QUOTE(Vilienė @ 2012 10 08, 13:32)
Darote esminę, tautinę klaidą - vietoj to, kad taupytumėt, jūs ieškote chaliavinės energijos, kuria tikitės pridengti neūkiškumą. COP 3 ar net 4 gali būti, tik jei kalbam apie oras-oras labai ribotom klimatinėmis sąlygomis, o kai tų "pigių" kWh reikės labiausiai galėsite pamiršti tokius cop ir tenkintis žymiai kuklesniais

situacija tokia, kad kai labiausiai energijos reikia, jos yra mažiausiai ir atvirkščiai.
Aišku ŠS gali reikšti ir geotermiją, bet čia su investicijom

lyginant su RVS kainos kosminės, manau neverta nė pradėti. Netgi Koridos sistema, įrengta labai "katalikiškais" kaštais pasirodys labai brangi - dėl per mažo apkrovimo, nes pastatas puikiai šiltintas.
Viliene, aš juk
atsiprašiau, žinodamas Jūsų reakciją, na kodėl Jūs taip ant manęs?
ir Jūsų paklausius, tai įsidėk RVS ir šildymo sistemos kaip ir visai nebereiks. nes tada bus ūkiška ir nereiks prisidenginėti.
nešildant, tik kelių dienų skirtumas, kada aš privalėsiu šildytis (galite tuo klausimu pasiinčyti su MERGINA 05), nereikia lia lia. RVS nieko negamina, tik lėčiau patalpos atšala. Pas lokį RVS palaikė temperatūra tik dėl salyginai aukštų išorės temperatūrų ir neblogų pritekėjimų. tebūnie ir rytinės saulės
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 08, 13:24)
Mudu nesusišnekame, "vėdinti ar nevėdinti" t.y. ar vėdinsis pastatas pats, savaime

priklauso nuo sandarumo, ne nuo varžų

Jūsų atveju teks vėdinti dirbtinai, juk orlaidės ar praverti langai tai jau dirbtinis vėdinimas, nes sandarus pastatas savaime nesivėdina, jis turi būti kiauras

. Todėl turite puikų pasirinkimą:
1. Palikti dirbtinas angas padavimui (orlaides, mikroventiliaciją) ir tuo save pasmerkti nežinomybei debito klausimu.
2. Įsirengti mechaninę sistemą, kak v lutšych domach Paryža, ir kontroliuoti bei reguliuoti debitą.
Prie pirmojo varianto "priedų", "options" beveik nėra (nebent statyti šalinamo oro ŠS, kas yra žymiai mažiau efektyvu nei žr. žemiau).
Antruoju atveju pasirinkime puiki galimybė šilumokaičio pagalba grąžinti šilumą, t.y. mechaninį vėdinimą "papimpinti" iki rekuperacijos, kaip kad aš ir Lokys.
Jei ankstesniam poste mano skaičiavimas teisingas, pabandykite delta t 5C pakeisti na tarkim 30C (lauke -10C, viduj kuklūs +20C) ir pakartoti skaičiavimą.
Prie viso anksčiau ir aukščiau būtina pabrėžti, kad mes modeliuojame vieną situaciją ir lyginame su kita, bet
modeliuojamoji beveik 100% neatitiks realybės nes dar toks negimė, kad orlaides sureguliuotų būtent kažkokiam debitui - keičiantis oro slėgiui už pastato tos orlaidės įleidinės tai daugiau, tai mažiau bet ne tiek kiek norite, ypač lengvai pajusite vėjuotomis dienomis. Va čia ir yra esminis dalykas, nuo kurio verta pradėti.
vėdinti reikia, klausimas tik kaip.
1. tokio tipo nežinomybė manęs visiškai nebaugina. Yra ir rimtesnių problemų. O dar žinant mano įpročius neuždarinėti langų - bus visai blogai. Labai tikiuosi, jog šildymo sąskaitos bent jau gruodžio-kovo mėnesiais pakoreguos mano įpročius

Aš troleibuse gimęs
3. nedaug buvau Paryžiuje, bet ten kur buvau, rekuperacija net nekvepėjo
o mano bažnytkaimyje ir taip oras šviežias, kam jį dar filtruoti?
kai lauke -10C, o viduj kuklūs +20C, tai ir rekuperatoriaus tenai neleis džiaugtis 20-30Lt sąskaita. Todėl Lokys ir užvedė šį bandymą. Todėl netrukdykim žmogui. pagyvensim pamatysim.
kas dėl namo sandarumo. sutinku, siekėm sandarumo ir labai tikiuosi iki kažkokio lygio jį pasieksim (na kiek tai įmanoma iš to blogumo, kurį turiu)