaklo nervai uzsispaude;

mano klausimas butu toks:
1.kada operuoja guzelius? kas yra max ju dydis? ar operuojant guzelius, pasalina dali skydliaukes, todel taip nenori jie operuoti?
2.mano ginekologe pasiule issitirti jonizuota kali, bei kazkokius poskydliaukes hormonus, gal zinot kas tai? gal tirkai yra koks hormonas, kuri retai kada tiria, o jis yra sutrikes;

apskritai, mane kazkaip neigiamai nuteike navickas, ta prasme, labai abejingai; ar man tik taip atrodo?
4u.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Sveikos, merginos,

Senbuves mane tikrai pamena =) ir mano istorija, kuri prasidejo 2009 metais - skydliaukes papiline carcinoma, 2 stadija, su isplitimu i limfmazgius ir plaucius.

Tai va, atkentejau eile jodu, net nepamenu kiek ju buvo -8 ar 9. Viena gavau ne LT, o latvijoje, nes uzkniso baranausko mazos dozes, o uzsienio daktarai tiek latviai, tiek sveicarai rekomendavo man didesnes. Siai dienai pas mane TG laikosi 1.5 metu apie 22-23 vienetus - jodo jau nebetaiko, nes per daug jau isgeriau. Daro pertrauka, nes TG nors ir didelis, bet po jodo aparatas rodo kazka, ka mato tik daktarai - realiai labai kazkas mazo plauciuose - bazinis kaupimas.

Dabar man kilo klausimas del nestumo. Arteja 30 metis ir jau norisi leliuko. Gal kas turit patirties tokioje situacijoje, kai TG lygis yra pakiles, taciau po jodo aparatas nieko nefiksuoja, ir vistiek ryzosi gimdyti? arba gimde tarp jodu?

Labai noreciau, kad pasidalintumet patirtimi...
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2014 01 16, 00:03)
Sveikos, merginos,

Senbuves mane tikrai pamena =) ir mano istorija, kuri prasidejo 2009 metais - skydliaukes papiline carcinoma, 2 stadija, su isplitimu i limfmazgius ir plaucius.

Tai va, atkentejau eile jodu, net nepamenu kiek ju buvo -8 ar 9. Viena gavau ne LT, o latvijoje, nes uzkniso baranausko mazos dozes, o uzsienio daktarai tiek latviai, tiek sveicarai rekomendavo man didesnes. Siai dienai pas mane TG laikosi 1.5 metu apie 22-23 vienetus - jodo jau nebetaiko, nes per daug jau isgeriau. Daro pertrauka, nes TG nors ir didelis, bet po jodo aparatas rodo kazka, ka mato tik daktarai - realiai labai kazkas mazo plauciuose - bazinis kaupimas.

Dabar man kilo klausimas del nestumo. Arteja 30 metis ir jau norisi leliuko. Gal kas turit patirties tokioje situacijoje, kai TG lygis yra pakiles, taciau po jodo aparatas nieko nefiksuoja, ir vistiek ryzosi gimdyti? arba gimde tarp jodu?

Labai noreciau, kad pasidalintumet patirtimi...

sveika, kaip daznai as galvodavau apie tave, labai dziaugiuosi, kad tau geriau,
as vis dar uzsuku i sia tema ir i hipotireozes tema, nes po 4 metu jau arteja mano tth prie normalaus lygio, tikiu, kad jau yar 4, o gal ir 3.
esi drasi, puiki,nuosirdi ir tau butinai pasiseks susilaukti vaikuciu, nestuke.gif
mano vaikai jau dideli, todel patarti tavo klausimu negaliu smile.gif , bet pasikartosiu, kad laiminga, kad parasei 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

pries savaitele mane isoperavo.. taip susikloste, kad operavusi ne Vilniuje, kaip zadejau, bet Kaune ax.gif Viskuom esu labai patenkinta, pjuvio grazesnio negalejau ne isivaizduoti, bet va nuliudino, nes deja, reikejo isimti visa skydliauke verysad.gif taip bijau blogu atsakymu, kad ne tas zodis verysad.gif atrodo taip neseniai sesuo pasveiko nuo limfomos, dabar as verysad.gif vakarais kazkokia depresija uzeina, asaros pacios kaip pupos byra verysad.gif
Atsakyti