Įkraunama...
Įkraunama...

Gražus rudenėlio derlius!

QUOTE(Atiloja @ 2012 10 17, 15:09)
exDaiva, atsiprasau, nedaskaiciau, kad rodo netiksliai  4u.gif
bet nesutinku su tuo, kad esant tokiam mazam progesterono kiekiui, kaip ppas Prince, reiketu ramiai sedeti  4u.gif Per daug sunkiai mums tas kelias iveikiamas, kad galima butu sedeti rankas sudejus 4u.gif

Auksiniai zodziai... jei ne deimantiniai... ar dar belekokie...

Tau uz melynes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atiloja @ 2012 10 17, 14:09)
exDaiva, atsiprasau, nedaskaiciau, kad rodo netiksliai  4u.gif
bet nesutinku su tuo, kad esant tokiam mazam progesterono kiekiui, kaip ppas Prince, reiketu ramiai sedeti  4u.gif Per daug sunkiai mums tas kelias iveikiamas, kad galima butu sedeti rankas sudejus  4u.gif

jau tikrai tie vaikuciai neturi kainos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prince: 17 spalio 2012 - 14:38
QUOTE(Prince @ 2012 10 17, 15:28)
jau tikrai tie vaikuciai neturi kainos 4u.gif

Prince, man atrodo toks progesteronas tikrai per mazas, ka vartoti - tau spresti, bet as sunerimciau blush2.gif Jei nestumas butu naturalus, gal ir isaugtu is to skaiciuko didesni, bet kai jis yra su pagalba daromas, tai PRG labai svarbu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atiloja: 17 spalio 2012 - 14:40
QUOTE(Atiloja @ 2012 10 17, 14:40)
Prince, man atrodo toks progesteronas tikrai per mazas, ka vartoti - tau spresti, bet as sunerimciau  blush2.gif Jei nestumas butu naturalus, gal ir isaugtu is to skaiciuko didesni, bet kai jis yra su pagalba daromas, tai PRG labai svarbu  4u.gif

Na gali sunerimti,bet skambinau gydytojai ji nieko nepasake siuo klausimu.Tai dar ir U skambinau tai sake detis po du crinonus,bet tikrai dufastono negerti,nes sake palyginti su crinonu tai yra lengvas nuodas.na tai va ir suprask.manau laikysiuos gydytojos nurodymu ir ryt pasikartosiu HCG.ir nurodytu laiku eisiu pas gydytoja
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2012 10 17, 15:03)
crinone kiek per daug jis pasisalins, iškris perteklius  mirksiukas.gif

Jeigu vadovaujantis logika, kad perteklius iškrenta, ar galima galvoti, kad jo trūksta, jeigu niekada neiškrenta nė gabaliukas? Kad viską įsisavina ir dar gal pritrūksta?
Susumavus du dalykus: kad man nekrito crinonas ir kad mmm atėjo 2 dienom per anksti, ar galima įtarti, kad man buvo mažai arba kad neįsisavino prg?

Kitas dalykas, pasikartosiu, tačiau, kiek suprantu, su natūraliu prg sumuoti nelabai patartina, nes per IVF ištraukia folikulus su visu skysčiu ir nelieka geltonkūnio, nu kažkas tokio g.gif tam ir dedam crinoną, nes natūraliai po ivf nesigamina, tik vėliau pradeda gamintis.
Papildyta:
Normally when we ovulate, the egg bursts out of the follicle. The empty follicle is then called the corpus luteum and its job is to produce progesterone. Progesterone prepares the uterine lining for implantation and is necessary to sustain a healthy pregnancy. If you are not pregnant, the the corpus luteum only lasts for about 12-14 days. When progesterone levels drop, this signals to the body to shed the lining, which is why you have a period.

But, if an egg is fertilized and implants, the HCG tells the corpus luteum to keep producing progesterone and the corpus luteum lasts for about ten weeks after ovulation and produces progesterone. After ten weeks the placenta takes over the progesterone production.

IVF is a little different for two reason. The first is that the follicles and the corpus luteums were disturbed by the IVF needle. At the retrieval, the needle is placed into the follicle and the egg is removed, but other cells can also be removed. The follicle is mostly fluid, but it also contains tons of cells that make up the follicle and surround the egg. These cells (called granuslosa cells) are the cells that convert to progesterone after ovulation. So, if the needle removes some of these cells, which will most likely happen, the corpus luteum may not work as well and less progesterone would be produced.

The second reason is because of the IVF meds. The corpus luteum needs leutinizing hormone (LH) hormone to help it carry out its function. Normally our bodies produce LH and the big LH surge is what causes us to ovulate (and is the hormone that OPKs measure). In IVF and other assisted cycles, HCG (for example ovidrel) is used in place of the LH. After ovulation, LH is produced in smaller amounts to get the follicle ready to produce progesterone. I believe that LH is secreted throughout the luteal phase to keep the CL making progesterone. If there is a problem with LH production there will be a problem with progesterone production and therefore there will be a problem with the pregnancy. Most women who do IVF are given a medication that causes a problem for LH production (such as Lupron or Antagon). The point is to stop LH production because a premature LH surge can ruin the cycle. If you ovulated too early, the RE would obviously not be able to retrieve the eggs in time.
Atsakyti
Kitty, man visai nekrito Crynonas nei per viena IVF - nei per nesekminga (susirgau 10 DPI), nei per sekminga. Aisku, nezinau kokie buvo prg.
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 10 17, 15:54)
Jeigu vadovaujantis logika, kad perteklius iškrenta, ar galima galvoti, kad jo trūksta, jeigu niekada neiškrenta nė gabaliukas?  Kad viską įsisavina ir dar gal pritrūksta?
Susumavus du dalykus: kad man nekrito crinonas ir kad mmm atėjo 2 dienom per anksti, ar galima įtarti, kad man buvo mažai arba kad neįsisavino prg?

Kitas dalykas, pasikartosiu, tačiau, kiek suprantu, su natūraliu prg sumuoti nelabai patartina, nes per IVF ištraukia folikulus su visu skysčiu ir nelieka geltonkūnio, nu kažkas tokio g.gif tam ir dedam crinoną, nes natūraliai po ivf nesigamina, tik vėliau pradeda gamintis.

Kitty, per mano 4 isodinimus, su crenonu buvo visaip - ir krito, ir nekrito, ir tekejo, ir net kresuliuku buvo, bet visais atvejais rezultatas - buvo 0 sad.gif o PRG dariausi visada, ir kaip jau sakiau, visada nesieke 30 4u.gif ir tik po apsilankymo pas G suzinojau, kad turiu antikunius pries hormonus doh.gif o tai reiskia, kad mano organizmas nepriima crenono, tikslaiu jo nepasisavina... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2012 10 17, 13:22)
Del progesterono - kiek as zinau, vartojant progesterona vietiskai ( i maksti) kraujo tyrimas neinformatyvus, nes jis ir isisavinamas vietiskai, o ne sistemiskai (i krauja), todel ir nedaro dauguma gydytoju prg tyrimo.

drinks_cheers.gif , dar siandien si fakta patvirtino kita vaisingumo klinika, kraujas neparodo progesterono kiekio gimdoje, taigi nera tikslinga daryti. smile.gif
Atsakyti
Man tik keista, kad atsakymas yra, o normu salia nera. As dariau kas dvi dienas gal 3-4 kartus. Ir daktarui raportavau kaskart. Net estradioli dariau lyg du kartus. Daktaras liepe.
Progesteronu rupinosi daktaras ne maziau, nei auganciu HCG. Beje naudojau ir crinone ir utrogestan. Pagal skaiciukus mazino vaistus.
Atsakyti
QUOTE(Atiloja @ 2012 10 17, 04:07)
ir tik po apsilankymo pas G suzinojau, kad turiu antikunius pries hormonus doh.gif o tai reiskia, kad mano organizmas nepriima crenono, tikslaiu jo nepasisavina...  4u.gif

Kuris cia testas tai rodo is tu 4-5 imunologiniu G testu?
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2012 10 17, 13:03)
Prince, dek crinone ryte ir vakare ir kartok tyrima po dvieju dienu. Tik Lt jo neliepia daryt, kitur daro kartu su HCG ir dar estrodioli pataria daryt bent du kart.
crinone kiek per daug jis pasisalins, iškris perteklius  mirksiukas.gif

As Uk,nei Progesterono nei HCG nedariau,mano klinika sake,kad nestumo testo pilnai pakanka.Nuejau pas GP,nes norejau pasidaryti HCG-irgi pasake ta pati,jei testas teigiamas-nestumas yra.Bet skyre Cyglogest (progesteronas) 400mg ryte ir vakare profilaktiskai.Tiesa,is pradziu skyre Crinona,bet pasirode,kad as jam alergiska tai pakeite i Cyclogest.
Taigi tyrimu skyrimas/neskyrimas priklauso nuo klinikos politikos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pepe/ilgakojine @ 2012 10 17, 16:14)
Kuris cia testas tai rodo is tu 4-5 imunologiniu G testu?

neivardinsiu tikslaus pavadinimo, bet lietuviskai - antikuniai pries hormonus 4u.gif
Atsakyti