Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai - VGN, 12 tema

O gal kuri gimdėte vandeny?
Atsakyti
QUOTE(veversi @ 2013 07 17, 17:19)
man gulint ant sono toniukus matavo...bet aparatas nerode saremiu stiprumo...tai paskui girdejau, kaip akusere gydytojai sake, tai pakomentavus - "tai kad saremiu nera", jog matuota gulint ant sono, todel nesimato...taip kad turbut reikalinga jiems butent ant nugaros gulint matuot toniukus ir kartu saremius stebet...  4u.gif

man atvirksciai buvo - is pradziu liepe ant nugaros gulet, saremiu beveik nerode. blink.gif veliau kita akusere leido ant sono atsigult - iskart soktelejo rodmenys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(beneciuju @ 2013 07 21, 17:10)
man atvirksciai buvo - is pradziu liepe ant nugaros gulet, saremiu beveik nerode. blink.gif  veliau kita akusere  leido ant sono atsigult - iskart soktelejo rodmenys  blush2.gif

g.gif cia jau tada turėtu koks medikas paaiskint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(beneciuju @ 2013 07 21, 17:10)
man atvirksciai buvo - is pradziu liepe ant nugaros gulet, saremiu beveik nerode. blink.gif  veliau kita akusere  leido ant sono atsigult - iskart soktelejo rodmenys  blush2.gif

O medikai negali pasitikėti pačios gimdyvės pojūčiais? Juk sąrėmius didžioji dalis vienaip ar kitaip juntame, kad ir lengva forma g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 07 21, 21:02)
O medikai negali pasitikėti pačios gimdyvės pojūčiais? Juk sąrėmius didžioji dalis vienaip ar kitaip juntame, kad ir lengva forma g.gif

kai gimdziau mazaja ,man rase tonus ir leido but tokioje padetyje kaip man patogu ,o ka rodo saremiai sake nekreipt demesio ,nes jiems svarbiau paziuret vaikucio tonus.

cia matyt tikrai priklauso nuo personalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo make-up: 21 liepos 2013 - 20:25
QUOTE(aidi @ 2013 07 20, 22:55)
O gal kuri gimdėte vandeny?

VGN man atrodo nepriima gimdymų vandeny g.gif tik Kaune esu girdėjus...
Atsakyti
QUOTE(mikcia @ 2013 07 22, 14:53)
VGN man atrodo nepriima gimdymų vandeny g.gif

Bent jau teoriškai - priima. Jie turi gimdyklą su vonia. Tik, turi būti dvi sąlygos - laisva būtent ta gimdykla (jokių rezervacijų), ir laisva būtent ta akušerė (Božena), kuri vienintelė moka priimti vandeny.

Mano nuomonė - prisirišt prie vienintelio konkretaus gimdymo būdo nereikėtų. Ne visada ir ne visoms gimdtymas vandenyje yra pats geriausias pasirinkimas. Kaip ir pozos - jų yra daugybė, svarbu atrasti sau tinkamą.

Svarbiausia - kad gmdant būtų sąlygos pasinaudoti ta sau tinkamiausia ir palankiausia poza. Lankstumas. Deja, to Vilniuje nematau ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 22 liepos 2013 - 15:28
"Sovietmečio laikai, kai moteris gulėdavo gimdymo metu taip, kaip ją paguldydavo gydytojai, jau seniai praeitis. Šiandien moterys pačios diktuoja, kokioje padėtyje nori gimdyti."

http://www.delfi.lt/...1#ixzz2ZmUASeJS

Jau nebežinau ir kaip reaguoti: labai gražiai vadovai GN čia pasisako, bet kiek paskaitau forume, tai realybė kitokia schmoll.gif Pasakykit, mamukai, ar realiai kuri nors VGN'e pastaruoju metu susidūrėte su tikrai geranorišku ir padrąsinančiu požiūriu į gimdymą ne gulimoje pozoje, pvz., keturiomis?
Atsakyti
O man rūpi dar vienas klausimas.

Kai tariesi su gydytoju ar akušere, niekada nežinai, ar tavo gimdymo metu bus jo pamaina, ar ne. Jeigu kaip tik užtaikai į gydytojo darbo pamainą, kai jis šiaip ar taip privalo būti ligoninėje - ar nebus taip, kad lakstys ir plėšysis tarp tavęs ir kitų gimdyvių? Akušerė - juo labiau, gi kaip supratau, viena akušerė VGN'e "aptarnauja" kelias gimdyves tuo pat metu. Ir nesvarbu, atsidėkosi ar neatsidėkosi - jeigu užtaikai ant "savo mediko" pamainos, tai reiškia, kad tau liks gerokai mažiau laiko ir dėmesio?

IR priešingai, jeigu gydytojas ar akušerė atvyksta ne savo pamainos metu, t.y. kada jie neprivalo "aptarnauti" likusių gimdyvių - tai beveik garantuotia skirtų visą laiką tik vienai gimdyvei ?

Tokiu atveju, gal verta tartis iš karto su keliais gyd. ir akušerėm (kad užsitikrinti dėmesį ir laiką sau), ir jei paaiškėja, kad vieni jų ir taip jau dirba ligoninėje, skambinti tiems, kurie tuo metu darbe būti neprivalo? Pinigėliai juk vienu ar kitu atveju - tie patys, o štai rezultatas - labai skirtųsi.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgiux2 @ 2013 07 22, 16:35)
"Sovietmečio laikai, kai moteris gulėdavo gimdymo metu taip, kaip ją paguldydavo gydytojai, jau seniai praeitis. Šiandien moterys pačios diktuoja, kokioje padėtyje nori gimdyti."

http://www.delfi.lt/...1#ixzz2ZmUASeJS

Jau nebežinau ir kaip reaguoti: labai gražiai vadovai GN čia pasisako, bet kiek paskaitau forume, tai realybė kitokia  schmoll.gif Pasakykit, mamukai, ar realiai kuri nors VGN'e pastaruoju metu susidūrėte su tikrai geranorišku ir padrąsinančiu požiūriu į gimdymą ne gulimoje pozoje, pvz., keturiomis?

Maždaug prieš mėnesį pažįstama lydėjo savo draugę į gimdymą,per sąrėmius leido gimdyvei elgtis,kaip tik nori ,deja,kai atėjo metas stumti,buvo liepta gultis ir viskas-jokių kalbų apie stūmimą neužlipus ant gimdymo lovos schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 22 liepos 2013 - 16:57
QUOTE(flight @ 2013 07 22, 16:38)

Tokiu atveju, gal verta tartis iš karto su keliais gyd. ir akušerėm (kad užsitikrinti dėmesį ir laiką sau), ir jei paaiškėja, kad vieni jų ir taip jau dirba ligoninėje, skambinti tiems, kurie tuo metu darbe būti neprivalo? Pinigėliai juk vienu ar kitu atveju  - tie patys, o štai rezultatas - labai skirtųsi.. g.gif

Kaip bebutu keista, per saremius nieko nenorejau matyt, ir aciu Dievui gyd. ir akesere tik uzeidavo paklausti ar viskas gerai ir pasimatuoti toniukus..........Tikrai nenoreciau, kad sedetu prie manes...Aisku visi zmones skirtingi, bet jeigu kas gimdys 1 karta negali zinoti kaip bus......irgi galvojau, kad viena nebusiu, bet po to pati net vyrui pasakiau is darbo neskubeti:))))
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 07 22, 17:38)
O man rūpi dar vienas klausimas.

jei yra noro ,kad gydytojas ir akusere visa laika butu salia ,tada gal ir yra prasme. Bet siaip gi beveik visa laika buni viena ,be mediku ,tai tikrai nei akusere nei daktrasa nesipleseo.
Atsakyti