Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu - 4, Už ir prieš

QUOTE(zakre @ 2012 12 21, 13:07)
O kiek laiko po operacijos?

sausio 5 bus 3 men
Atsakyti
QUOTE(KimkaK @ 2012 12 21, 13:59)
sausio 5 bus 3 men

g.gif 3men ir dar is arti liejas... kaip nevienodai pasirodo..o i toli po kiek laiko isnyko rukas? Ir akiu sunkumas ar buvo?
Atsakyti
QUOTE(zakre @ 2012 12 21, 15:19)
g.gif 3men ir dar is arti liejas... kaip nevienodai pasirodo..o i toli po kiek laiko isnyko rukas? Ir akiu sunkumas ar buvo?

is arti, tai turiu omenyje, tikrai is arti. Man rukas isnyko vos pakeiciau dirbtines asaras. Mano kaireje akyje buvo likusi kazkokia atplaisele, net siule palikt ilgiau korekcini lesi, bet nutarem isimt, biski pabuvau klinikoj ir sako jei skaudes labai, idesiu nauja, bet nieko neskaudejo. Po menesio atplaisele buvo uzgijusi, bet kaires akies sunkumas dar buna, tai as ja palepinu papildoma doze dirbtiniu asaru lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ojojojIeva @ 2012 12 21, 00:40)
sveikos,
labai daug galvoju ir ilgai jau svajoju apie akiu operacija lazeriu...renkuosi klinika, bet vis dar neapsisprendziu..
kuri geriau? kuria rekomenduoja lietuvos zvaigzdutes..ar kur mazos kainos...
gal kuri daretes AND KLINIKOJ?
Kokioj klinikoj daretes operacija? o del jusu ruko akyse, pasidomejau internete - nebudinga toks ilgas pagerejimo periodas.. g.gif

aj ir kazko bijau labai..juk neskauda blush2.gif  bet vistiek bijau...

Jau tom žvaigždutėm tai aš mažiausiai pasitikėčiau lotuliukas.gif .
Aš irgi laabai ilgai dvejojau, galvojau, norėjau, paskui apsiraminau panorėjus, po kelių metų vėl užsinorėjau - turbūt kokius 4 k. taip buvo, 10 metų biggrin.gif, bet pagaliau pasiryžau ir viskas. Aš dariausi Liremoj, nors aišku žiauriai gundė NZ ar AND su savo kainom, bet kažkaip mąsčiau mąsčiau ir pagalvojau, kad akys - ne tas organas, kur gali sutaupyti unsure.gif . Liremoj davė 5 m. garantiją.
Po operacijos praėjo 5 mėn., kol kas labai patenkinta, aišku nežinau kas bus po 5 m. Dariausi Lasek.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2012 12 22, 19:16)
Jau tom žvaigždutėm tai aš mažiausiai pasitikėčiau  lotuliukas.gif .
Aš irgi laabai ilgai dvejojau, galvojau, norėjau, paskui apsiraminau panorėjus, po kelių metų vėl užsinorėjau - turbūt kokius 4 k. taip buvo, 10 metų biggrin.gif, bet pagaliau pasiryžau ir viskas. Aš dariausi Liremoj, nors aišku žiauriai gundė NZ ar AND su savo kainom, bet kažkaip mąsčiau mąsčiau ir pagalvojau, kad akys - ne tas organas, kur gali sutaupyti  unsure.gif . Liremoj davė 5 m. garantiją.
Po operacijos praėjo 5 mėn., kol kas labai patenkinta, aišku nežinau kas bus po 5 m. Dariausi Lasek.

As irgi dariausi Liremoj smile.gif
Atsakyti
Perskaiciau 3 tema akiu korekcija lazeriu... kazkaip buvau isitikinus, kad geresne Lasik, bet pasirodo Lasek... ir pacio Gutausko klinika nepergeriausiai vertina..Pasirodo busiu klydusi tiek del Lasik, tiek del Gutausko... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zakre @ 2012 12 23, 15:58)
Perskaiciau 3 tema akiu korekcija lazeriu... kazkaip buvau isitikinus, kad geresne Lasik, bet pasirodo Lasek... ir pacio Gutausko klinika nepergeriausiai vertina..Pasirodo busiu klydusi tiek del Lasik, tiek del Gutausko... schmoll.gif

Operavo būtent Gutauskas, ir nuo manęs buvo nuslėpta, kad atsirado astigmatizmas po operacijos, tai sužinojau, nuėjus į optiką, kai ištyrė akis kompiuteriu. Vis aiškino: kiekvienam skirtingai, palauk, susitvarkys, ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2012 12 22, 17:16)

aš dariaus NZ ir praėjo jau metai po operacijos. Matau puikiai, nei prieš gimdymą, nei po regėjimas nenusilpo. ax.gif Prieš porą savaičių tikrino akis, tai matau 1. biggrin.gif O dėl kainų, tai NZ gal dėlto siūlo mažas kainas, nes jie turi ne vieną kliniką, ne tik LT ir įranga jiems seniai atsipirkus.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 12 23, 17:18)
Operavo būtent Gutauskas, ir nuo manęs buvo nuslėpta, kad atsirado astigmatizmas po operacijos, tai sužinojau, nuėjus į optiką, kai ištyrė akis kompiuteriu. Vis aiškino: kiekvienam skirtingai, palauk, susitvarkys, ir t.t.

o kaip tas pasireiske-ar jokio salutinio poveikio nesijaute, tiek kad optikoje aptiko..as tai labai nusivyliau Gutausku,jokio kalbejimo su pacientu,po nosim kazka burba-o uz nezinomybe nera nieko baisiau, plius kai kazkas ne taip-imtu, paaiskintu...
Atsakyti
QUOTE(zakre @ 2012 12 23, 16:57)
o kaip tas pasireiske-ar jokio salutinio poveikio nesijaute, tiek kad optikoje aptiko..as tai labai nusivyliau Gutausku,jokio kalbejimo su pacientu,po nosim kazka burba-o uz nezinomybe nera nieko baisiau, plius kai kazkas ne taip-imtu, paaiskintu...

Man adaptacija truko pusę metų, nes abi akys skirtingai matė+ astigmatizmas prisidėjo. Pusę metų kasdien jaučiau diskomfortą.Suprantu, kad komplikacijos pasitaiko, bet tai slėpti nuo paciento tiesiog negražu... Nesigailiu, kad dariausi operaciją, tik tas medikų abejingumas, kai moki tokius pinigus, nėra malonus...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2012 12 24, 16:26)
Man adaptacija truko pusę metų, nes abi akys skirtingai matė+ astigmatizmas prisidėjo. Pusę metų kasdien jaučiau diskomfortą.Suprantu, kad komplikacijos pasitaiko, bet tai slėpti nuo paciento tiesiog negražu... Nesigailiu, kad dariausi operaciją, tik tas medikų abejingumas, kai moki tokius pinigus, nėra malonus...

Papasakok, kas buvo pradzioje, koks jausmas ir kaip kas? Rukavo, skaudejo akis? O astigmatizmas cia isgydoma? ir daznai pasitaiko, kad po lazerio jis issivysto? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zakre @ 2012 12 25, 20:46)
Papasakok, kas buvo pradzioje, koks jausmas ir kaip kas? Rukavo, skaudejo akis? O astigmatizmas cia isgydoma? ir daznai pasitaiko, kad po lazerio jis issivysto?  g.gif

Nelabai pamenu, kas buvo 2008 m pavasarį smile.gif Tik pamenu, kad buvo sunku, nes mėnesį laiko negalėjau skaityti knygų, laikraščių- raidės atrodė per mažos. Prie kompiuterio pripratau greičiau. Teko pratintis žiūrėti į žmones, nes kažkoks keistas diskomfortas atsirado. Diskomfortas buvo ir dėl to, kad abi akys skirtingai matė. Pamenu, praėjus dviems savaitėms po operacijos važiavau į dviejų dienų seminarą, salėje buvo prietema ir tas dvi dienas jaučiau diskomfortą, nes akys kažkaip keistai matė. Bjaurus buvo ir akių sausumas, kuris praėjo tikrai daugiau nei po metų. Akių ašaros nepadėjo visiškai, todėl ryte praplėšdavau skaudančias akis ir bėgte į vonią. Užsielieju ant akių vandens ir jau gerai...
Astigmatizmas pasireiškia tuo, kad lyg ir gerai matau, bet kai išeinu į lauką, ypač jeigu prietema (o pas mus LT ji vos ne kasdien), prasčiau matau. Kai diena saulėta, matau puikiai. Tiesa, praėjus 4.5 m po operacijos matau tikrai prasčiau nei iškart po jos. Pamenu, tada matydavau smulkiausius žolių stiebelius, mašinų, esančių toli, numerius. Dabar to nėra.
Dar prisimenu, kad kai atėjau į pirmą konsultaciją po operacijos, eilutėje buvo ir kitos, kurias operavo tą pačią dieną kaip ir mane, ir jos visos džiaugėsi puikiu regėjimu, o kai įėjau aš, supratau, kad kažkas kaip ir negerai, bet man nesakė...Gydytoja sakė: palaukim, reikia laiko ir t.t. Kadangi prieš operaciją buvau įspėta dėl komplikacijų, ar galėjau ką sakyti?
Gali būti, kad labai mažas astigmatizmas yra daugumai žmonių, gal prieš operaciją ir man jis buvo labai mažas (tik po operacijos sužinojau, kad ir mano visiems vaikams jis yra, tik nedidelis, nes kai tiria akis kompiuteriu, duoda tokį lapelį, jame būna parašyta), o paskui tiesiog padidėjo, nes iki tol tik buvau girdėjus , kad tokio esama ir kad turintiems astigmatizmą yra sunkiau pritaikyti akinius. Astigmatizmas nėra pagydomas.
Pagalvojau dabar, kad laikas liautis tinginiavus ir vėl daryti pratimus akims, nes akių raumenys gi silpsta su metais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaižgantė: 26 gruodžio 2012 - 12:06