Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(amba41 @ 2013 05 07, 20:49)
Pora metų rinkau ir sėjau (kaip sakydavo mano senelė - kiekvienas durnius kitaip durniuoja )

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 05 07, 19:49)
Beje jų čia nebuvo tame smėliuke. Pora metų rinkau ir sėjau (kaip sakydavo mano senelė - kiekvienas durnius kitaip durniuoja )

lotuliukas.gif As taip sodinau misko zemuoges ir dilgeles biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 07 gegužės 2013 - 21:00
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 07, 20:25)
*aeravimas - tai veja yra tiesiog subadoma, skarifikavimas - išpešiojama velėna. Galima dar ir tą, ir kitą daryti. Beje, jei skarifikuojama bus su spec. mašina, tai turėtų žymiai daugiau 'šieno' pririnkti, nei su grėbliu wink.gif
**per storas sluoksnis buvo uždėtas wink.gif
***tręšių ne natūraliomis, o labai ilgai tirpstančiomis, berods veikia 180d. Todėl nebijau perdozavimo.

*Hm... o aeratoriaus ir skarifikatoriaus viename nebuna? Suprantu, cia klausimas toks, kad doh.gif Siaip ar taip nuomosimes kazka is senuku manau savaitgaliui g.gif O tas skarifikatorius sena velena kazkaip ispesioja, nesuars man naujos dygstancios zolytes?
** supratau, dekui.
*** Jus ,zmogus, vistiek apsisvietes,pareklamuokit ka nors sia tema 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 05 07, 17:02)
Idedu savo siumetines mulciuotas lysves.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 05 07, 20:49)
Pas mane jos neliečiamos kol nužydi. Visas kiemas geltonas. Baisiai gražu mums. Paskui nušienaujam ir nebijau mulčiuoti. Tik mulčiuoju kopūstus, salierus, burokėlius. Nešu ar vežu karučiu, o pūkai skraido. Ir sudygsta, jei laiku neuždengiu kitokia žole.  Na bet tas sudygimas man nieko blogo - trukteli sauja ir pakyla. Truputį papildo mulčią.
Beje jų čia nebuvo tame smėliuke. Pora metų rinkau ir sėjau (kaip sakydavo mano senelė - kiekvienas durnius kitaip durniuoja )

vat taip ir būna, vieni kiekvieną nedorėlį iš teletabinės pievutės pešioja, o kiti dar ir pūkais kaimynus apdovanoja biggrin.gif Pas mus dėdulė baisiai mėgsta žliuges ir iš jo sklypo braunasi garšva. Dzin jam, kad teršia svetimus sklypus. Tačiau kitoj pusėj kaimynas tas pačias garšvas stengiasi nuo mūsų ribos nušienaut. Žodž, moralas vienas, kad vienas gerbia svetimą triūsą, o kitas džiaugiasi, prisidėjęs prie netvarkos.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 07, 18:25)
I darza nesiryzau ju nesti,

nekreipiu dėmesio į pienes. Daugiau tikrai neprisisėja.
Atsakyti
QUOTE(Kulke @ 2013 05 07, 22:14)
pareklamuokit ka nors sia tema  4u.gif

dar šiais metais neieškojau, jei ką įdomaus rasiu - parašysiu. Ankstesniais sezonais naudojom Compo firmos ilgalaikes trąšas vejai ( berods 56Lt 4kg trąšų)
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 07, 22:17)
vat taip ir būna, vieni kiekvieną nedorėlį iš teletabinės pievutės pešioja, o kiti dar ir pūkais kaimynus apdovanoja  biggrin.gif  Pas mus dėdulė baisiai mėgsta žliuges ir iš jo sklypo braunasi garšva. Dzin jam, kad teršia svetimus sklypus. Tačiau kitoj pusėj kaimynas tas pačias garšvas stengiasi nuo mūsų ribos nušienaut. Žodž, moralas vienas, kad vienas gerbia svetimą triūsą, o kitas džiaugiasi, prisidėjęs prie netvarkos.

Moralo nesupratau. Gal ne man čia taikyta buvo. Gal aplamai pašnekėta.
O jei man, tai artimiausias kaimyno daržas už 250 m. ir už miškelio...
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 07, 18:21)
Pas mane visa pieva pieniu doh.gif  Bet man taip grazu kai jos zydi... wub.gif

O vat pas mane jų viena kita tik būna,bet niekada neraunu,kol žydi.Kas man gražu,tai jau ir neliečiama,kad ir kokia piktžolė būtų smile.gif Ir net neraunu,tik nuskinu ir kloju mulčiui.Nesidaugina pas mane anos...Dilgėles irgi jau baigiam suvalgyt,o pradžioj visi kampai buvo apžėlę ax.gif
Atsakyti
taip ir nesupratau,ar galima mulčiuoti žole,kur pilna pienių su žiedais? wink.gif Šieno neturiu,šiaudų neturiu-tik žolyte ir tegaliu mulčiuoti
Atsakyti
QUOTE(užkurinė @ 2013 05 09, 07:44)
taip ir nesupratau,ar galima mulčiuoti žole,kur pilna pienių su žiedais? wink.gif Šieno neturiu,šiaudų neturiu-tik žolyte ir tegaliu mulčiuoti

Galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2013 05 08, 23:35)
Moralo nesupratau. Gal ne man čia taikyta buvo. Gal aplamai pašnekėta. 
O jei man, tai artimiausias kaimyno daržas už 250 m. ir už miškelio...

Tarkim, kaimynui patiks sosnovskio barščiai. Ir kas tada g.gif
Atsakyti