Įkraunama...
Įkraunama...

Aukštos moralinės normos

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 02, 12:10)
Kiek tenka važinėti tomis Vilniaus gatvėmis, kur greitis didesnis nei standartinis, tiek galima sakyti visi važiuoja žymiai greičiau, nei leistinas.

Mes nevažiuojam "didesniu nei standartiniu" Vilniuje. Beje ir iš konteksto iškrentančiais nesijaučiam (na a la - tu velkies ir kitiem maišais). Musėt spidometras pagedęs. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 02 lapkričio 2012 - 11:16
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 02, 11:54)
Tas narkaša yra debilas, o kalba eina apie protaujančius. Taip kad prašom nepainioti skirtingų dalykų.

Kiekvienas, kol neįvyksta nepataisomi dalykai, laiko save protaujančiu. Vienam atrodys, kad saugu viršyti leistiną greitį 20 km/h, kitam - kad 50, ir tą pirmąjį vadins trukdžiu kelyje. Nemažai važinėju, žinau. Taisyklės yra būtinos. Kitaip - anarchija ir, deja, beprasmės mirtys.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 02, 11:10)
Kiek tenka važinėti tomis Vilniaus gatvėmis, kur greitis didesnis nei standartinis, tiek galima sakyti visi važiuoja žymiai greičiau, nei leistinas. Pavieniai važiuoja "lėtai". Nes yra leistinas greitis, yra saugus greitis ir yra saugus greitis - bendras ritmas. Jei žmogus nejaučia automobilio, dangos, nemoka vairuoti, jam nereikia lįsti į antrąją juostą ir trikdyti viso ritmo, nes tokiu būdu jis tik sukelia avarines situacijas ir savo teisingu vairavimu kelia pavojų savo bei kitų saugumui.
Papildyta:
Tau nesuprantamas ankstesnis komentaras? g.gif Ar nori pasidraskyti lygioj vietoj? rolleyes.gif  bigsmile.gif

ne nesuprantamas. pvz. - kada debilas pradeda manyti kad jis debilas ir jam pradeda galioti KET?

p.s. iš kur nevilniečiui žinoti, 'koks standartinis vilniaus greitis'?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 02 lapkričio 2012 - 11:42
Sakau, žmogus prisigalvoju argumentų, kad save pateisinti, nes viduje žino, kad yra neteisus.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 10 31, 17:53)
Pati kartais susimastau apie tuos gatvėje išmaldos prašančius ir norisi nueit nupirkt pavalgyt, nes matyt nepatiklumas manyje per giliai įsišaknijęs, kad besalygiškai tikėčiau jog patys už paaukotus pinigus valgyt nusipirks  unsure.gif

Kazkada Valinskas sake, jog duoda ir melynanosiam ismaldos. Kai paklause, ar jam negaila, jog jis tuos pinigus pragers, sis tiesiog motyvavo tuom- o gal jam gert labiau norisi biggrin.gif Buna kartais papraso, nedrasiai, akis nuleide, nu negi gaila, jei jau praso smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 11 02, 02:39)
Roadkill, o kaip zinot ar plauna pinigus ar ne? As pvz remiu RSPCA padalini, NSPCC, kitiem kartais imetu centuku i dezeles, vat dabar raudonos aguonos prasidejo (remia karo veteranus) tai tikrai paaukosiu. Yra musu stoty vyriskis grieziantis smuiku, jis invalido vezimelyje tai butinai imetu keleta monetu, taip pat akliesiems. Na cia gal daugiausia remiamos iniciatyvos, kurios kazkiek paliete asmeniskai 

Rspca konkreciai yra didele biurokratija ir didele dalis jai aukojamu lesu nueina ne gyvunam gelbet, o paciai biurokratijai islaikyt. Be to, jie ne visai graziais dalykais uzsiima. Pvz. sunys nuzudomi, jei uz pabegusi ir sugauta zmogus neturi pinigu susimoket bauda. Bet... Salia biurokratijos yrs konkrecios vietines prieglaugos. ju savanoriai patys rengia aukojimo akcijas, ir patys nusprendzia, kam skirs lesas, pvz. Patalpu remontui, vet. Irangai ir kt. Taip kad I viedrelius ir dezutes meskit drasiai. Arba tiesiog nutempkit edalo - tada bent jau aisku, kad tavo auka nuejo suniukui pamaitint, o ne nugalabyt.
Atsakyti
Na jei apie greiti, tai jei visi laikytusi greicio apribojimu, tai ir ritmas butu pagal apribojimus. O dabar jei daugumai yra patogiau greiciau vaziuoti, mazuma tampa trukdziais kelyje, tai arba reikia greituolius priverst laikytis taisykliu arba keisti taisykles. Bet velgi noretusi galvoti, kad taisykles yra sukuurtos atsizvelgiant i daugeli faktoriu (matomumas, danga, perejos, sankryzos), galu gale jei neklystu, tai ir sviesaforai sureguliuoti pagal eisma numatytu greiciu g.gif
Ir tikrai, kai pagalvji, niekas nelaiko saves tuo dunduku, nemoksa ar dar kokiu. Vat ir as neesu geriausia pasaulio vairuotoja, bet tikrai nelaikau saves eismo trukdziu tongue.gif Ale kitu paklausus, tai esu tikra visokiu nuomoniu isgirstumem ax.gif
Iriz drinks_cheers.gif As einu per raudona jei isvis automobiliu nera, na pvz velai vakare, bet stengiuosi kai mazuju salia nera. Jei su kitais suaugusiais tenka laukt zalios, tai irgi vos ne tempia, o paskui butinai pasiepia, kad su manim tik pasitikt mirties eit unsure.gif Uztat kaip man net kvapa uzgniauzia kai moteriske bega per gatve, vos ne tarp masinu laviruoja su vezimeliu blink.gif Nu kur taip skubet reikia, kad rizikuotum savo leliuku?!? doh.gif
Apie eiles jei kas labai skuba ir papraso uzleisti, uzleidziu, nes dazniausiai apsipirkineju neskubedama, tai man negaila. Bet jei grubiai braunasi vos ne reiksdami pretenzijas, kad jiems reikia, nu tai ir as nutaisau nagla snuki, kad neleisiu tongue.gif Ir apskritai, kai zmones naglai ir piktybiskai kazka daro, tada mano morales normos nueina i antra plana ir lieku ragana triniti.gif O taip norisi, kad visi bent stengtusi elgtis teisingai, tada ir man butu lengviau tai daryti ir tokiose paprastose situacijos nesijausti nenormalia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2012 11 02, 15:56)
Apie eiles jei kas labai skuba ir papraso uzleisti, uzleidziu, nes dazniausiai apsipirkineju neskubedama, tai man negaila. Bet jei grubiai braunasi vos ne reiksdami pretenzijas, kad jiems reikia, nu tai ir as nutaisau nagla snuki, kad neleisiu  tongue.gif  Ir apskritai, kai zmones naglai ir piktybiskai kazka daro, tada mano morales normos nueina i antra plana ir lieku ragana triniti.gif   O taip norisi, kad visi bent stengtusi elgtis teisingai, tada ir man butu lengviau tai daryti ir tokiose paprastose situacijos nesijausti nenormalia  doh.gif

hehe biggrin.gif jo jo, mes su vyru, būna, tokiais atvejais sėdim ir bumbam kaip seniai kokie, moralizuojam, 'škias. Dviese, viens kitam... teisuoliai, tipo biggrin.gif obbetačiau, vis tiek turbūt labiausiai nervinantis dalykas yra žmonės, kurie mano, kad "taisyklės ne man, taisyklės kitiems durneliams, aš gudresnis, man čia nieks nenurodinės kaip elgtis". O Lietuvoj, deja, kol kas tokių labai daug sad.gif tai be eilės kas braunasi naglu veidu, tai kelyje visiškas nesąmones daro... ir dzin aplinkiniai. Empatijos trūksta.. sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iriz: 02 lapkričio 2012 - 15:46
QUOTE(zaRAza @ 2012 11 02, 12:56)
Buna kartais papraso, nedrasiai, akis nuleide, nu negi gaila, jei jau praso smile.gif

tai va, jei prašo ir jei turi. O būna, kad ***** išvadina, jei neduodi, tai praeina noras prie tokių net stabtelėti.
O čigonėms irgi duodat išmaldos? Aš tai ne, nes paskui neatsikabina.
Atsakyti
Roadkill, apie maista ar kazka panasaus irgi pagalvojau, reikes prie progos taip ir padaryt thumbup.gif:
Iriz, as irgi burbu kaip kokia sena boba lotuliukas.gif dar gerai, kad artimiausi seimos nariai supranta ir palaiko. Nors visiems darosi vis sunkiau kai aplinkiniai geometrine progresija nagleja. Is vidaus ziurint, tai nors burbu, bet ir darau kazka, kai kiti taisykliu egzistavima pripazista, burba kai kiti nesilaiko, o pasitaikius pirmai progai ne nemirkteleja jas sutrypia ir net nepastebi doh.gif:
Atsakyti
smile.gif+2012 11 02, 11:14-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2012 11 02, 11:14)
Mes nevažiuojam "didesniu nei standartiniu" Vilniuje. Beje ir iš konteksto iškrentančiais nesijaučiam (na a la - tu velkies ir kitiem maišais). Musėt spidometras pagedęs.  g.gif

Tai musėt nesivelkat antra juosta 4u.gif Nes kalba eina apie tuos, kurie velkasi įsikibę ir tokiu būdu "auklėja" veik visus kitus, nes dauguma lekia su kitokiu ritmu. Todėl tiems besivelkantiems ir skirta pirmoji juosta. Kam reikės - tas aplenks.

O kaip važinėti svetimame mieste, tai reikia pradžioje įsikirsti į sistemą ir prie jos prisitaikyti, o ne auklėti vietinius. Kai nuvažiuoju į kokią Marijampolę, tai žinau, kad ten kitoks vairavimo stilius, nei Vilniuje, kaip ir Klaipėdoje ar Kaune. O jei dar palyginti su Europos miestais, tai.. Dabar buvau Paryžiuje, tai ten plačiausiuose sankryžų žieduose visai nėra juostų, tad kas kaip nori, taip važiuoja, iš pirmo žvilgsnio, bet vis tiek yra sava sistema. Įsikirsi - važiuosi, neįsikirsi - pirmoje sankryžoje bus didelis ar mažas BUM.
Atsakyti
QUOTE(Pumasha @ 2012 11 01, 16:00)
kartais mane piktina žmonės, sakantys "aukočiau, bet jis gi juos pragers". Manau, kad jei jau aukoji, tai turi susitaikyti su tuo, kad tie pinigai nebe tavo ir liautis juos skaičiuoti.

aukoti, remti, dalinti paramą reikia labai atsakingai. Nes gerais norais kelias į pragarą grįstas, su tuo rėmimu kartais daroma meškos paslauga.
Atsakyti