QUOTE(Mil@na @ 2013 10 12, 21:59)
Ir dar klausimukas-jei teisingai suprantu, tos autorės knygos nėra lietuvių kalba??
Ne, lietuviškai knygų nesu mačiusi
Kaip ir sakiau, parašysiu 14 dienų pavyzdinį valgiaraštį (tik ne visą iš karto, o dalimis..neturiu tiek laiko vienu prisdėdimu prie kompo, kad viską parašyt

)
Pirma dienaPusryčiai:
1. Salotos iš šviežių tarkuotų burokėlių ir morkų su 1 v.š. daigintų kviečių ir citrinos sulčių/citrinos minkštimo užpilu - 200 gr
(aš pasidarau vakare ir į šaldytuvą, pasimarinuoja skainiai per naktį
Daigų nededu, tingiu daigintis
)2. Plakta kiaušinienė iš 2 kiaušinių su pomidoru, sūriu (20 gr) ir svogūnų laiškais.
Priešpiečiai:
slyvos (350 gr) ir lazdynų riešutai (10 vnt)
Pietūs:
1. Salotos iš šviežių sezoninių daržovių (250 gr). Užpilas - citrinos sultys/citrinos minkštimas, 1 a.š. sezamo sėklų ir 1 v.š. linų sėmenų aliejaus
2. grikiai si pievagrybiais (200 gr). Siūloma gaminti: 4-5 v.š. grikių perplauti vandeniu, tada (ryte) užpilti kambario t-ros vandeniu, prieš pietus pridėti supjaustytus pievagrybius, pašildyti 2-3 min. mikrobangėj arba ištroškinti
(aš tinginė, tad viską suverčiu ir išverdu garuose..ir grybus dažnai nusižengdama dietai įdedu kelis marinuotus
)Vakarienė:
1. Salotos iš šviežių sezoninių daržovių (300 gr). Užpilas - citrinos sultys/citrinos minkštimas ir 1 v.š. linų sėmenų aliejaus
2. Atlanto lašišos steikas ant grotelių su citrinos sultimis ir prieskoniais (150 gr)
Antra diena:Pusryčiai:
1. Salotos: morkų, burokėlių ir minkštos varškės (po 100 gr)
2. Kaimiškas omletas: iš 2 kiaušinių su 2 v.š. kefyro, 1 pomidoru, 1 svogūno galvutė, tarkuotu sūriu (10 gr) ir svogūnų laiškais.
Priešpiečiai:
greipfrutas, kriaušė ir lazdynų riešutai (10 vnt)
Pietūs:
1. Salotos: koks nors ropinis augalas (150 gr), šv. kopūstas (100 gr) ir 4 vnt alyvuogių
2. Sriuba: 150 gr (sausų) pupelių, 1 svogūnas, graikiniai riešutai (20 gr), kmynai, "chmeli-suneli" prieskoniai, kalendra (30 gr). Siūloma gaminti: pupeles mirkyti per naktį, virti pagardinus kmynais. Perkošti pupeles (nuovirą paliekant). Pusė pupelių gerai sutrinti ir atskiesti nuoviru, pridėti smulkiai pjaustytą ir apkeptą svogūną. Kitą pusę pupelių, smulkintus graikinius riešutus, prieskonius sumaišyti ir sudėti į trintą dalį. Viską užvirti.
Vakarienė:
1. Salotos iš: pankolis (50 gr), agurkai (150 gr), vyšniniai pomidorai (50 gr), krapų pagal skonį. Užpilas - citrinos sultys ir 1 v.š. linų sėmenų aliejaus.
(Pankolio nežinau kur rast, tai ir nevargstu, įmetu daugiau pomidoriukų ar agurkų, ar tiesiog dedu salotos lapus)2. Upėtakis (200 gr), 4 riekelės citrinos, krapai - išvirti garuose ar ištroškinti.
Trečia diena:Pusryčiai:
1. Salotos iš šviežių daržovių su daigintais kviečiais ir greipfruktu. Užpilas - 1 v.š. linų sėmenų aliejaus.
2. Avižinių kruopų košė (100 gr) su 1 v.š. linų sėklų. Siūloma gaminti: 4 v.š. avižų užpilti kambario t-ros vandeniu, ryte užvirti 2-3 min., pridėti linų sėmenis.
Priešpiečiai:
vaisiai (400 gr) ir migdolai (10 gr)
Pietūs:
1. "Gaspačo" sriuba: pomidorus, agurką, svogūną, bulgarišką pipirą. česnaką nuvalyti, supjaustyti, sutrinti blenderiu, pridėti prieskonių (pipirų, šiek tiek druskos), 1 a.š. alyvuogių aliejaus. Puošti avokadu, agurku, smulkintais žalumynais.
2. Vištienos (arba žąsų) kepenėlės su svogūnais (150 gr). Siūloma gaminti - supjaustytas gabaliukais kepenėles, svogūno griežinėlius apkepti sausoje keptuvėje. Kad nepridegtų - vandens.
(aš pvz. subproduktų nevalgau, tai pasidarau kokį daržovių troškinuką ar kruopų košę)
Vakarienė:
1. Salotos iš šviežių sezoninių daržovių (250 gr). Užpilas - citrinos sultys/citrinos minkštimas ir 1 v.š. linų sėmenų aliejaus, 1 a.š. moliūgų sėklų
2. Kepti šprotai (rus. "salaka") Siūloma gaminti" išdarinėti žuvytes, pašlakstyti citrinos sultimis, pridėti 1 a.š. sojos padažo ir kepti 15 min. Paduodu paskaninus citrinos sultimis, pipirais
(pasikepu šald. stintos ar bet kokios kitos žuvies).
Kitas dienas galėsiu vėliau parašyt..
Aš labai nevargstu, kad būtų žodžis žodin

Daugmaž laikausi - ko nevalgau, be sąžinės graužaties pakeičiu į kokį kitą man tinkantį maistą, jei ko nerandu pirkti, nusiperku kažką pan. ir gaminu