Įkraunama...
Įkraunama...

Appetizer'iai - ką patiekti tik svečiams atėjus?

QUOTE(bea @ 2004 07 20, 20:45)
Man labai patinka džiovintą slyvą apvynioti lašinuko juostele ir persmeigus mediniu pagaliuku pakepti ant sausos keptuvės.
Šiaip pripjaustau daržovių visokiausių, sūrio ir padedu padažą į kurį reik juos mirkyt.
O daugiau pagalvosiu ir parašysiu, kai vaikai suguls wink.gif


Butu labai idomu suzinoti to padaziuko recepciuka blush2.gif
Atsakyti
o tas su slyva tai geras, gaminau, tikrai visai skanu ir originalu.
Atsakyti
"Savai" chebrai as daznai pasiulau nelukstentu kreveciu, kadangi labai jau daug vargo ir netvarkos po ju lieka. Beje, as jas paverdu kelias minutes ir butinai su krapais, nes siek tiek susvelnina ju kvapeli smile.gif O maziau pazistamiems sveciams pasiulau tik tokiu valgymu, kurie estetiski ir lengvai sudorojami smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2005 01 20, 22:43)
Butu labai idomu suzinoti to padaziuko recepciuka blush2.gif


shita
user posted image
Atsakyti
Achiu, bea 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

čia receptukus beskaitant ir skrandukas ima gargaliuoti:)
Man patinka ant dekoratyviniu smeigtuku mediniu arba paprasčiausių dantų krapštukų sumauti po gabalėlį fermentinio sūrio, žalią alyvuogę ir raudonos paprikos kubelį. Tikrai gardu prie vyno, sueina ir prie alaus:) Be to spalvinis derinys gražus gaunasi:) o patiekti galima originaliai - y martinio taurę įdėti mandariną ir į jį susmaigstyti tuos vėrinukus:) kai valgai tai užkrečia kaip "siemkos":))) Skanaus jei kas susigundys pabandyti:)
Atsakyti
As noreciau paklausti, o tai mocarela su pomidoru, ja supjaustai riekelemis ir pomidora taip pat, tai ten gal kokio padaziuko reikia ar tik kokia druska pabarstyt g.gif Kazkaip be skonio man atrodo, ten gaunasi... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sirduze @ 2005 02 14, 00:12)
As noreciau paklausti, o tai mocarela su pomidoru, ja supjaustai riekelemis ir pomidora taip pat, tai ten gal kokio padaziuko reikia ar tik kokia druska pabarstyt  g.gif  Kazkaip be skonio man atrodo, ten gaunasi... ax.gif

klasikinis variantas: baziliko lapelis, alyvuogiu aliejus ir actas (balzamico)
Atsakyti
Ant "Pringles" chipsu tepti Creme Bonjour, tada lasisos gabalelis ant virsaus ir dar kartais dedu citrinos ir petrazoles.
Atsakyti
Mano megimiausias greitas uzkandis, kuri ruosiu ne tik sveciams:

Varske su prieskoniais (neatsimenu tiksliai pavadinimo - paprasta varske su zalumynais)
Agurkas
Krapai
Puse pomidoro
1 v.s. grietines
1 v.s. majonezo
Kas megsta, galima ispausti siek tiek cesnako

Jei nedaug zmoniu yra arba darau tik seimai, tai 0,5 pakelio varskes istrinu su labai smulkiai pjaustyto agurko galiuku (kazkur puse sprindzio uztenka), idedu labai smulkiai pjaustyto 0,5 pomidoro, rysuleli krapu, grietine ir majoneza. Viska reikia gerai issukti. Dar idealiau, jei turit toki mikseri-trynikli, vat tada vientisa mase pasidaro. Bet galima ir paprastu saukstu. Likusi agurka supjaustyti griezineliais (siek tiek mazesniais, nei 1 cm, bet ir storesniais nei 0.5 cm). Mase sauksteliu aptepti agurku griezinelius ir graziai isdelioti leksteje. Man tai super skanu! Labai gaivu ir graziai atrodo smile.gif

Buvo kalba apie Pinakolada. Mes taip ta kokteili darom (recepta radau berods Ievos ar Laimos zurnale):

80 g ananasu sulciu
60 g Bacardi
40 g kokoso likerio
leduku

Viska supilti i kokteiliu plaktuva ir isplakti. Laaaabai skanus ir lengvas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 31 kovo 2005 - 07:38
QUOTE(Susiena @ 2005 01 14, 11:39)
Nežinau, ar čia tau tiks, bet pasiūlysiu ir savo užkandį. Svarbiausia, kad jis pigus, paprastas ir skanus.
Paimti paprasčiausios baltos sumuštinių duonos. Nupjaustyti riekučių pluteles. Vieną riekutę padalinti į keturis mažyčius kvadratukus. Juos pakepinti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Aliejų nuvarvinti ant servetėlės.
Aptepas: Dėžutę paprasčiausių žuvies konservų aliejuje, pvz., "Skumbrė aliejuje", išimti į dubenį, sutrinti žuvies gabaliukus šakute. Smulkiai supjaustyti galvutę svogūno ir sudėti prie žuvies. Kietai išvirti porą kiaušinių (kiekis priklauso, kiek to užtepo gaminame) ir irgi susmulkinus sudėti prie žuvies. Tada viską sumaišyti, įdėti majonezo, prieskonių pagal savo skonį. Viskas! Atėjus svečiams, tik užtepi to aptepėlio ant pakepintų riekučių ir patieki! Gaunasi mažyčiai buterbrodėliai. Svarbiausia, kad viską galima pasiruošti iš anksto, nesudėtinga, pigu ir labai skanu! Aš visą laiką į savo gimtadienį darbe tokių atsinešu, tai jie labai greitai dingsta nuo stalo!  biggrin.gif

Aciū uz receptuką, visiems labai patiko, zinosiu dabar dar ką galima uzkandziams paruosti essen.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
O dar labai skanu:

džiovinta slyva su pikantiška mišraine - šaukštelį pikantiškos uždėti ant džiovintos slyvos.

Sumuštinukai - batonas, sviestas, žali pievagrybiai, druska, juodieji pipirai wink.gif
Atsakyti