QUOTE(zakre @ 2012 12 25, 20:46)
Papasakok, kas buvo pradzioje, koks jausmas ir kaip kas? Rukavo, skaudejo akis? O astigmatizmas cia isgydoma? ir daznai pasitaiko, kad po lazerio jis issivysto?
Nelabai pamenu, kas buvo 2008 m pavasarį

Tik pamenu, kad buvo sunku, nes mėnesį laiko negalėjau skaityti knygų, laikraščių- raidės atrodė per mažos. Prie kompiuterio pripratau greičiau. Teko pratintis žiūrėti į žmones, nes kažkoks keistas diskomfortas atsirado. Diskomfortas buvo ir dėl to, kad abi akys skirtingai matė. Pamenu, praėjus dviems savaitėms po operacijos važiavau į dviejų dienų seminarą, salėje buvo prietema ir tas dvi dienas jaučiau diskomfortą, nes akys kažkaip keistai matė. Bjaurus buvo ir akių sausumas, kuris praėjo tikrai daugiau nei po metų. Akių ašaros nepadėjo visiškai, todėl ryte praplėšdavau skaudančias akis ir bėgte į vonią. Užsielieju ant akių vandens ir jau gerai...
Astigmatizmas pasireiškia tuo, kad lyg ir gerai matau, bet kai išeinu į lauką, ypač jeigu prietema (o pas mus LT ji vos ne kasdien), prasčiau matau. Kai diena saulėta, matau puikiai. Tiesa, praėjus 4.5 m po operacijos matau tikrai prasčiau nei iškart po jos. Pamenu, tada matydavau smulkiausius žolių stiebelius, mašinų, esančių toli, numerius. Dabar to nėra.
Dar prisimenu, kad kai atėjau į pirmą konsultaciją po operacijos, eilutėje buvo ir kitos, kurias operavo tą pačią dieną kaip ir mane, ir jos visos džiaugėsi puikiu regėjimu, o kai įėjau aš, supratau, kad kažkas kaip ir negerai, bet man nesakė...Gydytoja sakė: palaukim, reikia laiko ir t.t. Kadangi prieš operaciją buvau įspėta dėl komplikacijų, ar galėjau ką sakyti?
Gali būti, kad labai mažas astigmatizmas yra daugumai žmonių, gal prieš operaciją ir man jis buvo labai mažas (tik po operacijos sužinojau, kad ir mano visiems vaikams jis yra, tik nedidelis, nes kai tiria akis kompiuteriu, duoda tokį lapelį, jame būna parašyta), o paskui tiesiog padidėjo, nes iki tol tik buvau girdėjus , kad tokio esama ir kad turintiems astigmatizmą yra sunkiau pritaikyti akinius. Astigmatizmas nėra pagydomas.
Pagalvojau dabar, kad laikas liautis tinginiavus ir vėl daryti pratimus akims, nes akių raumenys gi silpsta su metais...