Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita

o jums ar skauda nugara.?..as pvz guliu ant nugaros, as jauciu maudima tiek inkstu pusej..tiek kepenu..nu vnz beveik visur. sedint, viskas ok..bet atsigulus tempima jauciu.
Atsakyti
QUOTE(Katranta @ 2013 03 13, 02:01)
o jums ar skauda nugara.?..as pvz guliu ant nugaros, as jauciu maudima tiek inkstu pusej..tiek kepenu..nu vnz beveik visur. sedint, viskas ok..bet atsigulus tempima jauciu.

Nea.
Siandien valgiau cepelina, tai truputi negera. Pati kalta kad susigriesijau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*vandene* @ 2013 03 13, 14:33)
Nea.
Siandien valgiau cepelina, tai truputi negera. Pati kalta kad susigriesijau  blush2.gif

man gydytoja sake, jeigu jau kazko neleistino suvalgai, ar ypatingai persistengi ir per daug pavalgai, tai glaima Mezymo ar Pangrol. Fermentu, kad padetu skrandukui suvirskint sunkesni maista 4u.gif
Atsakyti
Na va, šiandien jau 5 karta per savo gyvenimėlį rijau "lemputę" pas prof. Adamonį KMUK, labai bijojau kažkodėl... net pusę nakties nemiegojau...už durų net drebėjau...
Bet viskas pavyko manau labai labai neblogai smile.gif ir "šlangą" plonesnę parinko ir t.t. kaip visada, aš už šį profesorių 4u.gif

Katranta - o jūs pas gydytojus nebuvote? mano simptomai buvo panašūs, tai rado labai daug tulžies skarandyje jau ne pirmą kartą mano, kad reikia tvarkyti tulžį...
Atsakyti
dabar nebuvau, esu ne Lietuvoj, o cia kur esu, pas spec labia sunku dasigauti.
siuo skrandzio skausmas dinges, tik erzina maudimas nugaroj..tiek vienoj inkstu pusej, tiek kitoj kepenu..nu idomiai..vietos keiciasi, nebuna pastovi ta pati. ir zinoma raugulys, pastovus raugulys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2013 03 13, 15:34)
man gydytoja sake, jeigu jau kazko neleistino suvalgai, ar ypatingai persistengi ir per daug pavalgai, tai glaima Mezymo ar Pangrol. Fermentu, kad padetu skrandukui suvirskint sunkesni maista  4u.gif

4u.gif man ta pati sake. siandien bloga nes padauginau fermentinio surio...... g.gif

QUOTE(Katranta @ 2013 03 14, 13:56)
erzina maudimas nugaroj..tiek vienoj inkstu pusej, tiek kitoj kepenu..nu idomiai..vietos keiciasi, nebuna pastovi ta pati.  ir zinoma raugulys, pastovus raugulys unsure.gif

nugara ir man skauda nuo skrandzio
bet as labiau su stemple dabar vargstu
gal zinote kuris omeprazolis veiksmingesnis gydant stemples uzdegima(ji sukele refliuksas)?
Atsakyti
QUOTE(Carla @ 2013 03 10, 17:54)
na Omepas yra omeprazolis, o Nolpaza pantoprazolis, kuom jie skiriasi tiksliai nežinau vaistineje sake kad jis stipresnis ir geresnis. Taip omeprazolis ir raniberlas yra kompensuojami (ir tik jie yra kompensuojami) ir man juos išraše tik gydytoja patarė gerti juos veliau kai jau bus truputi praejęs tas uždegimas ir jei galiu sau leisti geriau dabar nusipirkti nolpaza.

Omeprozolis senesnes kartos vaistas turintis saveiku su kitais vaistas,plius reikia gerti ant tuscio skrandzio.Pantoprazolis naujos kartos vaistas maziausiai turintis saveiku su kitais vaistas.Plius pamirsus isgeri ryte tablete,galima ir su maistu suveiks siek tiek leciau.Na ir trecia,Nolpazos tablete atspari skrandzio rugsciai,netirpsta skrandyje.Gydymui skiriama 40mg doze,palaikymui 20mg.
Omeprozoli israso kadangi jis kompensuojamas,jei randa H.p. bakterija.
Vakarais venkite produktu sukelenciu rugstinguma,gulekite ant aukstesnes pagalves:-)Pavasari GERL labai suaktyveja.
Atsakyti
Sveikos.

Aš ir turiu bėdų su ta pačia liga. :-( Treti metai. Po gimdymo suprastėjo visai, bet vaistų (omeprozolio) negalėjau gert, nes maitinau. 5mėn po apsilankymo pas gydytoją delsiau, nes gaila vaiko buvo. Bet pagaliau pradėjau vartoti. Sunkiausia yra visada atsirinkti ką gali valgyti, ir atsispirti mėgstamam maistui.

Kokius patiekalus valgote?
Atsakyti
Sveikos,
aš ir turiu tą pačią problemą, ketvirta savaitė geriu Pantoprozolį ir Domperidoną, tai jau šiom dienom galiu lengviau kvėpuot, nes buvo žiauru...
ir tai nesuprantu, rodos ir vaistus geriu, ir vistiek dar bjauru burnoj kai užvalgau ar kai valgyt noriu, dar griaužt vis nori...
o maistą tai labai taikau - ryte ant tusčio skrandžio išgeriu pusę stiklinės linų sėmenų kisieliaus, tada košė (avižų arba grikių), nes tik tokias dvi galiu valgyt. Pietums virta vištienos blauzdelė su daržovėm (bulvė, brokolis, kalafioras) arba troškintas kotletas ir su daržovėm, arba sriuba su kukuliais, vakarienei vėl košė. Dar ryte būna išsiverdu skystą kiaušinį, bet duonos jokios negaliu.
Tai ir aš jūsų norėčiau paklaust - ką jūs valgot? ar ateis toks etapas, kad bus galima valgyt daugiau produktų? (na, nekalbu apie keptus, marinuotus ir pan.), bet pvz duona, koks sausainis, nes taip noris tarp tų valgymų kažką užkąst, bet tiesiog nėra ką. Ryžių paplotėliai labai kelia, tai kramtau riešutus, moliūgų sėklas.
Žodžiu gaminu šeimynai normalų maistą, o pati varvinu seilę biggrin.gif
Pasidalinkite savo meniu 4u.gif dėkui.
Atsakyti
Turiu GERLą 5-6 metus. Prasidėjo viskas po gimdymo ir kai dukrai buvo kažkur 2 metai....buvo taip žiauru, kad galvojau jog man jau gerklės vėžys, negelbėjo niekas...o ir Loristų sutikau priedurnių ir t.t. kol nebuvo atkasta kas ir prie ko....
Pirmiausiai ką padariau tai išsigydžiau Helico bakteriją. Bet kadangi sfinkteris vistiek nelaiko tai dėl GERLo esu susiformavus tokius gyvenimo ypročius:
Pusryčiai jau daug metų: avižų košė su trupučiu medaus ir per paūmėjimus žalia arbata per atoslūgisu kavytė su daug pieno. Kartais valgau ir kietai virtų kiaušinių, nes minkštų nemėgstu.
Priešpiečiams:bananas
Pietums: višta, kiauliena, jautiena, malta, virta troškinta, labai retai kepta. Dažbniausiai be bulvių o su virtais brokoliais, kalafiorais, morkytėmis su aliejum arba aisbergo salota. Ypatingai retai majonezas, vienas kitas marinuotas agurkas ar kečiupas.
Pavakariai: grūdėta varškė, kartais jogurtas. Jei noriu šokolado - geriausiai tinka gabalėlis pieniško.
Vakarienei:jei mėsytė - tai virta, kartais sriuba su mažiau prieskonių, geriausiai šviežių kopūstų ar pan. būna visokio maisto, tik svarbu nepiknaudžiauti.
Valgau ir sušius, ir kibinus ir t.t. žodžiu daug ką, tik neperlenkiant lazdos, arba jei dienoje vienas patiekalas buvo sunkesnis, kitus jau paderinu nesunkius.
Tinka man mokų, obuolių sultys, kartais su trupučiu apelsino.
Visada GERL jaučiasi nuo: paprastos varškės, nuo kokoso riešuto, nuo šokolado ar pan., nuo visokių trapučių, ryžių paplotėlių ar pan...galima būtų ilgai pasakoti.
Ir dar - mano lova speciailiai vyras pakoreagavo taip, kad jos galvūgalis maždaug nuo juosmens visada yra pakeltas, tai man labai labai padeda...lygioje lovoje jau ir miegoti nebemoku thumbup.gif Ačiū jam 4u.gif
Beje,PO - nepiknaudžiauk be reikalo Donperidonu, naudok tik jei labai reikia, pvz...persivalgai po kokio baliuko wink.gif Ir dar , labai svrabu, kad dabar normaliai susigydytum, todėl pakentėk ir paskui užteks tik valgyti protingai ir pamatysi, kaip tas racionas išsiplės... thumbup.gif
Beje, merginos GERlininkės - aš visada užmetu akį į laikrodį kišdama į burną paskutinį kasnį...stengiuosi iki miego bent 2,5 val. kad būtų susivirškinimui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 19 kovo 2013 - 14:19
JOGA, ačiū patarimus 4u.gif
Kiek maždaug laiko trunka tas gydymas? aš geriu pantorozolį 2 kart dienoj jau ketvirta savaitė, o domperidoną apie tris savaites irgi 2 kart dienoj. Kai paklausi gydytojos, tai sako gerk kol reikia, bet iš kur man žinot kiek juos galima vartot...nes dabar tai aš nepersivalgau, greičiau būnu nedavalgius, tik man buvo labai kartumas sukilęs, tai tada paskyrė tą domperidoną.
Atsakyti
QUOTE(PO @ 2013 03 19, 15:53)
JOGA, ačiū patarimus 4u.gif
Kiek maždaug laiko trunka tas gydymas? aš geriu pantorozolį 2 kart dienoj jau ketvirta savaitė, o domperidoną apie tris savaites irgi 2 kart dienoj. Kai paklausi gydytojos, tai sako gerk kol reikia, bet iš kur man žinot kiek juos galima vartot...nes dabar tai aš nepersivalgau, greičiau būnu nedavalgius, tik man buvo labai kartumas sukilęs, tai tada paskyrė tą domperidoną.

As kankinausi du menesius, o paskui staiga praejo viskas, kaip nebuta unsure.gif Bet praejo-tai salyginai, t.y. jei supiknaudziauju neleistinais produktais(kibinas, picos gabaliukas, cepelinas, saslykas koks ar taure vyno), tai stengiuosi paskui pora dienu vel sugrizti prie dietinio maisto. Plius, kasnio jausmas gerkleje jau puse metu be pertraukos doh.gif Tik kartais buna labai astrus, kad net dustu, o kartais buna ramesnis, normaliai kvepuoti galiu.
Paziurekit i geraja GERLo puse: be kanciu svoris sekmingai krenta biggrin.gif
Atsakyti