Bet pamazu pamazu - jau priprato: dabar kerpu be problemu ir procesas trumpas tapo. As ja kalbinu, sakau cik cik
Is pradziu karpyti buvo sunku - dukryte vis rankyte bandydavo istraukti ir muistydavosi, tai bijodavau ikirpti
Tai laiko uzimdavo labai nemazai
Bet pamazu pamazu - jau priprato: dabar kerpu be problemu ir procesas trumpas tapo. As ja kalbinu, sakau cik cik
viena snagiukas, cik cik antras ir trecias nori buti apkarpytas
Aš dar kol kas miegančiai kerpu, bet ajajaj greit jau neišdegs tokios gudrybės
Nepatinka labai...
Savo abiems vaikučiams kerpam nagučius be ašarų. Galiu tik patarti, kad geriau kirpti, kai vaikutis nepavargęs, nesuirzęs, nukreipti jo dėmesį nuo to "nemalonaus proceso". Man atrodo, jeigu lialius pradeda verkti, geriau nutraukti tą kankinimą ir pratęsti vėliau, kai pamiršta. Čia gal panašu, kaip su maudymu - svarbu, kad neišsigąstų iš pirmų kartų
ir tai netaptų refleksu
Mes tai darom mažiukui dviese: vienas kerpa, o kitas - ploja, mojuoja šūkauja, dainuoja, mostaguoja rankomis ir t.t. - nukreipia dėmesį. Jokių problemų-tai trunka kelias minutes ir nė vienos ašarėlės, tik nustebusios akutės stebeilija į išprotėjusį tėtį ar mamą. Galima ir teliką ijungti, jei vaikas užsižiūri.
Pasitelkit fantaziją ir sėkmės
Mes tai darom mažiukui dviese: vienas kerpa, o kitas - ploja, mojuoja šūkauja, dainuoja, mostaguoja rankomis ir t.t. - nukreipia dėmesį. Jokių problemų-tai trunka kelias minutes ir nė vienos ašarėlės, tik nustebusios akutės stebeilija į išprotėjusį tėtį ar mamą. Galima ir teliką ijungti, jei vaikas užsižiūri.
Pasitelkit fantaziją ir sėkmės
aš saviškiui galiu nukirpt nagelius tik tada kai gerai įmigęs
kitaip neduoda kirpt
nepatinka ši procedūra
as kazkada anksciau rasiau, kad su nagais turim didele problema. vaikas paniskai bijo , kai jam kerpa koju nagus. net jeigu mieganciam kirpau prabusdavo
neseniai Drogo parduotuveje nupirkau zirkles koju nagams, super
kerpu iki siol mieganciam, bet greitai ir jis net nepajucia
neseniai Drogo parduotuveje nupirkau zirkles koju nagams, super
Mano vaikis kol mažas buvo tai tik išsižiojęs žiūrėdavo, ką darau, o dabar bando rankytę ištraukti, nors nė karto nesu įkirpusi. Tai tada imuosi gudrybės - paleidžiu kokią jo mėgstamą melodiją ir pati dainuoju. Tuomet ir šypsena pražysta, tai tik cak cak cak ir nagučiai sutvarkyti
Mes irgi žaidimo būdu karpomės nagučius
Mes tai karpom mieganciai, nors ir tai bando istraukineti ir muistosi
O prie koju naguciu tai jau tenka ilgiau pasikankinti, nes kaip tycia karpau, kai keiciames pampersa, kai pats dukimas, tada buna visko, bet ne asaru
Susitvarkom kol kas su siuo reikaliuku, tikesimes ateity nebus del to problemeliu
O prie koju naguciu tai jau tenka ilgiau pasikankinti, nes kaip tycia karpau, kai keiciames pampersa, kai pats dukimas, tada buna visko, bet ne asaru
Kol buvo mažiukas karpydavau, kai užmigdavo arba tetis rodydavo kokį žaislelį ir taip nukreipdavo dėmesį. Dabar, kai vyrutis kiek paaugo tai labai nenori atsitraukti nuo žaidimo, dėl tokių "niekų". Tai karpau pasisodinus maitinimo kėdutėje ir ką nors pasakoju
, nes kitaip tuojau pat nuropoja kuo toliau nuo mamos su žirklėmis.
o as sakau kad duok nulakuosiu naguciu..tai ji tekina atlekia ir padeda man ant keli rankas...o tada sakau kad pirma nukirpsism o tada lakuosim...reikalas sutvarkomas per minute