mes jau namuos

nieko blogo negaliu pasakyti, atvirkščiai - įspūdžiai puikūs. šaunūs gydytojai, puikus akušerijos skyrius. nelengvas gimdymas buvo, teko pasijaudinti, bet gimdyme dalyvavę gydytojai padarė viską, kad abu būtume sveiki.
akušerinio sesutė Liudmila - nuostabus žmogus. turėjau bėdų su maitinimu, padėjo kiek galėjo, ateidavo naktimis, vos išgirdus vaikutį verkiant, išmasažuodavo krūtis, negailėjo patarimų.
gimdyvių išties daug, girdėjau, kad netelpančias guldė į patologinį. norint gauti atskirą palatą, teko užsirašyti į eilę. maniau, kad gauti nepavyks, bet bevežant į akušerinį pasakė, kad kaip tik yra laisva. jei tektų rinktis, kokioj palatoj gulėt, vėl norėčiau atskiros. po gimdymo iš lovos negalėjau pasikelt, labai padėjo likęs vyras, ir su vaikučiu užsiimdavo, ir mane iki tualeto nuvesdavo, sulaukiau neįkainojamos pagalbos, nors, tikiu, būtų padėjusios ir sesutės.
palatos tvarkingos ir jaukios, gimdykla taip pat.
labai gaila, kad neįsidėmėjau gimdyme dalyvavusių gydytojų ir sesučių vardų - buvau kažkur tarp dangaus ir žemės

gimdykloj, pamenu, vis drąsindavo akušerė (berods) Olga.
tiesa, vienas gydytojas, Šklėrius, su kuriuo teko susidurti, paliko nekokį įspūdį. nežinau, galbūt žmogaus natūra tokia, bet akutės siauros, žodžių, kartais įžeidžių, nerenka, toks
sovieticus. itin nemalonu būtų buvę likti su juo vienoj patalpoj, laimė, kad visur dalyvavo vyras, kurį iškart perspėjau: chamas, laikyk kumščius kišenėj
beje, norėčiau pabrėžti ir aš: niekam nieko nemokėjau, Lietuvoje gimdymas nemokamas. egzistuoja gydytojo priesaika ir elementarus žmogiškumas, kurio VGN išties gausu.