Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN, 12 tema

Sveikos, norejau suzinoti ar vaziavote i priemima kai tik suejo terminas ar laukete saremiu/vaisiaus vandenu nutekejimo?? ir ar ilgai teko laukti kol jus priims?
Papildyta:
dar norejau paklaust ar lankete kursus vgn? ar verta?
Atsakyti
QUOTE(blacksunflower @ 2012 11 13, 21:36)
Sveikos, norejau suzinoti ar vaziavote i priemima kai tik suejo terminas ar laukete saremiu/vaisiaus vandenu nutekejimo?? ir ar ilgai teko laukti kol jus priims?

Kai pradėjo lašėti vandenys. Bet dabar jau neskubėčiau, palaukčiau reguliarių sąrėmių. Suėjus terminui važiuoti tikrai neverta, labai jau abstraktus dalykas tas terminas. 41 savaitę reikėtų savo gydytojai pasirodyti.
Atsakyti
QUOTE(Ausra86 @ 2012 11 11, 22:08)
Gimdžiau VGN 10-31. Gimdymas buvo lengvas ir greitas, 3 val. gimdykloje, 4.55 lelytė jau ant krūtinės. Laikėsi visų naujagimiui palankios ligoninės įstatų, paliko naujagimį ant krūtinės žįsti, vėliau tik nukirpo virkštelę, nuprausė, pasvėrė. Po gimdymo perkėlė į Patologinį skyrių,nes ten buvo laisvų palatų,kad galėčiau likti su vyru per naktį. Paskui dieną perkėlė į naujagimių skyrių, mokama palata atsilaisvina apie 13val. Personalas abejuose skyriuose malonus, rūpinasi, padeda, paaiškina. Maistas ligoninės skanus, palatos tvarkomos dažnai, bendros erdvės taip pat švarios ir gerai prižiūrimos. Likau labai patenkinta priežiūra ten. Jei teks dar gimdyti-tikrai tik ten važiuosiu.

Uzklydau i sia tema paskaitineti, kas naujo VGN... Labai smagu, kad jums viskas taip gerai pasiseke smile.gif Mano patirtis nebuvo tokia gera, rasiau kazkada ankstesneje temoje. Taip ir lieka ilgam kazkokia nuoskauda viduje... Tik del palatu ir bendru erdviu tvarkymo galeciau pritarti 100 proc. Tiesa, labai idomu, ar buvote susitarusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fortun@ @ 2012 11 11, 22:14)
Ausra86, o pas koki daktara pakliuvot? Ar taretes is anksto?  4u.gif

Aš nežinau gydytojos pavardės, ji buvo tik per stangas,stovėjo šalia ir žiūrėjo... Paskui apžiūrėjo,kai visą darbą atliko akušerė.
Tariausi su akušere Božena. Mano supratimu-neverta tartis su gydytoju,kai visą gimdymą su nėščiąja būna akušerė.
Papildyta:
QUOTE(blacksunflower @ 2012 11 13, 21:36)
Papildyta:

Aš važiavau, kai man nubėgo vandenys po 4val. Sąrėmių dar nebuvo. Apžiūrėjo gydytoja ir pasakė,kad ten buvo šoniniai vandenys ir dar galiu važiuot namo. Po dar kelių valandų nubėgo tikrieji vandenys ir prasidėjo sąrėmiai kas 7min. Tęsėsi ilgokai,apie 5val. Į gimdymo namus atvažiavau,kai sąrėmiai kartojosi kas 5min.
Vaikelio gimimo diena buvo numatyta 2d. anksčiau.
Laukti neteko visai, iškart atėjo gydytoja.
Kursuose VGN buvau,man jie pasirodė nieko verti.. Nepatiko vedanti rezidentė.
Verčiau eiti į žindymo kursus, tikrai bus daugiau naudos. Man patiko "Pradžių pradžia" kursai. Į gimdymo kursus dar ėjau VASC, ten tikrai geriau,nei VGN.
Atsakyti
QUOTE(blacksunflower @ 2012 11 13, 20:36)
Papildyta:

Aš važiavau suėjus terminui iš pat ryto. Žmonių nebuvo daug, tad priėmė gana greitai. Padarė kraujo tyrimą, paklausė tonų, apžiūrėjo per echoskopą. Pasakė atvažiuoti po 4 dienų, jei anksčiau nieko neįvyks. Bet pagimdžiau tą pačią naktį. smile.gif Nuo 22 val. pradėjo po biškį tekėti vandenys, 23 val. prasidėjo nereguliarūs sąrėmiai, apie 1 val. atvažiavom į ligoninę. Sąrėmiai buvo nereguliarūs, paguldė į palatą. Kokį pusvalandį pagulėjau ramiai, o tada prasidėjo. doh.gif Sąrėmiai kas 2 minutes, jaučiu, kad vaikas jau ateina, o nieko nėra. Vyras bėgo 2 kartus kviesti, bet niekas neatėjo, nes "galvojo, kad jis iš tų vyrų panikierių". Kai jis nulėkė 3 kartą, visgi atėjo pasidomėti akušerė su daktare, kas vyksta ir pačios išsigando, jau ruošėsi priimti gimdymą čia pat palatoj, bet visgi spėjo į gimdyklą nuvežti. 3.30 mano stebuklas jau gulėjo man ant krūtinės wub.gif
Nors biškį nerimo ir baimės buvo, bet šiaip viską profesionaliai darė personalas. Tiesa, mes tą naktį gimėm 12, tad daktarai tikrai darbo nemažai turėjo. Gimdyti važiavau su niekuo nesusitarusi. Po gimdymo vyras atsidėkojo akušerei ir gydytojai, nors aš nelabai pritariu tokiems dalykams.
Atsakyti
Sveikos mamos. Turiu toki klausimeli: ar lankyti gimdyviu su leliukais leidzia ir vaikus? Zinau, jog i patalogijos skyriu tikrai galima atsivesti mazaji pilieti, tik va del gimdyviu skyriaus pasimeciau... Lauksiu bet kokiu ziniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnytulis @ 2012 11 20, 19:18)
Sveikos mamos. Turiu toki klausimeli: ar lankyti gimdyviu su leliukais leidzia ir  vaikus? Zinau, jog i patalogijos skyriu tikrai galima atsivesti mazaji pilieti, tik va del gimdyviu skyriaus pasimeciau... Lauksiu bet kokiu ziniu smile.gif

iki dvylikos metų neleidžia, o kam to reikia? Papildomų bacilų? man irgi buvo, kaip aš paliksiu savo metų dukrytę ir t.t, kuo puikiausiai ištvėrėme tris dienas atskirai.
Atsakyti
Sveikos mamos. Turiu toki klausimeli: ar lankyti gimdyviu su leliukais leidzia ir  vaikus? Zinau, jog i patalogijos skyriu tikrai galima atsivesti mazaji pilieti, tik va del gimdyviu skyriaus pasimeciau... Lauksiu bet kokiu ziniu smile.gif

Leidžia lankyti vaikams, kai pirmą gimdžiau, vaikų iki 12 metų neleido, dabar šešiametė dukružė buvo atėjusi aplankyti brolio mirksiukas.gif ir taisyklėse nėra parašyta, kad vaikams negalima, o anksčiau tikrai pamenu, kad buvo ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Aciu uz atsakymus 4u.gif Siaip as ne del to, kad neistversime viens be kito smile.gif tiesiog norisi jam pamatyti leliuka labai! Zodziu, ryt vaziuoju pas daktaryte, tad bus matyt, kaip ten ka. Tikiuosi jau ryt pamatyti antraji stebukleli. Gimdysiu VGN, nes ir pirmas ten atkeliavo, viskas tiko ir patiko, nors gulejau dar senoje palatoje be remonto... Zodziu, kaip nusiteiksit, taip viskas ir bus. Manau, visur yra ir pliusu, ir minusu. O personalas man pasirode profesionalus. Sekmes!
Atsakyti

Labas, as nezinau,ar leidzia. Bet pati maciau mazameti vaika,kuris vaiksciojo koridoriuje si mama ir teciu.
Atsakyti

Anksčiau neleisdavo. Dabar rekomenduotinos tokios lankymo taisyklės:

Lankymo taisyklės (http://www.vgn.lt/lt/pacientui.html)

Lankymas kasdien nuo 9.00 iki 20.00 val.
Lankytojų įėjimo durys – Nr. 3-4
Už tvarką lankymo metu atsako budintis skyriaus personalas.
Įėjus į skyrių vaikščioti į kitas patalpas griežtai draudžiama.
Įėjus į patalpas, kur guli mamos ir kūdikiai, būtina nusiplauti rankas.
Nepageidaujama išvystyti kūdikius esant lankytojams.
Informaciją apie ligonės ir naujagimio sveikatą teikia gydytojai (akušeris - ginekologas ir gydytojas - neonatologas).
Lankytojai į nėštumo patologijos, akušerijos ir anesteziologijos-reanimacijos skyrius įleidžiami su batų užvalkalais (bachilais), kuriuos galima įsigyti iš aparatų rūbinės kambaryje arba priėmimo skyriuje (durys Nr. 2).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 30 lapkričio 2012 - 16:13

Jeigu gulesit 1vietej palatoj, t.y. viena, be kaimynes - kodel gi ne? Bet ejigu su kaimyne, tai turesit atsiklausit jos leidimo, ar ji nieko pries, kad ateitu mazas vaiaks (ir palamai daug lankytoju). Is kitos puses - GN jus busit pora dienu, pamatys jusu atzala mazeli pora dienu veliau - niekas neatsitiks.
Atsakyti