Mes krikstijom 2,5 menesio. Norejom anksciau, bet neisejo.

Mes krikštijome 3 mėnesių

Mano nuomone, jei tėvai yra tikintys ir praktikuojantys savo tikėjimą, tai vaiką reikia krikštyti mažiuką, o jei šeima nepraktikuojanti, tai su krikštu tikrai nereikia skubėti. Kai vaikas pasieks sąmoningą amžių pats apsispręs ir jei norės pasikrikštys.
Mes savo pirmagimę krikštijom kai jai buvo 1,5 mėnesio.
Mes savo pirmagimę krikštijom kai jai buvo 1,5 mėnesio.

Mes galvojam krikštyti savo sūnelį kai bus vienerių metukų

Mane tėvai krikštijo, kai buvau 3,5 metų panašiai planuoju ir savo vaiką krikštyti, man per krikštynas buvo įdomu savo galėjo truputį dar vėliau krikštyti netgi geriau viską prisiminčiau

Mes dukrytę krikšitjom 6 mėn., dar ir sūnelį tokio pat amžiaus krikštysim, jau susitarėm

Vieną sūnelį krikštijom 6 mėnesių, o mažylį - 10 mėnesių... manau pats tas

Mes krikstijom savo sunu lygiai vieneriu metuku, per sias Kaledas ir pirmaji jo gimtadieni.
Norejau krikstyti sunu vasara, apie 6 menesiu amziaus, bet nesulaukiau palaikymo, tad visi mintyse atidejo krikstynas kitai vasarai, kai sunui bus 1,5 metu.
Bet va pries sventes man sove mintis, kad ypatingesnes dienos krikstynoms kaip Kaledos ir pirmasis sunaus gimtadienis nesurasi
Tai pasakysiu taip: antro vaiko tikrai nebekrikstysiu tokio didelio
Apie tai, kad krikstyja 3 ar net 5 metu vaikus as jau net nekalbu
Per didelis 1 metu vaikas krikstynoms
Pirmiausia, jis jau vaiksto ir laaabai domisi aplinka, tad isbuti ant ranku per ceremonija jam sunku ir nuobodu..
Antra, budamas mazesnis, ejo i rankas ir draugavo su visais, dabar svetimoje aplinkoje budamas ejo tik pas tevus i glebi, tad vaika laikeme mes, o ne kriksto tevai
Trecia, tokio amziaus vaikas jau pernelyg protingas, ir visa grazioji ceremonijos dalis baigesi ties ta vieta, kai kunigelis uzpyle vaikui ant galvos vandens
Sunus tada suprato, kad sis geras dede visai ne geras, nes ji "nuskriaude", tai pasipyle tooookios dudos, kad likusios ceremonijos dalies as nebegirdejau ir viska dariau, kad tik nuraminciau verkianti vaika.. O jis atrodo lyg jau ir nurimsta, bet pasiziuri i kuniga ir vel paleidzia dudas, mazdaug: "tu mane skriaudeeeeeeeiiiiii"
Vyro puseje, atvirksciai, tai buvo pirmos krikstynos tokio "mazo" vaiko. Jo gimineje iprasta krikstyti 3-5 metu vaikus, argumentuojant, kad ir jiems butu svente ir turetu ka prisiminti. O va as manau, kad krisktynos religine prasme nera ta svente, skirta vaikui prisiminti (kaip koks gimtadienis), tai daugiau sakraline svente skirta sustiprinti maza kudikeli ir apgaubti ji dievulio globa.
Norejau krikstyti sunu vasara, apie 6 menesiu amziaus, bet nesulaukiau palaikymo, tad visi mintyse atidejo krikstynas kitai vasarai, kai sunui bus 1,5 metu.
Bet va pries sventes man sove mintis, kad ypatingesnes dienos krikstynoms kaip Kaledos ir pirmasis sunaus gimtadienis nesurasi

Tai pasakysiu taip: antro vaiko tikrai nebekrikstysiu tokio didelio

Per didelis 1 metu vaikas krikstynoms

Pirmiausia, jis jau vaiksto ir laaabai domisi aplinka, tad isbuti ant ranku per ceremonija jam sunku ir nuobodu..
Antra, budamas mazesnis, ejo i rankas ir draugavo su visais, dabar svetimoje aplinkoje budamas ejo tik pas tevus i glebi, tad vaika laikeme mes, o ne kriksto tevai

Trecia, tokio amziaus vaikas jau pernelyg protingas, ir visa grazioji ceremonijos dalis baigesi ties ta vieta, kai kunigelis uzpyle vaikui ant galvos vandens

Vyro puseje, atvirksciai, tai buvo pirmos krikstynos tokio "mazo" vaiko. Jo gimineje iprasta krikstyti 3-5 metu vaikus, argumentuojant, kad ir jiems butu svente ir turetu ka prisiminti. O va as manau, kad krisktynos religine prasme nera ta svente, skirta vaikui prisiminti (kaip koks gimtadienis), tai daugiau sakraline svente skirta sustiprinti maza kudikeli ir apgaubti ji dievulio globa.
mes krikstysim geguzes men (norisi sulaukt kol atsils) tada pupai bus 9men.
Galvojau krikstyti maziuka, bet taip gavos, kad krikstysim 1m.

mes savo sunaus nezadejom krikstyt kol pats nenuspres ar nori-musu seima nera giliai tikinti, tiesiog ejimas i baznycia per Kaledas mums tradicija ir artimumo viens kitam simbolizavimas, tai ir kiti ivykiai su Baznycia asocijuojas ne su tikejimu
kazkada buvom labai giliai atsidave tikejimui, taciau pries keleta metu praejo del tam tikru priezasciu....
dabar laukiuos antro ir musu seima grizus i LT sulaukia labai daug priekaistu del nekrikstyto sunaus ir nesusituokimo baznycioje
tai kazkaip apie krikstynas vis mintys aplanko....gal abu vaikiukus reiks iskart po gimdymo pakrikstyt ir viskas
bet cia jau pasidavimas spaudimui....prisiminus 'tikejimo' meta noris vaikuti pakrikstyt, bet sirdy zinau, kad cia tik butu sugzizusiuju is uzsienio baliukas ir tiek...tai ar verta? atsiprasau, kad as cia ne i tema

dabar laukiuos antro ir musu seima grizus i LT sulaukia labai daug priekaistu del nekrikstyto sunaus ir nesusituokimo baznycioje

Mes savo leliuką pakrikštijom ,kai jam 2 savaitės,nes yra kalbama,kad pakrikštytas vaikelis gauna savo angeliuką.