Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

Ir mano favoritai phalaenopsiai wub.gif
Atsakyti
Visų žiedeliai labai faini, o mumriko naujokė tai išvis nuostabi, aš jau į ją senai blizginau akis kai tik atsirado wub.gif Pasisekė, jog delsiau pirkti ir bandžiau tiesėti savo vyrui pažadą, jog daugiau nebepirksiu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(xx @ 2012 10 18, 09:20)
Merginos, ateikit į seminarą. Ir per pertraukėles prie arbatos-kavos puodelio bandysim bendrom jėgom atsakinėti į jūsų klausimus. Manau jų tikrai turite.
LOD sukaupta nemažai patirties, o čia puiki proga tuo pasinaudoti.
Juk augalai to verti, kad duotume kas jiems geriausia  4u.gif

Aš noriu labai į seminarą. Katlėjos vienos mėgstamiausių ir sunkiai sekasi draugauti su jomis, šiandien vėl radau problematišką, kurią nusipirkau neseniai doh.gif Man kaip visada išpuola svarbi diena kai koks geras seminaras būna doh.gif nenoriu įžeisti seminaro vedėjo, nes man tikriausiai tektų anksčiau išeiti jei jame dalyvaučiau, ko labai nemėgstu verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2012 10 18, 22:18)
Ir mano favoritai phalaenopsiai  wub.gif

Ne tik Jūsų, mano jie favoritai dėl žydėjimo ilgumo ir paprastos priežiūros bigsmile.gif dėl žiedo formos - favoritės katlėjos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 19 spalio 2012 - 00:56
Mano orchidėjos dendrobiai ir ertmenės.. Su kai kuriais net ir susidraugauti pavyko.. Bet kai orchidėjų tokia gausa kiekvienas gali rasti sau mylimų.. falenopsius dukra myli, nežinau kiek jų turi, paskutinį sykį kai skaičiavau buvo per trisdešimt.. bet gal jau nebešluoja Ermitaže lentynų g.gif
Atsakyti
user posted image
aš tai nžn kas ką myli, kuo daugiau apie jas giliniesi, tai kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių. Bet kuo daugiau žinai, tuo mažiau kenčia kišenė, nes mažiau praradimų. Žinios visada gera investicija.
Visai su malonumu išklausyčiau paskaitą apie falenopsių priežiūrą. Ką manote, gal reiktų LOD užprašyti tokią temą?
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 10 19, 09:22)

aš tai nžn kas ką myli, kuo daugiau apie jas giliniesi, tai kuo gilyn į mišką, tuo daugiau medžių. Bet kuo daugiau žinai, tuo mažiau kenčia kišenė, nes mažiau praradimų. Žinios visada gera investicija.
Visai su malonumu išklausyčiau paskaitą apie falenopsių priežiūrą. Ką manote, gal reiktų LOD užprašyti tokią temą?

jau katlejos grozis wub.gif kai tik uzmatysiu, isigysiu kokia pradziai...
tikrai, pacios nemaloniausios yra netektys ir nuostoliai del klaidu.
isprotejusi mintis: o ar negalima seminaro nufilmuoti? biggrin.gif ir as informacijos noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xx @ 2012 10 19, 09:22)

Butu labai gerai, o dar geriau kad tas seminaras vyktu Vilniuje smile.gif
Atsakyti
Konspektuojame pageidavimus apie seminarų temas bigsmile.gif thumbup.gif

Visada ir drąsiai galite įvairius siūlymus rašyti čia: Pasiūlymai ir pastabos Lietuvos orchidėjininkų draugijai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 10 19, 01:54)
Visų žiedeliai labai faini,

Prasau kreipkis i mane tu. Nes rasai Jus ir dar is diziosios raides biggrin.gif Nesu as nei labai sena, nei labai jau isskirtine kokia persona. Manau mes netgi panasaus amziaus biggrin.gif

O gal pavyktu padaryti konferencija internetu? Tada daug kas galetu dalyvaut tiesiog is namu. Nelabai isigilinus as i tai, bet kiek zinau imanoma tiek su garsu, tiek su vaizdu. Ar kai daug zmoniu tai neimanaoma g.gif blush2.gif

O as labai laukciau straipsnio apie Bulbophylum medusae wub.gif Auginu sia letapede. Dar butu idomu paskaityt apie phal. gigantea. Dar vienas "plastmasinis" gyventojas lotuliukas.gif Pagalvotum kad jie abu nettikri, toooks jau letumas augime ir visamae kame kitame doh.gif Meduza vasara buvau isnesus i lauka, bet ir ten ji toliau snaude. Tiesa tik nauju sakneliu auksciau substrato pastebejau, o daugiau nieko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 19 spalio 2012 - 11:05
xx, gražuolė katlėja wub.gif

paskaičiavau aš šiandien savo lobius, tai tik 75 orchidėjas turiu biggrin.gif Bet, o , tačiau norų sąrašiukas dar netrumpas, tai manau kad šimtuką per metelius ar porą tikrai pasieksiu blush2.gif

O didžiausias džiaugsmas, kad per visą orchidėjų auginimo praktiką esu "nugyvenusi" tik tris (visą laiką galvojau kad dvi, bet dar prisiminiau vieną reanimuotą raibuolę, kurią pigiai ir be šaknų pirkau būtent raibuolių reanimavimo mokymosi tikslais ir nepavyko). Pagal statistiką gaunasi visai neblogas vidurkis ax.gif

Tai tikriausiai yra ir dėl to, kad nesirenku labai lepių ar išskirtinių sąlygų reikalaujančių augalų - neturiu nei laiko, nei noro apie juos šokinėt blush2.gif Kaip supratau, kad ir su blokinėm kultūrom man ne pakeliui (nors net nesu bandžiusi ir nenoriu), nors nuostabaus grožio yra - na nekyla man rankos nuolat purškaliot ir psio blush2.gif

Man didžiausias vargas būdavo su laistymu, kad orchidėjos po visą namą "išsivaikščiojusios", tai kai reikia viską apeit ir visas surast, tai "užknisa:". Tai vat džiaugsmas pagaliau atėjo į mano kiemą - vyras užsakė dvi didžiules lentynas, į kurias tilps visos mano grožybės - uch kaip laukiu nesulaukiu to gėrio thumbup.gif

Viena jų stovės svetainėj kampe prie terasinio lango, apsigyvens ten dauguma phalaenopsių ir kadangi dauguma šiuo metu žiedstiebius leidžia, tai Kalėdom norėčiau tikėtis nuostabaus vaizdelio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 10 19, 12:11)
Viena jų stovės svetainėj kampe prie terasinio lango, apsigyvens ten dauguma phalaenopsių ir kadangi dauguma šiuo metu žiedstiebius leidžia, tai Kalėdom norėčiau tikėtis nuostabaus vaizdelio ax.gif

Dar karta giriu tave uz estetiska kolekcijos laikyma thumbup.gif

O mes abi labai panasiai augalu turim. Idomu kuriai labiau orchidliges bacila isisiautes. biggrin.gif

Labai lauksiu vaizdu kaip naujai apgyvendinai savo phalaenopsiukus bigsmile.gif

As gal kazka panasaus igyvendinsiu, kai isirengsim antra namo auksta, nes ten bus terasiniai langai.
Atsakyti
mumrikas, lauksim lentynų vaizdų, gal ir mums prireiks.
Šiaip dažniausiai praradimai iki dešimt procentų jei neviršija, skaitosi neblogai.
Papildyta:
user posted image
aš kažko tokio norėčiau.
Gal d.duos, tai ir mano augalai pavasarį gaus geresnes sąlygas, nes iš tikro ta betvarkė jau įgrįso ir noriu ją užbaigt.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2012 10 19, 12:23)
Dar karta giriu tave uz estetiska kolekcijos laikyma  thumbup.gif

O mes abi labai panasiai augalu turim. Idomu kuriai labiau orchidliges bacila isisiautes.  biggrin.gif

labai labai dėkui wub.gif Didžiausia bėda, kad vėl dingo "mano" vazonėliai iš Žalios stotelės asortimento ir geriausiu atveju pasirodys pavasarį arba.... pakeis lenkai dizainą doh.gif Sakė gamina labai ribotom partijom tuos a la sendintus, nes brangūs, kvadratiniai ir ne visiems patinka. Man jie patys pačiausi, bet gi į priekį neužsiprekinsi šimto doh.gif Galiausiai ir dydžiai jų keli, o kol augalo negauni nelabai ir žinai kokios talpos vazono prisireiks. Prisperku aš ir į priekį, tik kažkodėl jie labai greit pasibaigia g.gif biggrin.gif

Paprasti smėlio spalvos, į kuriuos hibridinius phalaenopsius sodinu, ir tie Ermitaže "išnyko", nors rodos per mažių amžius jų būdavo doh.gif Privežė tokios pat formos, bet kažkokių gelsvų, kurie nei į tvorą, nei į mietą mano interjere.

Tai vat tokios tos mano "bėdos" biggrin.gif

O orchidėligės bacila manau mums abiems jau sunkios ir nelabai pagydomos stadijos mirksiukas.gif

..............

Dėl lentynų, tai buvau bais užsinorėjusi sendintų kaltų, vat tokio dizaino

http://www.cdstyle.l.../pID/501/lang/1

bet kai man reikia dviejų ir dvigubai didesnių nei ši, tai kosmosas gaunasi - visų mano turimų augalų kainą viršytų blink.gif visus Vilniaus salonus aplėkiau, kaltų baldų kainos kaip telefonų numeriai, balintų vienas kitas, tai dar pačiai ir dažyt reiktų doh.gif Parduodami standartiniai dydžiai, o jei užsakyt tai kainelės...........

Man mat pagal individualius išmatavimus reik, nes mūsų svetainėje didžiulė stiklinė siena ir vienas siaurenis langas pasuktas 120 laipsnių kampu. Nekrenta ta vieta visiškai į kais, tai ten ir noriu būtent pagal to lango išmatavimus lentyną statyt, o kadangi langas į pietvakarius, tai dar reiks ir kokį a la sendintos spalvos roletą kabint. Vinžo avinėli pasipurtyk, bet ko tik dėl grožio nepadarysi blush2.gif

Mano akim visai neblogą lantyną su vyru "sudizainavom" (kita, kuri bus priepirtyje, paprastesnė) ir kai ji į namus parkeliaus pasirodysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti