Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(Katleja1 @ 2013 01 13, 17:46)
Oi koks grazus, labai idomi spalvyte wub.gif Cia krasteliai geltoni?

taip,jis visas geltonai dryžuotas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2013 01 12, 13:38)
Pražydo man...

woooow
Atsakyti
Belaistydama pastebėjau, kad Dendrobium Yukidaruma king pražydo. Kvepia tikrai skaniai wub.gif Labai negausiai, tik 2 žiedeliai ir ne iš naujų stiebų, bet iš seno. Dendrobiai nėra mano favoritai (turiu tik 2), gal todėl antras turimas iš vis nesiruošia žydėt blink.gif Neturiu galimybių jiems suteikti labai vėsaus reikiamo periodo, o ant vėsesnės palangės matyt nepakanka.. Na šiaip ar taip nebuvau mačiusi šios orchidėjos žiedų, tai teko garbė pamatyti ir pasidžiaugti.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katleja1: 13 sausio 2013 - 20:47
Žydi nežiniukas cimbidis pirktas Ermitaže
user posted image

Beveik visi šiuo metu pas mane žydintys falenopsiai biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uranija5: 14 sausio 2013 - 17:45
Uranija, thumbup.gif
Atsakyti
Kiek daug pas jus grozybiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Katleja1 @ 2013 01 13, 21:46)
Belaistydama pastebėjau, kad Dendrobium Yukidaruma king pražydo. Kvepia tikrai skaniai wub.gif  Labai negausiai, tik 2 žiedeliai ir ne iš naujų stiebų, bet iš seno. Dendrobiai nėra mano favoritai (turiu tik 2), gal todėl antras turimas iš vis nesiruošia žydėt blink.gif Neturiu galimybių jiems suteikti labai vėsaus reikiamo periodo, o ant vėsesnės palangės matyt nepakanka.. Na šiaip ar taip nebuvau mačiusi šios orchidėjos žiedų, tai teko garbė pamatyti ir pasidžiaugti.
user posted image

Labai graži, puikūs žiedukai thumbup.gif . O aš turiu dendrobį ir nedarau jam jokių pertraukų. Nudziugina kasmet per gimtadienį pražydedamas, o šiemet net dvi šakos, tik kai nuzydi, tai padedu toliau ant palangės, nes nelabai gražus, ir jis liūdi toliau nuo kitu, rudeni pradeda lįsti ziedstiebis. Jau treti metai taip. Dabar noriu jau ir kitu spalvų, kai iš bandžiau, kad moku auginti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Uranija5 @ 2013 01 14, 18:45)
Žydi nežiniukas cimbidis pirktas Ermitaže
user posted image

Beveik visi šiuo metu pas mane žydintys falenopsiai  biggrin.gif
user posted image

Kai už lango greit 20 (praneša ), ant palangiu tokieeeee groziai thumbup.gif
Atsakyti
Ar yra mėgstančių gelbėti "įdomios" būsenos orchidėjas? Falenopsius konkrečiai... Dovanočiau, nes tokiomis sąlygomis, kokios pas mane, tai... doh.gif Be galo gaila, buvo atsigavusios, numylėtos, o dabar 16 laipsnių ir jei pamirkau bent kiek (duodu šaknims drėgmės), jau žiūrėk, puvinys kabinasi... aišku, prie žemos temperatūros nesistebiu.
Gaila man, kai taip kankinasi. Jei yra norinčių, rašykit... ax.gif
Atsakyti
Gera čia užsukti kai tiek nuostabių žiedų wub.gif
Atsakyti
Už lango sninga,o šitoj temoj taip gražu wub.gif Šaunuolės merginos,o mano orcidėjas užpuolė erkės verysad.gif
Atsakyti
Uranija, Katleja thumbup.gif wub.gif

Ir man dar žinot kuo neįtinka augalai iš Peruflora - ogi, kad negražiai atrodo blush2.gif Kalbu būtent apie paph. ir prah. Kiek nuotraukose apžiūrėjau, tai lapai paglamžyti, patraiškyti, o jei ilgi (žalialapių jie ilgesni ir būna - margalapiai kompaktiški, bet tų lapai kietesni ir juos aplaužo), tai dar ir nukirpti galai doh.gif

Aš suprantu, kad lėktuvu skraidint tą žalią masę ne juokas ir tūrio, ir svorio prasme, bet įsivaizduoju po to pasodintą tokį apipešiotą viščiuką augint kelis metus, kol padoriu pavirs biggrin.gif Gerai jei kas turi kur vietelių augalams paslėpt kuriam laikui ir net ne kuriam, o ilgesniam, o pas save jų tokių nuvargintų neįsivaizduoju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 15, 18:59)

Ir man dar žinot kuo neįtinka augalai iš Peruflora - ogi, kad negražiai atrodo blush2.gif 

užsisakiau vieną augalą,pernai sakytas prisitaikė gerai smile.gif man nesvarbu nei lapų sulamdymai,nei vazonų grožis,man yra azartas suteikti tinkamas sąlygas augalui,kad jis pražystų smile.gif kai vienas pražysta,susidomėjimas juo priblėsta,tada imuosi kito augalo smile.gif
Atsakyti