Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GIRIMOSI TEMA

QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 03, 18:19)
Viskas ir man nervai nebeatlaikė kai pamačiau Phalaenopsis schilleriana x equestris  schmoll.gif Šiaip labai norėčiau schilleriana grynaveislės, bet tiks ir šitas  biggrin.gif

Man ir jūsiškė, ir ta, kur aš užsisakiau, abi wub.gif
Papildyta:
Dar gražus yra Phal. tetraspis x mariae, aš jau turiu namie, mačiau dar vienas įkeltas, tik šitas net su 2 žiedynstiebiais!
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 03, 18:23)
Man ir jūsiškė, ir ta, kur aš užsisakiau, abi  wub.gif
Papildyta:
Dar gražus yra Phal. tetraspis x mariae, aš jau turiu namie, mačiau dar vienas įkeltas, tik šitas net su 2 žiedynstiebiais!

Man tai dar baisiai Phalaenopsis mariae bado akis, būkit geros kas nors rezervuokit doh.gif kvepiantiems man silpnybė schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 03, 19:32)
Man tai dar baisiai Phalaenopsis mariae bado akis, būkit geros kas nors rezervuokit doh.gif kvepiantiems man silpnybė  schmoll.gif

lotuliukas.gif
Aš bandžiau rezervuoti mariae netrukus kai įdėjo, bet kad jau rezervuotas buvo, nežinau tik kodėl nepažymėtas g.gif
Yra gražių, bet laikausi, nes visų susipirkti vistiek neįmanoma tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2012 11 03, 19:04)
lotuliukas.gif
Aš bandžiau rezervuoti mariae netrukus kai įdėjo, bet kad jau rezervuotas buvo, nežinau tik kodėl nepažymėtas  g.gif
Yra gražių, bet laikausi, nes visų susipirkti vistiek neįmanoma  tongue.gif

Jau parašė, kad rezervuota karsta.gif Galvojau nejau jos niekam neprireikia tik man blink.gif Man nereikia visų, tik tų kurių žiedai patinka ir dar kvepia, aišku ir mėlynžiedžių orchidėjų reikia bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 03 lapkričio 2012 - 19:52
Mariae aš užsakiau blush2.gif 4u.gif

Gal kas auginat? Išsiaiškinau tiek, kad šilumą mėgstą, o daugiau...kokių suptilybių ar kaprizų ji turi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2012 11 03, 03:42)
Visu ziedai ir pirkiniai nuostabus. Atskirai negirsiu, nes jau sunku net atsirinkti kas ka turit smile.gif As tai nieko neturiu parodyt, nieko nebeperku jau daugiau kaip pusmetis ir kolkas neplanuoju, nes greiciausiai vel teks kraustytis i kita nama pries Kaledas  blink.gif Katleja taip nei viena ir neprazydo per vasara, nors ir sviesos ir silumos buvo labai daug. Jau senai auginu salotas, o jokiu ziedu, pradedu jomis nusivilti sad.gif

Pas mane katlėjos žydi, nors liktais nieko įpatingo nedarau, vasarą buvo stiklintame balkone, gaudavo tiesioginių saulės spindulių, kai naktimis atšalo apytiksliai iki 10-12 - parnešiau namo.. žiemą laikau ant pietinės palangės.. kelios žydi, kelios yra su vokais, galbūt ir iš jų kažkas vėliau dar bus, 2 yra ir išauginusios auginius, bet neplanuojančios žydėti.. kadangi jas šiemet pirkau jau žydinčias tai nieko nuostabaus..
įmetu nuotraukyte šiuo metu žydinčių ax.gif
user posted image

QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 03, 12:51)
biggrin.gif Aš jau LOD užsisakinėdama vakar venosa x speciosa sakiau bukit geri, nebekelkit falenopsių  lotuliukas.gif

Aš šiuo buvau susigundžiusi, bet pažiūrėjau kad nebėra, vakare grįžusi iš svečių pasižiūriu, kad gi vėl įmestas buvo ir jau rezervuotas doh.gif

QUOTE(eliss @ 2012 11 03, 16:40)
reikia ir vėsaus ramybės periodo.

Jei neklystu jau po žydėjimo katlėjoms reikia vėsesnio periodo, o kad žydėtų svarbu didesnis temperatūrų skirtumas g.gif

QUOTE(xx @ 2012 11 03, 18:31)
man dar tas Dendrobium wardianum  blink.gif  nervus gadina  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Labai graži, bet dendrobiai ir ne mano gėlės, tai tik pasigrožiu biggrin.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 03, 20:51)
Jau parašė, kad rezervuota karsta.gif Galvojau nejau jos niekam neprireikia tik man  blink.gif Man nereikia visų, tik tų kurių žiedai patinka ir dar kvepia, aišku ir mėlynžiedžių orchidėjų reikia  bigsmile.gif

Tai ir man ne visų reikia tongue.gif, turiu omenyje kad kai pažiūriu vienos lapai gražūs, kitos žiedai, atrodo bent kas antrą norėčiau turėti, bet laikausi kol pačią pačiausią pamatau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2012 11 03, 20:38)
Pas mane katlėjos žydi, nors liktais nieko įpatingo nedarau, vasarą buvo stiklintame balkone, gaudavo tiesioginių saulės spindulių, kai naktimis atšalo apytiksliai iki 10-12 - parnešiau namo.. žiemą laikau ant pietinės palangės.. kelios žydi, kelios yra su vokais, galbūt ir iš jų kažkas vėliau dar bus, 2 yra ir išauginusios auginius, bet neplanuojančios žydėti.. kadangi jas šiemet pirkau jau žydinčias tai nieko nuostabaus..
įmetu nuotraukyte šiuo metu žydinčių  ax.gif
Labai graži, bet dendrobiai ir ne mano gėlės, tai tik pasigrožiu  biggrin.gif
Tai ir man ne visų reikia  tongue.gif, turiu omenyje kad kai pažiūriu vienos lapai gražūs, kitos žiedai, atrodo bent kas antrą norėčiau turėti, bet laikausi kol pačią pačiausią pamatau  lotuliukas.gif

Labai gražios Jūsų katlėjos ir žiedeliai 4u.gif Man su jomis dar nevisai išeina sutarti, per tą meilę vos nenupopinau kelių doh.gif Gal dabar po seminaro išeis susidraugauti smile.gif

Man irgi yra labai daug patinkančių, tai žiedais tai lapais ar kvapu, bet stengiuosi būt išrankesnė, kaip kad vyrą rinkdamasi- turi atitikti ne vieną kriterijų, o bent jau daugumą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 03 lapkričio 2012 - 20:58
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 03, 17:11)
Iš esmės man Doritaenopsių žiedelių forma labai graži, gražesnė net, nei phalaenopsių ir jie man visi nuostabūs wub.gif Tai neatsilaikiau ir prieš Dtps. pulcherrima blue x Dtps. Anna Larati  unsure.gif

Kur radai toki pirkti? biggrin.gif
Atsakyti
Uranija5, o katleju grazumas wub.gif

Del phalaenopsiu, tai man jie visi grazus, galeciau rodos 100 tureti, tie ziedeliai ir patys augaleliai pasakiski wub.gif Bet aisku kaip ir visi , turiu rinktis pacius paciausius smile.gif Na tikiuosi kazkada igyvendinti savo svajone ir tureti specialiai irengta orchideju kampeli namie, sau atsisesciau su kavos puodeliu salia ir gereciausi orchidejomis biggrin.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(cinde @ 2012 11 03, 21:37)
Kur radai toki pirkti? biggrin.gif

cinde, www.orchidejos.lt siandien uzmaciau, papildymas gelyciu buvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Minthe @ 2012 11 03, 14:39)
gal kas pasakytų, ką čia mano Mini Markas auginasi?  blush2.gif

mano akimis žiūrint tai yra žiedstiebis - mano phalaenopsiams beveik visad lendantys žiedstiebiai tokia "skelta" viršūnėle būna

QUOTE(Uranija5 @ 2012 11 03, 21:38)
Pas mane katlėjos žydi

wub.gif wub.gif wub.gif fantastiškas vaizdelis thumbup.gif

..................

štai ir baigtas mano "kuklus" apsiprekinimas LOD parduotuvėlėj ax.gif prie anksčiau užsakytų phalaenopsis gigantea bei Phal. micholitzii x celebensis ėmiau ir phalaenopsis philippinensis blush2.gif buvo seniai jis mano svajonių sąraše (būtent norėjau "gryno" ir su niekuo nemaišyto), o kai užmačiau gražiai nuaugusį ir jau suaugėlį, tai ir išgaravo paskutiniai valios likučiai doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Mumrikai, nepergyvenk, cia daugumai valia baigėsi greit, pamačius tiek phalaenopsių 4u.gif
Atsakyti
dar kalbant apie norus, tai ateities svajonių sąraše yra baltas equestris - turiu "grynuolį" rūšinį Phalaenopsis equestris var. ilocus ir atsidžiaugt negaliu thumbup.gif gražučiai smulkučiai žiedeliai, o kai jų daug, tai atrodo kaip purus debesis.

Ir equestriai yra linkę leisti keikius, tai internete esu mačiusi kerų iš kelių augalų, kur per žiedus net lapų nesimato wub.gif

pvz. http://www.google.lt...r:70,s:20,i:336

http://www.google.lt...:35,s:200,i:109

http://www.shop.schw...roducts_id=2431
Atsakyti