Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunieciai planuoja meetus ir statosi namus

QUOTE(Giedruolė @ 2012 10 06, 22:34)
Kirke, Aš į komplektų kiekį nesigilinau. Daugiau orietavausi į žmonių patirtį. Pvz, kad 60cm geriau nei 45, kad būtų greito plovimo f-ja, kad būtų stalčiukas įrankiams, kad korpuysas būtų metalinis, o ne plastmasinis,triukšmo lygis, vandens suvartojimas realiai manęs labai nedomino, nes naudosim iš gręžinio, kad būtų pilnai paslėpta, su šviesiniu pabaigos signalu.
Skalbiankę irgi ėmiau tokią kuri jau visų išgirta ir šiaip kai užklausinėjau kainų tai visi gyrė pasirinkimą, nu tipo geras patikimas pasirinkimas, dėl to ir populiarus, optimalus kainos ir kokybės santykis. tiesa vokiečių gamybos.
Gartraukis irgi iš forumo dažnai rekomenduojamas kaip supratau ir pardavėju t.p. patikimas populiarus paslėpiamas variantas.
Orkaitės norėjau su pirolize ir praktiškai nieko duagiau. Buvau išsirinkusi AEG, bet kai pirkau pasirodo yra ir elektroliukso anaogas naujai išleistas + su temperatūros jutikliu. Elektroliuksas ir AEG tai vienas ir tas pats skirtingais pavadinimais.
Kaitlentė indukcinė pati pigiausia, bet perkant buvo iškilusi dilema su rėmeliu ar be. Kadangi esu prieš visokius rėmelius, tai kaip ir norėjau be, bet vėlgi iš forumų patirties neapsaugota kaitlenė dažnai nuskyla kampukuose ir dar rėmelis kažkiek sulaiko jei kas išvarva iš puodo.
Sunkiausia buvo su šaldytuvu... Žinojau kad noriu su nerūdijančio plieno fasadu, konkretų aukštį turėjau ir ribotą biudžetą. Kadangi už tokius pinigus tikros nulinės zonos negausiu, tai rinkausi su netikra. Tūrį žiūrėjau, kad durelės atsidarant neišeitų iš pločio gabaritų ir kad būtų netriukšmingas. Na ir dar pardavėjai pagal tokius reikalavimus pasiūllė tai ką pasiūlė.
smile.gif

Vadinasi, teks sėdėti SM ir gilintis. verysad.gif O laiko taip maža.. Teks pasinaudoti v. kvietimu į svečius ir prašytis paskaitos apie BT subtilumus.
Giedruole, jei reikia plytelščikų - užsuk į svečius. Įvertinsi jų darbo kokybę ir jei tiks, pasiimsi kontaktus. ax.gif

Atsakyti
Kirke, Aš į komplektų kiekį nesigilinau. Daugiau orietavausi į žmonių patirtį. Pvz, kad 60cm geriau nei 45, kad būtų greito plovimo f-ja, kad būtų stalčiukas įrankiams, kad korpuysas būtų metalinis, o ne plastmasinis,triukšmo lygis, vandens suvartojimas realiai manęs labai nedomino, nes naudosim iš gręžinio, kad būtų pilnai paslėpta, su šviesiniu pabaigos signalu.

Įtariu, kad mes tokią pačią nusipirkom lotuliukas.gif
Papildyta:
Kaitlentė indukcinė pati pigiausia, bet perkant buvo iškilusi dilema su rėmeliu ar be. Kadangi esu prieš visokius rėmelius, tai kaip ir norėjau be, bet vėlgi iš forumų patirties neapsaugota kaitlenė dažnai nuskyla kampukuose ir dar rėmelis kažkiek sulaiko jei kas išvarva iš puodo.

Dėl nuskilimo tai labai stipriai ginčyčiausi, turiu be rėmelio jau 11 metų, niekas ten neskyla ir nebėga, ėmėm ir dabar be rėmelio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Martyna: 06 spalio 2012 - 21:49
QUOTE(Martyna @ 2012 10 06, 22:46)
Įtariu, kad mes tokią pačią nusipirkom  lotuliukas.gif

O kokios kainos tokios dangos? nes man labiausiai Elegance-Oak patiko. Ir jos klijuojasi? kiek kainuoja klijai? samdot darbus ar vyras krapštosi? Žodžiu gal žinai kvadrato kainą su viskuo.
Tai va supranti, kai neturėjusi tokių daiktų, tai tik svetima patirtim galiu kliautis. Indaplovėj realiai man buvo svarbu kad plautų ir negestų biggrin.gif todėl ėmiau siemensą wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Kirkė @ 2012 10 06, 22:40)
Giedruole, jei reikia plytelščikų - užsuk į svečius. Įvertinsi jų darbo kokybę ir jei tiks, pasiimsi kontaktus. ax.gif

O kaip pati vertini? pas mane nėra nieko sudėtingo, tik tie meistrai iš nesudėtingų dalykų sugeba bėdų pridaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruolė: 06 spalio 2012 - 21:55
QUOTE(Kirkė @ 2012 10 06, 21:22)
ne modeliai man svarbūs. Man reikia žinoti kuo skiriasi 8 komplektų indaplovė nuo 12 komplektų.

kaip aš suprantu, tai keliom lėkštėm, bliūdais daugiau įdėsi į 12 nei į 8, čia aktualu kiek plovimų planuoji per dieną - aš pirksiu daugiau indų, tam kad plaut 1 kartą dienoj - vakare, ryte po pusryčių sudėjai, pietavai - sudėjai, po vakarienės sudėjai. visą gyvenimą plaunu, užteks to pelenizmo, nekenčių indų plovimo doh.gif doh.gif todėl man reikėjo kad kuo daugiau tilptų.
Papildyta:
Vadinasi, teks sėdėti SM ir gilintis.  verysad.gif O laiko taip maža.. Teks pasinaudoti v. kvietimu į svečius ir prašytis paskaitos apie BT subtilumus.

prašom 4u.gif

v
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 10 06, 22:53)
O kokios kainos tokios dangos? nes man labiausiai Elegance-Oak patiko. Ir jos klijuojasi? kiek kainuoja klijai? samdot darbus ar vyras krapštosi? Žodžiu gal žinai kvadrato kainą su viskuo.
Tai va supranti, kai neturėjusi tokių daiktų, tai tik svetima patirtim galiu kliautis. Indaplovėj realiai man buvo svarbu kad plautų ir negestų biggrin.gif todėl ėmiau siemensą  wub.gif

Indaplovė tai pas mane bosh, bet ten jų tik pavadinimas kitoks užkabintas, realiai toj pačioj gamykloj rinktos ir viduj niekas nesiskiria biggrin.gif
O dėl grindų tai neskaičiavom kiek kvadratas gaunasi, pačios dangos kaina 68, bet kažkiek gavom nuolaidos, darbas apie 16, klijų kibiras 200 Lt, nežinau tik kokiam kiekiui jo užtenka. Samdom jau, kad būtų greičiau, nes ir taip daug ką patys darėmės, bet daug laiko užtrunka, per darbus nėr kada verysad.gif O spalvą ėmėm rustical natural oak rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 06, 22:58)
kaip aš suprantu, tai keliom lėkštėm, bliūdais daugiau įdėsi į 12 nei į 8, čia aktualu kiek plovimų planuoji per dieną - aš pirksiu daugiau indų, tam kad plaut 1 kartą dienoj - vakare, ryte po pusryčių sudėjai, pietavai - sudėjai, po vakarienės sudėjai. visą gyvenimą plaunu, užteks to pelenizmo, nekenčių indų plovimo  doh.gif  doh.gif  todėl man reikėjo kad kuo daugiau tilptų.
Papildyta:
prašom  4u.gif

v

bėda viena, kad ir kokio dydžio beturėm indaplovę vistiek visi bliūdai netelpa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 10 06, 23:09)
bėda viena, kad ir kokio dydžio beturėm indaplovę vistiek visi bliūdai netelpa  doh.gif

aš dabar labai mažai gaminu, sąlyginai mažai, todėl spėju, kad man tikrai užteks šitos

v.
Atsakyti
o šiaip kas renkatės bt, tai galiu trumpai jau apie patirtį, indaplovę su trečiuoju stalčiuku įrankiams, super dalykas, vietos tauposi pačioje indaplovėje, nereikia to krepšelio įrankių, kur ribotą skaičių įrankių galima pridėt, į stalčiuką, jų telpa labai daug, nebuvau nei karto nei pusės užpildžius. Renkantis BT dilema buvo mikrobange VS garinė orkaitė, pasirinkau garinę, neatsidžiaugiu thumbup.gif mikrobangė mūsų šeimoje buvo naudojama tik maisto pašildymui, nieka nieko negaminau joje ir nesiruošiau, todėl tik dėl maisto šildymo, nusprendžiau, kad ne, geriau imsiu garinę orkaitę, kurioje maistas šildomas garais, kurioje galima gaminti, garinti, troškinti, pasirinkimu esu labai patenkinta, turiu ir didelę orkaitę, tai realiai per tris mėnesius buvau įjungus tik kartą, viską darau garinėje, man toks greitas ir sveikas maisto ruošimas labai priimtinas smile.gif beje garinėje kai tingiu terliotis vaikui ir sriubą išverdu tongue.gif šaldytuvo nulinė kamera pasiteisino, maistas iš tiesų išsilaiko ilgiau, daržovės neaprasoja, kaitlentė indukcinė su kažkokia ten poweboost technologija vanduo puode užverda trumiau nei per minutę thumbup.gif dar vienas atradimas man tai džiovyklė, neturiu nei vieno radiatoriaus, nei jokios skalbinių kabyklos, ir lygintuvą įsijungiu vieną kartą per savaitę porai marškinių lengvai palyginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 10 06, 20:02)
nepasakyciau kad tai itikinamas argumentas, nes "naturaliai" vedinantis ta pati laikotarpi islaidu buvo lygiai 0Lt smile.gif Uzbegant uz akiu pasakysiu, kad namie vis dar silta, jei kas isivaizduoja kad be rekupo siuo metu jau reiketu sildytis. Va sito ir sekancio menesio statistika jau ko gero galetu but rimtesniu argumentu.

Rekupas padėjo ne tik neatvėsti per greit, bet ir vėsintis tada, kai šilumos buvo per daug. O šaltuoju metu rezultatai bus iš vis nesulyginami dėl nenusakomo "natur " vėdinimo debito 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Kirkė @ 2012 10 06, 21:22)
už kokias nuodėmes nusipelniau būti nepageidaujama meetuose?  g.gif

Įtariu dėl patirties - jos gurite iš savų statybų, todėl galite netikėtai "praverti akis" šeimininkams biggrin.gif daugiau jokių griekų - labai laukiami meet'uoe ar atvirų durų dienuose 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mergina05 @ 2012 10 06, 22:27)
įkurtuvių pabaiga,

Chebryte, kaip jums terminas? biggrin.gif ĮKURTUVIŲ PABAIGA! lotuliukas.gif Kai gerai pagalvoji tai turėtų reikšti maždaug tą laikotarpį, kai visi ima dyzelinę, kad kelias nedulkėtų! Ar aš ne teisus? lotuliukas.gif Negi tik mūsų į tas įkurtuves nepakvietė? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 10 06, 20:02)
nepasakyciau kad tai itikinamas argumentas, nes "naturaliai" vedinantis ta pati laikotarpi islaidu buvo lygiai 0Lt smile.gif Uzbegant uz akiu pasakysiu, kad namie vis dar silta, jei kas isivaizduoja kad be rekupo siuo metu jau reiketu sildytis. Va sito ir sekancio menesio statistika jau ko gero galetu but rimtesniu argumentu.

praverkit langus tiek kad gautimet ta pati oro kieki kuri as gauni laikydamas rekupa ant 40 proc ir visa diena palaikykit kai laule +13, tada galima palyginti temp esancia patalpoje, pas jus jis bus nukritus iki +13 pas mane ji +19, kaip pvz vienoje patalpoje yra nesandarus langai, toje patalpoje temp +15, tai galima sakyti kad pastoviai sitoje patalpoje yra naturali ventiliacija, tuo tarpu kitose patalpose +19.
Atsakyti
QUOTE(Martyna @ 2012 10 06, 22:35)
(mūsų akimis žiūrint, komisija neįvertino biggrin.gif )

Patys kalti biggrin.gif meet'o metu R125( g.gif skamba kaip freono markė; atsiprašau, lyg ir ne aš pirmas tai pavartojau) su KJKG ir Lokio kontrole būtų NEMOKAMAI įvertinę lotuliukas.gif
Papildyta:
Teks pasinaudoti v. kvietimu į svečius ir prašytis paskaitos apie BT subtilumus.

Jei nedelsite, galite būti labai garbingai, pirmieji pavaišinti iš "superduper" aparato rudu skysčiu, liaudyje vadinamu KAVA biggrin.gif Dar niekas, net pati v.!!! neišbandė lotuliukas.gif tsakant aparatas vis dar mergaitė biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(LokysL @ 2012 10 07, 00:11)
praverkit langus tiek kad gautimet ta pati oro kieki kuri as gauni laikydamas rekupa ant 40 proc

Galimybė kontroliuoti dažnai visai nevertinama, nors tai yra šakninis vėdinimo parametras, jei pavyktų taip tiksliai kontroliuoti natur vėdinimą gal ir nekiltų tokių didelių nuostolių skirtumas. Bet, deja... todėl mechaninė vėdinimo sistema jau turi privalumų, o kai pridedi dar ir rekuperaciją - be konkurencijos 4u.gif tik deja ne visi tą supranta verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 06 spalio 2012 - 23:19
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 07, 00:11)
Chebryte, kaip jums terminas? biggrin.gif  ĮKURTUVIŲ PABAIGA! lotuliukas.gif  Kai gerai pagalvoji tai turėtų reikšti maždaug tą laikotarpį, kai visi ima dyzelinę, kad kelias nedulkėtų! Ar aš ne teisus? lotuliukas.gif  Negi tik mūsų į tas įkurtuves nepakvietė? lotuliukas.gif

pala ramiai, tvorą pabaigs kitą savaitę, sklypą lygins, žolę sės, sako mol nieko tokio jei tokiu metu, gal žinot ar tikrai nieko tokio? nu va kai šitus padarys tada įkurtuvių pabaigtuvės smile.gif terminas iš tiesų nerealus ir po 3,5 metų kažkaip keistas jausmas aplanko, kai nebereikia ieškoti, lėkti, pirkti, analizuoti, laisvo laiko atsiranda smile.gif
Atsakyti