Įkraunama...
Įkraunama...

Appetizer'iai - ką patiekti tik svečiams atėjus?

QUOTE(elve @ 2005 04 22, 13:41)
Aciū uz receptuką, visiems labai patiko, zinosiu dabar dar ką galima uzkandziams paruosti essen.gif  drinks_cheers.gif

Į sveikatą! Man irgi skanu ir, kas labiausiai patinka,- paprasta! mirksiukas.gif
Atsakyti
Galiu pasiūlyti vieno pyrago receptuką, kuris yra puiki užkanda prie vyno.
Tai ALYVUOGIŲ IR KUMPIO pyragas (receptą gavau iš Paryžiaus smile.gif )
Sudėtinės dalys:
1. 4 kiaušiniai
2. 200g balto vyno
3. 100ml alyvuogių aliejaus
4. 100g virto kumpio
5. 100g rukyto kumpio
6. 160g. alyvuogių
7. 250g. miltų
8. pakelis kepimo miltelių
9. 150g tarkuoto sūrio
10. pipirai, muskatas

išmaišai kiaušinius su miltais, kepimo milteliais. supili aliejų, vyną ir vėl išmaišai. kumpį supjaustai smulkiai, alyvuoges - i 2 dalis. sumaišai su tešla, suberi sūrį, prieskonius ir kepi 40-45min vidutinio karštumo orakitėje (180°C). mes naudojam forma kuri galiu apibrėžt taip, pailgas keksas. valgyti šaltą. galima su žaliom salotoms, jeigu ką...
Aš pati kepiau, man patiko, tik gal aliejaus kitą kartą dėčiau mažiau.
Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif SVOGŪNŲ PYRAGAS
tešla: 3 valg. šaukštai sviesto, 3 valg. šaukštai grietinės, 1 stiklinė miltų. Įdaras: 500 gr keptų svogūnų, Užpilimas: 2 šaukštai grietinės, 3 kiaušiniai, truputis tarkuoto fermentinio sūrio, druska. Tešlą paruošti iš nurodytų produktų, 1 valandą laikyti šaldytuve, po to įdėti į formą ir padaryti iš tešlos bortelius, tada dėti įdarą, užpilti grietinės, kiaušiniš, sūrio mišiniu. Kepama apie 30 min. įkaitusioje orkaitėje.

super prie alaus!
tiesa, brangiosios, čia receptelis kai jau žinote, jog svečiai apsilankys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lawandorder: 03 birželio 2005 - 14:32
As si recepteli suzinojau, kai buvau Moldavijoj: iskepam paciu paprasciausiu lietiniu blynu, ant blyno virsaus uztepam vysniu uogienes (galima bet kokios uogienes, vysniu uogiene suteikia rugstumo). Tada blynuma suvyniojame ir supjaustome istrizais gabaliukais. Patiekiama su plakta grietinele ar ledais... Labai skanu...
P.S. vietoje uogienes galima naudoti ir nesaldzius uztepus, pvz.: varskyte su jums patinkanciais prieskoniukais; uztepti majonezo, uzbarstyti fermentinio surio, bei uzdeti kumpio gabaliuku ir t.t Svarbiausia supjaustyti istrizais gabaliukais! Ir grazu ir skanu! biggrin.gif
Atsakyti
Baklažanų ir cukinijų užkandėlė


Labai gerai tinka “švediškam” stalui, gali būti ir puiki užkandėlė prie kokteilio, 12 porcijų.

6 arba 12 pusiau perpjautų itališkos duonos riekelių
100 ml alyvų aliejaus
2 trintos česnako skiltelės
½ arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis prieskoninės druskos
1 baklažanas
1 žalioji cukinija
200 g mocarelos
6 saulėje išdžiovinti ir aliejuje konservuoti pomidorai

Į aliejų įmaišykite česnaką, druską ir prieskoninę druską.
Atpjaukite po 12 baklažano ir cukinijų griežinėlių.
Duoną skrudinkite tol,kol ji įgaus aukso spalvą.
Duoną aptepkite aliejaus mišiniu.
Aliejumi aptepkite ir cukinijų bei baklažano griežinėlius, o paskui pakepinkite.
Viską sudėkite ant duonos.
Džiovintus pomidorus perpjaukite pusiau, o paskui juos ir sūrį uždėkite ant viršaus.
Papuoškite bazilikų lapeliais.

Atsakyti
As tai pasiulyciau... Parduotuveje yra tokie tepinukai is tuno. Visokiu yra. Tunas su: kukuruzais, kariu, prieskoniais ir dar kazkuo. Tai labai paprasta . Paimi duonos, batono ryziu paploteliu ar duoniuku (pagal skoni) ir uztepi. Labai skanu ir gardu. Jie buna padeti parduotuveje prie konservu. Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi patiko tie tuno aptepai, dabar, dar atsirado ir lašišos paštetas stikliniuose indeliuose, man tai labai skanus, pakepinu batoną, aptepu ir essen.gif
Atsakyti
QUOTE(kregždutė @ 2004 08 08, 11:51)
Siūlau, labai skanu, suvalgys ir dar paprašys... thumbup.gif

Sumuštinukai:
Batonas
Avokadas (prinokęs)
Ikrai (pageidautina tikri ir raudoni)
Citrinpipiriai (būtinai)

Ant batono dėti plonai supjaustyto avokado riekutę, į susidariusią kiaurymę nuo kaulo įdėti mažą šaukštuką ikrų, apibarstyti citrinpipiriais.

Skanaus heart.gif


Ant sauso batono dėti ??? g.gif Ar ant pvz. sviestu aptepto?
Atsakyti
MELIONAS SU DŽIOVINTU KUMPIU
Tai vienas iš mėgstamiausių italų užkandžių. Sunokęs melionas ir kumpis puikiai papildo vienas kitą.
4 PORCIJOS

1 didelis prinokęs melionas
16 plonų džiovinto kumpio griežinėlių


1.Perpjaukite melioną išilgai, išimkite sėklytes.
2.Supjaustykite melioną į keturias dalis ir atsargiai nulupkite žievę. Kiekvieną ketvirtadalį supjaustykite į keturis gabalėlius.
3.Kiekvieną meliono gabalėlį apvyniokite džiovintu kumpiu bei padėkite į lėkštę.
Taip pat galima sudėti meliono gabalėlius į lėkštę ir uždengti juos kumpio griežinėliais, paliekant meliono galus neuždengtus. Patiekti iš karto.

LAIKAS: Paruošimas užtrunka apie 20 minučių.
PARUOŠIMO BŪDAI: Kumpio griežinėlius galite susukti į cigaro formos ritinėlius. Vietoj meliono galite naudoti š viežias figas.
VIRĖJO PATARIMAS: Naudokite tik prinokusį melioną, kitaip neatsiskleis tikrasis skonis.

Atsakyti
RŪKYTOS LAŠIŠOS SUKTINUKAI,
ĮDARYTI KREVETĖMIS
Šis paprastas, bet skanus užkandis patiks svečiams, be to nepareikalaus didelių pastangų iš virėjo.

4 PORCIJOS

225 g šaldytų arba šviežiai išlukštentų, virtų krevečių
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas plaktos grietinėlės
2 šaukštai pomidorų piurė
Išspaustos citrinos sulčių
8 griežinėliai rūkytos lašišos, apie 30 g kiekvienas griežinėlis
Papuošimui citrinos, agurkų, pomidorų griežinėlių

1.Jei naudojate šaldytas krevetes, atšildykite ir nusausinkite jas.
2.Dubenyje sumaišykite majonezą, grietinėlę, pomidorų piurė bei citrinos sultis, sudėkite krevetes.
3.Gautą masę padalinkite į 8 lygias dalis ir sudėkite ant rūkytos lašišos griežinėlių, susukite griežinėlius į kūgio formą.
4.Papuoškite citrinos, agurko, pomidoro griežinėliais. Patiekite su duona ir sviestu.

LAIKAS: Paruošimas trunka 15 minučių.
PATIEKIMO BŪDAI: Šiuos suktinukus galite patiekti kaip užkandį, o taip pat su duona bei salotomis per priešpiečius ar vakarienę.
Atsakyti
KEPTI KIAUŠINIAI SU PELETRŪNO
PADAŽU
Ypatingai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas bei skanus užkandis.

4 PORCIJOS

1 gabaliukas sviesto
4 dideli kiaušiniai
1 šaukštas šviežio kapoto peletrūno
Druskos ir pipirų
60 ml grietinėlės


1.Ištepkite sviestu 4 atskirus, karščiui atsparius indelius ir į kiekvieną įmuškite po kiaušinį.
2.Nedideliame dubenėlyje grietinėlę sumaišykite su druska, pipirais ir peletrūnu.
3.Po vieną šaukštą gautos masės dėkite ant kiaušinių.
4.Sudėkite indelius į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180º C temperatūroje apie 6 – 8 minutes. Iš karto patiekite.

LAIKAS: Pasiruošimas trunka apie 5 minutes, kepimas – apie 8 minutes.
PARUOŠIMAS: Kai verdate kiaušinius, patikrinkite, kokio kietumo jie yra, jiems dar verdant. Jei virsite kiaušinius 8 minutes, jie bus labai kieti. Jei norite, kad trynys nebūtų kietas, virkite kiaušinius trumpiau.
PATIEKIMO IDĖJOS: Patiekite labai karštus, su sviestu apteptu skrebučiu ar traškiu batonu.


Atsakyti
QUOTE(KAROLE2000 @ 2005 07 17, 12:52)
As tai pasiulyciau... Parduotuveje yra tokie tepinukai is tuno. Visokiu yra. Tunas su: kukuruzais, kariu, prieskoniais ir dar kazkuo. Tai labai paprasta . Paimi duonos, batono ryziu paploteliu ar duoniuku (pagal skoni) ir uztepi. Labai skanu ir gardu. Jie buna padeti parduotuveje prie konservu. Skanaus  mirksiukas.gif


Aš irgi tokį tuną pamėgau
Atsakyti