Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

Merginos, man tai peilis ką valgyti, turbūt ir jums drinks_cheers.gif

Na, graužimą kiek apmalšina tas valgymas kas 2-2,5 valandos, bet jau gaunasi tai 5-6 kartai per dieną. Kaip susidėlioti meniu, kad maitintų, nebūtų deficitinis maisto medžiagų atžvilgiu?
Ką jūs valgote?

Mano meniu:
-ant vandens su morkom, kopūstu, brokoliais, moliūgu, saliero lapasi virtos grikių, avižų, sorų košės. Valgau su trupučiu riebalo - kokosai, lašinukai.
- virti lęšiai rausvi, žali (daiginti) su morkom, moliūgu;
- trintos daržovių sriubos su pora apvirtų trynių,apvirta šonine ar kumpio gabaliuku - apvirta tam, kad būtų minkšta ir nežūtų maistinės medžiagos;
- virtos šparaginėįs pupelės su apvirta šonine, kumpiu;
-paprastos pupelės, žalieji žirneliai su daržovėm ir riebalu;
-apie 25-30 gramų plikytų sėmenų kisielius.
Dar geriu medų su šiltu vandeniu pora kart per dieną dažniausiai ryte.

Pakomentuokite patyrusios, ar gali nuo tokio maisto kilti rūgštys?

Beje nedidelis patarimas/ atradimas - verdu mirkintus arba daigintus grikius kurie vadinami "balti" - tai nekepinti grikiai, jei turi šiek tiek gleivių kaip avižos.
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2013 10 09, 09:16)

Beje nedidelis patarimas/ atradimas - verdu mirkintus arba daigintus grikius kurie vadinami "balti" - tai nekepinti grikiai, jei turi šiek tiek gleivių kaip avižos.

Ka reiskia "nekepinti grikiai"? biggrin.gif Grikiai, esantys parduotuvese, visi nekepinti, jie tik apdoroti garu, kad nusilukstentu. "Gyvas" grikis bus juodas kaip smala, ir tik toks dygsta, seklai naudojamas. Grikio lukstas labai kietas ir ji nulukstenti kaip kokiu kvieciu ar rugiu neimanoma, tik speciali iranga(beje, laaaabai brangi, uz tai lukstenimu grikiu uzsiima tik trys imones Lietuvoj), kuriai naudojamas garas.
Taigi, nugarintas grikis-o ne kepintas mirksiukas.gif Ir mirkytas, brankintas, o ne daigintas. mirksiukas.gif

Tiesa, komentaras del rugsties: prie GERLo vengti visu darzoviu, kelianciu pilvo putima(kopustai, zirniai, pupeles ir t.t.) net virtu bei riebiu mesu(lasiniai, sonines ir t.t.). Taip, zinau, skanu, bet bent jau refliukso paumejimo metu reiktu siu produktu atsisakyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 09 spalio 2013 - 09:46
QUOTE(sena pažįstama @ 2013 10 09, 09:41)
Ka reiskia "nekepinti grikiai"? biggrin.gif Grikiai, esantys parduotuvese, visi nekepinti, jie tik apdoroti garu, kad nusilukstentu. "Gyvas" grikis bus juodas kaip smala, ir tik toks dygsta, seklai naudojamas. Grikio lukstas labai kietas ir ji nulukstenti kaip kokiu kvieciu ar rugiu neimanoma, tik speciali iranga(beje, laaaabai brangi, uz tai lukstenimu grikiu uzsiima tik trys imones Lietuvoj), kuriai naudojamas garas.
Taigi, nugarintas grikis-o ne kepintas mirksiukas.gif Ir mirkytas, brankintas, o ne daigintas. mirksiukas.gif


Šiek tiek nusimanau apie grikius blush2.gif

Parduotuvės grikiai, rudieji, apdoroti garu tokioje temperatūroje, kad nedygsta ir neleidžia mano minėtų gleivių, na aš juos vadinu kepintais, užmerkus jie pasileidžia taip sakant.Ir skonis kaip pakeptų bet tai supranti tik kai palygini su žemoje temp. nulukštentais grikiais.
O baltieji grikiai dygsta, būtent daiginami, , jei to valgytojui norisi, išleidžia šaknytes, kad ir po juodojo lukšto nulukštenimo. Jie man asmeniškai net skanesni, todėl visada daiginu pora parų prieš virimą, o anksčiau valgydavau ir žalius. Baltieji grikiai yra pirkti ekoparduotuvėse bei viena rūšis Norfoj, tik virimui pakeliuose.

Klausimas dėl ankštinių - o man tai pilvo nepučia galiu drąsiai valgyti ir juos ir kopūstus - tai reiškia valgyti prie GERL nedraudžiama?

Kodėl vengti virtu mėsu - tai ką valgyti kaip baltymo šaltinį, kai sūrio negali?
O dėl riebumo tai man asmeniškai riebi mėsa geriau ir jei žiūrėtum pagal fiziologiją - riebalai neskatina skrandžio gaminti rūgštį, priešingai nei liesa mėsa: daugiau baltymo - daugiau rūgšties.

Ką dar prie mano išvardinto jūs valgote paūmėjimo metu?
Pasufleruokite blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Loba2013 @ 2013 10 09, 12:01)
Kodėl vengti virtu mėsu - tai ką valgyti kaip baltymo šaltinį, kai sūrio negali?
O dėl riebumo tai man asmeniškai riebi mėsa geriau ir jei žiūrėtum pagal fiziologiją - riebalai neskatina skrandžio gaminti rūgštį, priešingai nei liesa mėsa: daugiau baltymo - daugiau rūgšties.

Ką dar prie mano išvardinto jūs valgote paūmėjimo metu?
Pasufleruokite blink.gif

Virta mesa gerai, riebi negerai drinks_cheers.gif
Valgau ivairias koses, virtas tik su vandeniu, nes pieno produktai irgi kelia rugsti. drinks_cheers.gif Valgau darzovienes:bulves, morkos, vistiena, kalakutiena liesa ar kiauliena liesa, kalafiorai, petrazoles. Man tinka ir kiausinis virtas. drinks_cheers.gif Kasdien isivesdavau lengva vistienos/makaroniuku ar ryziu sriuba. Duona naudojau bemiele, mieliniai produktai kelia rugsti drinks_cheers.gif Jokiu vaisiu, jokiu darzoviu zaliu, isskyrus agurka.
Tokia dieta nera amzina, susitvarke viskas, vel ikibau i lasinius, saslykus is sprandines ar sonines biggrin.gif Tiesiog geriausiai man parodo pats skrandis, kai ka nors suvalgau ir ima mane smaugti-zinau, kad tas produktas netinka drinks_cheers.gif
Atsakyti
MAn is pamientos mesos kaiuliena jokia netinka, nei liesa, nei ne liesa ax.gif TIk suvalgau - kosulys...


Tiesa, suradau Ginger nealkoholini vyna, nuo kurio man nekyla rugstys. Yra vynotekose arba net maksej. biggrin.gif Su zalia etikete netgi sudetis jo naturali.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 10 09, 14:16)
MAn  is pamientos mesos kaiuliena jokia netinka, nei liesa, nei ne liesa  ax.gif TIk suvalgau - kosulys...
Tiesa, suradau Ginger nealkoholini vyna, nuo kurio man nekyla rugstys. Yra vynotekose arba net maksej. biggrin.gif Su zalia etikete netgi sudetis jo naturali.
user posted image

Man alkoholinis vermutas Martini rugsties nekelia lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos

o kai vaistus pradejot gert,po kiek laiko pagerijima pajautet? g.gif
Atsakyti
Del meniu:
mano visos koses budavo virtos tik ant vandens. Kitas dalykas - mano galva gal kiek per daug skirtingos darzoves, jeigu ju pastoviai tiek naudojate, gal pamazinkite ivairisu kopustus ir pan. bulve, morkyte, o kopustas labai gerai zalias, bet virtas.
Dar klausimas, o kodel nera kalafioro, kodel nera bananu ir pan. Dar klausimas , o kur naturali vistiena virta garuose ar vandenuke, kodel visokie lasinukai ir kumpeliai ar sonines, kai yra paumejimai?
Atsakyti
Ar Jums nebüna rytais apsinešę dantys ? N mėnesių nesuprantu ka sdarosi, nes rytais atsikėlus ant dantų būna apnašų, kurios su nagu brūkštelėjus lengvai nusiima. Iš vakaro idealiai išsivaliau dantis, liežuvį ir prigeriu memažą kiekį vandens.
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2013 10 10, 20:01)
kodel nera bananu ir pan.

Bananai man tokia rugsti sukelia, kad syki net vemiau doh.gif

QUOTE(MeiLLi @ 2013 10 11, 13:20)
Ar Jums nebüna rytais apsinešę dantys ? N mėnesių nesuprantu ka sdarosi, nes rytais atsikėlus ant dantų būna apnašų, kurios su nagu brūkštelėjus lengvai nusiima. Iš vakaro idealiai išsivaliau dantis, liežuvį ir prigeriu memažą kiekį vandens.

Ir ne tik dantys, bet ir liezuvis doh.gif Kas ryta as saukseliu ji nusigramdau, prigramdau baltu apnasu koki puse saukstelio doh.gif
Atsakyti
fui...sorry, bet labia bjauriai paskutiniai sakiniai atrodo.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
aisku, juokas per asaras verysad.gif lotuliukas.gif su tais kiekiais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2013 10 02, 21:54)
Kazkas klause anksciau apie saltalanki - tai parasau, kad ji visada geriu, jei reikai, tik ant tuscio skrandzio, koki pusvalanduka... Galima ir kelis kart per diena, bet efektyviausia - is ryto.

O jums del tu tirpimu tai gali buti tiesiog tokia organizmo vegetacine reakciaja i tai, kas vyksta skrandyje, o gal taip uzpilate rugsti, kad padega burnos gleivine.... Beje, dar del visa ko pasiziurekit ar neturit kokiu infekciju prie dantu saknu.... man irgi buvo panasus dalykas sutapes su refliuksu, skaudedavo po zandikauliu , skausmas plisdavo i ausi ir pan. daktarai galvojo, kad trisakio nervo uzdegimas, bet paskui po veido panoramines rengeno nuotraukos rado neblogu uzdegiminiu zidiniu prie dantu saknu labai giliai ir gerokai privargau kol juos mikroskopu sugyde... bet uztat po to tai, kaip nauja, tik GERl prisiziuriu wink.gif



mane irgi ta rūgštis kamuoja, stemples isvarza, bet labiausiai tas deginimas neleidzia normaliai gyventi doh.gif
Koki jus saltalankiu alieju naudojate ir kiek jo gryno reikia isgerti (sauksta ar daugiau)?
Atsakyti