nereikia tirpinti, reikia vos vos duoti sušilti, kad būtų minkštesnis, nei kietas, kad mikserio šluotelės, lengvai jį pjautų, kaip 40% grietinė tokio kietumo, nepraradęs formos, negalima jo ant viryklės, jis tirps, va ant radiatoriaus (nu šiltesnis nei nabašniko užpakalis) ir aš kartais dedu, kai reikia atšildyti..o geričiausias būdas tai mikrobangė...
ziurekit man irgi iskilo klausimas, kazkada kepiau rafaelo torto lakstus nu zodziu uzsitaisiua visa porcija tos teslos, ir bandziau kepti per du kartus pirmaji karta issikepiau viskas gerai, padalinau pusiau viskas ciki piki, o antraji karta jau kai pasoviau kepti, kazkodel man visiskai nekilo tesla nors pirmoji puikiai iskilo, tai taip ir likau nesupratusi, kas cia galejo nutikti, gal tie kepimo milteliai pastoveje nebekelia biskvito ar kas cia?
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 02 26, 11:56)
ziurekit man irgi iskilo klausimas, kazkada kepiau rafaelo torto lakstus nu zodziu uzsitaisiua visa porcija tos teslos, ir bandziau kepti per du kartus pirmaji karta issikepiau viskas gerai, padalinau pusiau viskas ciki piki, o antraji karta jau kai pasoviau kepti, kazkodel man visiskai nekilo tesla nors pirmoji puikiai iskilo, tai taip ir likau nesupratusi, kas cia galejo nutikti, gal tie kepimo milteliai pastoveje nebekelia biskvito ar kas cia?
nieko nežinau, visus kartus normaliai abu iškepė
QUOTE(šarūnė @ 2013 02 26, 08:17)
Dėjau miltų tiek, kiek parašyta, nepamirškit, kad kakavos dar dedasi 40 g.
Iš dvigubos normos kepiau 30 cm formoj. 26 cm kepkit 1.5 normos.
Iš dvigubos normos kepiau 30 cm formoj. 26 cm kepkit 1.5 normos.
aciu
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 02 26, 12:19)
o su kuriom mikserio šluotelėm tu plaki? [/i]
Geras klausimas, net nežinau, kaip atsakyti, tai parodysiu Va tokios. Kitokių net neturiu, tai ir nesusimąsčiau, kad gali būti netinkamos...
QUOTE(Cukraus pudra @ 2013 02 26, 14:18)
nieko nežinau, visus kartus normaliai abu iškepė
nesuprantu kodel man cia taip nutiko, bijau dabar per pora kart kept
Aciu! O tas sokoladinis glajus, nukreipkit kur ieskot recepto ir kaip teisingai padaryti ji
Kazin ir sonus eis juom aptept
Kazin ir sonus eis juom aptept
Tai va turtingas kavos tortas jau ismegintas. Geras tortas. Pergyvenau, kad biskvitas plonas man gavosi, bet is tiesu, tai viskas gerai. Aptepliojau sokoladiniu ganasu, uzdejau savo puikiasias rozes ir tai buvo mano pirmas tortas su tokiom dekoracijom "prabangiom". Padariau foto, niu, bet nemoku ikelt... ir taip, ir taip pabandziau - nemoku.
Mano vyrui sitas tortas pagal reitingus - pirmoj vietoj, o man vis tik rafaelo nr.1.
Mano vyrui sitas tortas pagal reitingus - pirmoj vietoj, o man vis tik rafaelo nr.1.
noriu dar jusu paklausti, eisiu kept rafaelo biskvita, planuoju kremus tokius daryt
1 indelis Rududu (398 g), 200 g sviesto, pagal Olesta biski kavos dar ipilsiu
2. darysiu is 250g. grietineles, biski cukraus, 100g sokolado, siek tiek vanilino
tai dabar mintys neramios lenda i galva, as nereikia i grietinele deti standiklio? nepasileis? sakot susigules neisbege per krastus?
net neisivaizduoju kuom puosti virsu
1 indelis Rududu (398 g), 200 g sviesto, pagal Olesta biski kavos dar ipilsiu
2. darysiu is 250g. grietineles, biski cukraus, 100g sokolado, siek tiek vanilino
tai dabar mintys neramios lenda i galva, as nereikia i grietinele deti standiklio? nepasileis? sakot susigules neisbege per krastus?
net neisivaizduoju kuom puosti virsu
QUOTE(Rutele_S @ 2013 02 26, 21:44)
Aciu! O tas sokoladinis glajus, nukreipkit kur ieskot recepto ir kaip teisingai padaryti ji
Kazin ir sonus eis juom aptept
Kazin ir sonus eis juom aptept
šokoladinis glajus ir darbas su juo... ir šonams tinka ir viršui...
QUOTE(Rutele_S @ 2013 02 26, 21:44)
Aciu! O tas sokoladinis glajus, nukreipkit kur ieskot recepto ir kaip teisingai padaryti ji
Kazin ir sonus eis juom aptept
Kazin ir sonus eis juom aptept
as dariau pagal ta http://vitossandeliu...is-ganasas.html viskas sustingo puikiai, tik man sitos normos per daug buvo, uztektu ir is puse normos.