Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

QUOTE(saulesspinduliukai @ 2012 12 14, 14:01)
sveika  sen  pazistama! na  o  tu ar  geri  AD?

Ne. Susitvarkiau savo organizma ir be ju. smile.gif Suradau priezasti blogos savijautos ir emiau ja naikinti. Kai ja panaikinau, tai visi VD simptomai isnyko palaipsniui patys.
Lexotonili, xanaxa, eglonili tai geriau, analogiskai sedatif, valerijono trinktura ir zolini preparata nuo nervu(nepamenu pavadinimo).
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 12 14, 14:44)
Ne. Susitvarkiau savo organizma ir be ju.  smile.gif Suradau priezasti blogos savijautos ir emiau ja naikinti. Kai ja panaikinau, tai visi VD simptomai isnyko palaipsniui patys.
Lexotonili, xanaxa, eglonili tai geriau, analogiskai sedatif, valerijono trinktura ir zolini preparata nuo nervu(nepamenu pavadinimo).

O gal gali pasakyti ko reiketu atsisakyti is maisto sergant GERL. Siaip idomu pasidare.kad maistas turi itakos zmogaus savijautai-cia faktas,ant saves tai labai jauciu
Atsakyti
QUOTE(zuvytei @ 2012 12 14, 15:14)
O gal gali pasakyti ko reiketu atsisakyti is maisto sergant GERL. Siaip idomu pasidare.kad maistas turi itakos zmogaus savijautai-cia faktas,ant saves tai labai jauciu

Labai itakos turi drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Kazkada buvau didele skeptike tokiu dalyku. Sakydavau, jog netiesa, jog zmogaus organizmas sugeba suvirskinti viska, o maniskis is viso galejo virskinti vinis ir stiklus biggrin.gif Taciau kai isgyvenau savo kailiu maisto netoleravima-emiau dometis intensyviai, skaityti zmoniu, serganciu GERLu, komentarus. Ne vien cia, Supermamoj, bet yra aibe kitu forumu, kur zmones jaucia vegetodistonijos simptomus ir juos susieja su netinkama mityba. drinks_cheers.gif Kai pradejau dometis atidziau ir nuodugniau, tai praktiskai visiems, turintiems VD, buvo gretimais nustatytas ir GERLas, tik vieni jau zinojo, kiti dar turejo ant dienu ta issitirti.
Nesvarbu, jog neskauda skrandzio, nepucia pilvo, virskinimas, atrodo, puikus, deja, organizmui taip neatrodo. schmoll.gif Isivaizduokite paprasta grandine: patenka maistas, kuri simtus kartu valgete iki siol, i skrandi. Ir skrandis del kokiu nors priezasciu(o dazniausiai jos mums, vegetodistonikems, buna nuo streso, nuo nervu) ima ir neisskiria skrandzio sulciu. Kas darosi? O gi ima maistas siltam skrandyje(+36,6) rugti, puti, svinkti(pastatykit tokioj temperaturoj 8 valandoms koki mesos gabaliuka kambaryje ir pamatysit, kas darysis). Nebevyksta fermentacija, medziagu normalus skaidymas SAVO LAIKU(raides padidinau todel, kad virskinimas paskui vis tik isijungia, deja, ima virskinti apipuvusi maista). Ir kas gi darosi toliau, kai ima virskinti sugedusi maista musu skrandyje? Ogi skaidosi viskas i nuodus. Nuodai rezorbuojasi i visus organus bei krauja. Apnuodijami kiti organai:dvylikapirste, kasa, tulzis, kepenys, inkstai, zarnynas... Jis nebedirba taip, kaip turetu dirbti, na ir koks apnuodytas organas ims normaliai funkcionuoti? O nuodai pateke i krauja isnesiojami i smegenis. Stai kodel mums ima svaigti ar suktis galva, mirgeti akyse,jei silpnesne nuodu doze-prasideda letine migrena. Paskaiciau kituose forumuose, kad kai skauda galva mes griebiames tabletes nuo skausmo, o reiktu atvirksciai, daug gerti, plauti nuodus is kraujo ir tuo paciu smegenu, nes tablete tik dar labiau apnuodija krauja ir tuo paciu smegenis. Kai apsinuodija smegenys, prasideda aibe kitu simptomu: ir oro trukumas, ir smaugimas, ir dusimas, ir sirdies permusimas-jus paskaitykit apie simptomus, budingus apsinuodijimams 4u.gif
http://ligos.sveikas...apsinuodijimas/
Tiesiog idomumo delei paskaitykit apie apsinuodijimus bet kuo. Juk tokie patys ir vegetodistonijos pozymiai! Tik salia to seka dar ir panika, nes mes jauciame, kad mums blogai, o nezinome, nuo ko. doh.gif
Tai stai, kai nusibodo voliotis lovoj ir mirties kviestis, emiau nagrineti, ka valgau, nuo ko man buna blogiau, kokio maisto PABLOGEJIMO METU(skirtingu laiku, i skirtinga maista reaguoja skrandis) nevirskina. Tuo metu pamaciau, kad skrandis mano atsisako virskinti praktiskai viska blink.gif Suvalgau bulve su kefyru ir po keliu valandu vaziuoju i Santariskiu reanimacija, nes stringa kvepavimas doh.gif Emiau palaipsniui sekti, nuo ko man buna ziauriai bloga, nuo ko vaikstau kaip girta, o koki maista daugmaz toleruoju. Susidariau griezta maisto valgymo tvarkarasti: valgydavau 5-6 kartus po nedaug, na pvz
pusryciai-aviziniu dribsniu kose, virta ant vandens, su siek tiek druskos. Koks 100gr(daugiau neprarijau, labai jau neskanu blush2.gif )
Priespieciai-likuciai tos koses doh.gif
Pietus: sriuba is vistienos krutineles su ryziais, morkytemis-150gr.
Pavakariai-is tos sriubos vistienos gabaliukas su batono riekute ir agurku zaliu(jokiu darzoviu nevirskino skrandis, tik agurkus. O buvo pats braskiu sezonas... doh.gif Bet vel bent viena braske-ir as vaiksciojau zigzagais su perplakancia sirdimi ir drebanciom rankom)
Vakariene-sriubos likuciai nuo pietu
Naktipieciai-kiausinis virtas su batono riekute ir druska.
I tuos tarpus daug geriau. Borgiomi mineralini negazuota po litra per diena, antras litras-ramuneliu arbata salta, silta.
Taip maitinausi menesi. Paskui stengiausi vis kazka naujo ivesti palaipsniui: vistiena keite zuvis, batona keite duona, kiausini-su pienu kepta kiausiniene ir t.t.
Ir as emiau sveikti bigsmile.gif VD pozymiai eme reteti, galu gale juos emiau suvaldyti: kai zinojau, nuo ko man svaigsta galva, nebeuzpuldavo panika, nebekildavo spaudimas, buvau rami, nes suprantau, kad tai nemirtina, nepavojinga, greit praeis. O kad greiciau praeitu ne lakstydavau po kambari, o stengiausi daug daug gerti, net po puslitri vandens iskart. Zodziu, kai tik blogai imu jaustis-plaunu organizma paprastu vandeniu.
Is pradziu dar geriau lexotonili,xanaxo mazai geriau, nes nuo jo jauciausi kaip darzove, man nepatiko tokia dzin busena. Eglonilis man sukeldavo plauku kuoksto jausma gerkleje, as imdavau dusti, krenksti, riaugeti, kol galu gale nusprendziau ir atsekiau, kad cia man nuo jo, nebegeriau. Po dvieju menesi lexotonilio vartojimo nutraukiau ir ji.

Zodziu, kas netinges perskaityti mano rasliava, tai tikrai noriu pasakyti, mergaites, vegetodistonija tiesiogiai susijusi su maistu, paekspermentuokit, pasiziurekit, nuo jums buna bloga ir stenkites to maisto vengti bent jau pora menesiu 4u.gif Patikekit, praeis tie keli menesiai, galesit valgyti vel viska, nuo saslyku iki tortu, as jau edu juos blush2.gif
Atsakyti
Joa, nuo netinkamo maisto ir kitos ligos atsiranda, pvz, vezys. As jauciu, kad man buna negera persivalgus, t.y. apkrovus organizma, ypac saldumynais, miltiniais patiekalais, o kuomet valgau maziau po nedaug, daugiau darzoviu, vaisiu, needu batono, saldumynu - zymiai geriau man ir su skrandziu ir au galva 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LinaJulijaOna @ 2012 12 14, 18:42)
Joa, nuo netinkamo maisto ir kitos ligos atsiranda, pvz, vezys. As jauciu, kad man buna negera persivalgus, t.y. apkrovus organizma, ypac saldumynais, miltiniais patiekalais, o kuomet valgau maziau po nedaug, daugiau darzoviu, vaisiu, needu batono, saldumynu - zymiai geriau man ir su skrandziu ir au galva  4u.gif

Dar ka pastebejau: kai sutvarkiau mityba, tai sergu reciau persalimo ligomis. Seniau buvau ligu maiselis blush2.gif Darbe sedziu po kondicionieriais, tai bronchitas man kas menesi buvo, be antibu niekaip doh.gif Vis tik paskutine antibu doze geriau pries 9 menesius, nors per ta laika aplinkui krenkste ir bendradarbiai, ir vaikai sunkiai sirgo. drinks_cheers.gif
Dar pastebejau, kad baigesi naktiniai prakaitavimai. Seniau po nakties budavau slapia, nors grezk doh.gif Prakaitas tas toks aitrus, sau pati smirdejau ir saves nekenciau, dabar gi prakaituoju, jei is vakaro baliuska buna, jei salia misrainiu dar alkoholio isgeriu, tada jo, vel kaip arklys smirdu doh.gif
Jei nakciai uzvalgau gausiau-vel ima permusti sirdis, toks ispudis, kad ji tiek dauzosi, jog islips per gerkle. Bet nepanikuoju, apsiverciu ant desinio sono, kad kaip galima daugiau sirdziai duot vietos. Pasibaladoja, pasibaladoja-ir taip gulint ant desinio sono, nurimsta drinks_cheers.gif
Buna dar, kad gerkle uzsmaugia, net grandinele ant kaklo ima smaugti doh.gif Vel mastau, ka tokio suvalgiau, kad toki smaugima isprovokavau.
Rytais nebesloguoju. Seniau nesuprasdavau, atsikeliu is po nakties-ar tai vasara, ar tai ziema-o nosis uzsikimsusi, itariau sinusita jau. O pasirodo, irgi priklause nuo mitybos, nakciai nevartoju pieno produktu, slogos rytais neliko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 12 14, 14:44)
Ne. Susitvarkiau savo organizma ir be ju.  smile.gif Suradau priezasti blogos savijautos ir emiau ja naikinti. Kai ja panaikinau, tai visi VD simptomai isnyko palaipsniui patys.

nu tu saunuole gaila kad man taip nepaviko, nors as ir nebandziau il;gai gert raminanciu, nes kai nuejau pas psihologe tai ir israse man arketis (paroxsetinas) tai ir geriu antras menuo rolleyes.gif nors lb. noreciau ilgai ju negert doh.gif
Atsakyti
na as senai turiu sita geri, bet GERL nezinau kas yra, su maistu, virskinimu jokiu problemu, taip kad tikrai ne nuo maisto vegetodistonija biggrin.gif kiekviena man rodos sirdy numanom kur viso sito istakos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 12 14, 19:07)

Rytais nebesloguoju. Seniau nesuprasdavau, atsikeliu is po nakties-ar tai vasara, ar tai ziema-o nosis uzsikimsusi, itariau sinusita jau. O pasirodo, irgi priklause nuo mitybos, nakciai nevartoju pieno produktu, slogos rytais neliko thumbup.gif

man taip yra..sloga,.. pieno produktu daug vartoju, megstamiausi blush2.gif doh.gif
QUOTE(lutte @ 2012 12 14, 20:28)
ne nuo maisto vegetodistonija biggrin.gif  kiekviena man rodos sirdy numanom kur viso sito istakos unsure.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 12 14, 15:51)
Labai itakos turi drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Kazkada buvau didele skeptike tokiu dalyku. Sakydavau, jog netiesa, jog zmogaus organizmas sugeba suvirskinti viska, o maniskis is viso galejo virskinti vinis ir stiklus biggrin.gif Taciau kai isgyvenau savo kailiu maisto netoleravima-emiau dometis intensyviai, skaityti zmoniu, serganciu GERLu, komentarus. Ne vien cia, Supermamoj, bet yra aibe kitu forumu, kur zmones jaucia vegetodistonijos simptomus ir juos susieja su netinkama mityba. drinks_cheers.gif Kai pradejau dometis atidziau ir nuodugniau, tai praktiskai visiems, turintiems VD, buvo gretimais nustatytas ir GERLas, tik vieni jau zinojo, kiti dar turejo ant dienu ta issitirti.
Nesvarbu, jog neskauda skrandzio, nepucia pilvo, virskinimas, atrodo, puikus, deja, organizmui taip neatrodo.  schmoll.gif Isivaizduokite paprasta grandine: patenka maistas, kuri simtus kartu valgete iki siol, i skrandi. Ir skrandis del kokiu nors priezasciu(o dazniausiai jos mums, vegetodistonikems, buna nuo streso, nuo nervu) ima ir neisskiria skrandzio sulciu. Kas darosi? O gi ima maistas siltam skrandyje(+36,6) rugti, puti, svinkti(pastatykit tokioj ...

tai pati rasai kad skrandis del kokiu nors priezasciu o t.y nuo nervu blogai virskina... butume ramios , tai ir skrandis gerai virskintu. jei as kazkokia nervinga , ima nerimas tai siaubingai nevirskna. o jei rami tai tas patts maistas virskinasi smile.gif nu cia mano nuomone. juk skrandis tiesiogiai susijes su stresu.
Atsakyti
butent.
nuo nervu tas skrandis sustreikuoja, o ne nervai nuo skrandzio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lutte @ 2012 12 14, 20:28)
na as senai turiu sita geri, bet GERL nezinau kas yra, su maistu, virskinimu jokiu problemu, taip kad tikrai ne nuo maisto vegetodistonija biggrin.gif  kiekviena man rodos sirdy numanom kur viso sito istakos unsure.gif

Liaudiskai tariant, GERLas-tai virskinimo ir nervu bendra liga. mirksiukas.gif Kad nejauciat virskinimo problemu, tai nieko nereiskia, jus nejauciat, o organizmas streikuoja.
Ir irodyti zmonems, manantiems kitaip, nesistengiu. As pati buvau uzsispyrusi kaip mulas, kai tiek bendradarbiai, tiek SM sake:"sena pazistama, susitvarkyk mityba, ir baigsis bronchitai". Tikrai neirode ir tikrai nepuoliau tos mitybos tvarkytis drinks_cheers.gif
Laikas ieskoti savo ligos priezasciu ateina pas kiekviena skirtingai 4u.gif

QUOTE(vabaliukste @ 2012 12 14, 22:04)
tai pati rasai kad skrandis del kokiu nors priezasciu o t.y nuo nervu blogai virskina... butume ramios , tai ir skrandis gerai virskintu. jei as kazkokia nervinga , ima nerimas tai siaubingai nevirskna. o jei rami tai tas patts maistas virskinasi smile.gif  nu cia mano nuomone.  juk skrandis tiesiogiai susijes su stresu.

Norejau paklausti, nejaugi manote, kad aplinkiniai zmones neturi nervu, stresu? Problemu darbe, seimoje, moksle, paaugliu auklejime? Nejaugi jie nepalaidoja artimuju ir neverkia ar nestresuoja, suzinoje, kad serga kokiu veziu? Juk zmogus sudarytas ne vien is baltymu ir vandens, jo visa organizma vagoja milijonai nerviniu lasteliu. Tai kodel vieni zmones stresuoja ir jauciasi fiziskai neblogai, o kiti stresuoja ir be reanimaciju neapseina? Taip, nervai susije ir su skrandziu, ir su stuburu. drinks_cheers.gif Va jums tik nervai-ir ima nevirskinti, kitam tik nervai-ir seda i invalido vezimeli, nes ima nelaikyti kojos. Skirtingi zmones, skirtinga organizmo reakcija. drinks_cheers.gif Ir jei tuos, sedincius vezimelyje, ant koju pakelia su masazais ir raminamosiomis zoleliu voniomis, tai kitus, skrandininkus, nervus aptvarko tiesiog sureguliave mityba.

QUOTE(Lucero @ 2012 12 14, 22:26)
butent.
nuo nervu tas skrandis sustreikuoja, o ne nervai nuo skrandzio wink.gif

As seniai rasiau, matyt, praskaitet, pasikartosiu: nesvarbu, kas nuo ko atsiranda, kiausinis nuo vistos, ar vista nuo kiausinio. Tai uzdaras ratas. Stresas-sustreikuoja skrandis-maistas puna ir nuodija organizma-jauciame simptomus ir toliau nervuojames-ir toliau skrandis streikuoja-ir toliau mes panikuojam, nes nesuprantam, kas mums darosi. O jei imti ir viena diena sugriauti, sustabdyti ta grandine?
Asmeniskai jums siuliau suvaldyti nervus, pradeti gerti AD. Atsisaket, nes ju poveikiu netiket. Puiku, tada bandykit tvarkyti skrandi, kad jis nebesukeltu tu ziauriu simptomu, o kai nesukels-ir nervuotis nebebus del ko drinks_cheers.gif Bet ir ta atsisakote daryti.

Mergaites, stai arteja sventes, liko savaite iki Kaledu, nesiulau eiti pas daktarus, bet pabandykit ta savaite susireguliuoti mityba 4u.gif As zinau, kad jus netikit, bet nieko neprarasit, tiesiog paekspermentuokit, juk tai nieko nekainuoja 4u.gif Atvirksciai, numesit svorio, atsigausit, oda ims svyteti. O ir siaip pastebesit save pacios, kaip jauciates, ar padeda griezta dieta sureguliuoti simptomus, ar ne. As nesakau, kad tie simptomai isnyks iskart, ne, vis tik nervai "nuzudomi" ne per viena diena, analogiskai juos atstatyti irgi nevienos dienos reikes, man prireike dvieju menesiu, bet jau per ta savaite daugmaz pamatysite, ar sukasi galva, ar ne, ar uzeina panikos atakos, ar ne, ar dreba rankos, ar ne.
Kaip sakiau, tai nieko nekainuoja ir nereikia jokiu pastangu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 12 15, 07:51)
----tik nervai-ir ima nevirskinti, kitam tik nervai-ir seda i invalido vezimeli, nes ima nelaikyti kojos. Skirtingi zmones, skirtinga organizmo reakcija. drinks_cheers.gif

-----Mergaites, stai arteja sventes, liko savaite iki Kaledu, nesiulau eiti pas daktarus, bet pabandykit ta savaite susireguliuoti mityba 4u.gif As zinau, kad jus netikit, bet nieko neprarasit, tiesiog paekspermentuokit, juk tai nieko nekainuoja 4u.gif
Kaip sakiau, tai nieko nekainuoja ir nereikia jokiu pastangu 4u.gif

---- cia tai tiesa....

----- nu gerai , pameginsiu blush2.gif blink.gif nors nezinau kaip reiks istvert be vakariniu saldumynu blush2.gif ar gali nuo gerl pykint? pykina tik bunant tusciu skrandziu, rytais ypac g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lucero: 15 gruodžio 2012 - 10:55