QUOTE(lasvegiete @ 2013 01 10, 02:56)
Kazkaip jau labai labai senai maciau sioje temoje masdevalijas arba drakulas. Idomu ar kas nors jas dar auginat? As turiu viena, bet kolkas neplanuoja zydeti...
Aš irgi auginu hibridinę masdevaliją, bet pokolkas nėra kuo girtis, auginasi tik lapus, bandė vienas žiedelis lįsti, bet sudžiuvo.. o šiaip jos labai labai patinka, tik sunku žiemą tinkamas sąlygas sudaryti..
QUOTE(eliss @ 2013 01 11, 17:34)
kaip puiku

dabar melskimės,kad būtų geri orai,labai norėčiau atvažiuoti paklausyti šios paskaitos
Vyras žadėjo išleisti į seminarą, tai dabar svarbu orai kojos nepakištų, nes vistik 130 km kelionė laukia
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 11, 20:37)
Dar noriu pasidalint visiškai nenaujom idėjom, bet gal kam pravers
Pradėjau laistyt visas orchidėjas etapais, t.y. vienu metu po vieną kambarį (jos pas mane iš viso šešiose skirtingose patalpose auga). Kai laistydavau visas iš karto, tai spėdavau ir pavargt, ir nusibosdavo, o pritrūkus lietaus vandens arba noro toliau tą darbą dirbt kitą dieną pamiršdavay ką laisčiau, o ko ne (nes raibuoles su vienokiom trąšom laistau, phalaenopsius su kitokiom, vienas rečiau, kitas dažniau ir pan.).
..................
Iš kitos serijos, bet vis tiek apie orchidėjas

Maniškės visus metus praleisdavo namuose, nes nesugalvojau kur jas vasarą lauke galėčiau laikyt - kur gėlynuose patvory straigės užpultų ar pati pamirščiau laistyt, o visas kiemas yra pietvakarinėje pusėje ir kur matomiau pastačius iškeptų jos per dieną ar dvi
Turim gi didžiulę pavėsinę ir jos visa galinė siena laisva - tai sakiau pakabinsim kelias metalines lentynas. Ir gėliukams bus puiku, ir pavėsinės vaizdas bus gyvesnis, "žalesnis"

Ten visą dieną šviesu, bet tiesioginė saulė niekad neužšviečia, nebent labai labai anksti rute saulei virš namo kylant.
Aš jau senokai taip laistau, tik pas mane dažniausiai gaunasi aukštais, vieną dieną pirmame aukšte, kitą - antrame
Puiki idėja

, kai kuriom orchidėjoms tikrai bus į naudą lauke pabūti, manau drąsiai galima nešti žalialapes raibuoles, liežuves, oncidium nanum ir kt. manau ir margalapes raibuoles galima, tik viskas priklauso nuo to kokia vasara, jei karšta - kodėl gi ne..
oi kokių grožių prikėlėt