Na ką, praėjo 3,5 mėn. po Lasik operacijos NZ klinikoj. Ir ką. Nematau labai gerai. Tikrai trūksta iki tobulo ir idealaus regėjimo, kokio aš norėjau ir koks pagal viską turėtų būti. Akinių nereikia, bet tokia migla jaučiasi, truputį pasiliejęs vaizdas, kas kelia diskomfortą. Būna tokių momentų dienoje, kai net baisu pasidaro, kaip aš prastai matau. Pavyzdžiui, parduotuvėj neįskaitau prekių pavadinimų, surašytų lentynose ant etikečių, ar sėdėdama prie kompiuterio neįskaitau kokio nors teksto, ypač jei jis mažesniu šriftu parašytas, tai tenka slinktis arčiau... Tačiau toks "rūkelis" dažniau aplanko būnant patalpose, taip pat ir po kelių valandų skaitymo ar sėdėjimo prie kompiuterio, kai akys būna ilgą laiką sukoncentruotos vienodame nuotolyje. O lauke matymas paprastai yra geresnis. Netgi pasitaiko momentų, kai labai aštriai matau ir pati stebiuosi, kaip galiu išskirti kiekvieną medžio lapelį

Tačiau tokios džiugios akimirkos aplanko tiktai lauke

Nežinau, gal čia nuo apšvietimo priklauso, o gal ir sausas patalpų oras turi įtakos...
Tiesa, akių sausumas jau nebe toks didelis, koks buvo iš pradžių po operacijos, kai neįmanoma buvo ištverti to siaubingo raižymo ir jokios priemonės nepadėjo. Tai pamenu, kad specialiai verkdavau, kad akis suvilgyčiau

Nebuvo sudėtinga

, nes skausmas tikrai buvo didelis... Dabar kartais tenka palašinti lašiukus, bet tikrai ne kiekvieną dieną

Pasidžiaukime bent tuo, nes daugiau nelabai yra kuo
Kadangi man sakė, kad 6 mėn. po operacijos regėjimas gali reguliuotis, tai vis dar laukiu stebuklo

Nežinau, jei bus tas pats, tai galvoju važiuoti vėl pasikonsultuoti, bet pagal paskutinius vizitus labai abejoju, jog pasakys ką nors gero ar naudingo. Arba gal vertėtų kitas klinikas aplankyti ir išklausyti kelių gydytojų nuomonių...