Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

merginos pasakykit iki kada braškes galiu sodint...turiu tokį likusį plotuką tai manau užsodint braškėmis, kažin ar ne per vėlai, žinau kad nežydės šiemiat bet bus kitam metui...

mano česnakai iš po žiemos taip gražiai per šiaudus išlindo/sudygo...o braškių dar nemulčiavau, baisiai kažkaip nesuspėju šiemiat... blush2.gif ax.gif kol dukrą auginau tai darbus nusidirbdavau, o dabar baigėsi geros katino dienos...ech kad para dar turėtų 24 prie tų 24 valandų valandas... biggrin.gif gal tada viską spėčiau, vat kokia optimistė... lotuliukas.gif
reikia kardel;ius sodint jau ba ir tamsoj ir šaltoj bet daigai tai ohoho... doh.gif jau net nežinau kur laikyt...mama sako kad į žemę kišt, bet gal dar anksti jiems...kai pasodinu visad apmulčiuoju, bet kad žolės nekažkas dar pjaut yra...kaip lietaus reikia, verkiant jau...

braškes man mulčiuot tai tik žolė nupjauta geriausiai pasiteisino...pernai buvau šiaudais, nepatiko man, šiemiat taisysiu padėtį...šiaip tai aplamai aš tik už žolę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viltis*: 07 gegužės 2013 - 16:17
QUOTE(Viltis* @ 2013 05 07, 17:16)
merginos pasakykit iki kada braškes galiu sodint...turiu tokį likusį plotuką tai manau užsodint braškėmis, kažin ar ne per vėlai, žinau kad nežydės šiemiat bet bus kitam metui...

mano česnakai iš po žiemos taip gražiai per šiaudus išlindo/sudygo...o braškių dar nemulčiavau, baisiai kažkaip nesuspėju šiemiat... blush2.gif  ax.gif kol dukrą auginau tai darbus nusidirbdavau, o dabar baigėsi geros katino dienos...ech kad para dar turėtų 24 prie tų 24 valandų valandas... biggrin.gif gal tada viską spėčiau, vat kokia optimistė... lotuliukas.gif
reikia kardel;ius sodint jau ba ir tamsoj ir šaltoj bet daigai tai ohoho... doh.gif jau net nežinau kur laikyt...mama sako kad į žemę kišt, bet gal dar anksti jiems...kai pasodinu visad apmulčiuoju, bet kad žolės nekažkas dar pjaut yra...kaip lietaus reikia, verkiant jau...

braškes man mulčiuot tai tik žolė nupjauta geriausiai pasiteisino...pernai buvau šiaudais, nepatiko man, šiemiat taisysiu padėtį...šiaip tai aplamai aš tik už žolę...

Braskes as tikrai dar sodinciau, kardelius irgi jau pats tas manau.
Lietaus turetu buti savaites pabaigoj, bent jau zada taip.
As pernai pradzioj vasaros mulciavau tik zole, bet ji man kaip plutele pasidare, galejau gabalais imti. Kame saknys?
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 07, 16:02)
Idedu savo siumetines mulciuotas lysves. Siemet bandysiu susidraugauti su mulciavimu darze, ne tik siltnamyje  smile.gif 

Labai grazu bigsmile.gif

Viltis*
, braskes ir as dar sodinciau, jei plotas paruostas.. jei ne-galima rugpjucio palaukti.
Kardeliai jei labai sudyge-gali pasalti, jei salnos bus... O jei viskas palys po zeme-tai galima sodinti.

As tai neturiu dar kuo mulciuoti-zolyte vos keli cm ir pjaunama ne su zoliapjove, o dalgiu. Tai reikia laukti. Sieno ir neturiu.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 07, 17:46)

As tai neturiu dar kuo mulciuoti-zolyte vos keli cm ir pjaunama ne su zoliapjove, o dalgiu. Tai reikia laukti. Sieno ir neturiu.

Pas mane irgi varganai jos buvo, bet man alergija prasidejo, kai pamaciau pienes zydint palei nama doh.gif Nukeliavo jos i kompostine, kad mano akys ju neregetu schmoll.gif

Noretusi zole patresti, bet kokiom naturaliom, organinem trasom. Yra tokiu? Ar svaigstu? Ir po tokio patresimo skaiciau, kad pora savaiciu negalima mulciuoti? Ar organinem trasom tai netaikoma?
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 07, 16:48)

Cia dar ne i tema, o aeruoti dabar dar galima? Nes po ziemos pieva, kur buvo sniegas atrodo labai, labai liudnai  unsure.gif  Sakau gal macytu aeravimas kazkiek g.gif

Reikia žiūrėt pagal situaciją - jeigu žolytė jau pradėjusi vegetaciją/sužaliavusi tai kaip ir per vėlu, nes išsipešios labai.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 07, 16:50)
Pas mane irgi varganai jos buvo, bet man alergija prasidejo, kai pamaciau pienes zydint palei nama  doh.gif  Nukeliavo jos i kompostine, kad mano akys ju neregetu  schmoll.gif 

Pas mane visa pieva pieniu doh.gif Bet man taip grazu kai jos zydi... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 07, 18:21)
Pas mane visa pieva pieniu doh.gif  Bet man taip grazu kai jos zydi... wub.gif

Ir man grazu kai jos zydi, tik ne mano kieme. Pernai kas antra diena su zoliapjove skyniau galvas jom doh.gif
I darza nesiryzau ju nesti, nes jei dar ten jos pradetu zydet, apopleksija gauciau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 07 gegužės 2013 - 17:25
Pas mane uzsisejo darze jos... Ale kazkaip nestresuoju. Nors kai tarp braskiu kereliu reikia jas israuti, tai nusibosta. doh.gif Nes viena lysve braskiu nemulciuota pas mane yra.
Bet kol kas augs ir zydes pas mus pienes...
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 07, 17:02)
Idedu savo siumetines mulciuotas lysves. Siemet bandysiu susidraugauti su mulciavimu darze, ne tik siltnamyje  smile.gif  Kur sukaisioti pagaliukai, tai tik pasizymejau kur kas paste, mazum vejas pakils ir isdraskys ten ta siena. Bet nepanasu,kad taip atsitiktu. Kairej pusej viena siaura ilga vaga palikau kopustams, ji dar nemulciuota. Dar kiauriau tai bulves pasodintos ir uzzertos jau.

Foto

Aš nelabai supratau,ar tu kur pasėjus irgi užklojus šienu?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2013 05 07, 20:10)
Aš nelabai supratau,ar tu kur pasėjus irgi užklojus šienu?

Ne smile.gif Tam ten tie pagaliukai ir sumeigti, ten juosta tarp pagaliuku plikos zemes, kurioje ir pasetos seklos. pagaliukai tam, kad jei sumastytu vejas pakiles uznesti man tas eilutes pasetas, tai bent,kad matyciau ties kuria vieta nuzerti reikia siena. Bet kadangi sieno sluoksnis ne mazas, tai nenesioja tikrai jo.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 07, 16:48)
Cia dar ne i tema, o aeruoti dabar dar galima? Nes po ziemos pieva, kur buvo sniegas atrodo labai, labai liudnai  unsure.gif  Sakau gal macytu aeravimas kazkiek g.gif

aeravimas - tai veja yra tiesiog subadoma, skarifikavimas - išpešiojama velėna. Galima dar ir tą, ir kitą daryti. Beje, jei skarifikuojama bus su spec. mašina, tai turėtų žymiai daugiau 'šieno' pririnkti, nei su grėbliu wink.gif

QUOTE(Kulke @ 2013 05 07, 17:21)
As pernai pradzioj vasaros mulciavau tik zole, bet ji man kaip plutele pasidare, galejau gabalais imti. Kame saknys?

per storas sluoksnis buvo uždėtas wink.gif

QUOTE(Kulke @ 2013 05 07, 17:50)
Noretusi zole patresti, bet kokiom naturaliom, organinem trasom. Yra tokiu? Ar svaigstu? Ir po tokio patresimo skaiciau, kad pora savaiciu negalima mulciuoti? Ar organinem trasom tai netaikoma?

tręšių ne natūraliomis, o labai ilgai tirpstančiomis, berods veikia 180d. Todėl nebijau perdozavimo.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 07, 17:21)
Pas mane visa pieva pieniu doh.gif  Bet man taip grazu kai jos zydi... wub.gif

Pas mane jos neliečiamos kol nužydi. Visas kiemas geltonas. Baisiai gražu mums. Paskui nušienaujam ir nebijau mulčiuoti. Tik mulčiuoju kopūstus, salierus, burokėlius. Nešu ar vežu karučiu, o pūkai skraido. Ir sudygsta, jei laiku neuždengiu kitokia žole. Na bet tas sudygimas man nieko blogo - trukteli sauja ir pakyla. Truputį papildo mulčią.
Beje jų čia nebuvo tame smėliuke. Pora metų rinkau ir sėjau (kaip sakydavo mano senelė - kiekvienas durnius kitaip durniuoja )
Atsakyti