Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu - 4, Už ir prieš

Turiu ir aš tų NZ kuponų ax.gif

Buvau vakar NZ patikroj, praėjo trys mėnesiai po operacijos. Prieš operuojantis minėjo, kad 50/50 gali prireikt pakartotinės korekcijos (turėjau toliaregystę ir astigmatizmą). Jų internetiniam puslapy rašoma, kad "Regėjimo korekcijos efekto sustiprinimas (pirmus 6 mėn po operacijos, poreikis nustatomas pirmos apžiūros metu)." - nemokamas. Todėl šiek tiek nustebau, kai prieš operaciją turėjau pasirašyti ne tik sutartį dėl operacijos, bet ir dar vieną - kad mokėsiu po 500 Lt akiai, jei reikės pakartotinės operacijos. Na bet 500, tai 500, atsidėjau 1000 Lt ir laukiu sau ramiai sprendimo. Tai vakar po patikrinimo NZ nusprendė, kad rekia pakartotinės korekcijos - čia man jokia staigmena, bet pasirodo, kad dabar pakartotinė korekcija vienai akiai kainuoja 800 Lt ir nesvarbu, ką aš kada pasirašiau blink.gif Taigi vietoj 1000 Lt dabar reikės mokėti 1600 Lt. Tie 600 Lt aišku ne esminis dalykas, čia ne kokia komplikacija po operacijos ar pan, bet vis tiek nemaloniai nuteikė schmoll.gif Būtų kitaip, jei būtų tada žodžiu pasakę "Kainuos 500 Lt", o dabar pabrango, nu normalu. Bet kai kyšteli pasirašyti ant vienos sumos (beje, man egzemplioriaus nedavė), o paskui suma taip išauga, nu neskanu... schmoll.gif
Atsakyti
Klaipedos Liremoje liepos menesi atliko LASEk, vis dar negaliu atsidziaugti, kad nebereikia jokiu akiniu, jokiu lesiu smile.gif nuo pastaruju man itin sausedavo akys, nepadedavo nei lasai, nei mirkciojimas, niekas. O akiniai, nepatiko, nepatogu, ypac ziema. Drasiai rekomenduoju operacija ir nera ko bijoti, nes nieko nejusi, tik sviesas matysi ir tiek wink.gif
Beje, po pirmines konsultacijos as vargiai galejau akis pramerkti, akys buvo toooookioooos jautrios, vis asarojo. Ka zmones galvojo, neisivaizduoju, nes buvo sunku koordinuoti save gatvej, gatve ejau praktiskai uzsimerkusi biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki ir sveikos smile.gif
Rugpjucio vidury dariausi LASEK. Kauno LIREMOJE. Galiu aprašyti įspūdžius. Mano minusai buvo -7,7 ir -8,7. Iškart pasakė kad yra tikimybė, jog reikės pakartotinai, nes didelis minusas. Rinkausi brangesnį paslaugų paketą (4400 Lt). Todėl priežiūra 5 m po operacijos bus nemokama, pakartotinė korekcija, jei reikės, - taip pat. Viskuo likau patenkinta: priežiūra, informacija, nemokamais vaistais po operacijos, pooperacine priežiūra. Pasiūlė nedarbingumą (bet man nereikia - aš dar auginu vaiką). O nedarbingumo šiaip reikėtų. Pirmas dvi paras vaikščiojau su saules akiniais ir dar šaliku ant jų kambary. Po to po truputį atsidenginėjau. Tarkim po kokių 4 d. mėnulis man atrodė netaisyklingos tuščiavidurės širdelės formos. 2 sav nevairavau visai. Dabar praėjo beveik 2 mėn. bet tamsoje vairuoti dar šiek tiek sudėtinga. Nors taip ir sakė kad bus...
Jei kas norės daugiau detaliu - a. ž.
Atsakyti
QUOTE(laurita99as @ 2013 07 23, 20:04)
Rugpjucio 5 d bus 4 menesiai po Lasik operacijos, irgi dziaugiausi kad nesauseja akys, o dabar saziningai kiekviena nakti atsibundu nuo "braizymo" akyse, ir tai prasidejo trecia menesi po operacijos.Pries einant miegoti tepuosi i akis toki drekinanti geli, tai padeda, bet jeigu tik patingiu pasitepti, tai nakti buna sakes doh.gif  Kelis kartus net puoliau lasiuku lasinti unsure.gif  dabar jau esu gerokai issigandusi, jeigu taip bus visada, tai tikrai labai labai nemalonu,  o gal vis tik praeis g.gif

Mane irgi pradėjo kamuoti tas akių sausumas naktimis, kartais ryte neinapramerkt akiu..vos atsiplesia tiesiog braizo..ka daryt ?
Atsakyti
QUOTE(Celine28 @ 2013 10 09, 16:52)
Mane irgi pradėjo kamuoti tas akių sausumas naktimis, kartais ryte neinapramerkt akiu..vos atsiplesia tiesiog braizo..ka daryt ?

Man labai padejo tepalas Corneregel, ji man skyre pazystama akiu gydytoja, sake sis tepalas gydo pazeista ragena.Saziningai tepiausi 2 savaites, pagerejima jauciu labai stipru.
Dabar jau nebesitepu, bet ir akys nesauseja taip.
Atsakyti
Gal kas turite kuponu?
Atsakyti
NZ, jau praejo 1 metai po operacijos- lasik -5 buvo, jokiu nusiskundimu, viskas super thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sphynx.ie @ 2013 10 25, 17:54)
Gal kas turite kuponu?

Turiu kuponą, dariausi kitoje klinikoje, tai nepanaudojau man siųsto. smile.gif
Atsakyti
Pasakykite man, tundrai, kas ta NZ? blush2.gif Nu niekur neradau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2013 10 28, 18:46)
Pasakykite man, tundrai, kas ta NZ? blush2.gif Nu niekur neradau. biggrin.gif

klinika novojie zrenijie
Atsakyti
Na ką, praėjo 3,5 mėn. po Lasik operacijos NZ klinikoj. Ir ką. Nematau labai gerai. Tikrai trūksta iki tobulo ir idealaus regėjimo, kokio aš norėjau ir koks pagal viską turėtų būti. Akinių nereikia, bet tokia migla jaučiasi, truputį pasiliejęs vaizdas, kas kelia diskomfortą. Būna tokių momentų dienoje, kai net baisu pasidaro, kaip aš prastai matau. Pavyzdžiui, parduotuvėj neįskaitau prekių pavadinimų, surašytų lentynose ant etikečių, ar sėdėdama prie kompiuterio neįskaitau kokio nors teksto, ypač jei jis mažesniu šriftu parašytas, tai tenka slinktis arčiau... Tačiau toks "rūkelis" dažniau aplanko būnant patalpose, taip pat ir po kelių valandų skaitymo ar sėdėjimo prie kompiuterio, kai akys būna ilgą laiką sukoncentruotos vienodame nuotolyje. O lauke matymas paprastai yra geresnis. Netgi pasitaiko momentų, kai labai aštriai matau ir pati stebiuosi, kaip galiu išskirti kiekvieną medžio lapelį biggrin.gif Tačiau tokios džiugios akimirkos aplanko tiktai lauke unsure.gif Nežinau, gal čia nuo apšvietimo priklauso, o gal ir sausas patalpų oras turi įtakos...
Tiesa, akių sausumas jau nebe toks didelis, koks buvo iš pradžių po operacijos, kai neįmanoma buvo ištverti to siaubingo raižymo ir jokios priemonės nepadėjo. Tai pamenu, kad specialiai verkdavau, kad akis suvilgyčiau biggrin.gif Nebuvo sudėtinga biggrin.gif , nes skausmas tikrai buvo didelis... Dabar kartais tenka palašinti lašiukus, bet tikrai ne kiekvieną dieną rolleyes.gif Pasidžiaukime bent tuo, nes daugiau nelabai yra kuo smile.gif
Kadangi man sakė, kad 6 mėn. po operacijos regėjimas gali reguliuotis, tai vis dar laukiu stebuklo biggrin.gif Nežinau, jei bus tas pats, tai galvoju važiuoti vėl pasikonsultuoti, bet pagal paskutinius vizitus labai abejoju, jog pasakys ką nors gero ar naudingo. Arba gal vertėtų kitas klinikas aplankyti ir išklausyti kelių gydytojų nuomonių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hassel: 29 spalio 2013 - 11:28
QUOTE(Hassel @ 2013 10 29, 11:27)
Na ką, praėjo 3,5 mėn. po Lasik operacijos NZ klinikoj. Ir ką. Nematau labai gerai. Tikrai trūksta iki tobulo ir idealaus regėjimo, kokio aš norėjau ir koks pagal viską turėtų būti. Akinių nereikia, bet tokia migla jaučiasi, truputį pasiliejęs vaizdas, kas kelia diskomfortą. Būna tokių momentų dienoje, kai net baisu pasidaro, kaip aš prastai matau. Pavyzdžiui, parduotuvėj neįskaitau prekių pavadinimų, surašytų lentynose ant etikečių, ar sėdėdama prie kompiuterio neįskaitau kokio nors teksto, ypač jei jis mažesniu šriftu parašytas, tai tenka slinktis arčiau... Tačiau toks "rūkelis" dažniau aplanko būnant patalpose, taip pat ir po kelių valandų skaitymo ar sėdėjimo prie kompiuterio, kai akys būna ilgą laiką sukoncentruotos vienodame nuotolyje. O lauke matymas paprastai yra geresnis. Netgi pasitaiko momentų, kai labai aštriai matau ir pati stebiuosi, kaip galiu išskirti kiekvieną medžio lapelį  biggrin.gif  Tačiau tokios džiugios akimirkos aplanko tiktai lauke  unsure.gif Nežinau, gal čia nuo apšvietimo priklauso, o gal ir sausas patalpų oras turi įtakos...
Tiesa, akių sausumas jau nebe toks didelis, koks buvo iš pradžių po operacijos, kai neįmanoma buvo ištverti to siaubingo raižymo ir jokios priemonės nepadėjo. Tai pamenu, kad specialiai verkdavau, kad akis suvilgyčiau  biggrin.gif Nebuvo sudėtinga  biggrin.gif , nes skausmas tikrai buvo didelis... Dabar kartais tenka palašinti lašiukus, bet tikrai ne kiekvieną dieną  rolleyes.gif  Pasidžiaukime bent tuo, nes daugiau nelabai yra kuo smile.gif
Kadangi man sakė, kad 6 mėn. po operacijos regėjimas gali reguliuotis, tai vis dar laukiu stebuklo  biggrin.gif  Nežinau, jei bus tas pats, tai galvoju važiuoti vėl pasikonsultuoti, bet pagal paskutinius vizitus labai abejoju, jog pasakys ką nors gero ar naudingo. Arba gal vertėtų kitas klinikas aplankyti ir išklausyti kelių gydytojų nuomonių...

Ir ką gi jie patars? Operacija jau padaryta.
Man diskomfortas truko pusę metų.
Atsakyti