Man reikėjo rinktis epidūrą, dėl mano aukšto spaudimo, aišku sulėtėjo veikla, epidūro veikimas buvo trumpas, paskui nebepadėjo jis man, nejaučiau jokio noro stumti.. O paskui kokio mėnesio eigoje, pradėjo žiauriai skaudėtė kojas (klubus), skausmas toks, kad vos paėjau, aišku prie to dar nugaros skausmai, bet ačiū D, padėjo šildymai ir masažai, jau beveik metai praėjo po to, skausmai nesikartoja.
QUOTE(armaliuke @ 2012 10 02, 15:51)
leidzia. man suleido epidura ir po kokio pusvalandzio liepe atsistoti ir siubuoti klubais. ko pasekoje labai greitai atsidare kaklelis
(as gimdziau norvegijoj)

as taip pat gimdziau norvegijoje. Vaikcioti galima, kojas jauti. As net jutau vaiko judesiust.y. ejima lauk, saremius. (deja, vistiek viskas baigesi cezario pkuviu) Bet i toaleta nuejus nieko nepadarai, beje po epiduro man pradejo labai kojos tinti. Tinimas praejo po penkiu paru, vaizdas buvo siaubingas.
As taip pat gimdziau su epiduru, nes mano saremiai buvo be galo skausmingi, o kklelis atsidarinejo labai letai, kojas jutau tik neleido keltis is lovos, tai numigau truputi... Viskas man ir per epidura ir po jo tvarkoj, tik negaliu ilgai stovet sulenkta nugara, nes ima nemaloniai tempti ir net skaudeti, bet siaip paguli ramiai 10-15min ir viskas praeina

o man padare epidura ir viska jauciau,vaiksciojau kuo puikiausiai tik skausmo nejauciau! kita kart vel daryciausi!
QUOTE(zaliass @ 2013 08 14, 19:56)
o man padare epidura ir viska jauciau,vaiksciojau kuo puikiausiai tik skausmo nejauciau! kita kart vel daryciausi!
nieko sau, as galvojau kad su epidurine nejautra neimanoma vaiksciot

super dalykas
ziurejau kaip lasa vaistai ir bijojau kad nesibaigtu

48val.buvau be vandenu, kaklelis buvo 2cm., pradejo skatinti, prasidejo nepakenciami saremiai su kokiu 10 sek.pertrauka, kentejau 3 valandas, jokio progreso - 2 cm, tai prasiau epiduro. Atliko cezari.
bet koooks kaifas
nes sneket kazkokias nesamones vyrui pradejau 
Papildyta:
O kaip jums su nugara po epiduro?
man toje vietoje , kur dure skauda. Bet gal cia ne nuo jo, tiesiog nuo vaiko svorio
Nes ir anksciau buvo siokiu tokiu problem su nugara.
Kas yra, kad po nakties buna negaliu is karto is lovos islipti.
bet koooks kaifas

Papildyta:
O kaip jums su nugara po epiduro?
man toje vietoje , kur dure skauda. Bet gal cia ne nuo jo, tiesiog nuo vaiko svorio

Kas yra, kad po nakties buna negaliu is karto is lovos islipti.

Tai va, mano pačios patirtis buvo tokia, kad pravaikščiojau 41 sav 5 dienas ir tada paguldė į ligoninę. Kaklelis neatsidaręs nei per 0,05 cm, paruošiamųjų sarėmių niekad neturėjau, vandenys nenubėgę, jokių absoliučiai artėjančio gimdymo požymių, skraidžiau kaip plunksnelė iki tos dienos kai atsidūriau ligoninėje.
Užskatino. Atsidarė 5 cm ir sustojo. Kentėjau, gydytoja ateina apžiūrėt ir vis dar 5 cm. Gydytoja pasiūlė epidūrą, išsigandau, kad dabar tai jau viskas baigsis cezariu. Sako - turim didinti oksitocino dozę, nes kakalelis neatsidarinėja, siūlau apidūrą. Aš jau vos galėjau tverti skausmą, o vyras nesustodamas masažavo man nugarą net suprakaitavęs
Svarstėm ir nusprendžiau, kad epidūras, nes kitaip išvis be šansų, kad pati pagimdysiu - nebeturėjau jėgų. Ir ką - atliko per 5min, net nespėjau pajusti kaip gretai, sąrėmius jutau, kojas galėjau judinti, per sekantį patikrinimą jau buvo 10 cm
pagimdžiau pati, tiesa gydytoja prakirpo...
Po gimdymo iš karto atsistojau ir nuėjau į dušą pati nusiprausti. Nugaros skausmo nebuvo vėliau, karščiavimo irgi nebuvo (nes sakė, kad 50 proc. karščiuoja po epidūro).
Viskas praėjo itin sėkmingai.
Bet vis tik viliuosi, kad sekantį kartą nereikės skatinti ir nereikės ir epidūro
Užskatino. Atsidarė 5 cm ir sustojo. Kentėjau, gydytoja ateina apžiūrėt ir vis dar 5 cm. Gydytoja pasiūlė epidūrą, išsigandau, kad dabar tai jau viskas baigsis cezariu. Sako - turim didinti oksitocino dozę, nes kakalelis neatsidarinėja, siūlau apidūrą. Aš jau vos galėjau tverti skausmą, o vyras nesustodamas masažavo man nugarą net suprakaitavęs

Svarstėm ir nusprendžiau, kad epidūras, nes kitaip išvis be šansų, kad pati pagimdysiu - nebeturėjau jėgų. Ir ką - atliko per 5min, net nespėjau pajusti kaip gretai, sąrėmius jutau, kojas galėjau judinti, per sekantį patikrinimą jau buvo 10 cm

Po gimdymo iš karto atsistojau ir nuėjau į dušą pati nusiprausti. Nugaros skausmo nebuvo vėliau, karščiavimo irgi nebuvo (nes sakė, kad 50 proc. karščiuoja po epidūro).
Viskas praėjo itin sėkmingai.
Bet vis tik viliuosi, kad sekantį kartą nereikės skatinti ir nereikės ir epidūro

QUOTE(Aga @ 2013 10 31, 13:42)
Na tai liuks tada, KMUK pasistengė ir dėl epidūro, nes kai su manim gimdė penkiolikmetė, apie tą epidūrą nė girdėjus nebuvo, pasiūlė jai, tai paskutinius centus surinko ir nusipirko, paskui savaitę po gimdymo, net ant vandens pinigų neturėjo ir už ką grįžt į kitą miestą...
kodel jus taip zavites ir norite to epiduro? niekaip nesuprantu

QUOTE(zigri @ 2013 10 31, 13:21)
kodel jus taip zavites ir norite to epiduro? niekaip nesuprantu
maza to, jei jis neteisingai atliekamas tai nugaros skausmai buna po gimdymo (draugei jau puse metu nugara skauda), o jei atliekamas nelaiku tai is jo praktiskai nera naudos. tai dar ir gimdymo laika pailgina. 

Kiek žmonių tiek nuomonių

QUOTE(Saliukė @ 2013 10 31, 15:26)

QUOTE(x_karamele_x @ 2013 10 31, 17:10)

Epidūru žavėtis nereikia.Jei gimdymo eiga normali, be skatinamųjų-siųlyčiau pakentėti. Epidūrinė nejautra yra rimta intervencinė procedūra į stuburą.Jei atlikinės nevykęs anesteziologas pasėkmes jausit ilgą laiką. Be to ligoninės dažnai perka pigiausius kiniškus rinkinius, tai pačios suprantat...
Be to suleidus nuskausminančius stipriai sulėtėja gmdymo veikla, todėl ilgiau reikės laukti finalo

Kai gimdžiau pirmą apie epidūrą žinojau tik paviršutiniškai ir svarčiau ar norėsiu. Bet sūnus patvarkė savaip