Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunieciai rimtai stato namus

labai jau aktualus tas klausimas , gal kas bandėt aiškintis , dėl vandens filtrų blush2.gif , reik nugeležinimui , labai jau kandžiojasi kainos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 10 08, 10:15)
Jaučiu pareigą pataisyti savo nuomone.
Lokį, patogumas ir komforto lygis čia net nediskutuotinas. Tai yra viena iš rekupo paskirčių, todėl apie tai diskutuoti kvaila ir neverta. Jeigu grubiai suformuluoti: Šiame eksperimente norėčiau eliminuoti savaime aiškius, pavadinkiome juos komforto dalykus ir +/- įsivertinti, kiek tai kainuoja. Mano nuomonę tu žinai - aš nenusistatęs prieš rekupus, tik manau, kad be jų kokybiškai gyventi tikrai galima ir jis nėra jau toks "neatsiejamas" atributas, o jo "sutaupyta energija" yra tikrai pervertinama. O ir pati sistema nėra be trūkumų.

madwifi šiek tiek teisus - pagal šio rugsėjo duomenis, rekupo nauda yra tikrai minimali (atmetus komfortą) ir kaip minimum neverta tos investicijos. Bet netgi šiuo "patogiu" metų laiku aš įžiūriu kažkokius ekonominius pliusiukus rekupo naudai, bet jie tikrai labai jau minimalistiniai, todėl reiktų sulaukti labiau ekstremalių lauko sąlygų.

Ir dar. Žinant tavo įsitikinimus, esu tikrai dėkingas, kad aplamai randi laiko ir energijos tokiems eksperimentams  4u.gif

beje, kaip oras-oras sistemos sąnaudos?

P.S. o kas dėl Vilienės - tokią sistemą aš pateisinu. Dar daugiau - statant iš tokių medžiagų kaip pas jį ir dar tokiu būdų - rekupo naudingumas net nediskutuotinas. Netgi aš Vilienės vietoje būtinai jį dėčiau.

kas del elektros sanaudu - tai tarkim galiotu visiems pasistaciusiam tokio tipo rekupa. Kas liecia mano pasakyma kad man rekupas neleido ijungti sildyma anksciau laiko tai galbut individualu, nes sildymas pas mane visur elektra, ir 4-5 laipsniai kuriuos as gaunu is rekupo aukso vertes. Plius niekas nepadare eksperimento su langais (ant kiek krenta patalpos temp tuo momentu kai langais atidaryti, nes tas kritimas temp sukelia diskomforta, reikia isvesti vaikus is kambario ir t.t), tai kolkas sneketi kad rekupo naudingumas yra niekinis rugsejo pabaigoje - spalio pradzioje yra neverta, nes nera su kuo lyginti. Ir siaip kaip Madwifi rase: kaip pamatuoti tuo 180 kubu, cia vat vienas is tu minusu kaip ir Vilius rase naturalios ventiliacijos kad negalima apskaiciuoti debito. Tu atidarai langa ir galbut pravedini ne iki galo, o galbut pervedini per daug taip isnesdamas per daug silumos. Su rekupu sistema sureguliuota ir gauni pastovius debitus ir gauni nenutrukstama ventiliacija visa diena. As tik matau viena minusa plokstellinio rekupo tai jo uzhsalimas.

Del SS tai dar nesusimontavau el. skaitiklio, bet del SS tai reiktu kad butu temp +5 (nes jei neklystu dazniausiai deklaruojamas COP buna maksimalus prie tokios temp), po to ziureti kai bus 0, tada kai -5, -10, -15, -20.
Papildyta:
QUOTE(Augė @ 2012 10 08, 10:40)
labai jau aktualus tas klausimas , gal kas bandėt aiškintis , dėl vandens filtrų  blush2.gif , reik nugeležinimui , labai jau kandžiojasi kainos  doh.gif

galutiniam variante grezinys pasidaro ne toks jau ir ptrauklus variantas, jei filtrai kainuoja apie 4000 lt, ir dar grezinys 20000 lt, plius dar grezinio prieziura ir filtru prieziura. Aisku jei nera miesto vandentiekio tai nieko ir nepadarysi.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 10 08, 09:46)
, tai kolkas sneketi kad rekupo naudingumas yra niekinis rugsejo pabaigoje - spalio pradzioje yra neverta, nes nera su kuo lyginti.

lyginu su tuo, kad tuos 4-5 laipsnius (priimkime už faktą bandyminio pastato duomenis ir atmeskime faktorius "geriau apšildytas" "sandaresni langai" "daugiau vidinių pritekėjimų" ir pan) Šį nuostolį kompensuoti kad ir oras oras ar kita sistema kainuotų nežymiai brangiau, nei rekupo sąnaudos. todėl reikia pripažinti, jog šis laikotarpis nelabai tinkamas tokio lygio eksperimentams. O ir rekupo darbui tokios sąlygos artimos idealiom, kaip beje, labai gerai pastebėjai ir ŠS atveju

todėl manau eksperimentas tik prasidėjo mirksiukas.gif

P.S. turiu atsiprašyti Vilienės ir kitų, pasisakančių už investicija, kuri leidžia sutaupyti nors ir 10kW/mėn, nes tik su tokiu požiūriu mes galime tikėtis "nenuvaryti" mūsų planetos į kapus. Kaip ir minėjau, šį bei kitus komforto faktorius norėčiau kol kas eliminuoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 08 spalio 2012 - 09:56
QUOTE(LokysL @ 2012 10 08, 10:46)

Papildyta:

galutiniam variante grezinys pasidaro ne toks jau ir ptrauklus variantas, jei filtrai kainuoja apie 4000 lt, ir dar grezinys 20000 lt, plius dar grezinio prieziura ir filtru prieziura. Aisku jei nera miesto vandentiekio tai nieko ir nepadarysi.

vandentiekio nėra , gręžinys mums kainavo apie 11000, bet filtrai ko gero kainuos apie 5000
tai nors nusipirkt tikrai būtent to ko reik , nes kiekvienas bando kažką siūlyti , ir skirtingai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2012 10 08, 10:18)
vandentiekio nėra , gręžinys mums kainavo apie 11000, bet filtrai ko gero kainuos apie 5000
tai nors nusipirkt tikrai būtent to ko reik , nes kiekvienas bando kažką siūlyti , ir skirtingai  doh.gif

Vsio, aš jau irgi bijau filtrų doh.gif iš dalies dabar šiek tiek džiaugiuosi kad statausi "iš paskos" ir lėčiau, nei mūsų flagmanai. gal sakau kaip nors gausiu info "ant gatavo" doh.gif žinau kad kainuos, bet gal g.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 10 08, 10:15)
Dar daugiau - statant iš tokių medžiagų kaip pas jį ir dar tokiu būdų - rekupo naudingumas net nediskutuotinas. Netgi aš Vilienės vietoje būtinai jį dėčiau.

smile.gif Juokiasi puodas kad katilas juodas biggrin.gif
Paties konstrukcija nė kiek ne prastesnė, gal aš truputi varža lenkiu, bet esminis parametras - sandarumas - ko gero bus labai panašus. Tai kaip čia įdomiai gaunas, man - būtinai reikia, o tau - tipo kaip nors be jo? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Augė @ 2012 10 08, 10:40)
labai jau aktualus tas klausimas , gal kas bandėt aiškintis , dėl vandens filtrų  blush2.gif , reik nugeležinimui , labai jau kandžiojasi kainos  doh.gif

Kiek yra tos "besikandžiojančios"? Į kokį lygį orientuojatės? Aš baigius PL išknist, radau lyg JUDO atstovą. Aišku beieškant mačiau labai įvairių kainų, sakyčiau druskos bačkos prasideda nuo 1400PLN - čia kandžiajasi ar ne?
Ai va dar vienas biedalaga kaip mes, čia jo patirtis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 08 spalio 2012 - 10:36
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 08, 10:33)
smile.gif Juokiasi puodas kad katilas juodas biggrin.gif
Paties konstrukcija nė kiek ne prastesnė, gal aš truputi varža lenkiu, bet esminis parametras - sandarumas - ko gero bus labai panašus. Tai kaip čia įdomiai gaunas, man - būtinai reikia, o tau - tipo kaip nors be jo? smile.gif
Papildyta:

Kiek yra tos "besikandžiojančios"? Į kokį lygį orientuojatės? Aš baigius PL išknist, radau lyg JUDO atstovą. Aišku beieškant mačiau labai įvairių kainų, sakyčiau druskos bačkos prasideda nuo 1400PLN - čia kandžiajasi ar ne?

nesakyk, yra skirtumų, ir ne menkų. pats statybos būdas - taip, panašus, bet visą kitą - skiriasi. Pradedant medžiagomis ir baigiant sandarumu, varža ir langų pasirinkimu bei jų montavime. gal ir ant vieno genealoginio medžio kamieno mūsų namai, bet ant kitų šakų. toli man iki tavęs, oj toli. nieko, kai statysiu kitą namą ..... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2012 10 08, 10:46)

Turim gabuvos vandenį - ačiū, be rimtų filtrų tik daržams. Todėl be filtrų vis tiek neišsiversi. Mūsų gręžinio vanduo labai geras, bet vis tiek noriu minkštinti tik dėl kranų ir šildytuvų apsaugos. Druskos bačkos gal nereikės, bet kažką tikrai statysiu. Kaip minėjau nežinau ant kiek magnetai lochatronas, bet lyg ir tinkamas variantas mūsų situacijai.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 10 08, 10:56)
lyginu su tuo, kad tuos 4-5 laipsnius (priimkime už faktą bandyminio pastato duomenis ir atmeskime faktorius "geriau apšildytas" "sandaresni langai" "daugiau vidinių pritekėjimų" ir pan) Šį nuostolį kompensuoti kad ir oras oras ar kita sistema kainuotų nežymiai brangiau, nei rekupo sąnaudos.

Tas "nežymiai" yra lyg šakėmis ant vandens, nes tiksliai nieks nepasakys dėl neprognozuojamo natūr debito smile.gif kaip matote, net palyginti normaliai neįmanoma, arba tiesiog paimam "iš lubų": tarkim stebuklingomis priemonėmis sugebėsime pasiekti 180m3/h, tada 180m3/h x 24val x 30d x 5C x 0,36~ 233kWh x 0,46lt ~ 107Lt/mėn blink.gif kažkaip dx gaunas doh.gif
Jei rekupas su COP ~ 80%, tokiu atveju 107Lt x (1-0,8) ~ 21,5Lt + 10Lt už elektrą.
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 10 08, 11:38)
nesakyk, yra skirtumų, ir ne menkų. pats statybos būdas - taip, panašus, bet visą kitą - skiriasi. Pradedant medžiagomis ir baigiant sandarumu, varža ir langų pasirinkimu bei jų montavime. gal ir ant vieno genealoginio medžio kamieno mūsų namai, bet ant kitų šakų. toli man iki tavęs, oj toli. nieko, kai statysiu kitą namą .....  lotuliukas.gif

Oi kolega kad prisigalvoji...kuom prasčiau tavo langai sudėti, be plėvių??? Tipo paties mediniai mažiau sandarūs už mano plastiką??? Ir betonas monolitinėse sienose koks nors kiauresnis??? Nepadės ir ginekologiniai medžiai - konstrukcijos sandarumo atžvilgiu IDENTIŠKOS lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 08, 10:56)
nežinau ant kiek magnetai lochatronas, bet lyg ir tinkamas variantas mūsų situacijai.

Kiek žinau, tai magneto paveiktos kalkės vandenį išlieka ir tik nenusėda kurį laiką ant sienelių ir tenų. Ilgiau palaikius taip prafiltruotą vandenį, viskas gryžta į savo vietas. Tai jei taip prafiltruotu vandeniu užpildysi šildymo sistemą, tai joje kalkių tikrai daug nusės.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2012 10 08, 12:06)
Kiek žinau, tai magneto paveiktos kalkės vandenį išlieka ir tik nenusėda kurį laiką ant sienelių ir tenų. Ilgiau palaikius taip prafiltruotą vandenį, viskas gryžta į savo vietas. Tai jei taip prafiltruotu vandeniu užpildysi šildymo sistemą, tai joje kalkių tikrai daug nusės.

Magnetai
Wiki apie jų veikimą rašydama naudoja žodį "controversial", todėl dėl lochatrono įtarimai išlieka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 08 spalio 2012 - 11:32
Labas visiems 4u.gif
pas mane prasidejo fasado siltinimo darbai, bet turiu tokiu visokiu klausimu...
Kadangi orai eina ne i gera, o vis salta ir tampa bjauersni, tai bijau, kad gali iskilti problemu armuojant lauko sienas. Kadangi klijai/armavimo misinys skirtas dirbti temperaturoje ne zemesne .nei 5 laipsnai silumos. Tai klijuot eps`a kaip ir nieko baisaus, bet va tinkuot... Gal kas esate susidure su panasia problema? Kokia temperatura jau realiai nebeptinkama tokiam darbui? Speju,kad apsiltint baigs kitos savaites gale ir prades armuoti, bet iki to laiko orai dar gali labiau atvest... ech nezinau... O palikti "nuoga" polistirola ziemot nesinori visa, kaip ir nesinori palikt "nuoga" , neapsiltinta duju silikata...
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2012 10 08, 12:28)
Labas visiems  4u.gif
pas mane prasidejo fasado siltinimo darbai, bet turiu tokiu visokiu klausimu...
Kadangi orai eina ne i gera, o vis salta ir tampa bjauersni, tai bijau, kad gali iskilti problemu armuojant lauko sienas. Kadangi klijai/armavimo misinys skirtas dirbti temperaturoje ne zemesne .nei 5 laipsnai silumos.

Visi tie skiediniai manau cemento pagrindu ir čia svarbu kad vanduo skiedinyje neužšaltų. Todėl labai nesinervuočiau kol tikrai stipriau neatšals ir nepriartės prie užšalimo.
Atsakyti