QUOTE(Dantiste @ 2012 11 04, 17:04)
Apie phal.equestrį skaičiau, tai irgi rašo, kad "This species has a habit of making keikis"

Merginos, o kai orchidspecies.com žymi tą juodą saulytę (full shade), tai ką jie turi omeny tuo pilnu šešėliu?

šviesos taigi vis tiek jiems reikia, o dar kiek skaičiau, visur sako, kad rūšiniams daugiau, nei paprastiem
visiškai tikiu - maniškis jau dabar iš keturių suaugusių augalų - pagrindinis "motininis" augalas gražutis, tada iš šonų iš abiejų "kaklelio" pusių išaugę po keikį ir dar vienas kiek toliau išlindęs iš substrato

Ir tas labai džiugina, nes man labai labai gražu matyti internetinius vaizdelius kur vienoje vietoje daug augalų ir aišku daug žiedų
Kiek suprantu full shade būtų šviesi vieta, bet visiškai be tiesioginės saulės. Aš taip auginu visas margalapes raibuoles. Jos stovi už metro/pusantro nuo palangės, vieta šviesi, bet tiesioginė saulė niekad jų nepasiekia
.............
aš blizginau blizginau akis į phal. modesta, bet galiausiai uždariau LOD puslapį - gražus tas skaičius trys, tai ir likau prie išsirinktų trijų gėliukų

Juk įsigijimo džiaugsmą smagiau padalint į daug dalių, tai to malonumo ir pasilieku pavasariui
.................
man Cornu Cervi patinka dėl savo "dantytų" žiedstiebių, kurie patys savaime jau atrodo labai dekoratyviai
Galvojau, kad tik maniškis žydi du žiedlapiukus kaip kiškiuko ausis suskliaudęs, bet žiūriu ir šitoj nuotraukoj vienas žiedelis toks pat "zuikis"