Sveikos,
Prasau pagalbos, patarimo...
Atvykome i UK visa seima pries metus. Vyras visa laika dirba, as ne. Esame susitvarke visas pasalpas. Netgi gavome council house. Auginu 2 metuku dukryte.
Siuo metu labai norim isskirt, nes nebegalime kartu gyventi.
Merginos, ar man kaip vienisai mamai nedirbusiai UK priklausytu kokia pasalpa?
Gal zinote kaip butu su council house? Pasiimtu jie?
Norejau grizt i LT, bet deja, darbo neturiu, gyventi irgi nelabai yra kur...O dar didele busto paskola kabo ant peciu. Vyras nedega noru man padet po skirybu.
Gal kazka patartumet?
Esum labai labai dekinga uz atsakymus. Aciu
QUOTE(burundukyte @ 2012 12 27, 00:13)
Sveikos,
Atvykome i UK visa seima pries metus. Vyras visa laika dirba, as ne. Esame susitvarke visas pasalpas. Netgi gavome council house. Auginu 2 metuku dukryte.
Norejau grizt i LT, bet deja, darbo neturiu, gyventi irgi nelabai yra kur...O dar didele busto paskola kabo ant peciu. Vyras nedega noru man padet po skirybu.
Gal kazka patartumet?
Gal kazka patartumet?
Kaip nedirbusiai tai kazin ar kas be Child Benefitu jums ir tepriklausys.
O vaikas po skyrybu liks su jumis? Ir vyras nenori padeti tokiu atveju visai?
Jei jis dirba, garbingiausia butu jam iseiti, jums susirasti darba skubiai, vaika i darziuka. Jus dirbat, gyvenat tame name, gaunat housing benefitus, dar kas priklauso kaip dirbanciai vienisai... ir viskas. Bet cia ilgas laiko klausimas, aisku.
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 12 27, 13:32)
Kaip nedirbusiai tai kazin ar kas be Child Benefitu jums ir tepriklausys.
Jei jis dirba, garbingiausia butu jam iseiti, jums susirasti darba skubiai, vaika i darziuka. Jus dirbat, gyvenat tame name, gaunat housing benefitus, dar kas priklauso kaip dirbanciai vienisai... ir viskas. Bet cia ilgas laiko klausimas, aisku.
tikrai taip.tai bus sunku,o ir pirma nebus jokiu pasalpu,kol neatidirbsit 3 menesius.be child benefit'u nepriklausys daugiau nieko,deja
QUOTE(burundukyte @ 2012 12 27, 16:52)
Aciu uz atsakymus!
Taip, vyras nezada padet. Pasak jo jam irgi reikes gyvent. Na tikiuosi viskas bus gerai.
Taip, vyras nezada padet. Pasak jo jam irgi reikes gyvent. Na tikiuosi viskas bus gerai.
o paskola lieka ant jusu?jei taip,siulyciau skirtis ir arba parduot savo dali,o jis tegul ismoka,arba parduot ir pasidalint pinigus,gautus po kredito ismokejimo.siaip kazkaip keistoka,jus matet,kad santykiai suslubavo,bet nesiemet jokiu priemoniu padeties taisymui.jeigu atidirbtumet bent 3 menesius iki sito jusu "nutarimo" skirtis,nebutumet likusi be pinigu ir pagalbos is valstybes...o dabar-deja,viska teks pradeti nuo nulio.stiprybes!

kas gali paaiskinti toki musu situacija vyras isdirbo anglijoje tris metus,dabar neteko darbo niekas jam nieko nepaaiskino atsiunte p45,kreipemes i job centra sako niekas nepriklauso,nes per mazai sumoketa nin mokesciu,ir as dirbanti todel niekas nepriklauso, mano alga 210 i sav,plis ctc,as wtc negaunu,vyrui nutrauke,trys vaikuciai jokiu hb nieko,
Kas gali paaiskinti kodel jam nepriklauso,kodel ka tik atvykusiems moka jsa,o ce isdirbes 3 metus mokejo mokescius ir nieko, turi uztekti mano 210£,
Kas gali paaiskinti kodel jam nepriklauso,kodel ka tik atvykusiems moka jsa,o ce isdirbes 3 metus mokejo mokescius ir nieko, turi uztekti mano 210£,
QUOTE(laurinute @ 2012 12 27, 20:41)
kas gali paaiskinti toki musu situacija vyras isdirbo anglijoje tris metus,dabar neteko darbo niekas jam nieko nepaaiskino atsiunte p45,kreipemes i job centra sako niekas nepriklauso,nes per mazai sumoketa nin mokesciu,ir as dirbanti todel niekas nepriklauso, mano alga 210 i sav,plis ctc,as wtc negaunu,vyrui nutrauke,trys vaikuciai jokiu hb nieko,
absurdas,cia ne job centro siaip prievole.jsa jam nepriklauso,nes dirbat jus,wtc turi priklausyt,skambinkit i hmrc ir prasykit formos,tada pildysit ja ir tiek.priklausyti turi apie mazdaug 45 sv i savaite,tiksliai nepasakysiu,nes dar plius vaiku pasalpos.musu situacija ta pati,tik kad as nedirbu,dirba mb,wtc priklauso.o jsa,beje,irgi nemoka,jei neisdirbes bent 3men.wtc kodel nutrauke?gal neatsinaujinot duomenu iki liepos 31?manajam buvo irgi nutrauke,siunte laiskus,bet tas zioplys adreso nepasikeite,tai ju ir negavo
QUOTE(laurinute @ 2012 12 27, 20:41)
as nelabai nusimanau, bet kaip suprantu yra du jsa tipai - contribution based,kai ziuri kiek isdirbai ir kiek laiko mokescius mokejai, nin ir income based, kai ziuri pajamas, siuo atveju jusu seimos pajamos ir jei jus dirbanti ir pajamos nemazos, galit but kad nepriklauso jsa

Papildyta:
pries menesi baigiau darba - kompanija uzsidare, visi atleisti buvom. ieskausi kito darbo, bet prie to dar uzsiimu savo hobiais, kurie gali atnesti siek tiek pajamu.
ar registruotis dabar man kaip self employed nuo tos datos, kai baigiau darba ir ar man tai butu naudinga? ta prasme, kad gautusi nin mokejimas be pertraukos ir siaip turbut geriau nepertraukiamas darbo stazas?
ir ar butu problemu tvarkantis wtc ir ctc jeigu dirbciau kaip self employed? dabar gauname tik cb.
dekui

QUOTE(bim-bam @ 2012 12 27, 22:34)
as nelabai nusimanau, bet kaip suprantu yra du jsa tipai - contribution based,kai ziuri kiek isdirbai ir kiek laiko mokescius mokejai, nin ir income based, kai ziuri pajamas, siuo atveju jusu seimos pajamos ir jei jus dirbanti ir pajamos nemazos, galit but kad nepriklauso jsa
na cia bent kiek skaicius esu apie jsa. gal klystu.

ne,jie pakeite taisykles ir jsa nepriklauso,jei yra pora arba seima kurioje vienas narys dirba.as irgi jo negaliu gauti,deja
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2012 12 27, 22:39)
pries menesi baigiau darba - kompanija uzsidare, visi atleisti buvom. ieskausi kito darbo, bet prie to dar uzsiimu savo hobiais, kurie gali atnesti siek tiek pajamu.
ar registruotis dabar man kaip self employed nuo tos datos, kai baigiau darba ir ar man tai butu naudinga? ta prasme, kad gautusi nin mokejimas be pertraukos ir siaip turbut geriau nepertraukiamas darbo stazas?
ir ar butu problemu tvarkantis wtc ir ctc jeigu dirbciau kaip self employed? dabar gauname tik cb.
dekui
dekui

problemu su benefitais nebutu tikrai.del self-jeigu ieskaisi intensyviai darbo-neverta

QUOTE(salunja @ 2012 12 27, 22:52)
problemu su benefitais nebutu tikrai.del self-jeigu ieskaisi intensyviai darbo-neverta
be to,paskui dar reikes skaiciuotis mokescius,pavelavus priduoti bus skaiciuojama bauda... 

jo, sita as jau perejus, nes anksciau dirbau kaip self employed kuri laika, tai teko paciai pildytis visas return formas ir pan.
darbo ieskaus intensyviai, bet nelengva rast, kokio noriu, t.y. kad susiderinti iseitu valandas su vyru ir pan., mat vaikas tik 15 valandu darzelyje per savaite. ankstesniam darbe valandos lankscios buvo, tad kazko panasaus ir dabar norisi

Laba. noriu paklausti ar turi vaikas gyventi kartu su manimi norint gauti pašalpa už vaiką?
nes vieni sako kad turi būti kiti ne tai kaip yra ? aciu
QUOTE(Baružėlė @ 2012 12 28, 03:31)
Laba. noriu paklausti ar turi vaikas gyventi kartu su manimi norint gauti pašalpa už vaiką?
O apie ka kalbat? Apie Child Benefit ar Child Tax Credit?
Del CHB tai taip - jei prisidedate prie vaiko islaikymo gauti galima ir jam negyvenant su jumis. Del CTC kiek zinau - vaikas turi gyventi su kartu.