Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

Gražūs visų naujokėliai, bet tetraspio gražumas bigsmile.gif thumbup.gif wub.gif

labai tikiuosi tokį vaizdelį ir pas save namuose kada nors išvyst - kol kas pagrindinis tikslas, kad augtų ir stiprėtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 12 09, 10:15)
jau kad apsipirkau, tai apsipirkau smile.gif mano naujokai:
Rhynchostylis gigantea White with red spots - nu bet jau kvepia... wub.gif
Paphiopedilum Sparsholt x Winston Churchill Indomitable - o žiedo didumas... thumbup.gif
Oncidium Twinkel CT White Strong Su pumpurais!
Phalaenopsis gigantea

va koks kolektyvas naujas blush2.gif

Super, o gal nuotraukas idesit? Labai idomu kokio dydzio giganteja?
Ir siaip visu nuotraukos labai grazios, atskirai net nevardysiu wub.gif Ir as pasirodysiu ziedais uz kokiu poros savaiciu, kolkas pumpurais dziaugiuosi.
Ir dar del laistymo... tai gerai kai vyras karta palaisto, o kai as iskrendu i LT be vyro kokioms 4-5 savaitems, tai isivaizduojat griztant atgal vis nezinau ka rasiu blush2.gif Bet kazkodel viskas visada buvo gerai, nei supudintu nei perdziovintu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 12 09, 20:55)
Ir Ascofinetia Peaches. Truputį nepasisekė, toks gražus augaliukas, bet beveik visos šaknelės supuvusios verysad.gif Pasidalino į du, vienas auginukas turi išleidęs mažą naują šaknytę, tai gal gyvens. Pasodinau atkirai į kiminus g.gif Jei seksis, tai gal ir du augaliukus turėsiu wub.gif

pas mane tas pats,augalai gražūs,bet visos šaknys supuvusios,tik po vieną varganą šaknytę turi.
Atsakyti
As irgi giriu visu ziedelius bendrai wub.gif
Atsakyti

O pas mane atkeliavo seniai norėtas pipirėlis wub.gif Epidendrum porpax. Kad ir nužydėjęs (o rašo žydintis tongue.gif), bet jau toks krūmas thumbup.gif galvojau reikės dar kaži kiek laukt kol prižels pilnas vazonėlis ir pradės svirt per kraštus ax.gif

Ir Ascofinetia Peaches. Truputį nepasisekė, toks gražus augaliukas, bet beveik visos šaknelės supuvusios verysad.gif Pasidalino į du, vienas auginukas turi išleidęs mažą naują šaknytę, tai gal gyvens. Pasodinau atkirai į kiminus g.gif Jei seksis, tai gal ir du augaliukus turėsiu wub.gif

Dėl Ascofinetios tikrai labai gaila, nes pats augalas tikrai atrodė tvirtas ir substrate tvirtai sėdėjo g.gif

Su Schwerter'iu vieno pokalbiu metu kaip tik kalbėjome apie tokius augalus ir apie tai kaip klientai tik gavę augalą traukia iš vazono. Aš jau kažkada esu rašius apie tai, kad į Europą augalai iš Azijos dažnai atkeliauja tiesiog be šaknų arba plikomis šaknimis. Tada jie sodinami į vazonėlius ir praeina laiko kol jie įsitvirtina substrate, pradeda auginti šaknis. Kai renkamės augalus visada žiūrime į tai ar tvirtai laikosi vazone, kaip atrodo žalioji augalo dalis ir tiek kiek matosi šaknys per vazonėlio paviršių ir vazonėlio sieneles. Jei augalas leidžia šaknytes vadinasi gyvybė jame yra. Kaip Schwerteris minėjo augintojai tik gavę augalą traukia iš vazono, augalas patiria stresą ir visas procesas užsitęsia. Orchidėjų šaknys gali supūti ir nuo pasikeitusios aplinkos, kaip tarkim išėmus iš vazonėlio orchidėją ir plikomis šaknimis įdėjus ją į orchidariumą labai dažnai palaipsniui supūna senosios šaknis, bet ji prisitaiko prie naujos aplinkos ir ima auginti naujas šaknis. Aš suprantu kai augalai atkeliauja kiminuose, tuomet tikrai jei esatę nepratę juos taip auginti verta traukti iš vazono ir sodinti į substratą, bet jei augalas pasodintas substratę ir jame įsitvirtinęs, o substratas dar geras, nesukritęs nėra prasmės augalui varyt stresą. na bent jau kurį laiką pakentėkite, pažiūrėkite kaip jis jaučiasi pas jus, kas su juo vyksta. Tai tik mano patarimas, tiksliau turbūt Schwerterio smile.gif

O dėl Epidendrum porpax tai turėjome ir dar su keliais žiedeliais, jie atkeliavo žydintys, bet jau baigia, tačiau šis krūmelis pasirodė tvirtesnis ir didesnis, tai pagalvojau, kad geriau toks augalas nei tie keli žiedeliai mirksiukas.gif
Atsakyti
Va va, skm. As jau buvau apie tai kalba uzvedus kazkada. As pati traukiu tik jei augalas makaluojas substrate arba auga kiminuos, o siaip nekisu nagu, kol neatsiranda tikrojo persodinimo poreikio. Deja, realybej dauguma pasielgia kitaip kazkodel... Galbut galvoja jog suteiks geresnes salygas. Cia vadinamas per didelis rupinimasis.

O mano naujas phal. irgi is Schwerterio?
Atsakyti
sveikos, pasitikslinau del vazoneliu kainu, tai deja bus tokios:

kvadratinis ir apvalus mazas 7,99lt
kvadratinis vidutinis 13,99lt
kvadratinis didelis 17,49lt
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2012 12 10, 13:35)
Dėl Ascofinetios tikrai labai gaila, nes pats augalas tikrai atrodė tvirtas ir substrate tvirtai sėdėjo  g.gif

Su Schwerter'iu vieno pokalbiu metu kaip tik kalbėjome apie tokius augalus ir apie tai kaip klientai tik gavę augalą traukia iš vazono. Aš jau kažkada esu rašius apie tai, kad į Europą augalai iš Azijos dažnai atkeliauja tiesiog be šaknų arba plikomis šaknimis. Tada jie sodinami į vazonėlius ir praeina laiko kol jie įsitvirtina substrate, pradeda auginti šaknis. Kai renkamės augalus visada žiūrime į tai ar tvirtai laikosi vazone, kaip atrodo žalioji augalo dalis ir tiek kiek matosi šaknys per vazonėlio paviršių ir vazonėlio sieneles. Jei augalas leidžia šaknytes vadinasi gyvybė jame yra. Kaip Schwerteris minėjo augintojai tik gavę augalą traukia iš vazono, augalas patiria stresą ir visas procesas užsitęsia. Orchidėjų šaknys gali supūti ir nuo pasikeitusios aplinkos, kaip tarkim išėmus iš vazonėlio orchidėją ir plikomis šaknimis įdėjus ją į orchidariumą labai dažnai palaipsniui supūna senosios šaknis, bet ji prisitaiko prie naujos aplinkos ir ima auginti naujas šaknis. Aš suprantu kai augalai atkeliauja kiminuose, tuomet tikrai jei esatę nepratę juos taip auginti verta traukti iš vazono ir sodinti į substratą, bet jei augalas pasodintas substratę ir jame įsitvirtinęs, o substratas dar geras, nesukritęs nėra prasmės augalui varyt stresą. na bent jau kurį laiką pakentėkite, pažiūrėkite kaip jis jaučiasi pas jus, kas su juo vyksta. Tai tik mano patarimas, tiksliau turbūt Schwerterio smile.gif

O dėl Epidendrum porpax tai turėjome ir dar su keliais žiedeliais, jie atkeliavo žydintys, bet jau baigia, tačiau šis krūmelis pasirodė tvirtesnis ir didesnis, tai pagalvojau, kad geriau toks augalas nei tie keli žiedeliai  mirksiukas.gif

Dėl E.porpax tai labai jums ačiū thumbup.gif tikrai nesitikėjau tokio vešlaus augaliuko, tai sakau ir tų žiedų nereik mirksiukas.gif

Dėl traukimo iš vazono dabar žinosiu, pabijojau palikt tam substrate kad toliau nepūtų blush2.gif gyveni ir mokaisi blush2.gif tikiuosi prileis šaknų ir turėsiu du gražius augaliukus thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Va, mano naujų gėliukų fotosesija:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2012 12 10, 14:03)
sveikos, pasitikslinau del vazoneliu kainu, tai deja bus tokios:

kvadratinis ir apvalus mazas 7,99lt
kvadratinis vidutinis 13,99lt
kvadratinis didelis 17,49lt

As jau daugmaz zinau kiek ir kuriu man reik. Kur tau atsiusti?
Atsakyti
QUOTE(Skaidrek96 @ 2012 12 10, 18:14)
Va, mano naujų gėliukų fotosesija:

Koks raibuolės žiedas didelis bigsmile.gif Rhynchostylio žiedų kekės wub.gif ir oncidiumas kiek pumpurų daug turi thumbup.gif nuostabūs augaliukai, sėkmingo auginimo 4u.gif
Atsakyti
Dantiste, aciu.
Atsakyti