Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštijamo vaiko amžius

cia nuo teveliu priklauso kokio amziaus vaika krikstinti.mano kriksto sunui per krikstynas buvo 8 metai.o mano vyras krikstijo 1metu ir 3 men.berniuka.manau kad didelio skirtumo kiek vaikui metu nera.svarbu,kad butu pakrikstytas bigsmile.gif
Atsakyti
Mūsų sūnui 3,5.Galvojom (tiksliau aš) krikštyti tarp 1m-1,5m,bet prasidėjo nesėkmių ruožas šeimoj.Susirgo vyresnėlė,ilgai gulėjom ligoninėse,vėliau mano tėtis ~3mėn.,dar vėliau kita močiutė .Dabar mirė mano tėtis ir nežinau kaip elgtis.Didelės šventės net nesirengėm daryti,bet pusei metų turbūt vertėtų atidėt?
Atsakyti
As pati buvau pakrikstyta 10 metu. O savo vaika planuojam krikstyti vasara kai jam bus siek tiek daugiau nei metukas. smile.gif
Atsakyti
Na o mes zadam savo sunuti krikstyti kai jam bus daugiau nei metukai. Nors as asmeniskai norejau kokiu 4 men. man labai grazu kai krikstija visai mazuliukus, o kokio ten proto reikia, nelabai suprantu g.gif
Atsakyti
Mes savo dukryte krikstyjom 7 menesiu.
Atsakyti
5 men. manau dar per anksti.. verksleno, nebuvo imanoma susitart.. schmoll.gif
Atsakyti
sveiki, na mes pasitarem ir nusprendem kad per 1-maji vaiko gimtadieni darysim krikstynas, kaip tik vasara gaunas, turetu buti linksma biggrin.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif
sunu krikstijom 10 men, dukra 3metu,manau kad vis tik geriau yra krikstinti maza, t. y. iki metu vaika
Atsakyti
mano krikshto sunui buvo .. 2 men kai pakrikshtijom ax.gif
Atsakyti
savo dukrą krikštijom 1m. Planavau anksčiau, bet neprisiruošiau ax.gif
vieną krikštasūnį krikštijau 3, o kitą 4mėn. Vieną iš jų krikštijau besilaukdama nestuke.gif , tiesa pilveli dar nesimatė. Prietarai, kad nestuke.gif negalima krikštyti, mano galva, bobučių plepalai. Be to, kunigai nemato priežasčių, dėl ko nėštukė negalėtų krikštyti smile.gif
Atsakyti
Mes pakrikstijom 1metu ir 2men., bet geriau jau butu mazesnis ir bent 5 min. vietoj pabutu. mirksiukas.gif Nes musiskiui ceremonija pasirode laaaabai per ilgas laiko gaisimas ant ranku, kai aplinkui tiek visko idomaus ir neatrasto. bigsmile.gif Norejo begt, lekt, o dar baisus erzelis aplinkui, tai visai vaikas nezinojo, kas darosi.
Atsakyti
QUOTE(burrbuliukas @ 2007 11 23, 00:06)
Na o mes zadam savo sunuti krikstyti kai jam bus daugiau nei metukai. Nors as asmeniskai norejau kokiu 4 men. man labai grazu kai krikstija visai mazuliukus, o kokio ten proto reikia, nelabai suprantu g.gif

Siaip jau 4 metu vaikas irgi neturi dar tiek to proto, apie koki kalbejo kunigas. As asmeniskai esu tos nuomones, kad tevai negali nuspresti, buti vaikui kataliku ar staciatikiu ar dar kokios nors baznycios pasekeju. Jei jau kunigas uzsimine apie prota, tai reiketu sulaukti tokio amziaus, kuomet vaikas pats gali nuspresti visiskai samoningai ir atsakingai: krikstytis jam ar ne ir kokiai baznyciai priklausyt. O tai reiskia, kad geriausiu atveju 14 metu, bet ne 4 schmoll.gif Isimtis - vaiko liga, del kurios jis gali samoningo amziaus nesulaukti ir tevai nenoretu, kad vaikas liktu nekrikstytas.
Atsakyti