Įkraunama...
Įkraunama...

Receptų knygos

QUOTE(muminukas @ 2014 09 08, 04:34)
Gal galite pasidalinti patirtimi apie Nidos Degutienės knygą? http://www.knyguklub...;anid=1cdb57200

Man taip pat labai įdomu ax.gif
Atsakyti
Laba diena,
gal kas zino ar cia ta pati knyga, tik skirtingo leidimo ir virseliais? Ar vis gi cia dvi skirtingos ir tarpusavyje nesusijusios knygos. Ir gal tada kas galetu jas palyginti, kuri geresne, idomesne, naudingesne, labiau ir lengviau pritaikoma?
Aciu! 4u.gif

user posted image user posted image
Atsakyti
Tema visai aprimus. Negi niekas daugiau neperka knygu? rolleyes.gif

Issiaiskinau, kad auksciau mano minetos knygos yra visiskai skirtingos. Bet vistiek labai idomus atsiliepimai apie jas, ypac apie pastaraja, nes internete mazai atsiliepimu.

Nusipirkau nauja knyga:
user posted image
man ji yra nuostabi! wub.gif Labai jauki, "sildanti" knyga, receptai joje paprasti naminiai, bet neprasti, lengvai pagaminami - bet skonis neispasakytai geras, ne viena patiekala ir sveciams drasu pateikti. Nusipirkus ja, buvo apemes toks azartas isbandyti kuo daugiau nauju receptu, tai kelias savaites is eiles gaminau tik is jos. Visi receptai pavyko puikiai (sriubos, troskiniai, kepsniai), pietus buvo sotus ir skanus. Drasiai kai ka pakoreguoju pagal save, kad ir mesas pakaitalioju, jei tuo metu tinkamos neturiu, pvz.; vietoj triusio vistiena, jautienos - kiauliena itt.


Na, o antra knyga is MB gavau dovanu:
user posted image
labai didele ir sunki knyga. Receptu nuo...iki begale daug, labai didele ivairove, nuotrauku taip pat, o ir patarimu nemazai. Nors dar nespejau jos visos perskaityt ir perziuret, bet esu isbandziusi keleta receptu - uzkandziai, salotos, sumustiniai - viskas patiko ka ragavom. Kiek pastebejau, tai knygoje yra ivairiu saliu receptai, kas labai dziugina. thumbup.gif Kol kas si knyga labai patinka (tikiuosi tai nepraeis), manau, kad bus naudojama ir gaminama is jos daznai.
Atsakyti
Sveikos mamytės, turiu tokį klausimuką, gal atsirastų kas parduotų šias knygas : 1. Mantas Karvelis "Didžioji virtuvės knyga" 2. Mary Berry "Klasikinė virtuvė" ? 4u.gif žinau kad jos jau senokai išleistos, knygynuose nebėra, tad galvoju gal pas ką užsiliko dvi gautos dovanų ar panašiai.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 10 22, 19:28)
Laba diena,
gal kas zino ar cia ta pati knyga, tik skirtingo leidimo ir virseliais? Ar vis gi cia dvi skirtingos ir tarpusavyje nesusijusios knygos. Ir gal tada kas galetu jas palyginti, kuri geresne, idomesne, naudingesne, labiau ir lengviau pritaikoma?
Aciu! 4u.gif

user posted image user posted image

Turiu antrąją knygą. Tai prancūzų virtuvės receptai. Jų iš tiesų labai daug ir jie visi labai geri smile.gif . Tačiau kokius du metus iš jos nieko negaminau, nes receptai labai savotiškai suskirstyti. Reikėtų turint laiko pasidaryti savo turinį arba labai gerai susipažinti su knyga, kad žinotum kur kas yra.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 11 16, 14:51)


Nusipirkau nauja knyga:
user posted image


gal pamenat kokia jos kaina? Internete neradau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 03, 16:56)
gal pamenat kokia jos kaina? Internete neradau...  ax.gif

Aš šią knygą isigijaukaip maximoj ji buvo siūloma jei gerai pamenu iki 20lt, reikejo pirkti už didesnę sumą prekių ir tą knygą buvo galima isigyti pigiau. smile.gif
Dabar matau js kaina 25lt
https://www.knygos.l...tiekalu-knyga-/

O mano paskutinės isigytos knygos:
user posted image
tikrai patiko, vien kad receptai paprasti, nera labai sdetingai pagaminami ir visi produktai naudojami tokie ka gali rasti tikrai eilinej parduotuvei.

user posted image
Šioji nuostabi, dar tokią pačia nupirkta jau idėjus i kalėdų senio maiša, dovanosiu mamai, ji sužavėjo dėl senovinių receptų, patinka pagal metų laikus ir menesius išdelioti skanumynai, na kokybės ir kainos santykis puikos šios knygos smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif aprašysiu ir aš savo turimas knygas, gal pasirodys senienos, bet gal kam pravers atsiliepimai. turiu surinkusi daug "Laisvų valandų" knygų, patraukė knygos tuo, kad pažymėta, jog receptai pagaminti ir išbandyti Lietuvoje (taigi, ir ingredientai lietuviški, įmanoma gaut, neišbrangsta lb patiekalas). Įkeliu knygų, kurias turiu, foto user posted image
Labiausiai naudojamos kasdieniniams patiekalams gaminti yra Sotūs pietūs, Geri receptai 2, 30 minučių virtuvėje. Tiesa, pastarosiose dviejose (o ypač Geri receptai 2) lb daug receptų su lašiša, kadangi ji pas mus brangi, retai gaminu su ja patiekalus. dauguma receptų iš šių knygų išbandyti, skanūs, tinka mano šeimos skoniui.
Gal kiek rečiau naudoju 100 receptų skaičiuojanties kalorijas, receptus truputį adaptuoju, nes jei tikrai tikrai skaičiuočiau kalorijas, patiekalai man būtų per prėski ar net neskanūs deriniai.
Mažiausiai naudojamos knygos - Vegetariški patiekalai (net nežinau, kodėl šią knygą pirkau, nes aš tikrai ne vegetarė, bet kai kurias idėjas naudoju, kai atsibosta įprasti patiekalai) ir 100 salotų, gal todėl, kad aš labiau mišrainių nei salotų žmogus, o gal ir dėl to, kad ingredientus sunku sugaudyt vienam receptui - tarkim vienos daržovės ne sezonas, kai sezonas - kitos nėra. gal jeigu gyvenčiau kokioj šaly, kur šviežių daržovių (ne guminių iš parduotuvės) galima gauti visus metus, gal kitaip vertinčiau knygą.
iš šios serijos turiu ir knygą Dovanos iš virtuvės, Vaisiai, Uogos (kažkada pastarąsias dvi pirkau vos už kelis litus), bet iš pastarųjų dar per mažai gaminau, kad galėčiau palikti atsiliepimą.
noriu pasiteirauti apie Sezoninę virtuvę - mačiau temoj porą atsiliepimų, bet pirkti vis dar nedrįstu, neapsisprendžiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 12 03, 15:37)
Turiu antrąją knygą.

Aciu uz atsiliepima! 4u.gif

QUOTE(Terroriste @ 2014 12 03, 16:56)
gal pamenat kokia jos kaina? Internete neradau...  ax.gif

Leja_ jums jau atsake. mirksiukas.gif As taip pat isigijau per ta akcija, kai perki uz 25 lt ir knyga kainuos +-20 - 25 lt.

Leja_ "Sauleta virtuve" pas mane noru sarase, bet vis dar suku ratais, galvoju palaukti dar, kol kokia nemaza nuolaida bus.

GammaOrionis kaip gerai, kad man priminet "Socius pietus"! 4u.gif Ja pirkau seniai, pamenu, kad taip pat buvau labai suzaveta del receptu skanumo, bet ir paprastumo kasdieniame gyvenime. Zinau, kad ne viena recepta is jos isbandziusi, bet ir vel ja i dienos sviesa reikia istempti.
Papildyta:
P. S. seniai svajoju apie Mary Berry knyga "Klasikine virtuve". Jei kas pasiulytu, mielai nupirkciau! mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš turiu Sezoninę Virtuvę, ji man nepatinka, tiesą sakant. Gal kokį kartą gaminau iš jos (ypatingai mėgstu gaminti), tas suskirtsymas knygos pagal sezonus nepasiteisino man atveju. Yra nemažai ingridientų, kurie patiekale nėra pagrindiniai, tačiau išskirti, kaip ,,sezono'' ir pagal tai sugrupuota. Nerekomenduočiau. Absoliučiai esu patenkinta 3 Beatos knygom
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 11 16, 14:51)
Tema visai aprimus. Negi niekas daugiau neperka knygu? rolleyes.gif




aš nusipirkau knygą http://bulviukose.lt...lai-is-sraigiu/ Patiekalai iš sraigių. Sraiges mėgstu, bet paruošimo procesas atbaido...
tiesa, knygos dar nemačiau, nes į Lietuvą siunčiausi.

ir dar Kalėdų proga nusipirkau vieną anglišką, kuria labai džiaugiuosi, bet irgi dar nieko nespėjau gaminti.
http://www.barnesand...n=9781435154230
Atsakyti
muminukas kokie idomus pirkiniai! thumbup.gif Ar pasiteisino jums, ar gaminot ka is sraigiu? bigsmile.gif Jauciu, "Brazilu virtuve" ir man patiktu. smile.gif
Atsakyti