QUOTE(Pireja @ 2012 11 02, 23:48)
O kiek jus isleidziate, valgydama jusu akimis ziurint kokybiska maista?
oki doki, paskaičiuosiu šį mėnesį. Netaupiau niekada maisto sąskaita, perku tik kokybišką maistą, bet jis nėra labai brangus. Mėsa dažniausiai kalakutiena, pienas , grietinė, sviestas, duona - pigiausi , bet tikri produktai, ne mišiniai. Kruopos pigios, ryžiai kiek brangesni nes renkuosi natūralius, daržovių perkame labai daug, didžiulius maišus. kepu ant namie išlydytų taukų, o dabar nusipirkau lydyto sviesto. Salotoms aliejus tik brangus. Riešutų saulėgrąžų, moliūgų sėklų, džiovintų pomidorų- nuolat, nedideliais kiekiais. Prieskoniai tik natūralūs, pilna kamera užšaldytų krapų, petražolių, bazilikų. Kai kas ant palangės auga, kai ką iš parduotuvės- kalendrą, pipirus įvairiausius visų spalvų, muskato riešuto, kardamono, ciberžolės. Sūrius tik akcijų metu, labiausiai vertinu kietuosius, sau ožkų sūrio. pomidorų padažo itin retai, ir kad ne mažiau kaip 60 proc. pomidorų kad būtų. Majonezo niekada neperku. Iš saldumynų- ledai, bandelės, pyragaičiai, šokoladas. Užėjus norui nusiperkam pusfabrikačių pvz. šaldytos picos, kurią kišu į kamerą ir kai užeina paskutinioji, kai nėra laiko ir jėgų ką nors pagaminti, išsikepame. Sūrelių, varškyčių, desertinės varkšės neperku niekada, jokių sausų pusryčių, jokių vaisvandenių ar vandens buteliuose. Kavą perku tik per akcijas. Ir kava man yra labiau bendravimo būdas. Užsiplikau, palaukiu ir nors kitiems tai nepriimtina, man skanu.
Čia paskaičius nusprendžiau kad mes nesame gurmanai. Iš vis neturiu problemų ruošdama maistą, ką paruošiu - tą šeimyna suvalgo. Vienas vaikas yra nevalgus nuo gimimo, jei būčiau leidusi būtų valgomi tik sūreliai, dešrelės, pieniška sriuba ir blynai. Daugiau viskas būdavo tik knebinėjama, o aš lipdavau sienom, nes kraujo rodikliai nieko gero nerodė. Ale įsivažiavome . Užeina nevalgiadieniai, bet provokacijoms nepasiduodu. Nenori- nereikia. Ne vienų draugų vaikai sakė, kad jų mažiai visai, o visai nevalgo daržovių. Bet kažkodėl atėję pas mus į svečius labai mielai graužia morkas, sukramto buroko gabalėlį, agurkų, pomidorų...Neduoda tėvai daržovių, tokias išvadas esu padariusi. Nepasiūlo mama pjaustydama daržoves sriubai gabalėlio pakramtyti. Vietoje užkandžių nepamatysi ant stalo papjaustytos paprikos. Viskas giliai šaldytuve. O vaikas dar nėra tiek sąmoningas kad pasiimtų, nusiluptų, susipjaustytų ir valgytų. Daug paprasčiau išsitraukti sausainiukų ar sūrelį.
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 11 03, 00:55)
Labai ankstyvi. As darbe pietaudavau 12. Tai nuo pusryciu apie 6.30 iki pietu tikrai isalkdavau. Ir kiek butu kalbama apie koses sotuma, tikrai koses pusryciams man neuztekdavo: pilvas gurgdavo jau apie 10 val.
jei greita medžiagų apykaita, sulaukus 10 valandos reiktų užkąsti ir nesikankinti. 6 valandos gan ilgas laiko tarpas.
QUOTE(jearmaine @ 2012 11 03, 02:27)
Tai todėl ir senobinis, kad jūs iš savo studentiškų laikų dar menat

Sotto čia turėjo galvoj ne šimtmečių senumą, o dešimtmečių. Dabar daug daugiau žmonių turi kavos aparatus arba bent jau "press'us" ar espresso kavinukus, tai dėl to užplikymas puodelyje ir yra senobinis būdas. Aš taip supratau