QUOTE (Brazile @ 2004 07 22, 07:45) |
as irgi sokau su parasiutu viena karta. pas mus tai is norinciuju keli jau aukstai padangej vertoliote atsisake, kelis instruktoriui isstumti reikejo. Nors sokau pirma karta, bet viena, be instruktoriaus. Kai leidiesi atrodo taip tylu tylu ir taip ilgai, nors is tikruju tai gi greit nusileidi. Smagiausia - toks laisves pojutis apima. |
O kiek laiko mazdaug leidiesi?
Ir man ta laime teko isbandyti. Su drauge sampano prisiliuobusios susilazinom, kad kazkuri pabijos ir neissoks. Kai issiblaivem, pasidare abiems baisu, bet nesinorejo bailem vienai pries kita atrodyti. Tai abi ir patraukem adrenalino semtis.
Man baisiausias momentas buvo kilimas ju lektuveliu. As apskritai skraidyti lektuvais bijau, o cia visas kretantis tratantis tarskalas. Va tada as ir pagalvojau, kur as patekau, bet trauktis nebuvo kur.
Del to isstumimo is lektuvo tai nelabai ten isstumimas gaunasi. Paciai reikejo atsistoti prie duru, kai atejo eile, viena koja i prieki, kita atgal, rankos sukryziuotos ant krutines - instruktorius tik stumteli lengvai, kai jau reikia, ir tu jau ore.
Tos pirmos sekundes ore, kai dar parasiutas neisiskleides - tai fantastika. Atrodo laikas sustoja, pakeli galva ir savo akimis pamatai, kaip letuvas tolsta, o tu kabi ore tyloje, be nieko. Tada galvoje pradeda kirbeti instruktoriaus nurodymai: paziureti i virsu, ar issiskleide parasiutas. Zvilgt i virsu, ir parasiutas tuo metu isiskleisdamas lyg ant supyniu timpteli aukstyn.
Tada galima atsipalaiduoti ir ramiai megautis vaizdu. Tokia tyla, palaima ir taip gera. Kiek laiko leidziasi parasiutas? Velnias zino, o be to, man tai nerupejo, as norejau, kad jis ilgiau leistusi.
Kai jau artejau link zemes, vel prisiminiau instrukcijas, kaip laikyti kojas, kaip vairuoti parasiuta, kad leistumeis priekiu, o ne sonu ar dar kitaip. Deja, as buvau per daug uzsisvajojusi ir nebesusigaudziau, kur tas vejas pucia ir i kuria puse mane nesa. Tai nutupiau ant zemes sonu, dejau gera kulversti ir dar parasiutas pradejo mane zeme vilkti. Sugaudziau tas virves, sustabdziau parasiuta ir issitiesusi dar zoleje pagulejau ziuredama idangu. Labai norejosi tuo metu kokio alaus bokala ikalti... Ne bet reikejo vynioti parasiuta ir tempti ji i masina, kuri surinkinejo tokius naujokus, kaip as.
Po to visi naujokai gavome po vyno taure ir diploma. Gera prisiminti si nuotyki
Man baisiausias momentas buvo kilimas ju lektuveliu. As apskritai skraidyti lektuvais bijau, o cia visas kretantis tratantis tarskalas. Va tada as ir pagalvojau, kur as patekau, bet trauktis nebuvo kur.
Del to isstumimo is lektuvo tai nelabai ten isstumimas gaunasi. Paciai reikejo atsistoti prie duru, kai atejo eile, viena koja i prieki, kita atgal, rankos sukryziuotos ant krutines - instruktorius tik stumteli lengvai, kai jau reikia, ir tu jau ore.
Tos pirmos sekundes ore, kai dar parasiutas neisiskleides - tai fantastika. Atrodo laikas sustoja, pakeli galva ir savo akimis pamatai, kaip letuvas tolsta, o tu kabi ore tyloje, be nieko. Tada galvoje pradeda kirbeti instruktoriaus nurodymai: paziureti i virsu, ar issiskleide parasiutas. Zvilgt i virsu, ir parasiutas tuo metu isiskleisdamas lyg ant supyniu timpteli aukstyn.
Tada galima atsipalaiduoti ir ramiai megautis vaizdu. Tokia tyla, palaima ir taip gera. Kiek laiko leidziasi parasiutas? Velnias zino, o be to, man tai nerupejo, as norejau, kad jis ilgiau leistusi.
Kai jau artejau link zemes, vel prisiminiau instrukcijas, kaip laikyti kojas, kaip vairuoti parasiuta, kad leistumeis priekiu, o ne sonu ar dar kitaip. Deja, as buvau per daug uzsisvajojusi ir nebesusigaudziau, kur tas vejas pucia ir i kuria puse mane nesa. Tai nutupiau ant zemes sonu, dejau gera kulversti ir dar parasiutas pradejo mane zeme vilkti. Sugaudziau tas virves, sustabdziau parasiuta ir issitiesusi dar zoleje pagulejau ziuredama idangu. Labai norejosi tuo metu kokio alaus bokala ikalti... Ne bet reikejo vynioti parasiuta ir tempti ji i masina, kuri surinkinejo tokius naujokus, kaip as.
Po to visi naujokai gavome po vyno taure ir diploma. Gera prisiminti si nuotyki

QUOTE (zanet @ 2004 07 22, 08:05) |
Ir man ta laime teko isbandyti. Su drauge sampano prisiliuobusios susilazinom, kad kazkuri pabijos ir neissoks. Kai issiblaivem, pasidare abiems baisu, bet nesinorejo bailem vienai pries kita atrodyti. Tai abi ir patraukem adrenalino semtis. Man baisiausias momentas buvo kilimas ju lektuveliu. As apskritai skraidyti lektuvais bijau, o cia visas kretantis tratantis tarskalas. Va tada as ir pagalvojau, kur as patekau, bet trauktis nebuvo kur. Del to isstumimo is lektuvo tai nelabai ten isstumimas gaunasi. Paciai reikejo atsistoti prie duru, kai atejo eile, viena koja i prieki, kita atgal, rankos sukryziuotos ant krutines - instruktorius tik stumteli lengvai, kai jau reikia, ir tu jau ore. Tos pirmos sekundes ore, kai dar parasiutas neisiskleides - tai fantastika. Atrodo laikas sustoja, pakeli galva ir savo akimis pamatai, kaip letuvas tolsta, o tu kabi ore tyloje, be nieko. Tada galvoje pradeda kirbeti instruktoriaus nurodymai: paziureti i virsu, ar issiskleide parasiutas. Zvilgt i virsu, ir parasiutas tuo metu isiskleisdamas lyg ant supyniu timpteli aukstyn. Tada galima atsipalaiduoti ir ramiai megautis vaizdu. Tokia tyla, palaima ir taip gera. Kiek laiko leidziasi parasiutas? Velnias zino, o be to, man tai nerupejo, as norejau, kad jis ilgiau leistusi. Kai jau artejau link zemes, vel prisiminiau instrukcijas, kaip laikyti kojas, kaip vairuoti parasiuta, kad leistumeis priekiu, o ne sonu ar dar kitaip. Deja, as buvau per daug uzsisvajojusi ir nebesusigaudziau, kur tas vejas pucia ir i kuria puse mane nesa. Tai nutupiau ant zemes sonu, dejau gera kulversti ir dar parasiutas pradejo mane zeme vilkti. Sugaudziau tas virves, sustabdziau parasiuta ir issitiesusi dar zoleje pagulejau ziuredama idangu. Labai norejosi tuo metu kokio alaus bokala ikalti... Ne bet reikejo vynioti parasiuta ir tempti ji i masina, kuri surinkinejo tokius naujokus, kaip as. Po to visi naujokai gavome po vyno taure ir diploma. Gera prisiminti si nuotyki ![]() |

Rugpjucio menesi mums su vyru atostogos, tikiuosi ir as turesiu ka papasakoti po ju.

QUOTE (artev @ 2004 07 22, 07:47) | ||
O kiek laiko mazdaug leidiesi? |
neisivaizduoju, gal kelias minutes, bet ten virsuj laikas atrodo sustoja - tylu ramu laisve, isivaizduok jei turetum sparnus ir galetum skristi aukstai danguje

sako, kad suolis trunka apie 3 minutes. gali buti. neisivaizduoju. kai dribau is lektuvo, laikas sustojo.
gal kas noretu kartu isdribti kada nors artimiausiu metu? as vis tik rinkciausi marijampoles aerokluba - ten jau karta dribau
gal kas noretu kartu isdribti kada nors artimiausiu metu? as vis tik rinkciausi marijampoles aerokluba - ten jau karta dribau

oi man net kojos drebejo kai skaiciau cia jusu visu ispudzius
bet taip labai ir pati uzsimaniau pabandyti. reikes kibinti drauga

As ir sokau viena karta, jausmas neitiketinas

Mes su draugu irgi šokom. Tai buvo vėlai rudenį. Jausmas nepakartojamas
Kas ruošiasi išbandyt šią atrakciją, tai gal 20 km nuo Vilniaus yra Kyviškės. Mes ten šokom. Pirmiausia vyko apmokymai, viską detaliai paaiškino ir patikrino, ar viską gerai supratom.
Sumokėjom trupučiuką daugiau, bet pasirinkom sparno formos: saugesnis nusileidimas ir gali pats reguliuot kur skristi. Išskleisti reikia pačiam. Beje, kad nenugrybautum, duoda ausinę, o instruktorius apačioj sako: 90 laipsnių į kairę ir pan. Tikrai saugu.
Kadangi šokom rudenį, tai teko apmokymus praeit viena diena, o sokt kita, nes tą dieną buvo per didelis vėjas.
Kas nori pabūti paukščiu, tikrai verta

Sumokėjom trupučiuką daugiau, bet pasirinkom sparno formos: saugesnis nusileidimas ir gali pats reguliuot kur skristi. Išskleisti reikia pačiam. Beje, kad nenugrybautum, duoda ausinę, o instruktorius apačioj sako: 90 laipsnių į kairę ir pan. Tikrai saugu.
Kadangi šokom rudenį, tai teko apmokymus praeit viena diena, o sokt kita, nes tą dieną buvo per didelis vėjas.
Kas nori pabūti paukščiu, tikrai verta

QUOTE (kamiliuks @ 2004 08 04, 22:36) |
Išskleisti reikia pačiam. |
Pirma karta girdziu

Bent jau Marijampolej tai tik 3 suoli galima paciam skleisti
Jei Kyviskese taip leidzia,tai as apakus,juk yra zmoniu,kad trumpai samone praranda,kai issoka,tai kaip jie isskleis parasiuta,juk lekia tai greitai neisskleistas
Na, as irgi turiu tris suolius ir... vyra parasiutininka
, tai man jau bloga nuo to jo fanatizmo ir pinigu metymo i ora: labai brangus hobis
Bet pabandyt, aisku, verta ir tikrai idomu

Viena shuoli parashiutu ir ash turiu savo saskaitoj
Viska kaip buvo jau aprashe ankschiau: ir tie mokymai, ir tos kelios akimirkos nerealaus jausmo kol jis ishsiskleidzhia, ta tyla (vat tas man labai istrigo)... Nusileidau ash labai sekmingai, tiesiai i chiobrelius. Guliu ir kaifuoju nuo to, kad liechiu zheme
Nes bijojau priesh ishshokant tai neealiai. Paskui atsistojau ir parejau pas visus shalma i ranka pasiemus. O parashiuta ir palikau pievoj guleti
Kam man dar tampytis, pagalvojau
Pati tada sveriau vos virsh 50 kg (oi, geri laikai buvo) tai labai sunku buvo i lektuva ilipt, nes kuprine su parashiutu svere tiek pat
Tai instruktorius ikele
Shiaip jega. Rekomenduoju tai patirti

Paskaičiau jūsų pasakojimu - ir silpna pasidarė pilna to žodžio prasme - pagalvojaui - ką jau ką - bet manęs niekaip su parašiutu neprikalbinų šokti - lasivo kritimo bijau (o dar kai greitis iš pradžių apie 250km/s), o apie aukščio baimę iš vis patyliu