Įkraunama...
Įkraunama...

Epidūrinė nejautra

Apklausa: Ar be epidūrinės nejautros gimdymo metu patyrėte kitų intervencijų? (95 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(mikki @ 2013 11 01, 22:04)
Epidūru žavėtis nereikia.Jei gimdymo eiga normali, be skatinamųjų-siųlyčiau pakentėti. Epidūrinė nejautra yra rimta intervencinė procedūra į stuburą.Jei atlikinės nevykęs anesteziologas pasėkmes jausit ilgą laiką. Be to ligoninės dažnai perka pigiausius kiniškus rinkinius, tai pačios suprantat...
Be to suleidus nuskausminančius stipriai sulėtėja gmdymo veikla, todėl ilgiau reikės laukti finalo  biggrin.gif

Kai gimdžiau pirmą apie epidūrą žinojau tik paviršutiniškai ir svarčiau ar norėsiu. Bet sūnus patvarkė savaip hihihi.gif Atvažiavom jau po laiko kada dar leidžia vaistus. biggrin.gif  Dabar vėl tikiuosi išsisukti, nes per daug apie tai žinau, bet dėl visa ko vešiuos savo rinkinį-extremaliam atvejui.


kiek zmoniu tiek nuomoniu,as gimdziau su epiduru,nieko jis man nesuletino,o kaip tik padejo ir gimdysiu tik su epiduru vel,jei kada teks antro leliuko sulaukt
Atsakyti
QUOTE(x_karamele_x @ 2013 11 02, 09:48)
kiek zmoniu tiek nuomoniu,as gimdziau su epiduru,nieko jis man nesuletino,o kaip tik padejo ir gimdysiu tik su epiduru vel,jei kada teks antro leliuko sulaukt


O Tu nebūk taip nusistačius prieš gimdymą BE jo wink.gif
P.S. sakai antrą tik su epidūru gimdysi??? biggrin.gif Niekad nežinai su kiek cm atvažiusi ir ar nebus per vėlu wink.gif

O aš labai džiaugiuos, kad apsiėjau. Jaučiuos ir savo kūdikį "palaikius"... juk jam tas atėjimas buvo nemažiau skausmingas. Žodžiu, kaip sakai - kiekvienai savo wink.gif
Atsakyti
Labai tikėjausi gimdyti be epidūro, bet dėl užsitęsusios nesivystančios gimdymo veiklos buvau pernelyg pavargus ir neveikė jokie masažai, dušai, pratimai. Pora valandų po vandens maišo prakirpimo dar atsilaikiau, bet vėliau jau pati prašiausi epidūro.

Pasisekė, kad epidūras suveikė iškart ir galėjau pailsėti prieš pagrindinį veiksmą. Po gimdymo buvo pakilusi temperatūra ir nelabai galėjau vaikščiot, buvo silpna, bet nei nugarą skaudėjo, nei dar kažkas blogai buvo. Tikiuos, ir nebus.

Kiek teko domėtis, epidūras ne tik kad turi rimtų komplikacijų tikimybę (nors ir mažą), bet ir šiaip naudingas tik mamai. T.y. moteris atsipalaiduoja, kai nieko neskauda, "gali gimdyti nors ir parą ar ilgiau", kai tuo tarpu mažiukas viską jaučia (ar bent jau didžiąją dalį visko), o dėl epidūro papildomai užsitęsus veiklai mažiui tenka kankintis dar ilgiau, kai mama tuo tarpu palaimingai snaudžia.

Tikiuosi, kad kitą kartą jokių nuskausminamųjų nereikės:)

Atsakyti
QUOTE(Skraido @ 2012 09 27, 20:12)
Labiausiai baugina tai, kad epidūras gali būti tik viena iš virtinės intervencijų, kurios seks po šio nuskausminimo.


Kai kuriais atvejais epidūras gali būti pasekmė kitų intervencijų, padarytų prieš tai.
Pvz., po ankstyvo dirbtinio vandenų nuleidimo su itin mažu kaklelio atsidarymu, tikintis, kad tai gal paskatins veiklą. Yra didžiulė rizika, kad vaikas dar nepasiruošęs gimti, veiklos tai nepaskatina, kaklelis nesiveria, o bevandenis laikotrapis turi savo numatytą max laiką - taigi, po jo jau dirbtinis skatinimas oksitocinu, ir, kartu - epidūras.
Arba, vandenys patys nubėga per anksti, tolimesnė eiga - tokia pat.
Tokiais atvejais labai galima baigtis yra CP, kadangi net su skatinamaisiais ne visada galima organizmą "priversti" gimdyti, kai jis tam nepasiruošęs. Ir to CP priežastis bus ne epidūras, o pats bandymas dar ne laiku iššaukti sąrėmius, gimdymą.

Kitas niuansas, kai epidūras gali tapti tolimesnių intervencijų priežastimi. Epidūras mažina spaudimą. O jei moters spaudimas jau ir taip žemas - tai moteris faktiškai jau alpinėja, kokia dar kalba apie natūralias stangas ir jėgas joms? Ekstra CP, arba vakuumas.

Epidūras geriausiai draugauja su skatinamaisiais ir tai - aukštasis gyd. pilotažas, išbalansuoti reikiamą to ir ano santykį . Apie vaiko savijautą čia nekalbame - skatinamieji sukelia itin stiprius, agresyvius gimdos susitraukimus, kas vaikui gresia daugybe komplikacijų gimdymo metu (na, bet tam mes juk turime ekstra CP...)


Manau, reikėtų žiūrėti į pačią gimdyo eigą ir asmeninę savijautą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 08 lapkričio 2013 - 15:19
Apie antrą - stūmimo laikotarpį. Tyrimais nustatyta, kad:

pirmą kartą gimdančių stūmimo vidurkis su epidūru - 1,1 val; be epidūro - 0,6 valandos. Tuo tarpu, lėtesnės antros fazės atvejais, stūmimas be epidūro gali trukti apie 2.8 val, su epidūrus - 3.6 val (kiek laiko mūsų ligoninėse maksimaliai leidžia stumti be intervencijų?).

Antrą kartą gimdančių stūmimas be epidūro trunka vidutiniškai apie 15 min, su epidūru - apie 30 min.

Tyrimas čia:

http://www.ncbi.nlm....60040/table/T2/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 08 lapkričio 2013 - 16:07
su pirmu apsiėjau be epidūro, labai tikiuosi ir šį kartą be jo.
Atsakyti
aš ir gimdžiau su epidūru ir kitaip net neisivaizduoju kaip būtu pasibaigęs 12 val trukęs gimdymas. Pasekmių kažkokių kitokių nei 1 d paskaudėjusi nugara nejaučiau, o stūmimas truko 20 min...
Atsakyti
Su epiduru. Teko siuti, o kitkas liux... ax.gif
Atsakyti
Visus 3 kartus su epidūra. Bet paskutinį Kartą buvo priaugusi placenta su skatinamaisiais nepavyko išgimdyt. Todėl tą padarė mechaniškai lotuliukas.gif prieš tai ryškiai nuskausmino ir mane atjungė.
Atsakyti
Gimdziau be jokio nuskausminimo,naturaliai. Skausmas pakenciamas ir nera ko cia tu epiduru darytis. Man isvis toks dalykas kaip epiduras yra nepriimtinas. Nospos galima,bet tik ne epidura. visa diena iskenciau skausmus o vakare kai nuleido vandenis skausmai sustiprejo,tada leido skatinamus. Tada dar iki 23.45 kentejau vis didesnius skausmus ir uzsinorejau kaip ten sako visos kaka biggrin.gif Ir tik spejau grysti is tualeto ir prasidejo stangos. Taigi 23.57 jau turejau dukryte:)) O kai stumi tai tik jauti kad labai kakucio nori ir stengies isstumti ta kakuti lotuliukas.gif
Atsakyti
Pirmą gimdžiau be epidūro, tris su puse val.
Šį kartą paprašiau, tai pasirengimas jam truko turbūt ilgiau nei viskas biggrin.gif Dvi valandos ir laikiau ją. Tad galiu palyginti. Gimdyti su epidūru-juokų darbas. minusas-nejauti noro stumti, gydytojo turi klausyti.
Atsakyti
Pradėsiu nuo to, kad buvau labai nusiteikusi prieš epidurą (neąamonė, tik jau ne tai, nieko nėra baisiau). po 24 valandų stiprių sąrėmių atsidarymas buvo 6cm, vaikas nugara į nugarą. jutau neapsakomą norą stumti, o dar buvo toli gražu iki to. pasakė, kad skatins. dar didesnio skausmo jau tikrai negalėjau įsivaizduoti, per parą jau buvau nusikamavusi. Įstatė epidūrą, ėmė lašinti skatinamuosius. Po poros valandų pilnai atsidariau ir vaikelis apsisuko taisyklingai. Išstūmiau per 25 minutes. Pirmo laipsnio plyšimas- minimalus.
Tikiu, kad vaikeliui buvo labai sunku, bet tokia jau susiklostė situacija.
Jei aplinkybės leis, kitąkart norėčiau gimdyti be epidūro.
Atsakyti