Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GIRIMOSI TEMA

QUOTE(mumrikas @ 2012 11 04, 14:21)
šaunūs pirkinukai thumbup.gif

nežinau ar hieroglyphica sunkiai pražydinama, bet augimo atžvilgiu man susidarė įspūdis, kad absoliučiai nereikli. Bent maniškė auga tokiomis pat sąlygomis kaip hibridiniai phalaenopsiai ir vargo nemato - auga ir naujas lapas, ir daug šaknų. O vat kaip su pražydinimu nežinau - ateitis parodys  biggrin.gif

O hieroglyphica linkusi leisti keikius ar aš kažką maišau? g.gif Oi pavasarį spėju bus hieroglyphica pirkimo bumas, nes ne viena kiek teko girdėti jų nori bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 04, 14:32)
O hieroglyphica linkusi leisti keikius ar aš kažką maišau?  g.gif  Oi pavasarį spėju bus hieroglyphica pirkimo bumas, nes ne viena kiek teko girdėti jų nori  bigsmile.gif

Tikiu, kad daug kas nori, bet kad nėr iš kur dabar biggrin.gif Jolituxxx, kur tu nurodei tą fermą, ten irgi nėra blush2.gif Bent Phal. belina ten mačiau turi, tai jau nors šitą įpareigosiu pargabenti biggrin.gif Ten šiuo metu iš vis nėra didelis Phal. pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 04, 14:37)
Tikiu, kad daug kas nori, bet kad nėr iš kur dabar  biggrin.gif Jolituxxx, kur tu nurodei tą fermą, ten irgi nėra blush2.gif Bent Phal. belina ten mačiau turi, tai jau nors šitą įpareigosiu pargabenti biggrin.gif Ten šiuo metu iš vis nėra didelis Phal. pasirinkimas.

Galite pažiūrinėti gal kokia kita ferma dar yra netoliese, kuri turi smile.gif Aš daugiau tai nežiūrėjau tų fermų, o pas vokiečius jų yra nemažai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 04, 14:42)
Galite pažiūrinėti gal kokia kita ferma dar yra netoliese, kuri turi  smile.gif Aš daugiau tai nežiūrėjau tų fermų, o pas vokiečius jų yra nemažai  smile.gif

Bandžiau žiūrėti, bet kitos giliau Vokietijoje, o manasis jau link namų važiuoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 04, 15:37)
Tikiu, kad daug kas nori, bet kad nėr iš kur dabar  biggrin.gif Jolituxxx, kur tu nurodei tą fermą, ten irgi nėra blush2.gif Bent Phal. belina ten mačiau turi, tai jau nors šitą įpareigosiu pargabenti biggrin.gif Ten šiuo metu iš vis nėra didelis Phal. pasirinkimas.

ar maišau kažką, ar belina yra gan jautri ir nemažai LOD narių su ja nesutaria g.gif lyg ir lapus mėto, didesnės aplinkos drėgmės reikia - bet gal su kitu rūšiniu phal. painioju g.gif

PS rodos būsiu su phal. violacea sumaišiusi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mumrikas: 04 lapkričio 2012 - 15:02
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 04, 14:45)
Bandžiau žiūrėti, bet kitos giliau Vokietijoje, o manasis jau link namų važiuoja  verysad.gif

Nenusiminkite, ten nemažai gėrio irgi turi ta ferma. Laelia pupurata flamea man kažkas nepaprasto, Cattleya bowringiana var. coerulea žiedų mėlynumas, įdomių raibuolių yra bigsmile.gif O pas juos esanti Phalaenopsis bellina var. coerulea labai graži variacija bent jau man bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2012 11 04, 14:58)
ar maišau kažką, ar belina yra gan jautri ir nemažai LOD narių su ja nesutaria g.gif lyg ir lapus mėto, didesnės aplinkos drėgmės reikia - bet gal su kitu rūšiniu phal. painioju  g.gif

Nepainoji, Mumrikai.. Kaprizinga ji iš tikro, bet labai noriu bent pamėginti.. Jei neišeis paprastomis namų sąlygomis auginti, tada bent žinosiu.. smile.gif

Kaip tik rašiau straipsnį, susijusį su Phal. violacea, tai Phal. belina buvo kurį laiką laikoma Phal. violacea, tik ji buvo randama kitame regione, po to vėliau tik detaliai pagal kvepėjimą išanalizavus violacea ir esamą belina jos buvo išskirtos į skirtingas rūšis, o iki to laiko buvo bendrai vadinamos violacea tik esama violacea buvo laikoma Malayan tipo, o esama belina buvo laikoma violacea Borneo tipo (pagal augimvietes). smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katleja1: 04 lapkričio 2012 - 15:05
Man irgi teko skaityt, kad ne visi sutaria su bellina. Bet kartais verta manau surizikuoti, ypač jei augaliuko labai norisi, nes gali ir pasisekti, o jei surizikavus nepasiseks tai tiesiog kažkokia patirtis bus. Kaip man čia kažkas yra sakę- patirtis ateina bandant, nebandysi- nebus patirties ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 04, 15:00)
Nenusiminkite, ten nemažai gėrio irgi turi ta ferma. Laelia pupurata flamea man kažkas nepaprasto, Cattleya bowringiana var. coerulea žiedų mėlynumas, įdomių raibuolių yra bigsmile.gif O pas juos esanti Phalaenopsis bellina var. coerulea labai graži variacija bent jau man bigsmile.gif

Laelia nemačiau, reikės pažiūrėt būtinai biggrin.gif Va bellina, tai ir man ten l. graži wub.gif Dėl raibuolių, tai tikrai yra įdomių, bet ne pigios, viena net 73 EUR berods kainuoja bigsmile.gif Iš raibuolių kažką tikrai išsirinksiu ir labai labai iš ten noriu Phragmipedium besseae, man tas žiedelis nepaprastas ir spalva wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2012 11 04, 15:23)
Laelia nemačiau, reikės pažiūrėt būtinai biggrin.gif Va bellina, tai ir man ten l. graži wub.gif Dėl raibuolių, tai tikrai yra įdomių,  bet ne pigios, viena net 73 EUR berods kainuoja bigsmile.gif Iš raibuolių kažką tikrai išsirinksiu ir labai labai iš ten noriu Phragmipedium besseae, man tas žiedelis nepaprastas ir spalva  wub.gif

Aga pastebėjau ta ferma ir šiaip kainas palaiko, nėra pigu. Ypač kas gražesnio,retesnio tai ir kaina graži bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 04 lapkričio 2012 - 15:37
man labai patinka kvepiantys žiedukai, o phalaenopsis bellina viena iš tokių. Kažkuri forumietė rašė, kad phalaenopsis bellina visą kambarį pakvėpina..... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 11 04, 15:32)
O hieroglyphica linkusi leisti keikius ar aš kažką maišau? 

nežinau, neteko skaityt g.gif
Atsakyti