Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN, 12 tema

VGN palatose šildymo metu tikrai labai karšta... man per karšta buvo, aš blogai jaučiuosi, kai taip tvanku. Todėl mes galvas dėjom į kitą pusę ir padarėm abiejuose languose mikroventiliaciją. Tada temperatūra iki kokių 22-23 nukrito ir seselės pas mus atėjusios džiaugėsi, kad gaivu biggrin.gif

O kaldrytę kūdikiui davė tiek saulėtą rugsėjį, tiek šaltą gruodį smile.gif

QUOTE(mikcia @ 2013 03 06, 16:47)
dar toks dalykas. pagimdžius ir atvykus į palatą (naktį) liepė vaiką prie savęs į lovą guldyt. Pradžioj kažkaip išgąsdino (baisu buvo prispaust, užmigus užgult), bet dabar suprantu, kad labai gerai kad taip liepė wub.gif

drinks_cheers.gif Man irgi buvo truputį šokas, kai pirmagimį liepė tik pas save guldyti, bet dabar galvoju, kad tai buvo vienas iš postūmių motinystę pamatyti kitaip, ne pagal "stereotipus" smile.gif Dabar man kūdikio miegojimas su mama atrodo savaime suprantamas dalykas smile.gif

QUOTE(ta_is @ 2013 03 08, 00:26)
bet o is tikruju ar negalima prispausti mazyli....baisu unsure.gif ?

Paskaitytkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2013 02 28, 21:00)
o kaip ant stalo pusiau sedom? blush2.gif nes pvz. man visai gulima padetis tikrai neprieinama, as taip nieko negalesiu padaryt unsure.gif
Papildyta:

kaip supratau jus is vilniaus, o kur vilniuj bandet su tokia kedute? 4u.gif

kedes atlosa pakelia

as ne Vilniuje, as Kaune kedute isbandziau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sauluciux @ 2013 03 07, 23:03)
o mane VGN truputi apreke, kai pamate, kad vaika i ta lovyte paguldziau. Sako greitai paimk, kudikis pirmas paras turi buti salia mamos, nes silumos reguliuoti dar nemoka blush2.gif

nuostabus patarimas wub.gif wub.gif
gal naujagimiui draugiskos ligonines personalas agaliau tikrai nusprende buti draugiskas bigsmile.gif 4u.gif Jega!!
Atsakyti
QUOTE(muji @ 2013 03 08, 00:43)
Klausimas, ar reikia i VGN vežtis pataliukus kūdikiui ? Ar jie ten duoda i ta lovele , kuo uzklot? Jei guldai prie savęs , tai viskas aišku, sava antklode uzkloji.

Man dave ir kaldryte ir adijaliuka ir dar visokiu patiesaliuku. Gimdziau pries kelias dienas.
Atsakyti
QUOTE(Grapes @ 2013 03 10, 10:29)
Man dave ir kaldryte ir adijaliuka ir dar visokiu patiesaliuku. Gimdziau pries kelias dienas.

Sveikinu sulaukus !

Kokie įspūdžiai apie GN po visko ? Ar taretes du gyd.? Kaip ten priežiūra jums, vaikeliui ?
Ar labai aprkrauti GN šiomis dienomis? Kai santariskes dar neveikia, o AK irgi pusiau veikia ?
Atsakyti
QUOTE(muji @ 2013 03 10, 17:36)
Sveikinu sulaukus !

Kokie įspūdžiai apie GN po visko ? Ar taretes du gyd.? Kaip ten priežiūra jums, vaikeliui ?
Ar labai aprkrauti GN šiomis dienomis? Kai santariskes dar neveikia, o AK irgi pusiau veikia ?

Aciu 4u.gif

Taip, GN siuo metu labai apkrauti. Del tos priezasties po gimdymo atsiduriau ne akuseriniam, o ginekologijos skyriui. TAciau del to galiu tik pasidziaugt, nes turejau atskira palata ir dar nemokamai! Be to aplink tyla, ramybe. Sesutes malonios, visada pagelbejo, jei iskildavo klausimu.

Na, o apie pati gimdyma dvejopi ispudziai. I gimdykla patekau po poros dienu praleistu patologijos skyriui. Tai per ta laika gimdykloje teko su ne vienu gydytoju ir akusere susitikti. Su niekuo nesitariau, bet galiu pasakyti, kad ta gydytoju komanda, kuri dirbo galutiniam gimdymo etape (gimdymas buvo siek tiek komplikuotas), padare viska, kad dukryte gimtu sveika, todel po visko atsidekojom gydytojai ir akuserei.
Atsakyti
mes jau namuos smile.gif

nieko blogo negaliu pasakyti, atvirkščiai - įspūdžiai puikūs. šaunūs gydytojai, puikus akušerijos skyrius. nelengvas gimdymas buvo, teko pasijaudinti, bet gimdyme dalyvavę gydytojai padarė viską, kad abu būtume sveiki.

akušerinio sesutė Liudmila - nuostabus žmogus. turėjau bėdų su maitinimu, padėjo kiek galėjo, ateidavo naktimis, vos išgirdus vaikutį verkiant, išmasažuodavo krūtis, negailėjo patarimų.

gimdyvių išties daug, girdėjau, kad netelpančias guldė į patologinį. norint gauti atskirą palatą, teko užsirašyti į eilę. maniau, kad gauti nepavyks, bet bevežant į akušerinį pasakė, kad kaip tik yra laisva. jei tektų rinktis, kokioj palatoj gulėt, vėl norėčiau atskiros. po gimdymo iš lovos negalėjau pasikelt, labai padėjo likęs vyras, ir su vaikučiu užsiimdavo, ir mane iki tualeto nuvesdavo, sulaukiau neįkainojamos pagalbos, nors, tikiu, būtų padėjusios ir sesutės.

palatos tvarkingos ir jaukios, gimdykla taip pat.

labai gaila, kad neįsidėmėjau gimdyme dalyvavusių gydytojų ir sesučių vardų - buvau kažkur tarp dangaus ir žemės smile.gif gimdykloj, pamenu, vis drąsindavo akušerė (berods) Olga.

tiesa, vienas gydytojas, Šklėrius, su kuriuo teko susidurti, paliko nekokį įspūdį. nežinau, galbūt žmogaus natūra tokia, bet akutės siauros, žodžių, kartais įžeidžių, nerenka, toks sovieticus. itin nemalonu būtų buvę likti su juo vienoj patalpoj, laimė, kad visur dalyvavo vyras, kurį iškart perspėjau: chamas, laikyk kumščius kišenėj smile.gif

beje, norėčiau pabrėžti ir aš: niekam nieko nemokėjau, Lietuvoje gimdymas nemokamas. egzistuoja gydytojo priesaika ir elementarus žmogiškumas, kurio VGN išties gausu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ochra: 10 kovo 2013 - 20:24
QUOTE(Ochra @ 2013 03 10, 20:20)
mes jau namuos smile.gif

nieko blogo negaliu pasakyti, atvirkščiai - įspūdžiai puikūs. šaunūs gydytojai, puikus akušerijos skyrius. nelengvas gimdymas buvo, teko pasijaudinti, bet gimdyme dalyvavę gydytojai padarė viską, kad abu būtume sveiki.

akušerinio sesutė Liudmila - nuostabus žmogus.

Na, smagu, kad taip viskas thumbup.gif sveikinu susilaukus ! As irgi norėčiau ten gimdyti. Nesiruošiu niekam mokėti, nors del to jaučiu spaudimą is aplinkiniu.

Idomu, ar pas juos buna perpildytos visos gimdyklos ? Ypač šiuo metu. Kaip tuomet viskas vyksta? Ir kiek gydytoju dirba per pamaina ? Ar užtenka jų visom gimdanciom ?
Atsakyti
TIESIOG INFORMACIJA: Santariškių klinikų AKUŠERINIO SKYRIAUS PRIĖMIMO telefono numeris 8 69771247. Jau dirba
Atsakyti
Gal jau ir diskutavote apie tai, bet perskaiciau dar tipo puse temos nuo galo:)
Pirma gimdziau RK, labai buvau patenkinta, si galvoju arba santariskese(kurios dabar iseina kitame miesto gale), arba VGN (netoli namu). Esminiai mano klausimai ir norai, tai palata vienviete mokama, ar niekas nepasikeite uz gulima laika kaina 200lt.? kazkas minejo, kad jau pasikeite ir dabar para 200lt.?Ir ar daro klizma, jei as pati noriu ir ja atsivezu, nes anksciau, pries pora metu, domejausi, kad jie nedaro siaip, bet idomu ar paprasius ir savo atsivezus pastatytu. Ir dar ar susitvarke tie sarasiuku davimai ir priemoniu pirkimai, kurie irgi buvo dazni pries daugiau nei pora metu. Na, kad visokiu lasiniu, pleistru, epidiura liepia vyrui nueiti ir atpirkti, ar siuo metu jau duoda epidiura savo ir nebera deficitas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 03 12, 16:27)
Gal jau ir diskutavote apie tai, bet perskaiciau dar tipo puse temos nuo galo:)
Pirma gimdziau RK, labai  buvau patenkinta, si galvoju arba santariskese(kurios dabar iseina kitame miesto gale), arba VGN (netoli namu). Esminiai mano klausimai ir norai, tai palata vienviete mokama, ar niekas nepasikeite uz gulima laika kaina 200lt.? kazkas minejo, kad jau pasikeite ir dabar para 200lt.?Ir ar daro klizma, jei as pati noriu ir ja atsivezu, nes anksciau, pries pora metu, domejausi, kad jie nedaro siaip, bet idomu ar paprasius ir savo atsivezus pastatytu. Ir dar ar susitvarke tie sarasiuku davimai ir priemoniu pirkimai, kurie irgi  buvo dazni pries daugiau nei pora metu. Na, kad visokiu lasiniu, pleistru, epidiura liepia vyrui nueiti ir atpirkti, ar siuo metu jau duoda epidiura savo ir nebera deficitas biggrin.gif

Mokama už gulėjimo laiką, o ne parą. Jei lieka ir vyras +100lt.
Atsakyti
QUOTE(*Karamelia* @ 2013 03 12, 17:27)
Ir ar daro klizma, jei as pati noriu ir ja atsivezu, nes anksciau, pries pora metu, domejausi, kad jie nedaro siaip, bet idomu ar paprasius ir savo atsivezus pastatytu.

Prieš porą metų sakė, kad jei noriu padarys (pati klausiau ir turėjau atsivežus), bet viskas taip staigiai vyko, kad man tas net iš galvos išgaravo rolleyes.gif
Atsakyti
Mergytes,

gal kam sukels sypsena mano klausimas smile.gif

Kas nesenai gimde, sakykit, ar VGN maistas dar toks pat nepakenciamas? Ruosiuosi antram gimdymui, su pirmu vaikeliu ligononej prabuvau 5 dienas, valgyt ten buvo beveik neimanoma, ar niekas nepasikeite? Reikes prasyt maisto is namu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tanni: 13 kovo 2013 - 17:09