Įkraunama...
Įkraunama...

ORCHIDĖJŲ PIRKIMO IR GYRIMOSI TEMA

QUOTE(Tina* @ 2013 01 20, 21:53)
mumrikai, as irgi laukiu prasiskleidziant Elegant Charms.  wub.gif Isgelbejau nukainuota. Gydziau nuo miltuotojo skydamario. Dabar grazus augaliukas ir zydes naminiu zydejimu.

Maniškė irgi iš nukainuotų, tik laimė be miltuotųjų buvo. Tas žiedeliukas, kuris baigia išsiskleist, tai iš senojo žiedstiebio mieganti akutė atsibudusi, bet tuo pačiu iš šono lenda ir naujas naminis žiedstiebis, kuris kaip matosi foto jau pumpurus augina thumbup.gif

QUOTE(jolituxxx @ 2013 01 20, 22:27)
Geliukai Jūsų kaip visada superiniai ir fotogeniški  wub.gif

dėkui wub.gif
Atsakyti
Stai kokia vaza nupirkau vandai. Virsuj susiaurejimas, tai turetu daugiau dregmes uzsilaikyt. Tik va ar patiks jai tam bumbule susuktom saknim g.gif
[attachmentid=226475]
Su tokia kompaktiska vaza vanda galeciau laikyt ant palanges, nes dabar jai is tiesu per tamsu ant zemes, nors ir du langai kambary. Tode niekaip nesulaukiu jos ziedu.
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 20, 20:23)

Gėliukai, kaip visada parodiniai 4u.gif O ir mažiukas, koks gražuolis, nors ir paslėptas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Uranija5 @ 2013 01 20, 21:35)
Buvo pirktas nukainuotas ir be žiedų, ant vazonėlio iki šiol yra pavadinimas, o pražydo štai taip..  verysad.gif

Pas mane štai taip atrodo, nužydi viršuj pumpuriukas ir po kurio laiko apatinis pradeda pūstis..

Bet ir tokie žiedai, ne mažiau žavūs 4u.gif

Laukiam įdomių žiedų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2013 01 20, 20:23)
Pamažu pamažu ima skleistis Phalaenopsis Elegant Charms - laimė, kad tikrai toks, o ne rožinis kaip pas Uraniją biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Baltasis didžiažiedis mano pirmasis phalaenopsis vėl naujus žiedus leidžia thumbup.gif  Pats gėliokas išaugo didžiulis - mano trijų metų bernužėlis beveik pasislėpt po juo gali  thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Angraecum didieri kiek paskaičiau baisulingas lėtapėdis, tai mažiukai spurgiukai tarpulapiuose dar negreit pavirs kažkuo įdomesniu doh.gif

user posted image

user posted image

Psychopsis Kalihi buvo "užsikonservavęs" keliems mėnesiams, bet dabar labai sparčiai ėmė augint du auginius, jų lapai didėja tiesiog akyse ir tuo pačiu atsibudo abu žiedstiebiai - ant jų ėmė pūstis pumpurai. Kadangi pakartotinai nuo pirkimo pas mane psychopsis nėra žydėję, tai ir nežinau ko iš jų laukt - gal žiedų g.gif

Uranija, o kai pas tave pakartotinai žydi ar tie nauji pumpurai būna panašūs į šiuos "darinius" pas maniškį?

user posted image

user posted image

Oho dydis, aš irgi panašia turiu, isstybo lapai nuo pavasario ir visa paaugo, kai persodinau, pats augalas jau senai pas mane, tik neaugo taip sparčiai, šiuo metu žydi, tik nuotrauku įkelti negaliu, tai girtis negaliu. Džiaugiuosi jūsų gelytem užtat thumbup.gif
Atsakyti
Mumrikai, kaip visada - be zodziu thumbup.gif 4u.gif Labai grazu
Man vazose vandu auginimas nepasiteisino schmoll.gif dabar zievese ir kur kas laimingesnes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2013 01 21, 04:32)
Man vazose vandu auginimas nepasiteisino  schmoll.gif  dabar zievese ir kur kas laimingesnes  4u.gif

drinks_cheers.gif , net ir vandukai laimingi žievėse.
Sodinu ne tiesiai į naujas žieves, o nuplikytas, ir kelias dienas pamirkusias bei gerokai pradžiuvusias.
Atsakyti
Merii, o tu perki ta stambuji substrata is orchidejos.lt? Daugiau nieko i ji neimaisai? Ir kaip suprantu renkies molinukus.

Man tai viena vanda numire pasodinta i zieves, nesugebejo jos saknys adaptuotis jose verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 21 sausio 2013 - 11:44
nea, mano vandos dvigubuose vazonuose, gal matei parodoje, "celkauskaitę" milžinę, tai šitaip.
Žievės stambios iš SKM, plius dideli medžio anglies gabalai po "pašikniuku" , ant dugno plaušas ir lava.
Jei iškart pasodinu, viskas tvarkoj, bet jei ne, tai augalas lb nusilpsta ir tada jau nieks nepadeda.
Oi, teršiu temą, atsiprašau 4u.gif
Reikia būtinai gerai įtvirtinti, kad augalas nejudėtų.
Nu bandyk vazoje, gal pavyks 50/50.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 21 sausio 2013 - 12:00
Na maniske jau metus auga vazoje, man sis auginimas kaip ir pasiteisines. Tik va susuktom saknim galvoju kaip bus. O kaip tau atrodo - geriau kai jos tiesiai krenta, ar kai susuktos? Ar yra kazin gelei koks didesnis skirtumas? g.gif
Papildyta:
Idek foto savo augintines kaip ji ten atrodo tam vazonike.
Atsakyti
vazoje kiek įmanoma tiesiau, kad oras cirkuliuotų.
Kai sodinu, tai jas praskleidžiu ir žievėmis atskiriu, nėra jos sulipusios į gumulą, be to dalinu į keletą sruogų ir taip dalimis suku. Nors aš joks pavyzdys blush2.gif , ką aš čia rašinėju.
Namie fotikas, o vandos darbe.
Atsakyti
Turiu toki sodininko, darzininko kalendoriu ir kaip prajuokino viena mintis lotuliukas.gif

"Geriau tureti viena grazu chlorofita nei kelias nusususias orchidejas." lotuliukas.gif

Kita mintis tokia idomi sakyciau:

"Laistymas - ir mokslas, ir menas". Iskart pries akis stojos mumrikas su savo isradimais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lasvegiete @ 2013 01 21, 05:32)
Mumrikai, kaip visada - be zodziu  thumbup.gif  4u.gif  Labai grazu

Dėkui wub.gif

QUOTE(Tina* @ 2013 01 21, 23:49)
Turiu toki sodininko, darzininko kalendoriu ir kaip prajuokino viena mintis  lotuliukas.gif

"Geriau tureti viena grazu chlorofita nei kelias nusususias orchidejas."  lotuliukas.gif

"Laistymas - ir mokslas, ir menas". Iskart pries akis stojos mumrikas su savo isradimais  smile.gif

Šiokios tokios logikos yra - gal ir geriau graži gėlė nei kelios nusususios, jei jau tikrai nusususios. Bet jei gražios orchidėjos, tai prieš jas chlorofitui sxlėptis po pernykščiais lapais biggrin.gif

blush2.gif biggrin.gif Eksperimentuoju vis su tuo laistymu ir labiausiai džiugina, kad tie eksperimentai pasiteisina ir laistymas paprastėja bei užima vis mažiau laiko thumbup.gif

Kai merkdavau, tai ir su dvidešimt orchidėjų turėjau ką paveikt, o dabar su šimtu užtrunku tiek pat laiko ar net mažiau, o gėliukai nė kiek nesiskundžia thumbup.gif
Atsakyti