
Na, graužimą kiek apmalšina tas valgymas kas 2-2,5 valandos, bet jau gaunasi tai 5-6 kartai per dieną. Kaip susidėlioti meniu, kad maitintų, nebūtų deficitinis maisto medžiagų atžvilgiu?
Ką jūs valgote?
Mano meniu:
-ant vandens su morkom, kopūstu, brokoliais, moliūgu, saliero lapasi virtos grikių, avižų, sorų košės. Valgau su trupučiu riebalo - kokosai, lašinukai.
- virti lęšiai rausvi, žali (daiginti) su morkom, moliūgu;
- trintos daržovių sriubos su pora apvirtų trynių,apvirta šonine ar kumpio gabaliuku - apvirta tam, kad būtų minkšta ir nežūtų maistinės medžiagos;
- virtos šparaginėįs pupelės su apvirta šonine, kumpiu;
-paprastos pupelės, žalieji žirneliai su daržovėm ir riebalu;
-apie 25-30 gramų plikytų sėmenų kisielius.
Dar geriu medų su šiltu vandeniu pora kart per dieną dažniausiai ryte.
Pakomentuokite patyrusios, ar gali nuo tokio maisto kilti rūgštys?
Beje nedidelis patarimas/ atradimas - verdu mirkintus arba daigintus grikius kurie vadinami "balti" - tai nekepinti grikiai, jei turi šiek tiek gleivių kaip avižos.