Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunieciai rimtai stato namus

KJKG, primink, o tavo šildymosi variantas koks? KK? ar modernus koks?
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 10 09, 13:52)
Bet pamėginkite į viską pažiūrėti per kvantinės fizikos prizmę.

O čia tą prizmę kur galėčiau nusipirkti ar išsinuomoti? lotuliukas.gif Ši tema tai jau tikrai rimta, kaip sakote, paveš mudviejų išsilavinimas? Na dėl savojo tai tikrai abejoju biggrin.gif

Kokia fizika bebūtų, energijos tvermės dėsnis vis tiek galioja. Deginam kurą (elektrą) o šilumos gaunam 57% daugiau. Iš kur???
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 10 09, 07:52)
SOS Turiu skubų svarbų reikalą - gal kas šiandien ar rytoj važiuojat į Vilnių ir atgal? Reikia iš Savanorių pr. kai ką parvežti.

aš rytoj
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 09, 13:37)
O čia tą prizmę kur galėčiau nusipirkti ar išsinuomoti? lotuliukas.gif  Ši tema tai jau tikrai rimta, kaip sakote, paveš mudviejų išsilavinimas? Na dėl savojo tai tikrai abejoju biggrin.gif

Kokia fizika bebūtų, energijos tvermės dėsnis vis tiek galioja. Deginam kurą (elektrą) o šilumos gaunam 57% daugiau. Iš kur???

na gal cia kokia saltoji sinteze? o gal branduolius skaldo, todel silumnesis ir susinaudoja.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 10 09, 14:53)
na gal cia kokia saltoji sinteze? o gal branduolius skaldo, todel silumnesis ir susinaudoja.

Jei žmonės su fiziko išsilavinimu apie tai pradeda "gal" tai ką sakyti man??? lotuliukas.gif
Jei nesugebėsim rast atsakymo, tai greičiausiai teks priskirti prie lochatrono.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 10 09, 13:52)
argi mes apie tą patį šnekam? ar tai reiškia kad rekupas užtikrina šiltą ora patalpose? tai kodėl mes dar šildomės? ir kiek man papildomai kainuotų pasišildyti, jei neturėčiau rekupo?

M05 požiūris labai teisingas - pofig man ta ekonomija, nes noriu gyventi komfortiškai, patogiai ir šiandien ir man nesvarbu ar tai apsimoka ar ne. Aš tam pritariu, ir aš taip noriu, nes man komfortiška, kai langas atidarytas pilnai, nesvarbu kad kieme -20C, nes man taip patinka. Ir nepatinka braižyti lenteles, lakstyti su pulteliu, gilintis į kažkokius debitus, stebėti užsirašinėti duomenis. AŠ GERIAU FILMĄ PAŽIŪRĖSIU. ir man nesvarbu kiek man tai kainuos.
tai jeigu ir pas Jus tas pats požiūris, tai baigiam šią diskusiją, nes tada ji niekam neįdomi. Ir kam tada tas drebėjimas dėl kiekvieno kW,  pritekėjimų nuo žvakės  ar virdulio skaičiavimai?

Rekupo paskirtis nėra užtikrinti šiltą orą patalpose. Neesant papildomam šilumos šaltiniui rekupas gal tik porą laipsnių atvėsina orą, tai reiškia, kad jis pats yra tam tikras šilumos šaltinis.

KJKG jeigu sėdėt prie -20 pilnai atvertais langais, tai tada nereikia investuot į statybas iš esmės, nes paprasčiau palapinei gyvent su buržuike be ventiliacijos ax.gif

Žodžiu nesipykime, vienos tiesos nėra, aš gyvenu, Vilienė gyvena Lokys testuoja, mums gerai, tik mes sakome, kad mums gerai, o jus kažkodėl norite įrodyti kad mums blogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 09, 14:02)
Jei žmonės su fiziko išsilavinimu apie tai pradeda "gal" tai ką sakyti man??? lotuliukas.gif
Jei nesugebėsim rast atsakymo, tai greičiausiai teks priskirti prie lochatrono.

na tai kad jie man rodos senai ten priskirti, nepastebejau ju pirkimo bumo, nors jie nera jokia naujiena. Beto gamintojai vardindami privalumus kazkodel nutyli toki istabu fakta kaip ~160% naudingum koeficienta:
http://www.stafor.lv...p?part=2&lng=en
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 09 spalio 2012 - 14:33
QUOTE(mergina05 @ 2012 10 09, 15:04)
Vilienė gyvena 

blush2.gif oi, kad iš jūsų lūpų dievuliui į ausį blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 09, 15:27)
blush2.gif  oi, kad iš jūsų lūpų dievuliui į ausį blush2.gif

***** taip varėt greitai, tai ką jūs ten tiek darot? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 10 09, 15:48)
***** taip varėt greitai, tai ką jūs ten tiek darot?  doh.gif

Aš tai įtariu kaip Vilienę nervina šitas klausimas, nes mūsų jau pora mėnesių to paties visi klausinėja lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2012 10 09, 15:48)
***** taip varėt greitai, tai ką jūs ten tiek darot?  doh.gif

Griaunam. Rimtai - griaunam doh.gif bet dabar jau lyg pasiekėm dugna ir kylame, šią savaitę gal dažys kas buvo išgriauta ir lapkritis bus naujuose palociuose. Greit tai sienos kyla, o va viduj tai jtm kaip nesekasi doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 10 09, 11:55)
doh.gif  tai kaip taip gerą žmogų (Garliavoj kitokie negyvena lotuliukas.gif ) ištrenkė į kitą miesto pusę???
O jūs žinote, kad jei įsirašot į šią sektą, tai anksčiau ar vėliau teks namą statytis prie Garliavos maximos biggrin.gif  tai gal net nepradėkite kitur? lotuliukas.gif
Papildyta:

Tai aš jau čia turiu. Dabar pas mane jau sekantis etapas. Kai pasistatę šiltus namus visi pradės galvoti apie pasyvius ir arčiau gamtos, būsiu pirmaujantis. biggrin.gif
Papildyta:

Kas dėl rekupo aš galvoju, kad daugeliu atveju jis nieko nekainuoja (papildomą investiciją į jį padengia sutaupyta šiluma). Tačiau rekupas suteikia nemažą komfortą kaip gražiai nupasakojo Mergina 05. Žinoma galima matuoti ir skaičiuoti, bet čia jau prasideda individualūs niuansai. Vėdinimo poreikis, namo sandarumas, šildymo sistema, šilumos kaina ir t.t. Pas visus viskas šiek tiek skiriasi todėl ir tie 10 lt į vieną ar kitą pusę gaunasi. Anksčiau ar vėliau iš šilumos taupymo turėtų atsipirkti, todėl gryno oro mėgėjams labai rekomenduotinas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEU: 09 spalio 2012 - 15:09