
olandiškas sūris, kietai virtas kiaušinis, konservuoti kukurūzai. viską sumaišyti su majonezu ir aptepti krekerius...labai skanu

QUOTE(KAROLE2000 @ 2005 07 17, 11:52)
As tai pasiulyciau... Parduotuveje yra tokie tepinukai is tuno. Visokiu yra. Tunas su: kukuruzais, kariu, prieskoniais ir dar kazkuo. Tai labai paprasta . Paimi duonos, batono ryziu paploteliu ar duoniuku (pagal skoni) ir uztepi. Labai skanu ir gardu. Jie buna padeti parduotuveje prie konservu. Skanaus 

Ir man sitie aptepai labai patiko


QUOTE(Susiena @ 2005 01 14, 11:39)
Nežinau, ar čia tau tiks, bet pasiūlysiu ir savo užkandį. Svarbiausia, kad jis pigus, paprastas ir skanus.
Paimti paprasčiausios baltos sumuštinių duonos. Nupjaustyti riekučių pluteles. Vieną riekutę padalinti į keturis mažyčius kvadratukus. Juos pakepinti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Aliejų nuvarvinti ant servetėlės.
Aptepas: Dėžutę paprasčiausių žuvies konservų aliejuje, pvz., "Skumbrė aliejuje", išimti į dubenį, sutrinti žuvies gabaliukus šakute. Smulkiai supjaustyti galvutę svogūno ir sudėti prie žuvies. Kietai išvirti porą kiaušinių (kiekis priklauso, kiek to užtepo gaminame) ir irgi susmulkinus sudėti prie žuvies. Tada viską sumaišyti, įdėti majonezo, prieskonių pagal savo skonį. Viskas! Atėjus svečiams, tik užtepi to aptepėlio ant pakepintų riekučių ir patieki! Gaunasi mažyčiai buterbrodėliai. Svarbiausia, kad viską galima pasiruošti iš anksto, nesudėtinga, pigu ir labai skanu! Aš visą laiką į savo gimtadienį darbe tokių atsinešu, tai jie labai greitai dingsta nuo stalo!
Paimti paprasčiausios baltos sumuštinių duonos. Nupjaustyti riekučių pluteles. Vieną riekutę padalinti į keturis mažyčius kvadratukus. Juos pakepinti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Aliejų nuvarvinti ant servetėlės.
Aptepas: Dėžutę paprasčiausių žuvies konservų aliejuje, pvz., "Skumbrė aliejuje", išimti į dubenį, sutrinti žuvies gabaliukus šakute. Smulkiai supjaustyti galvutę svogūno ir sudėti prie žuvies. Kietai išvirti porą kiaušinių (kiekis priklauso, kiek to užtepo gaminame) ir irgi susmulkinus sudėti prie žuvies. Tada viską sumaišyti, įdėti majonezo, prieskonių pagal savo skonį. Viskas! Atėjus svečiams, tik užtepi to aptepėlio ant pakepintų riekučių ir patieki! Gaunasi mažyčiai buterbrodėliai. Svarbiausia, kad viską galima pasiruošti iš anksto, nesudėtinga, pigu ir labai skanu! Aš visą laiką į savo gimtadienį darbe tokių atsinešu, tai jie labai greitai dingsta nuo stalo!

šitus pabandžiau



QUOTE(Danguole55 @ 2005 12 04, 21:00)
Ir man


QUOTE(Papooga @ 2005 04 29, 11:57)
O dar labai skanu:
džiovinta slyva su pikantiška mišraine - šaukštelį pikantiškos uždėti ant džiovintos slyvos.
džiovinta slyva su pikantiška mišraine - šaukštelį pikantiškos uždėti ant džiovintos slyvos.
tikrai labai skanu


Gal kartosiuos, bet:
1. Sumuštinukai su lašiša ir gabaliuku citrinos (iš prancūziško batono gražūs gunas)
2. Tarkuotas sūris su virtais kieušiniais, česnaku ir majonezu. Aptepti (ne)keptą duoną.
3. Sumuštinukai su ikrais
4. įdarytos alyvuogės (pirkti yr su visokiais įdarais)
5. kažkur buvo rašyta apie išskobtą arbūzą, tai mes tą patį darom su ananasu. Prikraunam vaisių salotų, l. skanu, jei braškės būna.
6. dar būna pirkt lašišos pastos (ten berods su kiaušinio tryniu ir majonezu), bet vieniem patinka, kitiem per daug dirbtina.
1. Sumuštinukai su lašiša ir gabaliuku citrinos (iš prancūziško batono gražūs gunas)
2. Tarkuotas sūris su virtais kieušiniais, česnaku ir majonezu. Aptepti (ne)keptą duoną.
3. Sumuštinukai su ikrais
4. įdarytos alyvuogės (pirkti yr su visokiais įdarais)
5. kažkur buvo rašyta apie išskobtą arbūzą, tai mes tą patį darom su ananasu. Prikraunam vaisių salotų, l. skanu, jei braškės būna.
6. dar būna pirkt lašišos pastos (ten berods su kiaušinio tryniu ir majonezu), bet vieniem patinka, kitiem per daug dirbtina.
supjaustom pomidorą riekutėm, ant viršaus uždedam spausto ar kapoto česnako, pasūdom, galima citrinpipirių pabarstyt ir ant pačio viršaus dedam tarkuoto sūrio kruveles. Deja, niekaip neatgaminu, kokį sūrį mane mokė dėt
jis toks mikštas, bet ne feta ir ne mocarela..
gal jūs kuri žinot? nes dėl šitų pomidoriukų aš buvau galvą prieš kelis metus pametus...



dar tokius galite pabandyti
:
* menkiu kepeneles (konservai)
1 smulkiai pjaustytas svogunas
2 smulkiai pjaustyti virti kiausinai
viska sumaisom ir i krepselius
* pomidorus supjaustom greizineliais
ant ju dedam griezineliais supjaustytus svogunus
ant svogunu silkes file gabaliukus
ant virsaus po sauksteli grietines
Papildyta:
ai dar atsiminiau, tokia uztepele ant skrudintos bandeles
:
200 g riebios varskes issukti su 3-4 saukstais Helmans majonezo
susmulkinti 4 kietai virti kiausiniai
sprindis smulkiai supjaustyto poro (supjauscius pora reiktu ji apibarstyt druska ir pamaigyti, tuomet jis nebus toks astrus...nezinau ar cia aiskiai parasiau
)
viska sumaisom, jei truksta dadedam dar majonezo
as dar pasilieku ziupsneli pjaustytu poru (zalesniu) papuosimui...
labai papuosia stala

* menkiu kepeneles (konservai)
1 smulkiai pjaustytas svogunas
2 smulkiai pjaustyti virti kiausinai
viska sumaisom ir i krepselius
* pomidorus supjaustom greizineliais
ant ju dedam griezineliais supjaustytus svogunus
ant svogunu silkes file gabaliukus
ant virsaus po sauksteli grietines

Papildyta:
ai dar atsiminiau, tokia uztepele ant skrudintos bandeles

200 g riebios varskes issukti su 3-4 saukstais Helmans majonezo
susmulkinti 4 kietai virti kiausiniai
sprindis smulkiai supjaustyto poro (supjauscius pora reiktu ji apibarstyt druska ir pamaigyti, tuomet jis nebus toks astrus...nezinau ar cia aiskiai parasiau

viska sumaisom, jei truksta dadedam dar majonezo
as dar pasilieku ziupsneli pjaustytu poru (zalesniu) papuosimui...
labai papuosia stala

QUOTE(bea @ 2004 07 20, 23:14)
Tiesą sakant guacamole truputį ne taip darosi
. Aplamai tai yra avocado pasta, kurią galima naudoti kaip kokį mirkalą, na o lietuvišku variantu užsitepti ant duonos. Daroma taip:
1 didelio prinokusio avocado minkštimą (nulupus odą ir išėmus kaulą) sutrinti šakute. Pridėti 1/2 smulkiai sukapoto svogūno, 1 šaukštelį šviežios kalendros lapų, 1 citrinos sultis. Išmaišyti, pasūdyti pagal skonį. Atvėsinti 30 min, iškart patiekti, nes vėliau avocado juoduoja.

1 didelio prinokusio avocado minkštimą (nulupus odą ir išėmus kaulą) sutrinti šakute. Pridėti 1/2 smulkiai sukapoto svogūno, 1 šaukštelį šviežios kalendros lapų, 1 citrinos sultis. Išmaišyti, pasūdyti pagal skonį. Atvėsinti 30 min, iškart patiekti, nes vėliau avocado juoduoja.
o kad avokado nepajuoduotu, padarius misini idekite avokado kaula atgal i indeli, ir kartu su juo atvesinkit saldytuve.. nezinau, kodel, bet tada nejuoduoja taip greit


QUOTE(bea)
neisivaizduoju guacamoles is vieno avokado ir 1 citrinos sulciu


O mano firminiai - tai ant juodos duonos (mes perkame tik "Ajerų" Gardėsio) uždedu "Viči" parsiduoda paruoštas krabų lazdeles su brokoliais. Ir supjaustau mažais kasneliais, plius dar su smeigtuku alyvuogę įsmeigiu. Na "ore" pasidaro.... Kol vyną atidarai ar kavą išverdi...
O jei laukiu draugų ir turiu nors pusvalandį - tai asidarau pikantiškas (o jos labai greitai, kol kiaušiai išverda susitarkuoju surį ir česnaką), išmaišius dedu ant griežinėliais supjaustyto pomidoro riekelės ir ant viršaus ar žalumyną ar irgi alyvuogę...Na labai greitai ir labai skanu...
Ir pikantiškos kur kas pigiau nei pirkti..

O jei laukiu draugų ir turiu nors pusvalandį - tai asidarau pikantiškas (o jos labai greitai, kol kiaušiai išverda susitarkuoju surį ir česnaką), išmaišius dedu ant griežinėliais supjaustyto pomidoro riekelės ir ant viršaus ar žalumyną ar irgi alyvuogę...Na labai greitai ir labai skanu...


Prie alaus man labai skanu svogūnų žiedai tešloj su majoneziniu padažiuku.
O jei prie vyno tai krekeris, baltas pelėsinis sūris, o ant viršaus graikinio riešuto puselė, alyvuogė arba vynuogė.
O jei prie vyno tai krekeris, baltas pelėsinis sūris, o ant viršaus graikinio riešuto puselė, alyvuogė arba vynuogė.