Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVII

Laba vakara visoms. Senokai jau rodziausi sioje skiltyje. Jau pora metu kaip esu be skydliaukes-isoperuota. Pries tris menesius pajutau, kad labai suletejo medziagu apykaita ir siandiena nulekiau pasidaryti tth tyrima ir rezultatas virs 25... Dabar galvoju....galbut tiroksino doze per maza?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 05 07, 14:19)
Del mazgu. Man labai patiko mane operavusio chirurgo zodziai  kada as paklausiau, na kaip mano skydliauke, pikta ar ne? Jis atsake taip-isoriskai atrodo nieko, bet tai apgaulinga, tik po pilnos skydliaukes biopsijos galima pasakyti-pikta ar ne, juk gali buti tik 1 mm zidinukas, kurio niekada gali ir neaptikti durimas.

Tikrai taip, mano atveju prieš operaciją du kart darė biopsiją, antru kartu net 7 ar 8 dūrius, atsakymai buvo neigiami, o po operacijos išaiškėjo, kad visgi vėžys kažkur tūnojo pasislėpęs
Atsakyti
Labas vakaras,
norejau paklausti, o ar labai pasikeicia savijauta, kai isoperuoja visa skydliauke, ar buna dar kokiu pokyciu organizme po operacijos, turiu omeny su kitais organais? Labai jau slegia ta nezinia, kas laukia netekus skydliaukes?
Atsiprasau uz toki, gal kam atrodanti, kvaila klausima, bet manes laukia ta operacija.
Atsakyti
QUOTE(Inga38 @ 2014 05 07, 21:47)
Labas vakaras,
norejau paklausti, o ar labai pasikeicia savijauta, kai isoperuoja visa skydliauke, ar buna dar kokiu pokyciu organizme po operacijos, turiu omeny su kitais organais? Labai jau slegia ta nezinia, kas laukia netekus skydliaukes?
Atsiprasau uz toki, gal kam atrodanti, kvaila klausima, bet manes laukia ta operacija.

Taip, pasikeicia. Skydliauke yra mazas, bet labai svarbus organas, reguliuojantis daug funkciju, ypac vidiniu, regis, nepastebimu. Man atsirado nuotaiku svyravimas, nervingumas, kuno svorio pokyciai ir kt. Taciau be jos gyventi galima visai kokybiskai, reikia tik priderinti tinkama harmono lthyrox doze. Ir stebeti sirdies darba, kaulu tanki, D vitamino, K ir Ca kieki.
Man (ir dar daug kam) sutriko metabolizmas, eme labai augti svoris. Reikia gelezines valios nors siek tiek numesti virssvorio, regis, nuo vandens ir oro pleciuosi. schmoll.gif
Internete yra daug informacijos apie skydliaukes veikla, funkcijas ir svarba. As nenoriu issiplesti, nes nesu medike, galiu ka nors pripainioti.
Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ego: 07 gegužės 2014 - 23:53
QUOTE(Inga38 @ 2014 05 07, 21:47)
Labas vakaras,

Visai nekvailas klausimas. As mane irgi slege visi tokie ir panasus klausimai. Kazkaip jau susitaikiau kas bus tas bus. 21d. jau skyliaukes nebeturesiu verysad.gif Apgalvok visus atvejus ir isanalizuok savo emocijas ir pamastyk kaip elgtumieis vienokiu ar kitokiu atveju. Nemoku aiskiai parasyti. Man padejo savianalize, nebepanikuoju esu gana rami del operacijos ir kas bus po jos. Tik neisikalbek,kad bus kazkas blogai. Pasiskaitinek ka anksciau merginos yra parasiusios .

laikykis 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
kadangi čia tikrai yra išmanančių apie skydliaukę ir apie įvairius
tyrimus, tai gal galėtumėte paaiškinti ką reiškia tokie tyrimo rezultatai?
Gavau atsakymą el.paštu iš laboratorijos, bet nelabai suprantu...
Iš anksto ačiū smile.gif

Anti-TG-Ab (anti-tireoglobulino antikūnai)
Matavimo vienetas: IU/ml
Normų ribos: 0- 115
Tyrimo rezultatas: <0,1
Atsakyti
QUOTE(Inga38 @ 2014 05 07, 22:47)
Labas vakaras,

Bijoti yra normalu.. Juk cia visos , kurios perejo ugni ir vandeni. Man sunku buvo priprasti prie tiroksino, palengva atejo supratimas-juk gerai kad jis yra, kad gali pavaduoti skydliauke, gal but ir nelabai pilnai, bet gali. Kada manes medikai klausia, kokius vaistus vartojate, as pamirstu pamineti tiroksina, smile.gif
juokiasi, tai ka sako tiroksinas jau ne vaistas, ne sakau rytinis saldainiukas smile.gif Draugai mane laiko stirpria asmenybe, bet histologinio atsakymo pas gyd ejau pasiimti su sunumi, tikejau, kad viskas bus gerai, bet vis islysdavo kaip kirminaso mintis apie vezi.
O kai veze i operacine, , tai galvojau soksiu ir begsiu nuo tu ratuku lotuliukas.gif
O del pokyciu-visoms skirtingai. Niekas negali pasakyti kaip bus tau-visos gali pasidalinti savo pozymiais.
Sekmes 4u.gif

Atsakyti
mergaites ka rodo sumazejas APTO? ar cia gerai ir nereikia demesio kreipt? norma nuo 60, o mano 29,8..kiti kraujo tyrimai normos ribose, neskaitant padidejusios skydliaukes ir didejanciu mazgeliu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2014 05 07, 21:13)
Laba vakara visoms. Senokai jau rodziausi sioje skiltyje. Jau pora metu kaip esu be skydliaukes-isoperuota. Pries  tris menesius pajutau, kad  labai suletejo medziagu apykaita ir siandiena nulekiau pasidaryti tth tyrima ir rezultatas virs 25... Dabar galvoju....galbut tiroksino doze per maza?

Taip , per maza doze, reiktu nueiti pas endokrinologa
O po kiek geri? o gal pradejai kokius vaistus vartoti?
Papildyta:
QUOTE(sermuksnelis @ 2014 05 08, 14:29)
mergaites ka rodo sumazejas APTO? ar cia gerai ir nereikia demesio kreipt? norma nuo 60, o mano 29,8..kiti kraujo tyrimai normos ribose, neskaitant padidejusios skydliaukes ir didejanciu mazgeliu. 4u.gif

http://www.sorpo.lt/...
labai trumpai paaiskinta,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 05 08, 16:08)

labai trumpai paaiskinta,

4u.gif skaiciau sita, bet apie sumazejima nieko neradau, tikraiusiai nieko bloga, palauksiu vizito pas endo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 05 08, 15:08)
Taip , per maza doze, reiktu nueiti pas endokrinologa
O po kiek geri? o gal pradejai kokius vaistus vartoti?

Dabar geriu po 150 kasdien. Iki 2013 spalio geriau po 200 , bet pradejo permusineti sirdi, todel mazinome doze. Medziagu apykaitos suletejima pajurtau siu metu vasari, tada ir iki tada negeriau nei kokiu vaistu, nei vitaminu.
Kita savaite einu pas daktare su rezultatais.
Mano FT4 labai zemas, vos virs 14 , kai apatine riba 12.
Atsakyti
QUOTE(Mopsyte @ 2014 05 08, 21:06)
Dabar geriu po 150 kasdien. Iki 2013 spalio geriau po 200 , bet pradejo permusineti sirdi, todel mazinome doze. Medziagu apykaitos suletejima pajurtau siu metu vasari, tada ir iki tada negeriau nei kokiu vaistu, nei vitaminu.
Kita savaite einu pas daktare su rezultatais.
Mano FT4 labai zemas, vos virs 14 , kai apatine riba 12.

Gal ir klystu, bet nepasisavina viso isgerto tiroksino kiekio,
skaidymas vyksta kepenyse, as vartoju carsil tab, sugeriu visa dezute, kad pusmeti,
bet tai mano isvedziojimai, bet pameginti galima, juk carsil zolinis vaistas, tikrai nepakenks
Atsakyti