Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

Pas draugę šitas grožis pražydo wub.gif
O auga sakyčiau gan skurdžiai - nešildomoje patalpoje - tambūre.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaSandra: 12 sausio 2013 - 17:59
user posted image
user posted image
gražialapės, dar vadinamos juvelyrinėmis.
Katlėja, aš be žodžių wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2013 01 12, 18:05)
Katlėja, aš be žodžių  wub.gif

Meri, kokia graži kompozicija smile.gif Kelios čia rūšys susodintos? Juvelyrinės nėra lengviausiai auginamos, tiesa?
Atsakyti
As irgi lauko gerbeja, tik sikart keleta nenesiu, paliksiu namie, kur vesiau, nes lauke pas mus siaubingai karstos vasaros. Taip kelios vos nenumire, viena is ju babtistonija. As kaip sykis uz margalapiu raibuoliu nesima i kiema, maniskems ten vasara labai patinka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2013 01 10, 02:56)
Kazkaip jau labai labai senai maciau sioje temoje masdevalijas arba drakulas. Idomu ar kas nors jas dar auginat? As turiu viena, bet kolkas neplanuoja zydeti...

Aš irgi auginu hibridinę masdevaliją, bet pokolkas nėra kuo girtis, auginasi tik lapus, bandė vienas žiedelis lįsti, bet sudžiuvo.. o šiaip jos labai labai patinka, tik sunku žiemą tinkamas sąlygas sudaryti..

QUOTE(eliss @ 2013 01 11, 17:34)
kaip puiku smile.gif dabar melskimės,kad būtų geri orai,labai norėčiau atvažiuoti paklausyti šios paskaitos smile.gif

drinks_cheers.gif
Vyras žadėjo išleisti į seminarą, tai dabar svarbu orai kojos nepakištų, nes vistik 130 km kelionė laukia rolleyes.gif

QUOTE(mumrikas @ 2013 01 11, 20:37)
Dar noriu pasidalint visiškai nenaujom idėjom, bet gal kam pravers ax.gif 

Pradėjau laistyt visas orchidėjas etapais, t.y. vienu metu po vieną kambarį (jos pas mane iš viso šešiose skirtingose patalpose auga). Kai laistydavau visas iš karto, tai spėdavau ir pavargt, ir nusibosdavo, o pritrūkus lietaus vandens arba noro toliau tą darbą dirbt kitą dieną pamiršdavay ką laisčiau, o ko ne (nes raibuoles su vienokiom trąšom laistau, phalaenopsius su kitokiom, vienas rečiau, kitas dažniau ir pan.).

..................
Iš kitos serijos, bet vis tiek apie orchidėjas biggrin.gif  Maniškės visus metus praleisdavo namuose, nes nesugalvojau kur jas vasarą lauke galėčiau laikyt - kur gėlynuose patvory straigės užpultų ar pati pamirščiau laistyt, o visas kiemas yra pietvakarinėje pusėje ir kur matomiau pastačius iškeptų jos per dieną ar dvi doh.gif 

Turim gi didžiulę  pavėsinę ir jos visa galinė siena laisva - tai sakiau pakabinsim kelias metalines lentynas. Ir gėliukams bus puiku, ir pavėsinės vaizdas bus gyvesnis, "žalesnis" thumbup.gif Ten visą dieną šviesu, bet tiesioginė saulė niekad neužšviečia, nebent labai labai anksti rute saulei virš namo kylant.

Aš jau senokai taip laistau, tik pas mane dažniausiai gaunasi aukštais, vieną dieną pirmame aukšte, kitą - antrame biggrin.gif

Puiki idėja thumbup.gif, kai kuriom orchidėjoms tikrai bus į naudą lauke pabūti, manau drąsiai galima nešti žalialapes raibuoles, liežuves, oncidium nanum ir kt. manau ir margalapes raibuoles galima, tik viskas priklauso nuo to kokia vasara, jei karšta - kodėl gi ne..

oi kokių grožių prikėlėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 12 sausio 2013 - 18:44
QUOTE(Katleja1 @ 2013 01 12, 13:38)
Pražydo man rudenį parveštas Phragmipedium besseae  :heartsfade: Iš pradžių po kelionės turbūt pirmą pumpurą nudžiovino, bet po to apsiprato ir išleido naują wink.gif

Grožis wub.gif Tik mane kažkaip labiau "užkabino" standartinis Besseae, gal kad labai ryškus ir žiedas šviečia iš toli kaip šviesoforas biggrin.gif Norėčiau to morkinės/raudonos spalvos Besseae pradžiai, bet kol kas dar norus dėlioju, prioritetus perstumdinėju biggrin.gif

QUOTE(Katleja1 @ 2013 01 12, 15:49)
Mumrikai, tu turi Paph. armeniacum? bigsmile.gif Kaip jis tau auga?

Taip turiu - puslapiu ar dviem aukščiau įdėjau jo foto, kad žiedą leidžia mirksiukas.gif Kol kas sodinau į tokį vazoną kokį turėjau - mano keras iš trijų auginių ir aplink jį dar tikrai yra vietos - kai ims leisti "vaikus" pamatysiu ar toli jie keliauja, ar glausčiau prie "tėvų" auga. Pvz. maniškio keras iš trijų auginių labai kompaktiškas, visi trys šalia šoniukais susispaudę biggrin.gif

Augti auga - lapą sparčiai auginasi, o ir pumpuriukas nelauktai netikėtai snapą iškišo. Man šios raibuolės žiedų kiaušinio trynio geltonumas labai jau prie širdies biggrin.gif

QUOTE(eliss @ 2013 01 12, 17:16)
tai tik žalialapes, margalapėms lauke negerai.

Pirmiausia ir planuoju nešt laukan hibridines žalialapes raibuoles - ir ne taip baisu, ir vazonai didesni, tai drėgmės svyravimų didesnių nebus, o galiausiai sudėlioti į lentynas iš tolo matysis - mažiukes margalapes raibuoliukes tolėliau nuėjus ir pastebėt būtų sunku lotuliukas.gif

QUOTE(mamaSandra @ 2013 01 12, 18:59)
Pas draugę šitas grožis pražydo  wub.gif
O auga sakyčiau gan skurdžiai - nešildomoje patalpoje - tambūre.

Gražumas wub.gif Būtent todėl cimbidis ir pražydo, kad šaltai pabuvo - reikia jiems vėsaus ir sauso periodo, kad žiedynus imtų formuot mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 12, 19:07)
Grožis wub.gif Tik mane kažkaip labiau "užkabino" standartinis Besseae, gal kad labai ryškus ir žiedas šviečia iš toli kaip šviesoforas  biggrin.gif Norėčiau to morkinės/raudonos spalvos Besseae pradžiai, bet kol kas dar norus dėlioju, prioritetus perstumdinėju biggrin.gif
Taip turiu - puslapiu ar dviem aukščiau įdėjau jo foto, kad žiedą leidžia mirksiukas.gif Kol kas sodinau į tokį vazoną kokį turėjau - mano keras iš trijų auginių ir aplink jį dar tikrai yra vietos - kai ims leisti "vaikus" pamatysiu ar toli jie keliauja, ar glausčiau prie "tėvų" auga. Pvz. maniškio keras iš trijų auginių labai kompaktiškas, visi trys šalia šoniukais susispaudę biggrin.gif

Augti auga - lapą sparčiai auginasi, o ir pumpuriukas nelauktai netikėtai snapą iškišo. Man šios raibuolės žiedų kiaušinio trynio geltonumas labai jau prie širdies biggrin.gif

Jo, aš irgi labai noriu to oranžinio žieduko wub.gif Pavasarį būtinai dairysiuos smile.gif

Tavo Armeniacum gražuoliukas tikras wub.gif

Dėl armeniacum, tai aš turiu užrašuose, kad Paph.armeniacum ypatingas tuo, kad jo naujos skrotelės auga nutolę viena nuo kitos maždaug 10cm atstumu, todėl tai būtina įvertinti prieš renkantis vazoną persodinimui. Tai 10 cm sakyciau tolokai vienas nuo kito g.gif Todėl kiti augintojai kiek domėjausi net renkasi krepšius su dideliais tarpais, kad nauji auginukai galėtų išlysti kur jiems patogiau, kaip pvz. šioje foto:
Armeniacum krepšiuose

Arba šioje:
Armeniacum1

Mane jo spalva irgi be galo žavi, tik nusipirkus reiktų mastyti kaip čia jį sodinti reikes veliau g.gif Manau ateityje tikrai įsigysiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2013 01 12, 21:43)
Tavo Armeniacum gražuoliukas tikras wub.gif

Dėl armeniacum, tai aš turiu užrašuose, kad Paph.armeniacum ypatingas tuo, kad jo naujos skrotelės auga nutolę viena nuo kitos maždaug 10cm atstumu, todėl tai būtina įvertinti prieš renkantis vazoną persodinimui. Tai 10 cm sakyciau tolokai vienas nuo kito g.gif

Mane jo spalva irgi be galo žavi, tik nusipirkus reiktų mastyti kaip čia jį sodinti reikes veliau g.gif Manau ateityje tikrai įsigysiu wub.gif

Dėkui wub.gif

Žinojau tą jo savybę, bet vėl gi sodint nedidelį augalą į daug didesnį vazoną vėl nelabai gerai - sunku kontroliuot substrato drėgnumą. Aš minimum metams pasodinau į standartinį mumrikišką vazoniką (tą, kuris vidutinio dydžio
- ne į patį mažiausią), pažiūrėsiu kaip jis elgsis su savo "vaikais" ir tada jau bus matyt reikia persodint ar ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 12, 21:24)
Dėkui wub.gif

Žinojau tą jo savybę, bet vėl gi sodint nedidelį augalą į daug didesnį vazoną vėl nelabai gerai  - sunku kontroliuot substrato drėgnumą. Aš minimum metams pasodinau į standartinį mumrikišką vazoniką (tą, kuris vidutinio dydžio
- ne į patį mažiausią), pažiūrėsiu kaip jis elgsis su savo "vaikais" ir tada jau bus matyt reikia persodint ar ne 4u.gif

Na taip, augalėlis dar nėra labai didelis. Dabar jau lauksim armeniacum žieduko pasirodant, na ir aišku būtų labai idomu išgirsti kai koks "vaikis" išlys 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katleja1: 12 sausio 2013 - 21:34
QUOTE(Merii @ 2013 01 12, 19:05)
user posted image
user posted image
Katlėja, aš be žodžių  wub.gif

Labai gražu, atrodo tokia mažytė thumbup.gif
Atsakyti
Prisiruošiau miniuką nufotkint,kurį neseniai pirkau.Dar vienas tuoj pražys smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2013 01 13, 16:44)
Prisiruošiau miniuką nufotkint,kurį neseniai pirkau.Dar vienas tuoj pražys smile.gif

Oi koks grazus, labai idomi spalvyte wub.gif Cia krasteliai geltoni?
Atsakyti