Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunieciai rimtai stato namus

pranešiau MB apie rimtus ketinimus, tai jis rimtai paklausė, kur kada ir už kiek. Su kuo nebuvo klausimo, bet šnd jaučiu jau neišeis, nes dar iš namo negrįžo.
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 10 07, 17:22)
pranešiau MB apie rimtus ketinimus, tai jis rimtai paklausė, kur kada ir už kiek. Su kuo nebuvo klausimo, bet šnd jaučiu jau neišeis, nes dar iš namo negrįžo.

labai geri klausimai, iš manęs dar vienas - kelinta?

v
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 07, 16:31)
labai geri klausimai, iš manęs dar vienas - kelinta?

v

nezinau, nei kas nei uz kiek nei kelinta. Susirenka zmones, tada pasnekam apie kazkoki visiems priimtina regiona Kauno, tada paziurim kokios yra mokyklos ten ir kazkas eina su diriku persneketi smile.gif As kur losiu cia vienoj vietoj tai chebra uz 2 kartus i savaite uz sale moka 200-300 lt, nezinau net tiksliai, bet zinau, kad kiekvienas susimoka po 30 lt / men.
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 10 07, 16:05)
Viliene, to tu po makaronais dejai tarpines?

Nee, po makaronais nepratę - dažniau pilam ant makaronų biggrin.gif grietinėlę, kartais kečiupą, bet dažniausiai kepintas morkas su dešros gabaliukais ir daržovėm. thumbup.gif Nebent gruntą - tas tai be abejo po makaronais smile.gif

Apie stogo makaronų tarpines girdžiu pirmą kartą, nežinau, kam jos reikalingos.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 07, 16:37)

Apie stogo makaronų tarpines girdžiu pirmą kartą, nežinau, kam jos reikalingos.

kad kondensatas per pleveles skyles, kur sukalti makaronu ir grebestu vinys, nesisunktu i stogo konstrukcijas
Atsakyti
QUOTE(AnaDeizy @ 2012 10 07, 17:37)
nezinau, nei kas nei uz kiek nei kelinta. Susirenka zmones, tada pasnekam apie kazkoki visiems priimtina regiona Kauno, tada paziurim kokios yra mokyklos ten ir kazkas eina su diriku persneketi smile.gif As kur losiu cia vienoj vietoj tai chebra uz 2 kartus i savaite uz sale moka 200-300 lt, nezinau net tiksliai, bet zinau, kad kiekvienas susimoka po 30 lt / men.

Norėjau atsakyti už vyrą, bet susilaikau... Labai daug aplinkybių, kad ir iš kur važiuoti biggrin.gif
Atsakyti
Toks jausmas, kad visi žaidžia kašį ir mano vyras su jumis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 10 07, 13:49)
LokysL senoj temoj rase:
"praverkit langus tiek kad gautimet ta pati oro kieki kuri as gauni laikydamas rekupa ant 40 proc ir visa diena palaikykit kai laule +13, tada galima palyginti temp esancia patalpoje, pas jus jis bus nukritus iki +13 pas mane ji +19, kaip pvz vienoje patalpoje yra nesandarus langai, toje patalpoje temp +15, tai galima sakyti kad pastoviai sitoje patalpoje yra naturali ventiliacija, tuo tarpu kitose patalpose +19."

Loky, perdaug vulgarus lyginimas, neivertinantis nei saules silumos, patenkancios per langus, nei name suakumuliuotos silumos. Namie T nenukris iki lauko T net ir 400% pakeitus ora. Minimu laikotarpiu pas mane +20 ir daugiau, nors langai vos nevisi pastoviai ant mikroventiliacijos, o miegant miegamuosiuose dalinai praverti.
PS. as uz rekupus, bet nereikia irodinet ju nauda tokiais neitikinanciais argumentais kaip rusejo men statistika.

tai su mikroventiliacija ggaunate apie 180 kubu per h oro apykaita ir vedinimas vyksta kiekvienoje patalpoje: vaiku kambaryje, svetaineje, darbo kambary, virtuvehe ir t.t? Per mikroventiliacija galima sakyti praeina niekinis oro srautas, todel lyginti negalima normalaus vedinimo ir mikroventiliacijos. praverkit langus daugiau nei mikroventiliacija ir palikit 9 valandom, pamatuokit temp ir pasakykit. As savo skaiciuku pasakiau, padarykit eksperimenta ir pasakykit konkrecius skaicius. Nes as tam ir nusipirkau el skaitikli kad irodyti kokio yra sanaudos ir kad rekupas net ir rudeni sugeba normaliai atlikti savo darba, o jo efektyvumas bus dar didesnis kai bus didesnis temp skirtumas. Ta irgi stebesiu ir parasysiu. O del 400% tai sakau, jei jau toki kieki norit pakeisti oro tai atidarykit pilnai tada langus ir palaikykit ne 1 h bet 9 h, ir tada pamatuokit temp. Jei jis nenukris iki lauko temp tuo momentu tai kam tada langai reikalingi jei temp bus tokia kokia ir buvo. As sakau pagal esama situacija kaip yra ir jei lauke kaip ir rasiau yra +13 ir as visa diena gaunu vedinima ir gaunu i vidu +19. Ir jau rasiau kaip pavyzdi, tiksliau tas pavyzdys yra realybe, kad viena patalpa yra su nesandariais langais, ir ten laikosi temp apie 15 laipsniu, kai tuo trapu kitose patalpose yra 19 laipsniu, tai jei langai nesandarus, tai tie nesandarumai dar mazesnis nei jusu langu mikroventiliacija, tai kazkaip nesueina galai, jus praveriat langus ir pas jus temp islieka tokia pati, o pas mane nukritusi iki +15, t.y labai artima lauko temp. O jei pas mane butu patalpos taip apsiltintos kaip indivudalaus namo tai rekupo efektyvumas butu dar didesnis. Vienu zodziu, as pateikiau konkrecius faktus, ir sakau kad man rekupas padejo nesildyti patalpu. Vilius viska supranta ka noriu pasakyti, nes jis irgi eksperimentuoja, del to ir supranta.
Papildyta:
As sia savaite nuo pirmadienio iki penktadienio dar galeciau suzaisti viena karta tik abejoju ar sale isheis surasti taip greitai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 07 spalio 2012 - 20:41
QUOTE(LokysL @ 2012 10 07, 20:49)
tai su mikroventiliacija ggaunate apie 180 kubu per h oro apykaita ir vedinimas vyksta kiekvienoje patalpoje: vaiku kambaryje, svetaineje, darbo kambary, virtuvehe ir t.t? Per mikroventiliacija galima sakyti praeina niekinis oro srautas, todel lyginti negalima normalaus vedinimo ir mikroventiliacijos. praverkit langus daugiau nei mikroventiliacija ir palikit 9 valandom, pamatuokit temp ir pasakykit. As savo skaiciuku pasakiau, padarykit eksperimenta ir pasakykit konkrecius skaicius. Nes as tam ir nusipirkau el skaitikli kad irodyti kokio yra sanaudos ir kad rekupas net ir rudeni sugeba normaliai atlikti savo darba, o jo efektyvumas bus dar didesnis kai bus didesnis temp skirtumas. Ta irgi stebesiu ir parasysiu. O del 400% tai sakau, jei jau toki kieki norit pakeisti oro tai atidarykit pilnai tada langus ir palaikykit ne 1 h bet 9 h, ir tada pamatuokit temp. Jei jis nenukris iki lauko temp tuo momentu tai kam tada langai reikalingi jei temp bus tokia kokia ir buvo. As sakau pagal esama situacija kaip yra ir jei lauke kaip ir rasiau yra +13 ir as visa diena gaunu vedinima ir gaunu i vidu +19. Ir jau rasiau kaip pavyzdi, tiksliau tas pavyzdys yra realybe, kad viena patalpa yra su nesandariais langais, ir ten laikosi temp apie 15 laipsniu, kai tuo trapu kitose patalpose yra 19 laipsniu, tai jei langai nesandarus, tai tie nesandarumai dar mazesnis nei jusu langu mikroventiliacija, tai kazkaip nesueina galai, jus praveriat langus ir pas jus temp islieka tokia pati, o pas mane nukritusi iki +15, t.y labai artima lauko temp. O jei pas mane butu patalpos taip apsiltintos kaip indivudalaus namo tai rekupo efektyvumas butu dar didesnis. Vienu zodziu, as pateikiau konkrecius faktus, ir sakau kad man rekupas padejo nesildyti patalpu. Vilius viska supranta ka noriu pasakyti, nes jis irgi eksperimentuoja, del to ir supranta.
Papildyta:
As sia savaite nuo pirmadienio iki penktadienio dar galeciau suzaisti viena karta tik abejoju ar sale isheis surasti taip greitai.

na ir daug teksto. tingiu cia klava lauzyt, bet yra kaip yra, rugseji gyvenau siltai ir be rekupo. O jusu statistika man sako tik viena - padorus rekupas net ir dirbdamas sezonu kai jo paslaugu isvis nereikia, sunaudoja tik 10Lt/men. Na praktiskai ji galima ijungt ir pamirst, nesukant per daug galvos, kad butu galima pataupyt vedinantis atidarinejant langus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 10 07, 22:43)
na ir daug teksto. tingiu cia klava lauzyt, bet yra kaip yra, rugseji gyvenau siltai ir be rekupo. O jusu statistika man sako tik viena - padorus rekupas net ir dirbdamas sezonu kai jo paslaugu isvis nereikia, sunaudoja tik 10Lt/men. Na praktiskai ji galima ijungt ir pamirst, nesukant per daug galvos, kad butu galima pataupyt vedinantis atidarinejant langus. smile.gif

na parasysiu trumpai: padarykit eksperimenta, atsidarykit langus tiek kad gautumet 180 kubu per valanda oro apykaitos siuo metu, palaikykit apie 9 valandas ir po tu 9 val pamatuokit temperatura, tada turesim daugiau maziau realius lyginimus, aisku pas jus daugiau silumos pritekejimu bus per langus, nes pas mane langai tik is rytu puses ir aplamai namas pas jus siltas. Nes as uzhsidares visa ventiliacija irgi galbut tureciau 20 laipsniu viduje, bet ventiliacijos butu minimumas, o dabar turiu pastoviai sviezia ora ir su mazais siluminiais nuostoliais. Sutinku kad cia matavimu etapas buvo rudens sezonui, ziema galbut bus kitaip, bus bandymai su tenu ir be teno. Bet kaip jus sakot cia individualu: jums ir KJKG gerai su langais vedintis, man galvos skausmas kai reikia vedintis per langus ir pastoviai galvoti ar nereiktu pravedinti patalpu ir ar nebus skersvejo, tiksliau dazniausiai negalvojama o pajauciama kada reikia vedinti. Diskusija uzdaryta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LokysL: 07 spalio 2012 - 22:11
QUOTE(LokysL @ 2012 10 07, 22:08)
na parasysiu trumpai: padarykit eksperimenta, atsidarykit langus tiek kad gautumet 180 kubu per valanda oro apykaitos siuo metu, palaikykit apie 9 valandas ir po tu 9 val pamatuokit temperatura, tada turesim daugiau maziau realius lyginimus, aisku pas jus daugiau silumos pritekejimu bus per langus, nes pas mane langai tik is rytu puses ir aplamai namas pas jus siltas. Nes as uzhsidares visa ventiliacija irgi galbut tureciau 20 laipsniu viduje, bet ventiliacijos butu minimumas, o dabar turiu pastoviai sviezia ora ir su mazais siluminiais nuostoliais. Bet kaip jus sakot cia individualu, jums gerai su langais vedintis, man skauda galva kai reikia vedintis per langus ir pastoviai galvoti ar nereiktu pravedinti patalpu ir ar nebus skersvejo. Diskusija uzdaryta.

kas gali pasakyt kiek tuos langus atidaryt kad gaut 180m3/h ? smile.gif Ir aplamai ne apie vedinima kalba, o apie tai kad rugsejo statistika visiskai netinkama rekupo naudai irodinet. spalio, lapkricio bus zymiai naudingesne siuo atzvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 10 07, 22:08)
na parasysiu trumpai: padarykit eksperimenta, atsidarykit langus tiek kad gautumet 180 kubu per valanda oro apykaitos siuo metu, palaikykit apie 9 valandas ir po tu 9 val pamatuokit temperatura, tada turesim daugiau maziau realius lyginimus, aisku pas jus daugiau silumos pritekejimu bus per langus, nes pas mane langai tik is rytu puses ir aplamai namas pas jus siltas. Nes as uzhsidares visa ventiliacija irgi galbut tureciau 20 laipsniu viduje, bet ventiliacijos butu minimumas, o dabar turiu pastoviai sviezia ora ir su mazais siluminiais nuostoliais. Sutinku kad cia matavimu etapas buvo rudens sezonui, ziema galbut bus kitaip, bus bandymai su tenu ir be teno. Bet kaip jus sakot cia individualu: jums ir KJKG gerai su langais vedintis, man galvos skausmas kai reikia vedintis per langus ir pastoviai galvoti ar nereiktu pravedinti patalpu ir ar nebus skersvejo, tiksliau dazniausiai negalvojama o pajauciama kada reikia vedinti. Diskusija uzdaryta.

Jaučiu pareigą pataisyti savo nuomone.
Lokį, patogumas ir komforto lygis čia net nediskutuotinas. Tai yra viena iš rekupo paskirčių, todėl apie tai diskutuoti kvaila ir neverta. Jeigu grubiai suformuluoti: Šiame eksperimente norėčiau eliminuoti savaime aiškius, pavadinkiome juos komforto dalykus ir +/- įsivertinti, kiek tai kainuoja. Mano nuomonę tu žinai - aš nenusistatęs prieš rekupus, tik manau, kad be jų kokybiškai gyventi tikrai galima ir jis nėra jau toks "neatsiejamas" atributas, o jo "sutaupyta energija" yra tikrai pervertinama. O ir pati sistema nėra be trūkumų.

madwifi šiek tiek teisus - pagal šio rugsėjo duomenis, rekupo nauda yra tikrai minimali (atmetus komfortą) ir kaip minimum neverta tos investicijos. Bet netgi šiuo "patogiu" metų laiku aš įžiūriu kažkokius ekonominius pliusiukus rekupo naudai, bet jie tikrai labai jau minimalistiniai, todėl reiktų sulaukti labiau ekstremalių lauko sąlygų.

Ir dar. Žinant tavo įsitikinimus, esu tikrai dėkingas, kad aplamai randi laiko ir energijos tokiems eksperimentams 4u.gif

beje, kaip oras-oras sistemos sąnaudos?

P.S. o kas dėl Vilienės - tokią sistemą aš pateisinu. Dar daugiau - statant iš tokių medžiagų kaip pas jį ir dar tokiu būdų - rekupo naudingumas net nediskutuotinas. Netgi aš Vilienės vietoje būtinai jį dėčiau.
Atsakyti