Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 12, 19:59)
Buvau nutarus nieko nekomentuoti, bet mulčiuoju svogūnus. Jei to nedaryčiau, turėčiau laistyti bene kiekvieną dieną. Tik mulčą, vejos žolę, dedu kiek toliau nuo svogūnų eilučių. Beje, svogūnus sodinu po dvi eilutes zigzagu, tuomet apytiksliai už 15cm dedu mulčą. Nereikia pergyventi dėl dirvožemio erozijos.

Tai mulčiuoji tarp svogūnų taip išeina,o ne juos pačius 4u.gif Kaip suprantu,mulčius prie galvučių nesiliečia.
Aš planuoju taip ir daryt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 03 12, 20:26)
Tai mulčiuoji tarp svogūnų taip išeina,o ne juos pačius 4u.gif Kaip suprantu,mulčius prie galvučių nesiliečia.
Aš planuoju taip ir daryt 4u.gif

Taip išeina, kad patys tarplysviai mirksiukas.gif Kai dirbau užsieny, po dvi eilutes svogūnai buvo susodinti, tarpas ir vėl dvi eilutės. Manrods dideli ūkininkai taip pat sėja ir LT, tik megėjiškuose daržuose po vieną ir gana retai. Tai ir mulčiuoti gal sunkiau.
Kas dėl mulčiavimo dvigubų eilių, tai skirtumas labai jautėsi, kad ir dedant jį kiek tolėliau 4u.gif
Atsakyti
Aš pernai auginau svogūnus su morkomis vienoje lysvėje. Per vidurį, išilgai lysvės sėjau morkas, o šonuose sodinau svogūnus. Kol morkos ir svogūnai maži buvo, tarpelius mulčiavau, o kai morkos sulapojo doh.gif , tai jau nelabai ėjo ką nors ten mulčiuot - liko tik tarplysviai. Užaugo normaliai ir svogūnai ir morkos.
Pradedančioms dar toks patarimas iš patirties - viską sodint daaaaaaug rečiau negu tradiciniam darže, kitaip bus problematiška mulčiuot paaugusias daržoves.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 12, 19:59)
Buvau nutarus nieko nekomentuoti, bet mulčiuoju svogūnus. Jei to nedaryčiau, turėčiau laistyti bene kiekvieną dieną. Tik mulčą, vejos žolę, dedu kiek toliau nuo svogūnų eilučių. Beje, svogūnus sodinu po dvi eilutes zigzagu, tuomet apytiksliai už 15cm dedu mulčą. Nereikia pergyventi dėl dirvožemio erozijos.

Pernai pirmą kartą ir aš mulčiavau svogūnus, apravėjau ir paklojau apdžiūvusią žolę smile.gif

user posted image

O čia jau paaugę:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 12, 21:59)

o kokius mazdaug tarpus tarp svogunu palikti? nes nuotraukose matosi, kad tankiai sodina. as sodinau mazdaug 15 prie 30 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2013 03 17, 11:17)
o kokius mazdaug tarpus tarp svogunu palikti? nes nuotraukose matosi, kad tankiai sodina. as sodinau mazdaug 15 prie 30  smile.gif

zigzagu kas 15cm, didesnis tarpas ir antrasis zigzagas su tokiais pat tarpais. Galima daryti ir didesnius, užaugintų didesnius svogūnus, bet man nelabai patogu didelius sandėliuot ir maistui ruošti optimaliausi kiek didesni nei moteriškas kumštis wink.gif
Atsakyti
praejusia vasara pirma karta mulciavau siltnami,bet daugiau niekada to nedarysiu. mulciavau sausa zole,tai peles siltnamio kampuose pasidare lizdus,susinese ta zole ir prisivede vaiku lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(reina2710 @ 2013 03 17, 13:12)
peles siltnamio kampuose pasidare lizdus,susinese ta zole ir prisivede vaiku lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif )))
Prijuokinai thumbup.gif
drinks_cheers.gif teks tau žaltį įsigyti kad peles išgaudytų. Katinas daugiau bėdos šiltnamyje medžiodamas pridarytų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 03 17, 14:10)
zigzagu kas 15cm, didesnis tarpas ir antrasis zigzagas su tokiais pat tarpais. Galima daryti ir didesnius, užaugintų didesnius svogūnus, bet man nelabai patogu didelius sandėliuot ir maistui ruošti optimaliausi kiek didesni nei moteriškas kumštis wink.gif

aisku, aciu. vistik, kaip sakoma, gamtos neapgausi - kad deretu gerai, reikia ir vietos skirti ir priziureti. pabandysiu kelis ir didesniais tarpais susodinti eksperimentui smile.gif
Atsakyti
gal ir nebloga mintis su tuo zalciu g.gif reiks eit gaudyt kai atsils lotuliukas.gif o jai nerasiu tai teks ka nors kita mulciavimui sugalvot.
Atsakyti
Sodyba laukia geresnių (šiltesnių) dienų... biggrin.gif Sniego vis dar iki kelių unsure.gif

user posted image
Atsakyti
na taip pavasaris neskuba ateit verysad.gif o jau taip noretusi darziuke ar gelyne pasikapstyt smile.gif
Atsakyti