Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(eliss @ 2013 01 18, 15:45)
kaip auga tavasis nanum? manasis auginas žiedstiebį biggrin.gif

Keletas šiuo metu žydinčių žiedų smile.gif mano mylimiausia ir seniausia baltukė niekad manęs nenuvilia wub.gif

Auginasi naują auginį, tai labai džiaugiuosi biggrin.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 01 18, 16:06)
Auginasi naują auginį, tai labai džiaugiuosi  biggrin.gif 

thumbup.gif

mano taip pat smile.gif labai nereiklus augalas,kol kas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 18, 02:14)
Paphiopedilum Sparsholt x Winston Churchill Indomitable
Ir pirmieji tikrai naminiai  oncidiumo Twinkle Red Fantasy žiedeliukai
O čia raibuolė cirkininkė akrobatė

g.gif kada čia ta apžiūra?? biggrin.gif

QUOTE(cinde @ 2013 01 18, 13:36)
Laukiu prasiskleidziant Phalaenpsis Manii black  wub.gif

gražuolis wub.gif

QUOTE(eliss @ 2013 01 18, 16:45)
Keletas šiuo metu žydinčių žiedų smile.gif

labai labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2013 01 18, 15:53)
kvailas klausimas, bet is kurios vietos auga nanumo ziedstiebis? Dar neturiu patirties su visokiais oncidiumais, catlejom ir pan, tai man viskas nauja ir neaisku smile.gif

Galiu pailiustruoti, jei matysis..
Pirmoj nuotraukoj 2 pumpuriukai, bet tik iš vieno išaugo žiedstiebis, o kitas nudžiuvo
user posted image
user posted image
antroj auginys auga, sakyčiau panašu, tai reikia palaukti kol ugtelės, kad suprasti kas bus biggrin.gif o kitų oncidium žiedstiebiai išauga iš tarpulapių, o jei va taip kažkas auga iš senojojo auginio apačios - tai būna nauji auginiai..
Papildyta:
QUOTE(eliss @ 2013 01 18, 16:08)
mano taip pat smile.gif labai nereiklus augalas,kol kas rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Vaje net seilė ištyso žiūrint į Paphikus wub.gif Ir kaip neturėt visai gėdos tokius grožius rodyt, dabar sapnuosis doh.gif lotuliukas.gif Na nieko ateis šventė kada ir į mano kiemą biggrin.gif

Man kilo toks klausimas įdomus. Ką jūs darote kai žiedynstiebis taip išauga, kad pradeda remtis į stiklą? Ant palagės toliau kur paslinkti nėbėra galimybės, o jeigu sukiot pradėsiu tai išaugs kreivas šleivas ir žiedukai bus negražiai išsidėlioję doh.gif Dabar prie lango pristūmiau stalą ir ant jo išdėliojau, o jūs ką darote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2013 01 18, 06:44)
Man kilo toks klausimas įdomus. Ką jūs darote kai žiedynstiebis taip išauga, kad pradeda remtis į stiklą? Ant palagės toliau kur paslinkti nėbėra galimybės, o jeigu sukiot pradėsiu tai išaugs kreivas šleivas ir žiedukai bus negražiai išsidėlioję  doh.gif Dabar prie lango pristūmiau stalą ir ant jo išdėliojau, o jūs ką darote? g.gif

Manau stalo ideja visai nebloga. Mano namuose isvis palanges neegzistuoja, tai man tokia situacija nelabai pasitaiko. Bet jeigu labai istysta ir remiasi, tai as pernesu i kita viena, turiu toki kampa, kur labai didelis langas. O kai jau ziedstiebis pakankamai ilgas, su pumpurais, tada ir prisegu prie pagaliuko.
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2013 01 18, 16:54)
O kai jau ziedstiebis pakankamai ilgas, su pumpurais, tada ir prisegu prie pagaliuko.

Pas mane jau prisegti prie pagaliukų, bet taip į langą stiebėsi, pumpurų prikrovė, kad jau tiesiog remiasi į patį stiklą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2013 01 18, 17:05)
Pas mane jau prisegti prie pagaliukų, bet taip į langą stiebėsi, pumpurų prikrovė, kad jau tiesiog remiasi į patį stiklą  doh.gif

Jei matau kad auga tiesiai į langą, atitraukiu kiek galiu arba pasuku šiek tiek į šoną ir tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cinde @ 2013 01 18, 13:08)
sitas grozis tai visiskai ne mano nuopelnas biggrin.gif pirkau ji neseniai ir su dviem ziedstiebiais  wub.gif

tikriausi iš orchidejos.lt - ir Uranijos gėliukas iš tos pačios partijos mirksiukas.gif

QUOTE(Uranija5 @ 2013 01 18, 13:58)
wub.gif  o kai jau visi prasiskleis išvis vaizdas bus pasakiškas  biggrin.gif
oncidiumai mano slapta meilė, kažkada ir oncidium nanum nusipirkau vien dėl to kad jis oncidium, nors jo žiedeliai ir kitokie  biggrin.gif

Man patinka būtent šių mažučiukai smulkučiukai žiedukai ir kad kvepia skaniai thumbup.gif

QUOTE(lasvegiete @ 2013 01 18, 15:57)
Mumrikai, labai grazi raibuole  thumbup.gif

dėkui wub.gif

QUOTE(misis J* @ 2013 01 18, 16:25)
g.gif kada čia ta apžiūra??  biggrin.gif

kitą savaitę "jamam" drinks_cheers.gif

QUOTE(Eiryn @ 2013 01 18, 16:44)
Vaje net seilė ištyso žiūrint į Paphikus  wub.gif Ir kaip neturėt visai gėdos tokius grožius rodyt, dabar sapnuosis  doh.gif  lotuliukas.gif Na nieko ateis šventė kada ir į mano kiemą  biggrin.gif

Man kilo toks klausimas įdomus. Ką jūs darote kai žiedynstiebis taip išauga, kad pradeda remtis į stiklą?

Baisiausia, kad aš begėdė ir dar tuo didžiuojuos lotuliukas.gif

Dėl žiedstiebių aš visai nesuku galvos - sukalioju gėliokus visaip kaip man patogu - kol kas vaizdas ir tinka, ir patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2013 01 18, 15:27)
Galiu pailiustruoti, jei matysis..

pas mane vaizdelis panasus thumbup.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 18, 16:27)
tikriausi iš orchidejos.lt - ir Uranijos gėliukas iš tos pačios partijos mirksiukas.gif

taip smile.gif
Atsakyti
Patersiu ir as eteri siandienos zydejimais. Visko nefotkinau, si bei ta smile.gif

Naminis kvepiantis zydejimas:
[attachmentid=226443]
Miniukas ne pirmus metus dziugina:
[attachmentid=226444]
Mylimukes margalapes wub.gif
[attachmentid=226445]
[attachmentid=226446]
Sitos lapai realybej labai grazus:
[attachmentid=226447]

O dar siandien laistydama aptikau, kad zydes Epidendrum floribundum bigsmile.gif O balerina tai zydi be perstojo. Tik baige ir vel 3 aukstus ziedkocius kelia. Dar labai laukiu Encyclia Miva Etoile Black Comet x Epi. lancifolium ziedu. Vokeliai yra, o dabar lyg ir vokeliuose jau kazkas sviecias. Bet jau letumas doh.gif nes vokus kartu iskele su sita catleya, kurios foto ikeliau. Ji jau zydi.

Tai vat tokios naujienos mano uky rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 18 sausio 2013 - 18:50
QUOTE(Tina* @ 2013 01 18, 19:47)
Tai vat tokios naujienos mano uky  rolleyes.gif

Labai smagios ir gražios naujienos thumbup.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti